ελληνική μουσική
349 online   ·  209.863 μέλη

Αλκαίου, Μαριώ, Καρελλάς στο Χάραμα Καισαριανής

jorge
22.09.2005, 23:16
ΜΑΡΙΩ
ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ
στο ‘ΧΑΡΑΜΑ’
«Ζήτω το λαϊκό τραγούδι!»
Σκηνοθεσία, επιμέλεια προγράμματος: Χάρης Ρώμας
Έναρξη: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Κάτι πολύ δυνατό ετοιμάζεται για φέτος στο ΧΑΡΑΜΑ…

Η Μαριώ, για τρίτη χρονιά στο πάλκο του ιστορικού μαγαζιού της Καισαριανής, συνεργάζεται αυτή τη φορά με δύο σπουδαίες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, την Λένα Αλκαίου και τον Λάμπρο Καρελά. Ο Χάρης Ρώμας προσθέτει τη σκηνοθετική του ματιά για να στήσει μία παράσταση διαφορετική από τις συνηθισμένες.

«Ζήτω το λαϊκό τραγούδι!» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης, που είναι πάνω απ’ όλα μία αποθέωση αξέχαστων λαϊκών επιτυχιών. Ο κεντρικός άξονας είναι ένα αφιέρωμα στους μεγάλους ερμηνευτές που σφράγισαν τη μουσική πορεία του τόπου μέχρι και σήμερα. Η αναδρομή στο ρεμπέτικο και λαϊκό, ξεκινά από τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Μπαγιαντέρα, τον Γιάννη Παπαϊωάννου, για να περάσει στην Σωτηρία Μπέλλου, τον Στέλιο Καζαντζίδη, την Καίτη Γκρέυ, την Πόλυ Πάνου και από εκεί στην σύγχρονη εποχή με επιτυχίες της Χαρούλας Αλεξίου, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και άλλων. Ειδικό αφιέρωμα γίνεται από τη Μαριώ και τη Λένα Αλκαίου στη μεγάλη Σοφία Βέμπο.

Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού ξεδιπλώνεται όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια αλλά και από τους διαλόγους των ερμηνευτών με τον Χάρη Ρώμα που παρεμβαίνει μέσω βιντεοπροβολέα στο πρόγραμμα!

Για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος χρειάζονται φυσικά ερμηνευτές με ‘εκτόπισμα’ στο λαϊκό τραγούδι. Η ομάδα που έχουν φτιάξει η Μαριώ, η Λένα Αλκαίου, ο Λάμπρος Καρελάς, τα δύο νέα και πολύ ταλαντούχα παιδιά που τραγουδούν μαζί τους, ο Μύρων Κτιστάκης και η Ελευθερία Ορδουλίδου και μαζί οι μουσικοί τους, είναι η ιδανική!

Η Μαριώ, με την πληθωρικότητα τής ερμηνείας της, το αστείρευτο κέφι της αλλά και την παροιμιώδη επαφή της με τον κόσμο, η Λένα Αλκαίου με δυνατή ερμηνεία, ατελείωτη ενέργεια και μεγάλες επιτυχίες και ο Λάμπρος Καρελάς με την σπάνια δωρική, λαϊκή φωνή και ερμηνεία που συγκινεί, είναι η καλύτερη εγγύηση για νύχτες αξημέρωτες!

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Λίβανος (μπουζούκι, φωνή), Αλέκος Βαρανάκης (ακορντεόν), Θανάσης Μπουκουβάλας (κιθάρα), Γιάννης Ζαρίας (βιολί), Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο), Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο), Παναγιώτης Σαρδέλλης (ντραμς).

Ιδέα, σκηνοθεσία, επιμέλεια προγράμματος: Χάρης Ρώμας

Έναρξη: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2005

geordan
23.09.2005, 01:03
Ευτυχώς που διάβασα το ενημερωτικό δελτίο και τώρα θα ξέρω να μην πάω.
¶κου Χάρης Ρώμας. Και μάλιστα παρεμβαίνει "λέει" στο πρόγραμμα. Ήμαρτον...

Ο συγκεκριμένος ανήκει στα δημόσια πρόσωπα που σιχαίνομαι κυριολεκτικά.
Δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό, αλλά το έργο του και κυρίως η αισθητική του απέναντια στην έννοια του χιούμορ ιδίως με ενοχλούν και με εξοργίζουν.
Για να είμαι δίκαιος, βέβαια, κάποτε είχα ακούσει ένα τραγούδι με τους στίχους του από ένα δίσκο της Γλυκερίας και ειλικρινά το βρήκα συγκινητικό.