ελληνική μουσική
156 online   ·  208.168 μέλη

Τον κύκλο τραγουδιών «Ερημιά» παρουσίασε ο Μίκης Θεοδωράκης

DavidDT
Σολίστ
Chat
25.01.2006, 00:21
Τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Ερημιά», σε ποίηση Λευτέρη Παπαδόπουλου και ενορχήστρωση Σταύρου Ξαρχάκου, παρουσίασε τη Δευτέρα ο Μίκης Θεοδωράκης. Παρόντες και οι ερμηνευτές, Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, η «Ερημιά» αποτελεί τον 77ο κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ, όπως σημείωσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, «η 'Ερημιά' αποτελεί μια απάντηση για το πώς πρέπει να είναι το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Είναι ένα άλμπουμ φρέσκο και ώριμο τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Επίσης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: την ενορχήστρωση του Σταύρου Ξαρχάκου».

O τελευταίος σημείωσε ότι «είναι πρωτοφανές το γεγονός για την ελληνική δισκογραφία να κάνει τέτοιου είδους παραγωγές. Με τα σημερινά δεδομένα δεν φέρνουν λεφτά. Είναι οικονομικά ασύμφορες». Η Μαρία Φαραντούρη χαρακτήρισε το άλμπουμ «βαθιά ερωτικό και υπαρξιακό», ενώ ο Μανώλης Μητσιάς τόνισε ότι «η ερημιά πάντα μας συντροφεύει, τόσο ως ανθρώπους όσο και ως τραγουδιστές».

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για τη δική του ερημιά. «Υπάρχουν δύο Ελλάδες: μία που φαίνεται και μία άλλη που δεν φαίνεται. Εμείς ανήκουμε σε αυτούς που δεν φαίνονται. Όπως και οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, που μας πίστεψαν, που μας τραγούδησαν. Πού να φανούν όμως σήμερα;» αναρωτήθηκε ο συνθέτης και συνέχισε: «Αυτούς που χορεύουν τα ζεϊμπέκικά μας δεν θα τους δείτε. Επειδή δεν φοράνε μίνι, επειδή οι κάμερες κάνουν ζουμ στα οπίσθια των γυναικών που χορεύουν ζεϊμπέκικο. Όλα αυτά ξεφτίλισαν το ζεϊμπέκικο».

news.in.gr

#1   


Αυτά τα διάβασες;