Πόσα χρόνια χρειάζεται για να παίξει κάποιος βιολί;

ElViolinist
20.09.2015, 17:06

Ο τίτλος του θέματος είναι πολύ γενικός το καταλαβαίνω. Ξέρω ότι το βιολί θέλει χρόνια κτλ κτλ.. Η ερώτηση μου είναι η εξής.. Κάνω βιολί 2+ χρόνια τώρα θα μπω στην α κατωτέρα. Μπορώ να παίξω πολλά κομμάτια που μου αρέσουν αλλά ενώ σαν νότες και ρυθμό είναι σωστά δεν είναι τόσο μουσικά όσο θα θελα. Ούτε χτυπάω άλλες χορδές, ούτε έχω σκλήρο ήχο ή κάτι από όλα αυτά. Ξέρω και 3η θέση και μαθαίνω και σιγά σιγά το vibrato. Προφανώς όμως στην ηλικία που είμαι (23) δεν έχω βλέψεις επαγγελματίκες (εξάλλου αγαπώ πολύ τη δουλεία μου), αλλά το να παίζω βιολί δεν ξέρω πως να το πω.. με γεμίζει με κάνει και νιώθω πολύ ωραία. Πόσα χρόνια δεδομένου ότι έχω καλό δάσκαλο, διαβάζω όσο πρέπει και σημειώνω την ανάλογη πρόοδο χρειάζονται περίπου για να λέω ότι παίζω βιολί; Γιατί τώρα αν με ρωτήσει κάποιος λέω ότι μαθαίνω βιολί. Δε λέω να φτάσω σε σημείο να παίζω τα πολύ δύσκολα κομμάτια, εννοώ πιο πολύ τα τραγούδια Mainstream και μη όπως και Soundtracks.. Επίσης πόσο επηρεάζει το βιολί τον ήχο στο επίπεδο που είμαι; Αν πάρω ένα βιολί της τάξης 800-1000 ευρώ (αυτό που έχω το πήρα 340) θα υπάρξει αισθητή βελτίωση; 


floweraki
24.09.2015, 17:04
Αφού έχεις καλό δάσκαλο, γιατί δεν τον ρωτάς να σου πει ο ίδιος πόσο χρόνο υπολογίζει ότι θα χρειαστείς ακόμη για να έχεις αισθητή πρόοδο; Αν δεν μπορεί να σου απαντήσει αυτός, πόσο μάλλον εμείς που δε σου κάνουμε μάθημα.
ElViolinist
24.09.2015, 19:53
Βασικά πιστεύω ότι δε μπορεί να είναι τόσο αντικειμενικός.. αν μου πει πχ σε 2 χρόνια θα είμαι σε θέση να παίζω ωραία μουσική για μένα (εννοώ στο επίπεδο που χρειάζεται σε κάποιον που το θέλει για χόμπυ) θα ναι σαν να μου λέει να μείνω μέχρι τόσο. Και γενικά δε θέλω να του δίνω την εντύπωση ότι βιάζομαι για αυτό δε θέλω να τον ρωτήσω. Πάντως βλέπω ότι σαν δάσκαλος μου το πάει γρήγορα και προσαρμόζεται πολύ στις ανάγκες μου.