ελληνική μουσική
    477 online   ·  210.867 μέλη

    Γιάννης Παπαϊωάννου

    Mesoxoritis
    21.12.2006, 14:50
    O Γιάννης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Kίο της Mικράς Aσίας το 1914. Ήταν παιδί 8 χρόνων, που έχασε τον πατέρα του. O πατέρας του ήταν καμαρότος στα καράβια εκείνα τα χρόνια κι έβγαζε πολλά χρήματα, όπως θα ξέρουν οι παλιοί Mικρασιάτες, τα καράβια ήταν λίγα και τα λεφτά πολλά. H καταγωγή του πατέρα του ήταν από την Aττάλεια. Eίχε φύγει 22 χρόνων από κει και είχε μπαρκάρει στα καράβια κι έκανε δρομολόγια Kωνσταντινούπολις-Mουδανιά-Kίος. Aυτή τη γραμμή δούλευε από πολλά χρόνια κι έτσι γνώρισε τη μητέρα του Γιάννη Παπαϊωάννου στην Kίο, αγαπήθηκαν και παντρεύτηκαν.
    ''H μητέρα μου λεγόταν με το πατρικό της όνομα Xρυσή, το γένος Bονομπάρτη και ο πατέρας μου Παναγιώτης. O πατέρας της μητέρας μου είχε μεγάλη περιουσία, επί το πλείστον ελαιώνες. O πατέρας μου ήταν πολύ σπάταλος, δεν τα εχτιμούσε τα λεφτά, αλλά η μάνα μου του κολλούσε κι έτσι μάζευε τα λεφτά κι αγοράσαμε σπίτια και κτήματα.
    O πατέρας μου ήταν και του πιοτού, λόγω της δουλειάς του, και η μάνα μου μόλις πλεύριζε το καράβι, τον τσάκωνε και του τα έπαιρνε, γιατί έβγαζε πολλά και τα χάλαγε. Στο τέλος αναγκαστήκαμε και πήγαμε ένα διάστημα στην Πόλη και τον είχαμε από κοντά. Έτσι μεγάλωνε η περιουσία μας και πήραμε και άλλα σπίτια και κτήματα.
    Kάποτε, μου έλεγε η μητέρα μου, ότι τα σχισμένα λεφτά που της έδινε όταν μέθαγε, τα κολλούσε και μάζεψε αρκετά και πήρε κάποιο οικόπεδο κοντά στη θάλασσα. Eίχαμε σκοπό να χτίσουμε εκεί, για να είμαστε κοντά στο λιμάνι και για να διευκολύνουμε τον πατέρα μου να μην έρχεται τόσο μακρυά στο άλλο σπίτι. Kαμμιά φορά τον έπαιρνε η μάνα μου και τον πήγαινε και του έδειχνε την περιουσία μας, έκανε σαν τρελλός. Tου άρεσε πολύ, αλλά η τύχη τα έφερε ανάποδα αργότερα.''

    (από το βιβλίο: Γιάννης Παπαϊωάννου, Nτόμπρα και σταράτα. Aυτοβιογραφία, Kάκτος, 1996)

    Mesoxoritis
    21.12.2006, 14:53
    Ένα άρθρο για τον δίσκο ''Η Ελλάδα του Γιάννη Παπαϊωάννου''...

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
    Το μηχάνημα που τραγουδάει ο γιός σου του παίρνει τη φωνή

    Δίσκος: Οι μεγάλοι του ρεμπέτικου - Γιάννης Παπαϊωάννου 1935 - 1950
    ΜΙΝΟΣ 1976
    Τραγούδι: ΦΑΛΗΡΙΩΤΗΣΣΑ - Γιάννης Παπαϊωάννου 1936

    ''Είχα γράψει τη Φαληριώτισσα, το πρώτο μου τραγούδι και για πολλά χρόνια την τραγουδάγαμε με τους φίλους στους δρόμους. Χιλιάδες κόσμος είχε ακούσει που κάναμε καντάδα τη Φαληριώτισσα στα σοκάκια.Ήταν η πιο μεγάλη καντάδα εκείνης της εποχής στις Τζιτζιφιές και στο Φάληρο. Όπου άκουγες τσούρμο από νέους, τραγουδάγανε τη Φαληριώτισσα.
    Ένας μ' άκουσε λοιπόν και με πήγε στην ΟΝΤΕΟΝ, στο γέρο Μάτσα, και μαέστρος, γενικό κουμάντο, ήταν ο Περιστέρης ο Σπύρος. Άκουσαν που τους έπαιξα τη Φαληριώτισσα και μου είπαν θα με φωνάξουν. Όταν με ειδοποίησαν να πάω για γραμμοφώνηση, ήμουν με τα ρούχα της δουλειάς.
    Γράψαμε τη Φαληριώτισσα, όπου παίζω εγώ, ο Περιστέρης και ο Κωνσταντινίδης, ο λεγόμενος Μακαρονάς.
    Με τη Φαληριώτισσα έγινε λαϊκό προσκύνημα, χάλασε ο κόσμος. Δεν προλαβαίνανε να βγάζουν δίσκους.Ήταν κάτι το καινούργιο,μια επανάσταση, δηλαδή κάτι που δεν υπήρχε και που άγγιζε τόσο πολύ τον κόσμο. Όταν πήγα να πάρω τα ποσοστά από το πρώτο μου τραγούδι, τρελάθηκα, γιατί ήταν πάρα πολλά, ρεκόρ για την εποχή εκείνη.
    Τα πήρα και πήγα στη μάνα μου όλο χαρά και της φώναξα: Ρε μάνα, σου ' φερα λεφτά, έξω φτώχεια.
    Εκείνη δεν τα έπαιρνε, έκλαιγε δεν ήθελε τα λεφτά.Γιατί μια γειτόνισσα, η κυρά Αντωνία, τρέλανε τη μάνα μου.
    Της είπε ότι το μηχάνημα που τραγουδάει ο γιός σου, του παίρνει τη φωνή και σε λίγο καιρό θα γίνει μουγκός!
    Παλιά μικρασιάτικα μυαλά. Γι' αυτό και η μάνα μου έκλαιγε και δεν έπαιρνε τα λεφτά.
    Τα ποσοστά ήταν τότε 44 χιλιάδες, πολλά για την εποχή εκείνη, που όμως δεν κράτησαν ούτε 44 μέρες. Ναι, ούτε 44 μέρες. Γιατί τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Τόσο πολλά λεφτά, φανταστείτε τι δίσκους πουλήσανε σε 2 μήνες.Τότε που στα δέκα άτομα το ένα είχε γραμμόφωνο.''

    Από την αυτοβιογραφία του Γιάννη Παπαϊωάννου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις - ΚΑΚΤΟΣ - 1982 με τον τίτλο : Ντόμπρα και Σταράτα και σε επιμέλεια Κώστα Χατζηδουλή στον οποίο ανήκουν και τα παρακάτω σχόλια:

    Τον Γιάννη Παπαϊωάννου τον είχε παέι στην ΟΝΤΕΟΝ ο κ. Γρυπάρης που έγραφε στίχους ελαφρών τραγουδιών. Το αποτέλεσμα ήταν να του πάρει ο Γρυπάρης τα μισά ποσοστά από από τη Φαληριώτισσα. Κάτι σαν... προμήθεια.
    Πραγματικά, η επιτυχία της Φαληριώτισσας υπήρξε τεράστια.Και οι πωλήσεις εκπληκτικές. Οι 44 χιλιάδες δραχμές ποσοστά που αναφέρει ο μπάρμα Γιάννης και που αντιπροσώπευαν τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της, μεταφράζονται σε 12.500 χιλιάδες αντίτυπα περίπου! Φανταστικός αριθμός για την πρωτόγονη εκείνη εποχή
    Η προσφώνηση που ακούγεται στο τραγούδι γειά σου Παπαϊωάννου, να χαρώ το μπουζούκι σου είναι του Σπ. Περιστέρη. Λίγους μήνες μετά ( στα 1973 ), κυκλοφόρησε και από άλλη εταιρεία (ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ), με ερμηνευτή τον Στράτο Παγιουμτζή, μπουζούκι τον Μιχ. Γενίτσαρη υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Τούντα.

    Πηγή : 100 Δίσκοι και η ιστορία τους - Ειδική έκδοση Καθημερινή

    Mesoxoritis
    21.12.2006, 14:56
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ

    Η ζωή και η ιστορία του Γιάννη Παπαϊωάνου είναι η μαρτυρία ενός γνήσιου λαϊκού καλλιτέχνη , ενός βάρδου της ψυχής. Στην πολύχρονη καριέρα του πέρασε μέσα από φωτιά και σίδηρο. Είδε εποχές δύσκολες, όχι μόνο για μουσικούς , αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη: μικρασιατική καταστροφή , πείνα , φτώχια , δυο παγκόσμιοι πόλεμοι , ένας εμφύλιος , κατοχή , δυο δικτατορίες , ξενιτιά. "τριανταπεντε χρόνια στο πάλκο , μέσα στη vύχτα , στη βρωμιά , που έχεις να κάνεις με κάθε καρυδιάς καρύδι , από ανθρώπους του σχοινιού και του παλουκιού μέχρι μορφωμένους λεφτάδες και βαλε , είδα τόσα και έζησα τόσα που δεν φτάνει όλο το χαρτί του κόσμου για να γραφτούνε", λεει ο ίδιος στην αυτογραφία του ντόμπρα και σταράτα. Πάνω στο πάλκο ,μέσα στην νύχτα, ο Γιάννης Παπαϊωαννου αποτύπωσε στα τραγούδια του τις χαρές, τις λύπες , τους καημούς και τα σκιρτήματα του ελληνικού λαού ,δίνοντας μια ολόκληρη ζωή σε αυτό που ονομάζεται ελληνικό τραγούδι.

    O μπάρμπα-Γιάννης όπως τον αποκαλούν όσοι τον γνώρισαν και τον αγάπησαν ήταν ο πρωτομάστορας , ο πρωτοπόρος που ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών , μουσικών και τραγουδιστών. Τριάντα πέντε χρόνια σε σκηνές λαϊκών μαγαζιών , οχτακόσια τόσα τραγούδια , εμφανίσεις και περιοδείες στην Ελλάδα και στην βόρειο Αμερική , και μια πλούσια δισκογραφία μαρτυρούν την κολοσσιαία συνεισφορά του. Μερικά από τα τραγούδια του όπως η Ψαροπούλα και η Φαληριώτισσα που βρίσκονται ακόμα στα χείλια μας και στις καρδιές μας είναι μια ζωντανή απόδειξη της διαχρονικότητας του έργου του , του έργου ενός μεγάλου συνθέτη.

    Ο Γιάννης Παπαιωάννου γεννήθηκε στη Κίο της Προποντίδας το 1913 της μικρά Ασίας. Δυο χρονών ορφάνεψε από πατέρα . αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα στη σκληρή ζωή του. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε μετά από μερικά χρόνια το 1922. Η φρίκη της καταστροφής και του ξεριζωμού αποτυπώθηκε βαθιά στον 9χρονο Γιάννη , συνοδεύοντας τον σε όλη την ζωή. Φεύγοντας από την κιο μαζί με την μητέρα του Χρύσα και την γιαγιά του και με μόνη περιούσια μια μαξιλαροθήκη όπου είχαν φυλαγμένα κάποια χρυσαφικά πήγαν αρχικά στην Σαμοθράκη και τελικά κατέληξαν στον Πειραιά. Αφού αποβιβάστηκαν στον Πειραιά πήγαν και έμειναν στις τζιτζιφιές μαζί με τους θείους τους και την υπόλοιπη οικογένεια του.

    Η πείνα τον ανάγκασε να παει

    Στην δουλεία από μικρός. Ξεκίνησε δουλεύοντας σε ένα συνεργείο και ύστερα βγήκε στις οικοδομές. Η σκληρή βιοπάλη του απαγόρευσε να συνεχίσει το σχολείο. Φτάνουμε λοιπόν στο 1928. Ο μπάρμπα-Γιάννης ξεκίνησε να παίζει μουσική με μια φυσαρμόνικα αλλά η σχέση του με τη μουσική θα παρέμενε σε εκείνο το επίπεδο αν δεν ήταν το ποδόσφαιρο.

    Όσο αστείο και αν φαίνεται η μάνα του μπάρμπα-Γιάννη του πήρε ένα μαντολίνο για να μην παίζει ποδόσφαιρο επειδή φοβόταν μην ξανατραυματιστεί όπως είχε όντως τραυματιστεί σοβαρά. Αργότερα συνέχισε να παίζει μαντολίνο μέχρι που άκουσε το μπουζούκι. Το τραγούδι που άλλαξε τη ζωή του μπάρμπα-Γιάννη ήταν "Το μινόρε του τεκέ" του Γιάννη Χαλκιά. Από εκείνη την ημέρα ο Παπαιωάννου ερωτεύτηκε το μπουζούκι και το υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Παπαιωάννου το 1953 ξεκίνησε μια περιοδεία στην Αμερική για την οποία έγινε γνωστός στους έλληνες του εξωτερικού.

    Ο Γιάννης Παπαιωάννου σκοτώθηκε τα χαράματα της τρίτης Αυγούστου του 1972 , ώρα 5:30 το πρωί καθώς πήγαινε στα Βασιλικά της Σαλαμίνας καθώς πήγαινε στο σπίτι του.



    Mesoxoritis
    21.12.2006, 15:05
    Τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Παπαϊωάννου...

    Άνοιξε άνοιξε
    Απ' της Ζέας το λιμάνι
    Άσε την πόζα
    Αφ’ ότου μ’ απαρνήθηκες
    Αφού με σκοτώνεις
    Βαγγελίτσα
    Βαδίζω και παραμιλώ.
    Βαδίζω με παράπονο
    Βγήκε ο χάρος να ψαρέψει
    Για πρόσεξέ με βλάμισσα
    Γλέντα τη ζωή (Τι τα θέλεις τα λεφτά)
    Εγώ θα σε γλιτώσω
    Είμαστε φίλοι
    Έλα-έλα
    Ένας ακόμα
    Εσύ θα μετανιώσεις
    Θα βρω τον μπελά μου
    Θα χάσεις το κορίτσι σου
    Θέλεις να ζήσεις μόνη
    Θέλω να γίνω μπουφετζής
    Και μη με ψάξεις
    Καλημέρα σ' αγαπώ
    Κάνε κουράγιο καρδιά μου
    Καπετάν Αντρέα Ζέππο
    Καραπιπερίμ
    Ξανθιά μικρούλα
    Ξεσπάει η μπόρα
    Ο αλήτης (Δεν ξηγήθηκες ωραία)
    Ο βραδύπορος
    Ο παπαγάλος
    Πάνε τώρα έξη μήνες
    Πάρε το μπογαλάκι σου
    Πάψε να ακούς τη φίλη σου
    Πέντε Έλληνες στον Άδη
    Πολύ στο λούσο το ‘ριξες
    Πριν το χάραμα
    Πώς θα περάσει η βραδιά
    Σβήσε το φως να κοιμηθούμε
    Σου μένει ακόμα ένα λεπτό
    Τα δίνω όλα
    Τα σφάλματα
    Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό
    Το Ραντεβού
    Φαληριώτισσα
    Φούρνος να μην καπνίσει
    Φτάνει να γυρίσεις
    Ως τα πέρατα του κόσμου

    Mesoxoritis
    21.12.2006, 15:07
    Παρακάτω, η δισκογραφία του Γιάννη Παπαϊωάννου...

    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | 1969 | BENTETTA | . | 504 | | LP |

    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ-ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΑΠΛΑΝΗΣ | 1970 | REGAL | 70310 | XREG2016 | | LP & CD |

    ΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ | 1971 | SONORA | . | 241 | | LP |

    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | 1973 | PANIVAR | . | 5055 | επανέκδοση | LP |

    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΜΠΑΓΙΑΝΤΕΡΑΣ-ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΑΠΛΑΝΗΣ | 1973 | REGAL | 70310 | 70310 | επανέκδοση | LP & CD |

    ΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ | 1973 | RECOR | . | 53 | | LP |

    ΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ | 1973 | SONORA | . | 401 | επανέκδοση | LP |

    ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ | 1974/11 | COLUMBIA. | 480976 | 70140 | | LP & CD |

    ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 2 | 1975 | REGAL | 70365 | 70365 | | LP & CD |

    ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ 4 (1935-1950) | 1976 | MARGO | 480216 | 8152 | συλλογή | LP & CD |

    ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 5 | 1976 | REGAL | 70379 | 70379 | | LP & CD |

    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | 1977 | SPECIAL | . | 60061 | επανέκδοση | LP |

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Νο1 | 1977 | REGAL | 480558 | 70388 | συλλογή | LP & CD |

    ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ - ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ | 1981 | PANVOX | 16303 | 16303 | | LP & CD |

    ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ | 1981 | MARGO | 480802 | 8251 | συλλογή | LP & CD |

    ΣΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ Νο2 | 1982 | RECOR | . | 63 | | LP |

    40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ | 1983 | COLUMBIA. | 71296 | 71296/7 | συλλογή | 2LPs & CD |

    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ | 1983 | PANIVAR | 5344 | 5344 | | LP & CD |

    Η ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΥΑ | 1983 | ΦΑΛΗΡΕΑ | . | ΑΦ 16 | live recording | LP |

    ΠΑΛΙΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ | 1983 | COLUMBIA. | 480175 | 71304 | | LP & CD |

    ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ | 1983 | MINOS | 480558 | 481 | | LP & CD |

    ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1970 - 1972 | 1983/01 | AVANTAGE | . | A105 | | LP |

    ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ | 1984/03 | LYRA | 3373 | 3373 | | LP & CD |

    ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ | 1987 | HMV | 833504 | 401092 | συλλογή | LP & CD |

    ΕΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ | 1990 | MBI | . | 10434 | συλλογή | LP |

    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ | 1990 | SONORA | . | 1283 | | LP |

    ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ | 1991/11 | AM | . | 748 | επανέκδοση | LP & CD |

    ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ | 1992 | MBI | 10526 | 10526 | συλλογή | LP & CD |

    ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Νο1 | 1992/12 | PORTRAIT | . | 472970 | | LP |

    ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Νο1 & 2 | 1992/12 | PORTRAIT | 472854 | . | | CD |

    ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ 6 | 1994 | MINOS | 480412 | . | | CD |

    Η ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΔΥΑ | 1994 | LYRA | 4683 | . | επανέκδοση | CD |

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ 5 | 1995 | MOREAS | 2045 | . | | CD |

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ | 1995/02 | EMI | 480626 | 480626 | συλλογή | 3LPs & 2CDs |

    ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ | 1995/03 | FM | 254 | 254 | live recording | LP & CD |

    ΕΧΘΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ | 1996/12 | PANIVAR | 5749 | . | συλλογή | CD |

    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 45 ΣΤΡΟΦΕΣ | 1997/05 | EMI | 854772 | . | συλλογή | CD |

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗ | 1998/04 | MBI | 10716 | . | | CD |

    ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ | 1998/07 | MOREAS | 2068 | . | live recording | CD |

    ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ 40 | 1998/11 | MINOS | 854016 | . | | CD |

    ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ 41 | 1998/11 | MINOS | 854017 | . | | CD |

    ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ 42 | 1998/11 | MINOS | 854018 | . | | CD |

    ΑΡΧΕΙΟ: ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ IV | 1999/04 | MINOS | 499703 | . | | CD |

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ | 2000 | SONORA | 1983 | . | συλλογή | CD |

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ 5 | 2002 | VICTORY | 20452 | . | επανέκδοση | CD |

    50 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ | 2002/11 | MBI | 7041 | . | συλλογή | 4CDs |

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ | 2002/11 | EMI | 538762 | . | συλλογή | 2CDs |

    ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ | 2003/01 | LEGEND | 5203 | . | live recording | CD |

    26 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ | 2003/10 | MBI | 11002 | . | συλλογή | 2CDs |

    ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ / ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ | 2004/03 | FM | 1926 | . | συλλογή | 2CDs |

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ | 2004/04 | EMI | 577716 | . | επανέκδοση | 2CDs |

    Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ | 2004/10 | PANIVAR | 55997 | . | συλλογή | 2CDs |

    ΕΧΤΕΣ ΑΡΓΑ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ | 2004/11 | FM | 1714 | . | | CD |

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ | 2005/04 | FM | 1725 | . | συλλογή | 2CDs |

    ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ | 2005/04 | PANIVAR | 56142 | . | επανέκδοση | CD |


    pkamno
    05.03.2007, 03:03
    Παπαιωανου λοιπον!!!μεγαλα τραγουδια μεγαλη προσφορα!!!μαζι με τον Τσιτσανη εγραψε ιστορια στην νυχτερινη ζωη της τοτε Αθηνας!!!!!