Quote:
|
Το μέλος geordan στις 14-12-2004 στις 13:10 έγραψε:
gate,
πολύ χαίρομαι που έχουμε κοινή καταγωγή.
Πάντως το ότι μένω στον Άλιμο δεν λέει και τίποτα. Εδώ έχουμε ολόκληρη γειτονιά Κυθήριων. Το αστείο είναι ότι κι εγώ έχω συγγενείς στη Λακωνία, στην Ποταμιά συγκεκριμένα. Αν θέλεις, βέβαια, μπορούμε να το ψάξουμε.
Πάντως αν κάποιος κοινός άνεμος μας φέρει στο νησί θα χαρώ πολύ να κάνουμε παρέα.
Και κάτι άλλο. Αφού έχεις εμπειρία από τα Κύθηρα και η γνώμη σου μετράει στο Musicheaven, πρέπει να μας βοηθήσεις κι εσύ να διαφημίσουμε λιγο το νησί μας.
|
|
Όντως, οι περισσότεροι κυθήριοι είναι στον Άλιμο. Κι έχω κι εγώ πολλούς συγγενείς εκεί. Η γιαγιά μου ήταν το γένος...(μη γελάσετε οι υπόλοιποι ...
) Μουλού ... (Άννα Μουλού την έλεγαν) Για ρώτα τους δικούς σου μήπως ξέρουν τίποτα..
Όσο για τη διαφήμιση του νησιού, δεν πρέπει να έχουμε παράπονο, γιατί έχουν ασχοληθεί με αυτό σπουδαία ονόματα, κυρίως της τέχνης και έχει προβληθεί αρκετά με διάφορους τρόπους (βλ. το ποίημα του Μπωντλαίρ "Ένα ταξίδι στα Κύθηρα", τον πίνακα του Αντουάν Βαττώ "Αποβίβαση στα Κύθηρα",ελληνικές ταινίες..κ.α. Ακόμα και η ίδια η μυθολογία μας το αναφέρει ως το νησί που στα νερά του γεννήθηκε η Αφροδίτη και που στα δάση του κάλπαζαν οι μονόκεροι, οι "λευκοί όνοι" που διέθεταν ένα κέρατο θαυματουργό, το οποίο θεράπευε καθε αρρώστια. Μάλιστα το 1999 το περιοδικό "Γαιόραμα" αφιέρωσε 40 ολόκληρες σελίδες στο νησί μας!! Ίσως από τα ωραιότερα αφιερώματα για τα Κύθηρα που έχω διαβάσει. Από αυτό το άρθρο παίρνω τώρα τις πληροφορίες που αναφέρω παραπάνω).
Πάντως, ανεξάρτητα, μου δίνεις καλή ιδέα. Ένα μικρό αφιέρωμα, με φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία και στο Μ/Η δε θα ήταν καθόλου άσχημο...