Παράθεση:
Σε όλα τα ευρωπαικά κράτη υπάρχει δημόσια τηλεόραση που και διαφημίσεις έχει και επιδοτείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το κράτος. |
1.Πώς είσαι τόσο σίγουρος;
2.Αν έχη διαφημίσεις,γιατί να επιδοτήται από το κράτος;
Αν επιδοτήται από το κράτος,γιατί να έχη διαφημίσεις;
Δέν το καταλαβαίνεις ότι δέν μπορεί ο κόσμος να πληρώνη γιά να βλέπη διαφημίσεις;
Δέν το καταλαβαίνεις ότι δέν μπορεί ο κόσμος να πληρώνη ακόμη κι'άν δέν τού δίνης τίποτε;
Παράθεση:
Για ένα ταληράκι το μήνα, έχετε δημόσιο αγαθό όπως όλες οι ευρωπαικές χώρες. |
Δέν έχω τηλεοπτική συσκευή στο σπίτι μου,οπότε δέν έχω και πρόσβαση σ'αυτό το "δημόσιο αγαθό".Γιά ποιόν λόγο λοιπόν είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω αυτό το "ένα ταληράκι το μήνα";(δηλαδή 5x12=60 ευρώ,ήτοι δύο μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ,που προφανώς μού είναι πιό χρήσιμες αφού όντως κάνω χρήση τών μέσων αυτών,σε αντίθεση με το "δημόσιο αγαθό" τής τηλεόρασης,τού οποίου ΔΕΝ κάνω χρήση.
Δέν θα'πρεπε να πληρώνουμε ΜΟΝΟ τα δημόσια αγαθά τών οποίων κάνουμε χρήση;
(Τώρα βεβαίως,εδώ που τα λέμε,και η αστυνομική προστασία είναι ένα "δημόσιο αγαθό" το οποίο πληρώνω,αλλά δυό φορές που χρειάστηκα την αστυνομία δέν ήταν παρούσα γιά να αποτρέψη τους κακοποιούς που επιχείρησαν να με πνίξουν,ενώ την μοναδική φορά που ο ίδιος-με την βοήθεια ενός πολίτη-έπιασα έναν που μού είχε επιτεθεί και μού είχε αρπάξει το τσαντάκι μου,στο αστυνομικό τμήμα όπου τον πήγα,τον πήραν μέν στο κρατητήριο,αλλά την επομένη μού δήλωσαν τηλεφωνικώς ότι "ήταν σεσημασμένος και τού κάναμε δικαστική απέλαση" καθ'ότι ήταν Ρουμάνος.Πού το ξέρω όμως εγώ ότι δέν τον άφησαν ελεύθερο;Τα πράγματά μου όμως-κινητό,φωτογραφική μηχανή με φωτογραφίες μέσα,πορτοφόλι με λεφτά,ταυτότητα και κάρτες-τα έχασα....)
Νά όμως και δυό άρθρα τής "Καθημερινής" που με κάνουν να αναρωτιέμαι άν καλώς (;) είχε πέσει τότε το "μαύρο" στην τότε ΕΡΤ
http://www.kathimerini.gr/819244/opinion/epikairothta/politikh/h-ert-paramenei-aspromayrh
http://www.kathimerini.gr/819236/opinion/epikairothta/politikh/h-ert-oi-amvlwseis-kai-mia-gnwrimh-8liyh
ΥΓ.Αν με ξαναπής "μνημούνι" θα σε πώ "βρωμοκομμούνι".Κάνει και ομοιοκαταληξία.
ΥΓ.
Παράθεση:
Που είδες να σε ταράζει στις διαφημίσεις η ΕΡΤ; |
καί
Παράθεση:
Στην άλλη ερώτηση, κάντε μια σύγκριση στο προιόν που πληρώνετε στην ΕΡΤ και στο προιόν που πληρώνετε έμμεσα στα ιδιωτικά κανάλια. Η διαφορά είναι προφανής. |
Πρίν από τρία χρόνια,λόγω ενός ατυχήματος,έμεινα αναγκαστικά κλινήρης επί σχεδόν δυόμιαη μήνες.Μιά γειτόνισσα μού δάνεισε μιά τηλεοπτική συσκευή που είχε-αφού εγώ δέν είχα-και έτσι είχα την ευκαιρία να κάνω συγκρίσεις μεταξύ ιδιωτικών καναλιών και "τού αγαπημένου μου τής ΕΡΤ" (που έλεγε και το σχετικό σλογκανάκι).Και βεβαίως,εκ περιεργείας ορμώμενος κάποια μέρα χρονομέτρησα τίς διαφημίσεις τής "δημόσιας" ΕΡΤ και κάποιων ιδιωτικών καναλιών.Ε,λοιπόν,στίς ζώνες "υψηλής ακροαματικότητας",το "διαφημισαριό" (κατά το "σκουπιδαριό") που έπεφτε από την ΕΡΤ δέν υπολειπόταν αισθητώς απ'το ίδιο "διαφημισαριό"τών ιδιωτικών καναλιών.Μέχρι που βάφτιζαν "εκπομπές" τίς διαφημίσεις τύπου "δείτε από την ΕΡΤ"-δηλαδή την διαφήμιση τών εκπομπών που επρόκειτο να δούμε στην συνέχεια.Και,βεβαίως,μετά από μιά τέτοια "εκπομπή" ακολουθούσε ένας ορυμαγδός διαφημίσεων.
Νά ξαναθυμίσω επίσης ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,άρα δέν λαμβάνω "προϊόν" από την ΕΡΤ ώστε να είμαι υποχρεωμένος να τής το πληρώσω.