ελληνική μουσική
  229 online   ·  210.976 μέλη

  Γιάννης Σαββιδάκης....

  aktarika
  14.10.2005, 01:12


  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα .
  Σπούδασε σωματική αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του πήγε στην Αμερική για μεταπτυχιακά όπου συγχρόνως δούλευε ως μουσικός σε διάφορα club.

  Επόμενος σταθμός του η Ολλανδία. Εκεί δημιουργεί ένα μουσικό σχήμα, τους " Just us ".

  Το 1989 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Φεστιβάλ της Eurovision μαζί με τη Φανή Πολυμέρη, με το τραγούδι "Απόψε ας βρεθούμε" κατακτώντας τη δέκατη θέση.

  Αμέσως μετά κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο το όνομα του, με τραγούδια δικά του, του Ηλία Αχλαδιώτη και του Αντώνη Τεκτονίδη. Τους στίχους έγραψαν οι Βίλλυ Σανιάνου, Αναστασία Μουτσάτσου και ο ίδιος. Μερικά από τα τραγούδια του δίσκου: "Κι εγώ χορεύω", "Πες μου δεν είναι αργά", "Μη" κ.ά.

  Το 1992 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του με τίτλο: "Έτοιμος για όλα". Οι συνθέσεις είναι του Γιάννη, του Γιώργου Θεοφάνους και του Νίκου Κασσιμάτη. Τους στίχους έγραψαν οι Κώστας Τριγώνης, Ηρώ Τριγώνη και Αναστασία Μουτσάτσου και ο ίδιος.

  Το χειμώνα του 1993 συμμετείχε στο πρόγραμμα "Σινεμά ο δικός μας παράδεισος" του Μίμη Πλέσσα, στο κέντρο "Ζυγός". Το πρόγραμμα αυτό λόγω της τεράστιας επιτυχίας του ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο με τίτλο "Σινεμά ο δικός μας παράδεισος live". Από αυτό τον δίσκο, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το τραγούδι που ερμηνεύει ο ίδιος με τίτλο"Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα".

  Το χειμώνα του 1994 συνεργάστηκε ξανά με το Μίμη Πλέσσα στο "Ζυγό" σ' ένα πρόγραμμα με γενικό τίτλο "Β' ημίχρονο", το οποίο επίσης κυκλοφόρησε σε δίσκο.

  Επίσης συμμετείχε στο γνωστό πετυχημένο σίριαλ του Αντέννα "Της Ελλάδος Τα Παιδιά" όπου έγραφε και τη μουσική.

  Το Μαϊο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Απ'το χάδι στο φιλί". Είναι η πρώτη φορά που υπογράφει ο ίδιος όλα τα τραγούδια ενός δίσκου. Στο δίσκο αυτόν, συνεργάστηκαν επίσης ο Πάνος Φαλάρας, η Ηρώ και Κώστας Τριγώνης, η Βίλλυ Σανιάνου και η Ζωή Πολυχρονιάδη. Τραγούδια που έκαναν μεγάλη επιτυχία από τον δίσκο αυτό είναι "Το κορίτσι μου κοιμάται", "Η μαγεμένη σου ματιά", "Φεγγάρι φεγγαράκι ", "Δεν πειράζει", "Ένα τραίνο δίχως φρένο" κ.ά όπου έγινε χρυσός.

  Την ίδια χρονιά κέρδισε στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν 95 το βραβείο " Ο πιο συμπαθής καλλιτέχνης απέναντι στο κοινό ".

  Κατά τη χειμερινή σεζόν 1995 -1996 βρέθηκε στο Χάραμα μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

  Το καλοκαίρι του 1996 εμφανίστηκε στο Ακρόαμα στη Θεσσαλονίκη και το χειμώνα του 1996 - 1997 συνεργάστηκε με τη Γλυκερία και τους Οπισθοδρομικούς στο Μύλο της Αθήνας.

  Τον Ιούλιο του 1997 κυκλοφόρησε το cd single του με τίτλο "Δέκα Μάγισσες" το οποίο σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία, παραμένοντας στο Νο1 των πωλήσεων cd singles για πολλές εβδομάδες. Επίσης το ίδιο καλοκαίρι εμφανίστηκε με τη Χάρη Αλεξίου σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Το Σεπτέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ακροβάτης του ονείρου", ο οποίος έγινε χρυσός.

  Για δεύτερη φορά κέρδισε στα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν 97 το βραβείο "Καλύτερο τραγούδι της χρονιάς " για τις " Δέκα Μάγισσες " .

  Τον Δεκέμβριο του 1999 κυκλοφορεί τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο " 'Εξω από την αλήθεια". Η μουσική και οι στίχοι είναι δικοί του στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Μερικά από τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι "Με Το Ραβδί Του Μωυσή", " Έχεις Τον Τρόπο", "Βουτιά Στον Αέρα"και το "Όλα Τα Πετάς".

  Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εμφανίζεται στον "Ηλεκτρικό" μαζί με τον Χρήστο Δάντη και στη Μουσική Σκηνή Πειραιά.

  Ο Δεκέμβριος του 2001 τον βρίσκει στο " Γυάλινο Μουσικό Θέατρο " μαζί με τους : Αντώνη Μιτζέλο και Μαρίνα Σκιαδαρέση.

  Τον Ιούνιο του 2002 υπογράφει συμβόλαιο με τη SONY Music και το Σεπτέμβριο κυκλοφορεί ένα single με τίτλο το όνομά του. Περιέχει τρία τραγούδια. "Πάρε το δάκρυ μου"(και σε ακουστική απόδοση), "Το φιλί", "Κόκκινα χείλη".

  Επίσης επιλέγεται από την Dreamworks για να αποδώσει με ελληνικούς στίχους τα τραγούδια της ταινίας κινουμένων σχεδίων "Spirit"(το άγριο άλογο). Τα τραγούδια στην αμερικανική έκδοση ερμηνεύει ο Bryan Adams.

  Τον Απρίλιο του 2003 κυκλοφορεί ο έκτος του δίσκος με τίτλο " Φώτα αναμένα " με υπέροχα τραγούδια που έχει υπογράψει ο ίδιος καθώς και άλλοι όπως και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου(one).To ολοκληρωμένο του cd περιέχει περιέχει τις επιτυχίες " Πάρε Το Δάκρυ Μου" και " Το Φιλί Σου" ,αλλά και τα ήδη γνωστά από το ραδιόφωνο " Τα Καλοκαίρια" και
  " Το Μυστικό".

  Για δύο μήνες ( Νοέμβριος 2003 - Ιανουάριος 2004), εμφανίστηκε στο κέντρο " Άβατον Live " μαζί με τους " C:Real " & " Μπλέ ".

  Αμέσως μετά εμφανίστηκε για 2 τετραήμερα στο κέντρο " Οξυγόνο " μαζί με τον Αντώνη Μιτζέλο.

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το επίσημο website του καθώς και να γίνετε μέλη στο επίσημο fan club του..

  Επίσημο Website : www.giannissavidakis.gr