ελληνική μουσική
258 online   ·  208.703 μέλη

Spooky Train - Κυκλοφόρησε το νέο album των Altribe

albert
Βασική Νότα
Chat
18.04.2016, 22:57

Οι ALTRIBE είναι ένα τετραμελές συγκρότημα, που δημιουργήθηκε από τον drummer και συνθέτη Albert Παναγιωτόπουλο. Σημείο αναφοράς και αφετηρία στη μουσική τους είναι τα μπλουζ με groovy, moody και psychedelic επιρροές, μια Out of the Blues μουσική που αποτελεί το «σύνθημα» των ALTRIBE για έναν νέο ήχο στα κύματα της πόλης. To album Spooky Train αποτελεί την απόλυτη έκφραση του Out of the Blues, έχει τις ρίζες του στα Blues, αλλά πάει πέρα από αυτά, εμπλουτισμένο με στοιχεία Post Rock και psychedelic. Είναι το τραγούδι ενός μοναχικού ανθρώπου, όπως τους αρέσει να λένε - κάτω από τον ουρανό της πολύκοσμης πόλης.

Οι ALTRIBE κυκλοφόρησαν το Aphrodisiac τον Μάρτιο του 2014 και το digital single Spooky Train που αποτελεί και το τραγούδι του ομώνυμου καινούριου τους album που μόλις κυκλοφόρησε. Πέρα από τη δισκογραφική δουλειά έχουν τιμηθεί επίσης με platinum awards από εταιρείες A&R της Αμερικής (TuneΗog, Taxi), ενώ έχουν βρεθεί στη θέση Νο 1 σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, και στο Τop 10 της διεθνούς πλατφόρμας συγκροτημάτων  Reverb Νation (Οκτώβριος 2013).

Έχουν λάβει άδεια επανεκτέλεσης από την εταιρεία των Rolling Stones για την επιτυχημένη προσαρμογή στο τραγούδι Gimme Shelter και τα τραγούδια τους απολαμβάνουν σημαντικό air play σε fm και internet radios.  Έχουν εμφανισθεί σε μουσικές σκηνές των Αθηνών, της περιφέρειας, αλλά και σε festivals, παίζοντας τα δικά τους πρωτότυπα τραγούδια γραμμένα σε αγγλικό στίχο και επιλεγμένες διασκευές στο ύφος της μπάντας.

To Out of the Blues έχει έναν εντελώς νέο χαρακτήρα και ήχο που τον υποστηρίζουν ιδιαίτερα στα live τους καθιστώντας τους ένα μοναδικό συγκρότημα με τη δύναμη και τη ζεστασιά μιας εξαιρετικής φωνής.

Μαζί με τον Albert Παναγιωτόπουλο στο δημιουργικό κομμάτι και η Fiona Λαμπρίδη στο ρόλο της συνθέτριας.  Είναι η φωνή του συγκροτήματος και παίζει ακουστική κιθάρα. Ο Απόστολος Καρατζάς στην ηλεκτρική κιθάρα, ένας κιθαρίστας της νέας γενιάς, με προσωπικό ύφος και ήχο που αναδεικνύει τις ροκ-ψυχεδελικές πλευρές του συγκροτήματος, ενώ το συγκρότημα ολοκληρώνεται με τον Δημήτρη Μπίλλια στο ηλεκτρικό μπάσο ο οποίος συνδυάζει με ιδιαίτερη άνεση την μελωδικότητα και το groove.

 

Official site: www.altribeband.com 

Facebook Page: https://www.facebook.com/Altribe.band/

Youtube channel: https://www.youtube.com/user/ALTRIBEband

Twitter: https://twitter.com/ALTRIBEband

Photographer: Markos Papaioannou[ τροποποιήθηκε από τον/την albert, 18-04-2016 22:57 ]

[ τροποποιήθηκε από τον/την albert, 18-04-2016 22:58 ]επισυναπτώμενα:   giacdcoversmall.jpg   
#1