ελληνική μουσική
    1008 online   ·  210.857 μέλη

    Τσαλιγοπούλου - Ανδρέου στην Νέα Υόρκη

    vouliakis
    19.04.2005, 11:28
    Ο συνθέτης Γ. Ανδρέου και η τραγουδίστρια Ε.Τσαλιγοπούλου παρουσίασαν το πρόγραμμα «Με τη φωνή του κόσμου» στην Νέα Υόρκη

    Στο κατάμεστο από ομογενείς και φοιτητές θέατρο του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου και η τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου παρουσίασαν το πρόγραμμα «Με τη φωνή του κόσμου».

    Με 34 τραγούδια μετέφεραν τους θεατές στα «πιό όμορφα μουσικά μονοπάτια της Ελλάδας» , με παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και με αγαπημένα παραδοσιακά.

    Ενα τραγούδι ήταν αφιερωμένο στον Στ. Κουγιουμτζή, ένα άλλο στο Γρ. Μπιθικώτση και ένα τρίτο «στον Ελληνα της Αμερικής, που κουβαλάει μέσα στην καρδιά του την αδούλωτη Ελλάδα», όπως ανέφερε ο συνθέτης της «Μικρής πατρίδας» που καταχειροκροτήθηκε για τη φανταστική εκτέλεση στο πιάνο.

    «Τραγουδάμε αυτά που ομορφαίνουν τον πολιτισμό μας», τόνισε η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία αρκετές φορές μετέτρεψε το ακροατήριο σε μια μεγάλη χορωδία, ερμηνεύοντας τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Τσιτσάνη, αλλά και τα «Παιδιά των Δρόμων» του Κ. Λειβαδά.

    Τη συναυλία διοργάνωσε ο ελληνικός δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Υόρκης «Κόσμος FM» και οι δυο καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

    Πηγή: /news.pathfinder.gr , ERT3.GR, (Χ. Γραμματικούδη)