ελληνική μουσική
    424 online   ·  210.858 μέλη

    Ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα

    GuitarJournal
    23.04.2004, 09:23
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΕΛΛΗΝΟ - ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
    Ρεσιτάλ κιθάρας της Εύας Φάμπα
    Δευτέρα 3 Μάη 2004, ώρα 8.30μμ, στο ΑΤΕΝΕΟΥΜ


    Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο και Ωδείο Athenaeum και ο Σύλλογος Φίλων της κιθάρας ΅ Δημήτρης Φάμπας ΅ , παρουσιάζουν τις Ελληνο – Βραζιλιάνικες Μουσικές Σχέσεις, ένα ρεσιτάλ της διακεκριμένης κιθαρίστριας Εύας Φάμπα με έργα Ελλήνων και Βραζιλιάνων συνθετών,
    την Δευτέρα 3 Μάη, 2004 ώρα 8.30μμ, στην αίθουσα συναυλιών του Ατενέουμ, Ανδριανού 3, Θησείο.

    ¨Εξαιρετική τεχνική παιξίματος με ιδιαίτερη προσωπική σφραγίδα σε κάθε έργο και θαυμάσιο ήχο΅, ΅ Δεξιοτεχνία και πάθος΅, ΅ Σπουδαία μουσική προσωπικότητα΅, ΅Εξαιρετικό κιθαριστικό παίξιμο, καταπληκτική μαεστρία και δακτυλική ευκινησία΅ μερικά από τα όμορφα σχόλια του τύπου που συνοδεύουν τις εμφανίσεις της Εύας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Η ίδια με σπουδαίες παρακαταθήκες σπουδών κοντά σε δασκάλους όπως:
    Ο Δημήτρης Φάμπας, ο Δημήτρης Δραγατάκης, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Leo Brouwer κλπ, με πάρα πολλές διακρίσεις και βραβεία, και με ιδιαίτερη αφιέρωση στην Ελληνική μουσική, έχει δώσει πάρα πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Γιουγκοσλαβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ινδία, Ταυλάνδη, Αλβανία, Ζιμπάμπουε, Βραζιλία, Σερβία, Πολωνία, στην TV και το ραδιόφωνο, σε μουσικά και κιθαριστικά φεστιβάλ. Εχει συνεργαστεί με την Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, το Σύλλογο Φίλων της κιθάρας Δημήτρης Φάμπας, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με ορχήστρες και άλλους σπουδαίους σολίστ παρουσιάζοντας έργα σε α΄ παγκόσμια κ΄ πανελλήνια εκτέλεση. Εχει ηχογραφήσει 3 LP/cds, και το σπουδαίο εκπαιδευτικό της έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση και επιμέλεια της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δ. Φάμπα και την συγγραφή της μεθόδου ¨Μελωδικά Μαθημάτα- η πιο χαρούμενη μέθοδος κιθάρας για παιδιά΅ .
    Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει έργα, πολλά από αυτά αφιερωμένα στην ίδια, των: Δ. Φάμπα, Κ. Τζωρτζινάκη, Μ. Χατζηδάκι, A. Viana (α΄ πανελλήνια εκτέλεση), F. Mignone (α΄ πανελληνια εκτέλεση), H. Villa-lobos, J. Batista Neto (α΄ πανελλήνια εκτέλεση) κ.α.

    Στην ίδια συναυλία και εκτός προγράμματος θα παρουσιαστεί ο μικρός Βούλγαρος κιθαρίστας David Dyankov, που σε ηλικία μόλις δέκα χρόνων είναι ένας εξαίρετος σολίστ με πολλά βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το α΄ βραβείο του Βαλκανικού Διαγωνσμου στο Velingrad Βουλγαρία 2004 και το βραβείο για την καλύτερη εκτέλεση έργων του Δημήτρη Φάμπα. Ο David σπουδάζει κιθάρα στη Σόφια με τον καθηγητή Dimitar Doychinov και θα παρουσιάσει έργα των: Δ. Φάμπα, A. Ourkouzounov, F. Sor, H. Villa-lobos, J. K. Mertz.
    ***************************************