ελληνική μουσική
367 online   ·  209.329 μέλη

Προσβολή συνθέτη από τους διοργανωτές του διαγωνισμού .

georgetr
Συγχορδία Μινόρε
Chat
14.03.2015, 16:38

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

 

    Θα πρέπει όλοι να μάθετε ένα γεγονός και να πάρετε θέση επί του θέματος , όποια εσείς θα κρίνετε , είτε ενάντιά μου είτε υπέρ μου . Το όνομά μου είναι Γιώργος Τρυφερόπουλος και πολλοί από εσάς πιθανώς  με γνωρίζεται λόγω αρκετών τραγουδιών μου που έχω δημοσιεύσει στο youtube και  στο facebook . Είχα στείλει λοιπόν και εγώ ένα τραγούδι μου στο διαγωνισμό στις 23 ή 24 Φεβρουαρίου ( δε θυμάμαι ακριβώς ). Αφού λοιπόν είχαμε συνεννοηθεί με την ερμηνεύτρια , έγινε και η αποστολή του τραγουδιού . Όταν βγήκαν τα group ήμουν στο πρώτο group . Μετά όμως από λίγη ώρα , το τραγούδι απορρίφθηκε με τη δικαιολογία «διπλή συμμετοχή ερμηνευτή » . Μέσω προσωπικών μηνυμάτων με τους διοργανωτές ,  αντί  να βρουν μία δίκαιη λύση , με προσέβαλαν λέγοντάς μου ότι δεν είχα ενημερώσει την ερμηνεύτρια και δε σεβάστηκα προσωπικά εγώ τους όρους του διαγωνισμού . Και όλα αυτά χωρίς κάποια έστω στοιχειώδη απόδειξη . Υποχρεώθηκα λοιπόν , προκειμένου να φανεί η αλήθεια από μέρους μου να τους  αποστείλω  τη συνομιλία που είχα μέσω facebook  με την ερμηνεύτρια πριν την αποστολή του τραγουδιού όπου φαίνετε η σύμφωνη γνώμη της ( μέσω printscreen της αλληλογραφίας μου  με ημερομηνίες κλπ. Κάτι που πολύ εύκολα διαπιστώνεται φίλοι μου )  ...

   Αλλά ας αφήσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και πάμε στην ουσία που αφορά όλες τις ίδιες περιπτώσεις με τη δικιά μου  . Ας υποθέσουμε λοιπόν , ότι απλά το μόνο που βλέπουν οι διοργανωτές είναι δύο τραγούδια με κάποια όμοια  συμμετοχή όπως διευκρινίζεται στους όρους . Τι θα έπρεπε να κάνουν  ! Επειδή οι όροι λένε ότι δε δύναται να συμμετάσχουν δύο τραγούδια με τον ίδιο συντελεστή ( αυτό δεν έχει σχέση με το τι γίνεται αν υποβληθούν δύο τραγούδια με ίδιο συντελεστή και ούτε αναφέρετε και πουθενά στους όρους  )  και εφόσον δε μπορούν οι διοργανωτές όπως είναι φυσικό  να ξέρουν  αν έγινε κάτι από λάθος ή από κάποια σκοπιμότητα τους ενός εκ των δύο ή σκοπιμότητα και από τους δύο , έχουν δύο εκδοχές δίκαιης αντιμετώπισης .

 Πρώτη εκδοχή

Να απορρίψουν και τα δύο τραγούδια . Αυτός ο τρόπος θα ήταν  βέβαια δίκαιος μόνο στη περίπτωση που αποδεικνύεται δόλος και σκοπιμότητα και των δύο αποστολέων . … Επειδή λοιπόν όπως είναι και φυσικό οι διοργανωτές δε  μπορούν να γνωρίζουν κάτι επ αυτού και να κάνουν τους δικαστές και τους ντετέκτιβ ή απόρριψη και των δύο τραγουδιών δε θα ήταν δίκαιη αντιμετώπιση πιθανώς για έναν απ τους δύο ή και για τους δύο .

Δεύτερη εκδοχή

Να ενημέρωναν πρώτα τους αποστολείς ότι ή θα πρέπει κάποιος από τους δύο να στείλει κάποιο άλλο τραγούδι  άμεσα διότι υπάρχει διπλοσυμμετοχή , εάν βέβαια έχει και θέλει ή διαφορετικά θα πρέπει να αποκλειστούν και τα δύο . Εκτός εάν ένας από τους δύο δήλωνε ότι αποσύρει απλώς το δικό του τραγούδι και δε το αντικαθιστά .Έτσι θα μπορούσε να συμμετάσχει το άλλο ..Εάν γι αυτή τη διαδικασία δεν έφταναν οι τρεις ημέρες ελέγχου , ας έκαναν περισσότερες μέρες προκειμένου να γίνει σωστά η διαδικασία ή ο έλεγχος διπλοσυμμετοχής να γίνεται το πρώτο διάστημα υποβολής του κάθε τραγουδιού  . Αλλά δε νομίζω να είναι και τόσες πολλές αυτές οι περιπτώσεις ..Απ ότι είδα ήταν γενικά δυο τρεις …..

Και να τι αποφάσισαν να κάνουν οι διοργανωτές

      Απέσυραν μόνο το τραγούδι που είχε αποσταλεί δεύτερο ( το δικό μου δηλαδή )  , με την αιτιολογία και τη σιγουριά ότι εάν είχα ρωτήσει την ερμηνεύτρια πριν το στείλω θα μου είχε πει ότι συμμετείχε και σε ένα άλλο που έχει σταλεί , παρ όλο που τους το είχα αποδείξει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα . Και χωρίς να υπονοώ κάτι , που ήξεραν αν αυτό που λένε για μένα δεν ίσχυε για τον συνθέτη του άλλου τραγουδιού ή για παράδειγμα ακόμα και για την ίδια την ερμηνεύτρια . Ξανατονίζω ότι δεν υπονοώ κάτι , αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι τα ερωτήματα των διοργανωτών στις περιπτώσεις διπλοσυμμετοχής .   

     Εκτός τούτου , έβγαλαν το θέμα σε δημόσια συζήτηση  ( δείτε το τοπικ που γράφει  «ΠΕΡΙ ΔΙΠΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ» , με πρόσβαλαν και δημοσίως , τους απάντησα όπως τους αρμόζει και άφησα ανοικτό , ότι θα τοποθετηθεί επι του θέματος ,  γραπτώς και δημοσίως η ερμηνεύτρια σε αυτό το τοπικ προκειμένου να στηρίξει τη θέση μου όπως πρέπει να γίνει . Και τι έκαναν ? Έκλεισαν οι κύριοι  το τοπικ ..Και επειδή υποθέτω ότι είναι και μουσικοί  «συνάδελφοι», ντρέπομαι εκ μέρους τους .

    Θεωρώ λοιπόν προσβολή και συκοφαντική δυσφήμηση  τα όσα ελέχθησαν από τους διοργανωτές για μένα και δόλο στη απόφασή τους για την απόρριψη του τραγουδιού . Μήπως θα πρέπει να απαιτήσω ακύρωση του διαγωνισμού ? Θα μου πείτε από πού θα το απαιτήσεις ? Να μη μπω σε λεπτομέρειες , αλλά σαν επαγγελματίας στο χώρο της μουσικής  , εφόσον με δυσφημίζουν δημόσια , έχω το κάθε νόμιμο δικαίωμα να κινηθώ εναντίων τους και εναντίων κάθε διαγωνισμού ανεξαρτήτου επιπέδου , εφόσον αυτός απευθύνεται σε δημόσιο κοινό που εκφέρει γνώμη και  αποκτά άποψη για τους συμμετέχοντες ….Το καταλάβατε κύριοι διοργανωτές ?

    Για να μη φτάσουμε εκεί , απαιτώ λοιπόν απο τους διοργανωτές , μια δημόσια συγγνώμη απέναντί μου ως αποκατάσταση του όνοματός μου ........

 

 

 

 

 

[ τροποποιήθηκε από τον/την georgetr, 14-03-2015 16:49 ]


#1   
Chrysanna
MusicHeaven Guru
Chat
14.03.2015, 17:19

1. Γιατί πρέπει να μάθουμε το γεγονός και γιατί πρέπει να πάρουμε θέση;

2. Το ζητούμενο σας είναι η επαναφορά του τραγουδιού σας στον διαγωνισμό ή να θανατωθεί και η κατσίκα του γείτονα;

3. Οι ευθύνες που αναζητάτε δεν θα έπρεπε να έχουν στόχο την ερμηνεύτρια που σας απέκρυψε την δεύτερη συμμετοχή της;

4. Το αρχικό θέμα δεν περιείχε όνομα συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωπική προσβολή.


Ευχαριστώ.

[ τροποποιήθηκε από τον/την Chrysanna, 14-03-2015 17:29 ]


#2   
mary_omikron
Μουσικοπαραδεισένιος , Forum Moderator
Chat
14.03.2015, 17:24

κ. Τρυφερόπουλε

και άλλοι συνάδελφοί σας συνθέτες ζήτησαν άλλες διευκολύνσεις (π.χ. να ξαναστείλουν το τραγούδι βελτιωμένο κλπ) και δε έγιναν δεκτές. Πώς ζητάτε να γίνει σε εσάς κατ΄εξαίρεση επικαλούμενος το "δίκαιον" ?

Οταν το όνομα μιας τραγουδίστριας προυπάρχει χρονικά σε ένα τραγούδι, και εμφανιστει αργότερα δεύτερο με την ίδια τραγουδίστρια δεν είναι εκτός των όρων συμμετοχής? Δεν πρεπει ο διοργανωτής να απορρίψει την δεύτερη χρονικά συμμετοχή και να κρατησει την πρώτη?

Δεν σας πρόσβαλε κανείς. Η λογική λέει οτι εσεις, η τραγουδίστρια και ο άλλος συνθέτης δεν συνεννοηθήκατε καλα μεταξύ σας. Ποιός απο τους τρεις έχει την ευθύνη είναι καθαρά δικό σας θέμα και μεταξύ σας θα το λύσετε.

Μιλάτε για προσβολή της προσωπικότητας σας και ο ίδιος γράφετε εν ψυχρώ οτι υπάρχει κλίκα. Πολύ εύκολη λέξη η "κλίκα". Ειλικρινά πιστεύετε οτι υπάρχει κλίκα που συστάθηκε για να απορρίψει το δικό σας τραγούδι? Και αν ναι, τότε κατονομάστε ποιοί είναι κατά την άποψή σας, καθώς και τα κίνητρα ή το συμφέρον τους προκειμένου να εκλειψει ένα τραγουδι ανάμεσα σε άλλα τριακόσια τα οποία ούτε καν γνωρίζουν ή άκουσαν... γιατί κι εγώ και πολλοί άλλοι σαν παλιά και ενεργά μέλη του ΜΗ νοιώθουμε προσβεβλημένοι όταν κάποιοι που διαβάζουν πιθανόν μας υποψιάζονται για μέλη κλίκας.

Οσο για το προηγούμενο τοπικ που έκλεισε νομίζω οτι η τελευταία απάντηση του admin έπρεπε να σας καλύπτει.

""Έχετε στενοχωρεθεί και λέτε πράγματα που σας εκθέτουν. Ηρεμήστε και μην ψάχνετε για εχθρούς. 

Εμείς έχουμε όρους που οφείλουμε να τηρήσουμε, δεν μας απασχολεί αν φταίτε εσείς ή η ερμηνεύτρια. Εσείς σκέφτεστε τον εαυτό σας, χωρίς να σας απασχολεί για τους δεκάδες άλλους καλλιτέχνες που θα ήθελαν κι αυτοί να στείλουν νέο ή διορθωμένο το τραγούδι τους. Δεν σας απασχολεί καν το γεγονός οτι είμαστε διοργανωτές και όχι δικαστές να εξετάζουμε πειστήρια. Μάλιστα φαντασιώνεστε και την ύπαρξη κλίκας που είχε σκοπό να ακυρώσει τη συμμετοχή σας. Το ακούσαμε κι αυτό  ""


ΥΓ. Σημαντικότατη και η επισήμανση του μέλους Chrysanna.... ΔΕΝ αναφέρθηκε το όνομά σας, ήταν ανώνυμη ενημέρωση, μέχρι την στιγμη που το δώσατε εσεις ο ίδιος. Επομένως δεν αποτελει προσωπική προσβολή όπως την παρουσιάζετε. 


-----------------

Η ανάγκη να έχεις πάντα δίκιο, σφραγίδα ενός χυδαίου πνεύματος.. (Αlbert Camus)

[ τροποποιήθηκε από τον/την mary_omikron, 14-03-2015 17:29 ]


#3   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
14.03.2015, 17:58
Οι απαντήσεις της Χρυσάννας και της Μαίρης καλύπτουν κι εμένα. Όσον αφορά τις απειλές σας, θα υπάρξουν σχετικές ενέργειες.
#4