Αρχικά καλημέρα,
είναι πρωί για σένα υποθέτω, και για μένα βράδυ, υποθέτεις. Ο υπολογιστής είναι αυτές τις μέρες ο συνδετικός κρίκος μεταξύ το στάδιο στο οποίο βρίσκομαι στο τώρα, και το επόμενο στο αύριο. Έχω τα πλήκτρα, τα χαρτιά, και τις διευθήνσεις. Και όμως το μόνο που βρίσκω να σκεφτώ είναι σκόρπιες σκέψεις άσχετες με τον στόχο μου εκείνο, στήνω και πάλι ίσως παγίδες στον εαυτό μου.
Γράφω γιατί πριν λίγες μέρες, είδα ένα απαίσιο έργο, ελληνικός κινηματογράφος, τόσο απαίσιο που το όνομα του σκηνοθέτη καν δεν κάνω το κέφι να καταγράψω -άσε να τον θυμηθώ - Καιρό είχα να μισήσω και πάλι τον ελληνικό "μοντέρνο"κινηματογράφο...είχα μαγευτεί και πάλι με έργα όπως την "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη, αλλά και το "Όνειρο του Ικάρου" του Κώστα Νάτση...και βλέπω κάποιο βράδυ λοιπόν στην οθόνη του υπολογιστή του...
Μια σύγχρονη Αθήνα, που ξέχασα πλεον, αν γνώριζα άλλωστε, πως υπάρχει μια τόσο βρώμικη όψη της όπως στο Hardcore. Η όλη σκηνοθεσία κάτι από Irreversible θύμιζε, αν και πράγματι δεν ξέρω ποιο από τα δυο ήταν μεγαλύτερη πατάτα, αποτυχία, το λιγότερο...
Αν σοκαρίστηκα; Περισσότερο έμεινα έτσι με μια γεύση αηδείας, και απορίας, αν πράγματι υπάρχουν αυτά τα μέρη, ανθρώποι που τα στηρίζουν επίσης, που δημιουργούν την ανάγκη να υπάρχουν..."ιερόδουλοι" ανεξαρτήτος φύλου, σε τρυφερές ηλικίες κάτω των 20...σε σκηνές που πράγματι με έκαναν να θυμώσω. Πουλάει τόσο η βία και το σεξ; Είναι μήπως λειτούργημα να δείξεις λοιπόν πως στήνονται και λειτουργούν τέτοια κέντρα στην Αθήνα, με την δικαιολογία πως είσαι ο σωστός, ο εκείνος που δίνει ένα πρόσωπο και μια ταυτότητα, ένα όνομα στην πορνεία.
Ανήλικοι επαρχιώτες εθισμένοι σε ναρκωτικά, εγκαταλειμένοι από όλους και όλα...Ελληνικός μοντέρνος, βρώμικος ελεινός...κινηματογράφος.
Γιατί η βία πουλάει. Και δεν βλέπω, πως αλλάζει κάτι με το να τα προωθούν στον κινηματογράφο για το δικό τους απλό συμφέρον...Γίνεται να πίνεις σαμπάνια σε μια πρεμιέρα προβολής και να συζητάς για τις εικόνες και την μουσική της εν λόγο "αηδείας για έργο" χωρίς να σε έχει ταρακουνήσει το λιγότερο η όλη υπόθεση και το σενάριο;
Ξέμειναν από ιδέες...εύχομαι να είναι απλά κινηματογράφος. Φτηνός, ηλήθιος, ελληνικός. Γιατί το σεξ και η βία πουλάνε.
Τα 5 λεπτά μου διασημότητας.
Οποιοδήποτε το τίμημα.
Τα σχόλια σου ήθελα.
Ευχαριστώ.
(σχετικό άρθο με το αρχικό βιβλίο εδώ:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?entypo=A&f=16932&m=R28&aa=1)
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Other_side στις 01-09-2006 07:53 ]