Λοιπόν...
Φίλε katsaou δεν νομίζω ότι έχεις δίκαιο σε αυτό. Πράγματι πολλοί από τους Κύπριους σε περίοδο πολέμου δεν πολέμησαν για την πατρίδα τους, όμως υπήρξαν και πάρα πολλοί που πολέμησαν και αγωνίστηκαν μέχρι τελευταίας ρανίδος για την ελευθερία του τόπου τους. Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν πολλοί Κυπραίοι που νιώθουν πολύ περισσότερο Έλληνες από σένα, όπως και υπάρχουν πολλοί Ελλαδίτες που σκίζουν την ελληνική σημαία στην επαίτειο του Πολυτεχνίου. Δε νομίζω ότι είναι φρόνιμο να αρνηθείς να πολεμήσεις για την Κύπρο, ενώ θα δεχόσουν για το Καστελόριζο.
Όσο για το στρατό που έστειλαν οι Κύπριοι στον 2ο Παγκόσμιο, φορούσε τα ελληνικά διακριτικά και έφερε την ελληνική σημαία. Γιατί δεν έστειλε για παράδειγμα σε άλλες περιοχές όσο έστειλε στην Ελλάδα; Μπα...δε νομίζω ότι στέκει αυτό που λες.
Ο κάθε Έλληνας είναι ηθικά δεσμευμένος να υπηρετεί το έθνος του σε όποια γωνιά του πλανήτη και αν βρίσκεται. Ακόμα και αν δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση και τις αποφάσεις της, ακόμα και αν ξέρει ότι θα του στοιχήσει. Αν δεν συμπαθείς κάποιον για τις αποφάσεις του, μην παίρνεις τις ίδιες, μην συμπεριφέρεσαι το ίδιο. Κοίτα το χρέος σου χωρίς πολλά πολλά.
Quote:
|
δηλαδή πιστεύεις ότι η Ελλάδα δεν έχει ηγεμονικό ρόλο στην Κύπρο???
γιατί εγώ βλέπω ότι φτερνίζεται η Ελλάδα και κρυώνει η Κυπρος........
και όντως οι ηγεμονίες είναι καταστάσεις του παρελθόντος που ακόμα ισχύουν....
δεν ταυτίζω τις έννοιες κράτος-έθνος αλλά αναφέρω ότι η κύπρος είναι κομμάτι του ελληνισμού.
για το θέμα του πολέμου, θα ήθελα να μου πεις πως θα έβλεπες το θέμα εσύ να πολέμας για την Κύπρο και οι μισοί Κύπριοι να είναι στο εξωτερικό....
και για το Β παγκόσμιο που λες θα μπορούσε κάποιος να σου πει ότι: και τι έγινε που έστειλε στρατο η Κυπρος στην Ελλάδα?
παγκόσμιος πόλεμος ήταν και επέλεξε να ειναι με το μέρος των συμμάχων.
δεν βλέπω κάτι το σπουδαίο σε αυτό.....
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : katsaou στις 26-09-2005 18:15 ]
|
|
...μ' αλλιώς η μοίρα το βουλήθη
πρέπει να στρίψεις σε μια κόχη...
(Edit (Astron): παιδιά λίγη προσοχή με τα Quotes. Όταν κάνουμε quote στην αρχή μες το πλαίσιο βάζουμε την εντολή QUOTE και όχι /Quote γιατί γίνεται χάος στο forum...)
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Astron στις 26-09-2005 19:17 ]