ελληνική μουσική
  266 online   ·  210.907 μέλη

  Καλό ωδείο για πιάνο στην Αθήνα;

  HeptaEpiThebas
  23.10.2022, 13:41

  Καλησπέρα σε όλους,

  προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη εάν δεν είναι αυτό το σωστό σημείο για την ανάρτησή μου, είμαι καινούριος εδώ και δεν έχω μάθει τα κατατόπια.

  Είμαι μαθητής της δευτέρας δυκείου με μεγάλη αγάπη για τη μουσική, και ιδιαίτερα την κλασική. Πιο πολύ αγαπώ τη ρομαντική, τη γερμανική όπερα, το lied και τη μεταμοντέρνα. 

  Ξεκίνησα στην πέμπτη δημοτικού μαθήματα πιάνου με μία καθηγήτρια. Μαζί κάναμε μάθημα για δυόμισι περίπου χρόνια. Κάπου στις αρχές της πρώτης γυμνασίου άρχισε να με κουράζει πάρα πολύ η όλη διαδικασία και κατέληξα να βλέπω το πιάνο σαν αγγαρεία, οπότε και σταμάτησα τελείως.

  Για τρία χρόνια δεν ξαναάγγιξα το πιάνο, ώσπου πριν έναν περίπου χρόνο άρχισα πάλι να παίζω μόνος μου. Έκανα κάποια πρόοδο και πλέον καταφέρνω κομμάτια που ούτε καν θα μπορούσα να με φαναστώ να παίζω όταν ήμουν πρώτη γυμνασίου (κάποια πιο εύκολα του Σοπέν, Σατί, μεταγραφές Βάγκνερ κ.ά, για να καταλάβετε λιγάκι το επίπεδό μου).

  Τώρα θα ήθελα να ξανααρχίσω να μαθαίνω πιάνο και με ενδιαφέρει επίσης πάρα πολύ να προχωρήσω στα θεωρητικά. Δηλαδή να τελειώσω τη θεωρία και να κάνω αρμονία.

  Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεχίσω με την παλιά μου καθηγήτρια διότι μένει εκτός Αθήνας. Μίλησα μαζί της και μου είπε να ψαχτώ στο Εθνικό Ωδείο για αυτά που θέλω, ανέφερε πως έχει και καλούς καθηγητές.

  Εσείς τι θα μου προτείνατε; Ξέρετε κάποιο άλλο καλό ωδείο στην Αθήνα; Γενικά για περιοχές ψάχνω στο κέντρο, Παγκράτι, Καισαριανή, Βύρωνα, Ζωγράφου.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  HeptaEpiThebas  


  klapatas
  07.12.2022, 12:56
  Αν εχεις καποιο βιντεο να παιζεις μπορω να σε κατευθυνω σε ωδειο. Είμαι κριτική επιτροπή σε πανω απο 10 διεθνεις διαγωνισμους πιανου και ακουω, κρινω, συμβουλευω, προτεινω εκατονταδες χαρισματικα παιδια και εφηβους ανα τον κοσμο σε μηνιαια βαση.