Παράθεση:
Το μέλος AlmaNegra στις 07-11-2006 στις 22:55 έγραψε...
Είναι λυπηρό πως ορισμένοι άνθρωποι βλέπουν τα πάντα στην κοινωνία άσχημα. Είναι λυπηρό πως έχουν εμμονές με τις "παλιές καλές εποχές", αδυνατώντας να παραδεχτούν πως απλά νοσταλγούν τα νιάτα τους. Είναι λυπηρό και συνάμα επικίνδυνο εαν αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που γέννησαν τα σημερινά παιδιά και τη σημερινοί κοινωνία (γονείς,παππούδες κλπ) για την οποία κατηγορούν τα παιδιά τους.
Κύριοι η σημερινή νεολαία δεν είναι ένα μάτσο χαζόπαιδα που δε ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, ούτε διεστραμμένοι αλήτες. Δεν είναι αποπολιτικοποιημένα πλουσιόπαιδα ούτε φυσικά πρωταγωνιστές σε τσόντες.
"Κοινωνία της παρτούζας" είναι βαριά έκφραση και δείχνει άγνοια της σημερινής νεολαίας, η οποία αντιστέκεται σε όλα αυτά.
semplice κατάλαβα το συλλογισμό αλλά μην κολλάμε στις λέξεις. Στα Αγγλικά λένε και have sex, λένε και let's F... λένε και άλλα, όχι μόνο make love.
Επιπλέον,η (λεκτική και μη) ένωση αγάπης και sex δεν εφτελίζει την αγάπη, αντίθετα την ολοκληρώνει...Αυτή η λογική του κακού πράγματος (sex) μας φτάνει εδώ που μας έφτασε.
Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι ανάγκες των ανθρώπων. Άρα και η παιδεία που πρέπει να τους παρέχεται..Ο έρωτας και το sex (χωριστά αυτά τα δύο) είναι πολύ σημαντικά πράγματα για να μείνουν έξω από αυτήν.
Υ.Σ. Εντάξει πάω πάσο.. Και τα δύο παιδιά που έδειξε ο Χατζηνικολάου σήμερα ήταν ανίδεα και προκλητικά. Σίγουρα όλα έτσι θα είναι στον κόσμο. Και στο ένα από τα 1000 σχολεία της χώρας, 4 απο τους 200 μαθητές έκαναν ομαδικό sex (όργιο είναι άλλη μια αισχρή βλαχοδημοσιογραφική έκφραση). Άρα όλα έτσι θα είναι..
Υ.Σ. Συγνώμη για το ύφος απλά ξέρω ότι εδώ σηζητάμε δεν παρεξηγούμε ο ένας τον άλλον Συγγνώμη επίσης αν έφυγα από το θέμα..
|
|
Αγαπητέ Βαγγέλη προσωπική μου άποψη είναι πως οι σημερινοί νέοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
αλήτες και διεστραμμένοι.ΚΑι φυσικά οι μεγαλύτεροι λίγο σε ηλικία (εγώ είμαι 35)
ή οι ακόμα μεγαλύτεροι δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα -σύμπλεγμα για το οποίο μιλάς.
Ο σκοπός μου ήταν να αποτελέσει το κείμενο του Καθηγητή Χρήστου
Γιανναρά αφορμή για να συζητήσουμε πάνω σε αυτά που έγραψε.
Τα πιο κάτω που έγραψα ήταν απλά σκέψεις που έκανα όταν έγραφα και ήθελα
να τις μοιραστώ μαζί σας.Πρόχειρα γραμμένες και όχι σε ύφος δοκιμίου.
Ισως να έκανα λάθος και να έπρεπε να μεταφέρω μόνο το κείμενο του καθηγητή.
Αρα αν έχεις κάτι να πεις πάνω στο κείμενάκι αυτο θα το άκουγα με ευχαρίστηση.
Εάν τώρα θέλεις να μου πεις πως η Αγγλική γλώσσα είναι πιο πλούσια και πιο ερωτική από τη δική μας ,σ'αυτο απλά θα διαφωνήσω....Αν μου πεις πως
διαχωρίζουν με λέξεις τον έρωτα από την αγάπη και πάλι με ενδιαφερον θα
ακούσω ποια λέξη ειναι αυτή διότι δεν την γνωρίζω.
Στις λέξεις ,ναι κολλάω διότι ΣΚΕΨΗ-ΕΚΦΡΑΣΗ ειναι άρρηκτα δεμένες.
Και η γλώσσα είναι σπουδαίο εργαλείο έκφρασης.Οταν δεν μπορείς να διατυπώσεις
κάτι το πιο πιθανό είναι πως δεν μπορείς ΚΑΝ να το σκεφτείς.....
Εκτός λοιπόν εκτός από την "αγωγή" (τύπου Microsoft) που δινουν οι δυτικοευρωπαίοι στα παιδιά τους δεν τους αφηνουν κανένα περιθώριο να ξεχωρίσουν εάν η γενετήσια ορμή τους είναι κάτι διαφορετικό απο την αγάπη.Τους εμποδίζει μάλιστα και η γλώσσα τους να το καταλάβουν αυτό.Αυτό ήθελα να πω.
Πιστεύω λοιπόν για να μην κολλάμε σε αυτο το θεμα , πως η "επικοινωνία" π.χ των σύγχρονων Αγγλοσαξόνων με κώδικες τύπου "Let's fuck" δεν είναι το πιο ευγενικό πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.Δεν τους θεωρώ "παρακατιανούς" απλά έχω τελείως διαφορετική άποψη για το τι είναι ωραίο και τι όχι ,για το τι είναι χρήσιμο και τι όχι, για το τι είναι πολύτιμο και τι όχι.Ασχετα αν πολλές φορές ,τις περισσότερες δεν το ακολουθώ από αδυναμία.Ελπίζω και εύχομαι να έχω δηλαδή
μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ για το τι σημαίνει ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Εγω δεν είμαι σίγουρα πάντως.
Φοβάμαι λοιπόν μήπως μοιάσουμε στους νέους της Αγγλίας,των Ηνωμένων
Πολιτειών,της Ολλανδίας ..Εχω ζήσει από κοντά αυτά που φοβάμαι ..δεν λέω
ότι λέω μέσα απο βιβλία.
Ναι ,αυτό αλήθεια σου λέω το φοβάμαι.
Αυτές οι κοινωνίες έχουν διαμορφωθεί σε "κοινωνίες της παρτούζας" και
το σύγχρονο lifestyle μέσω πολλαπλών πλύσεων εγκεφαλου κάνει
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ να επιβάλλει συγκεκριμένη αισθητική και τρόπο ζωής και στην
δική μας.Δεν θέλουν να έχουμε καμία διαφορά με κανέναν(βλ.παγκοσμιο/ση)
Είναι πολύ δύσκολο και θέλει μεγάλο αγώνα να ξεφύγει κάποιος όταν
μάλιστα έχει απέναντι του να αντιμετωπίσει αντιδράσεις ....
Για αυτό πολύ εύστοχα και πολύ εποικοδομητικά κατά τη γνώμη μου χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη έκφραση.
Φυσικά όπως γράφεις στο ΥΓ σου συζητάμε καλοπροαίρετα.Το ωραίο
είναι πως εσύ μέσα απο αυτά που γράφεις μπορείς να μου δώσεις τη δική σου
οπτική την οποία εγώ να μην είχα σκεφτεί και το αντίστροφο και αυτο ειναι ωραίο.
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : semplice στις 08-11-2006 01:19 ]
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : semplice στις 08-11-2006 01:25 ]