ελληνική μουσική
  366 online   ·  210.652 μέλη
  chat

  Το MusicHeaven σε ανανεωμένη πλατφόρμα - Οι αλλαγές ξεκίνησαν

  jorge
  12.05.2020, 01:29

  Έχουμε ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο project!

  Τη μεταφορά όλου του MusicHeaven, από την πλατφόρμα που φτιάξαμε το 2002, σε μια νέα, σύγχρονη αρχιτεκτονική. Δεδομένα και λογικές 20 σχεδόν ετών, μετασχηματίζονται σε κάτι νέο που ελπίζουμε να σας αρέσει.

  Με σύγχρονες δυνατότητες και λιγότερα (ελπίζουμε) προβλήματα. Όλα τα μέλη, θα λάβουν email όταν θα είμαστε έτοιμοι. 

  Μείνετε συντονισμένοι! :)

  [ τροποποιήθηκε από τον/την jorge, 24-10-2022 14:59 ]


  STEFANOS604
  12.05.2020, 14:48

  Μερικές προτάσεις και από το παρελθόν. Τώρα και σαν moderator, αν συνεχίσω στο νέο σχήμα, θα μπορούσα να βοηθήσω:

  1. Παρακολουθώ την ενότητα : ''Μουσικά Video'' και παρατηρώ να υπάρχουν Video τα οποία ο χρήστης τα έχει αποσύρει. Εξουσιοδότηση αν μπορούσε να γίνει μια εκκαθάριση !
  2. Έχει πολλάκις γραφτεί στο forum , στα άρθρα και στα blogs για το αν και πόσο δίκαιος είναι ο τρόπος αξιολόγησης των ! Αν η διεύθυνση δίνει μεγαλύτερη εγκυρότητα στη υφιστάμενη αξιολόγηση δεν παρεμβαίνω περαιτέρω! Απλά προτείνω το hand down , να μη πραγματοποιείται χωρίς συνοδεία κάποιου τυπικού έστω σχολίου καθώς προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο με την έννοια ότι δεν δίνει στον συγγραφέα / ηθοποιό/τραγουδιστή/μουσικό… τη δυνατότητα να ξέρει τι να απαντήσει στον συγκεκριμένο σχολιαστή, αφού στο musicheaven φαίνεται ποιος το έβαλε σε σχέση με το Youtube και άλλες ιστοσελίδες και θα φαίνεται αν έχει επιχειρήματα. Ειδικά στο παρελθόν κάποιοι το είχαν αρχή να  προσβάλλουν κατά συρροήν!  Όπως πρότεινα και στο παρελθόν η γνώμη μου ήταν και είναι να αφαιρεθούν τα πράσινα και τα κόκκινα χεράκια!  Το σχόλιο έχει αξία ειδικά αν είναι εποικοδομητικό! Αλλά και η αρίθμηση που καταργήθηκε , αφού πολλοί διαβάζουν ένα άρθρο αν έχει αναγνωσιμότητα!
  3. Τα clicks του συγγραφέα στο άρθρο του να μη προσμετρώνται ως κριτήρια αναγνωσιμότητας!
  4. Πιστεύω όμως πως ο όποιος αλγόριθμος χρησιμοποιηθεί να δίνει αντί 3 μόνο μια κατηγορία που να αφορά τα δημοφιλέστερα, πολυσχολιασμένα και μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας!
  5. Το πιο σπουδαίο απ’ όλα όμως νομίζω πως είναι ο editor των άρθρων! Ίσως για τα μηνύματα να είναι καλός αλλά για τα άρθρα είναι χείριστος και πιστεύω αυτός είναι ο λόγος που τα σχόλια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο , έκτοτε, και είναι λακωνικά! καθώς: Α) Δεν σου δίνει τη δυνατότητα να θέσεις link με υπέρθεση. Β) Δεν έχεις δυνατότητα στο σχόλιο να εισάγεις εικόνα, να κάνεις bold, μέγεθος γραμματοσειράς….. Ο αρχικός editor, αυτός του forum , ήταν ο καλύτερος
  6. Άλλο ένα μειονέκτημα στο σώμα του άρθρου είναι ότι δεν φαίνεται με το θαλασσί χρώμα η υπέρθεση ενός link και προσπερνάται απαρατήρητο
  7. Όπως συμβαίνει και σε πολλές ξένες μουσικές ιστοσελίδες, για να έχει κάποιο έσοδο η ιστοσελίδα θα μπορούσε πχ να γίνει δοκιμαστικά η είσοδος στα άρθρα, ή έστω σ’ αυτά που με τον όποιον αλγόριθμο χρησιμοποιείται και είναι τα δημοφιλέστερα με σχόλια και αναγνωσιμότητα,  να πραγματοποιείται, αφού το μέλος έχει καταβάλει ένα συμβολικό ποσόν!

  Ευχαριστώ

  Καλή επιτυχία στο νέο Look!!


  marylin
  14.05.2020, 19:27
  Πολύ ευχάριστα νέα! Με το καλό λοιπόν!
  CHE
  16.05.2020, 09:37

  Περιμένω κι εγώ με περιέργεια να δω αυτή τη νέα πλατφόρμα. Να κάνω κι εγώ μία πρόταση που συμπληρώνει αυτές του Stefanos604: Ως γνωστόν εδώ και πολλά χρόνια δημοσιεύω άρθρα με ιστορίες τραγουδιών. Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρήζει βελτίωσης σε δύο-τρία θέματα.

  1ον) Δεν το βρίσκω και τόσο πρακτικό να στέλνεται το άρθρο μέσω ειδικής φόρμας και μετά με e-mail οι φωτογραφίες. Θα έπρεπε το άρθρο να στέλνεται ενιαίο σε μία δόση και να τα περιλαμβάνει όλα (κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες).

  2ον) -και σημαντικότερο ίσως- θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ενημερώνω ή να διορθώνω ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

  3ον) Οι εικόνες που αποτελούν links σε βίντεο από το YouTube εδώ και καιρό εμφανίζονται κομμένες στη μέση ενώ κάποτε εμφανίζονταν ολόκληρες. Για λόγους αισθητικής θα έπρεπε να επανέλθει στην παλιά εμφάνιση ώστε να μη βλέπουμε κομμένα κεφάλια... Αν τώρα αυτό είναι ζήτημα κάποιας επιλογής κατά την υποβολή της δημοσίευσης, πείτε μου πως μπορώ να το διορθώσω.

  Ευχαριστώ!

  [ τροποποιήθηκε από τον/την CHE, 16-05-2020 09:37 ]


  STEFANOS604
  16.05.2020, 10:16

  Το 2) είναι από τα πλέον σημαντικά!

  Πρέπει όμως να σου επιτραπεί να γίνεις ...editor! Κι εγώ το ζήτησα εδώ και χρόνια! Ίσως επειδή διορθώνοντας ή συμπληρώνοντας κάτι αλλάζει το σχόλιο που έχει κάνει κάποιος (θα μπορούσε όμως η όποια αλλαγή να σημειώνεται με κάποιο αστερίσκο ή εντός παρενθέσεως να λέγεται ότι έγινε διόρθωση/ διόρθωση) !  Προσωπικά έχω κάνει 10δες βελτιώσεις (στα 100 μέχρι τώρα άρθρα) αλλά όλες στα σχόλια! Τα σχόλια όμως μετέπειτα σπάνια διαβάζονται! Πιστεύω είναι πολύ σπουδαίος ο εμπλουτισμός δηλαδή τα άρθρα να είναι ...δυναμικά!

  Φαίνεται ΕΔΩ: όπου αρθρογραφώ για τεχνικά θέματα και μου δίδεται η δυνατότητα editor όταν το ζητήσω!


  Orfeus
  17.05.2020, 14:49

  Παράθεση:

  Το μέλος STEFANOS604 στις 16.05.2020, 10:16 έγραψε...

  Το 2) είναι από τα πλέον σημαντικά!

  Πρέπει όμως να σου επιτραπεί να γίνεις ...editor! [...]


  Συμφωνώ και επαυξάνω!!! :) 


  Orfeus
  17.05.2020, 14:55

  Παράθεση:

  Το μέλος CHE στις 16.05.2020, 09:37 έγραψε...

  [...]

  1ον) Δεν το βρίσκω και τόσο πρακτικό να στέλνεται το άρθρο μέσω ειδικής φόρμας και μετά με e-mail οι φωτογραφίες. Θα έπρεπε το άρθρο να στέλνεται ενιαίο σε μία δόση και να τα περιλαμβάνει όλα (κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες).

  2ον) -και σημαντικότερο ίσως- θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να ενημερώνω ή να διορθώνω ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

  [...]  Θα ήθελα να έχουμε (οι αρθρογράφοι) τη δυνατότητα να ενημερώνουμε ή να διορθώνουμε ένα άρθρο που έχει ήδη δημοσιευθεί καθότι έτσι θα είναι μονίμως επικαιροποιημένο και όχι ξεπερασμένο (δηλαδή επιλογή "επεξεργασία" μόνο για τον συντάκτη του άρθρου).

  Ναι! Έτσι!


  killbill2
  18.05.2020, 07:21

  Σχετικά με τα videos που έχουν αποσυρθεί, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, να μπορεί ο χρήστης να το διαγράψει και στο musicheaven 

   ώστε αν το διέγραψα πχ από το youtube να μη μένει στο musicheaven ως μη διαθέσιμο. 


  [ τροποποιήθηκε από τον/την killbill2, 18-05-2020 07:38 ]

  [ τροποποιήθηκε από τον/την killbill2, 18-05-2020 07:40 ]


  jorge
  19.05.2020, 00:58
  Στη νέα πλατφόρμα, το κομμάτι του περιοδικού θα είναι σε WordPress που θα δίνει αρκετές δυνατότητες, τουλάχιστον στους "αρχισυντάκτες". Και οι φωτογραφίες θα στέλνονται μαζί με το άρθρο. :)
  EVAGGELIASAKELLARIOU
  19.08.2020, 10:50
  Καλημέρα, jorge και συμφορουμίτες! Πότε θα είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα; Ανυπομονώ να τη δω! Πότε η σελίδα του musicheaven θα πάψει να είναι μη ασφαλής ιστοσελίδα;
  EVAGGELIASAKELLARIOU
  16.05.2021, 08:30

  Καλημέρα, Jorge και συμφορουμίτες. Έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν από τότε που ανακοινώθηκε ότι το ΜΗ θα μπει και θα λειτουργεί σε νέα πλατφόρμα. Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα; Είναι τόσο δύσκολο; Είναι οικονομικοί οι λόγοι; Μπορούμε να βοηθήσουμε; Αν και δεν είμαι πληροφορικάριος, η σελίδα δεν είναι ασφαλής και φοβάμαι τους ιούς και τα spam. Συγνώμη που ενόχλησα, αλλά έχω απορίες!


  STEFANOS604
  16.05.2021, 19:13

  Έχει γίνει κάποια βελτίωση για τα κινητά που χρειάζεται όμως κι άλλη!  

  Άτομα που φαίνεται ότι είναι μέλη από 1η Ιανουαρίου του ...1970, που τελευταία ολύ συχνά εμφανίζονται, κυρίως εμφανίζουν κάποιο link για να το επισκεφτείς κυρίως στα blogs και forum! Στα άρθρα δεν έχω εντοπίσει! Συνήθως, σαν moderator, τους μπλοκάρω και διαγράφω την όποια ανάρτηση ή σχόλιο τους!  Ενημερώστε με κι εσεις αν κάτι δεν το αντιληφθώ!


  Orfeus
  16.05.2021, 23:57

  Πώς μπορούμε να τους διαγράψουμε όλους αυτούς; Μπορούμε όμως; Έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρουν κάτι.
  Και εννοείται να μη μπορούν να δημιουργήσουν άλλο account. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω από πού έρχεται αυτή η ημερομηνία 1/1/1970, και τι επιδιώκουν όλοι αυτοί. Κάποτε κάναμε ban τον οποιονδήποτε παρέβαινε π.χ. τον κανονισμό. Αυτούς δεν μπορούμε;


  CHE
  17.05.2021, 07:39

  Επίσης έχω επισημάνει ότι από πέρυσι έχει αλλάξει προς το χειρότερο η κοινοποίηση άρθρων στο facebook. Μέχρι πέρυσι, όταν έκανα ανάρτηση στο προφίλ μου κάποιου άρθρου, εμφανιζόταν μία μεγάλη φωτογραφία του άρθρου. Τώρα εμφανίζεται τη στιγμή που κάνεις επικόλληση του link, αλλά μόλις πατάς τη "δημοσίευση" η φωτογραφία χάνεται και εμφανίζεται σκέτος ο τίτλος του άρθρου χωρίς καμία φωτογραφία.

  Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό εδώ κι έναν χρόνο, αυτό που ξέρω είναι ότι αισθητικά δεν είναι καθόλου ελκυστικό και μοιάζει με νεκρό σύνδεσμο. Αυτό ισχύει μόνο για νέες δημοσιεύσεις. Αν ποστάρεις στο Facebook ως σχόλιο έναν σύνδεσμο του MusicHeaven τότε η φωτογραφία του άρθρου εμφανίζεται κανονικά.


  STEFANOS604
  17.05.2021, 08:15

  Παράθεση:

  Το μέλος Orfeus στις 16.05.2021, 23:57 έγραψε...

  Πώς μπορούμε να τους διαγράψουμε όλους αυτούς; Μπορούμε όμως; Έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρουν κάτι.
  Και εννοείται να μη μπορούν να δημιουργήσουν άλλο account. Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω από πού έρχεται αυτή η ημερομηνία 1/1/1970, και τι επιδιώκουν όλοι αυτοί. Κάποτε κάναμε ban τον οποιονδήποτε παρέβαινε π.χ. τον κανονισμό. Αυτούς δεν μπορούμε;  Ζήτησα από τον jorje, αφού έχω τη δυνατότητα να τους διαγράφω (γι' αυτό ζητώ να ' ενημερώνετε αν κ'άπου μου διαφύγει!)  να τους διαγράφω άμεσα αλλά μου είπε μόνο εφ' εσον παρεμβαίνουν με διαφημίσεις , παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες σεξ περιεχομένου...


  STEFANOS604
  17.05.2021, 08:24

  Παράθεση:

  Το μέλος CHE στις 17.05.2021, 07:39 έγραψε...

  Επίσης έχω επισημάνει ότι από πέρυσι έχει αλλάξει προς το χειρότερο η κοινοποίηση άρθρων στο facebook. Μέχρι πέρυσι, όταν έκανα ανάρτηση στο προφίλ μου κάποιου άρθρου, εμφανιζόταν μία μεγάλη φωτογραφία του άρθρου. Τώρα εμφανίζεται τη στιγμή που κάνεις επικόλληση του link, αλλά μόλις πατάς τη "δημοσίευση" η φωτογραφία χάνεται και εμφανίζεται σκέτος ο τίτλος του άρθρου χωρίς καμία φωτογραφία.

  Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό εδώ κι έναν χρόνο, αυτό που ξέρω είναι ότι αισθητικά δεν είναι καθόλου ελκυστικό και μοιάζει με νεκρό σύνδεσμο. Αυτό ισχύει μόνο για νέες δημοσιεύσεις. Αν ποστάρεις στο Facebook ως σχόλιο έναν σύνδεσμο του MusicHeaven τότε η φωτογραφία του άρθρου εμφανίζεται κανονικά.  Το παρατήρησα κι εγώ! Ενώ θα έπρεπε να εμφανίζεται η φωτο και ο επισκέπτης κάνοντας κλικ να μεταβαίνει απ' ευθείας στην αναρτηση του Musicheaven, εμφανίζεται σκέτος ο τίτλος του άρθρου που σίγουρα δεν είναι καθόλου ελκυστικό! 

  Εγώ, έκτοτε , στο fb, πριν ανεβάσω το link του Musicheaven (γιατί μετά δεν γίνεται!!) ανεβάζω τη φωτογραφία που θέλω και μετά το link!

  Δείτε πχ πως φαίνεται τότε εδώ:

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=4088741844540988&set=gm.1679088318967429&__cft__[0]=AZV84V90Qh0GyyHY751MWFSLpxGPgKfo540P070a3uSGFW45o6YeKRERydvCHyF0_efcp_m2i9v8jBvMXDuN70vvgZ0dT4qqm60A1eJ34ap2MokEcznfOL_A9F22S48LDPPxWPbTQUhAKGURJOtaUZcO_QulkVUwBx6xW04wnnJMZNrU3TeKvRF0TWe2DHCBwfU&__tn__=EH-R


  jorge
  30.05.2021, 13:38
  Δυστυχώς η νέα πλατφόρμα που έφτιαχνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει πια, για λόγους τεχνικούς. Υπήρξε ένα γεγονός που κατέστρεψε όλα όσα έφτιαχνα. Προσπαθώ να βρω χρόνο και ψυχική διάθεση για να το ξεκινήσω πάλι, είναι συνεχώς στο μυαλό μου. Ως τότε, αναγκαστικά θα πορευτούμε με αυτό που έχουμε...
  STEFANOS604
  30.05.2021, 15:30

  Αυτό που επείγει είναι η αποκατάσταση λειτουργίας των Προσωπικών Μηνυμάτων!


  EVAGGELIASAKELLARIOU
  30.05.2021, 19:11

  Καλησπέρα, Jorge. Μου άρεσε η εξήγηση που μας έδωσες, αλλά έχω κάποιες παρατηρήσεις να κάνω. Το ΜusicHeaven είναι το "πνευματικό παιδί" σου και σε τιμά, που έφτιαχνες τόσο καιρό τη νέα πλατφόρμα. Αλλά, δεν καταλαβαίνω πως ένα τεχνικό πρόβλημα σου χαλάει τη ψυχική διάθεση. Λύνουμε τα τεχνικά προβλήματα και προχωράμε, ιδίως όταν είμαστε γνώστες της τεχνολογίας, όπως είσαι εσύ.  Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις χρόνο (είσαι πολυάσχολος, τι να κάνουμε;), όμως για μας το ΜusicHeaven είναι η παρέα μας και για να το πω λαϊκότερα είναι η "ντόπα" μας. Εσύ είσαι ο αρχηγός εδώ μέσα και εσύ αποφασίζεις πως θα πορευτούμε. Όμως, το πάλαι ποτέ, ένας δάσκαλος μου μας συμβούλευε ότι:  "Το θα θάπτει". Για αυτό, σε παρακαλώ, βρες λίγο χρόνο και διάθεση και χάρισέ μας απλόχερα ένα νέο ΜusicHeaven. Εάν είχα τις τεχνικές γνώσεις, ευχαρίστως να σε βοηθούσα. Στη διάθεση σου για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς! 


  jorge
  31.05.2021, 18:15
  Να είσαι καλά Ευαγγελία, θα κάνω ό,τι μπορώ...