ελληνική μουσική
    875 online   ·  210.853 μέλη

    Επίθεση του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην κυβέρνηση της Κύπρου

    Ragtime
    10.02.2014, 10:42
    Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ό,τι πιο υπερεκτιμημένο υπάρχει σήμερα στην ελληνική μουσική. Επειδή θα διαφωνήσουν πολλοί με αυτό που είπα ας το αφήσω. Να αναφέρω όμως ότι κάτι φίλοι μου Κύπριοι μου λένε ότι γενικά στο νησί άρχισαν να τον βαριούνται. Πάει κάθε καλοκαίρι, λέει τα ίδια και τα ίδια, και τους τα πρήζει με τις διάφορες εθνικιστικές, προγονολατρικές παπαρολογίες του. Του κόλλησαν και ένα παρατσούκλι, ΕΔΕΚίτη τον λένε. Το ΕΔΕΚ είναι ένα κόμμα στην Κύπρο που θεωρείται ό,τι πιο γραφικό υπάρχει, σαν τους δικούς μας τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    antwnispatra
    10.02.2014, 10:51

    Αν ήξερες πόσο σωστά είναι όσα είπε, θα έσπαγες το πληκτρολόγιο σου πάνω στο κεφάλι σου,τουλάχιστον.


    VA505
    10.02.2014, 10:58

    Ναι τον βαριούνται αυτοί που δεν θελουν να ακούνε απόψεις, και προτιμούν τον Θεοφάνους για παράδειγμα που θα μετατρέψει τα 40 χρονια εισβολής σε φαντασμαγορικό show.  Ναι λέει τα ίδια και τα ίδια γιατί αυτές ειναι οι απόψεις του και δεν αλλάζουν.  Το παρατσούκλι ΕΔΕΚιτης πρώτη φορά το ακούω.  Δεν ξερω αν υποστηρίζει ΕΔΕΚ, αλλα το σίγουρο είναι ότι όσα χρονια τον παρακολουθώ δεν ταχτηκε φανερά με κανένα κόμμα


    Ragtime
    10.02.2014, 11:15
    Δεν τον συγκρίνω καθόλου με τον άθλιο Θεοφάνους. Και respect στο άλμπουμ του Προσκυνητής. Ως εκεί όμως. Να γίνω πιο συγκεκριμένος. Λέει ας πούμε κάθε χρόνο την ίδια ιστορία: ''Θυμάμαι που ήμουνα μικρός και δούλεψα για 1-2 μέρες στις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Πόσες γενιές και γενιές Κυπρίων πέρασαν από αυτό το θέατρο; Κάποτε εδώ ο πρόγονοι μας υπέφεραν, αγωνίζονταν ενάντια στους κατακτητές, πόσοι πέρασαν απ' εδώ αλλά εμείς είμαστε εδώ και τραγουδάμε.'' Λες και δεν είναι σε κάθε χώρα του κόσμου που πέρασαν οι κατακτητές, το ιστορικό αυτό προνόμιο μόνο οι Κύπριοι το έχουν. Και τι είναι αυτή η μαλακία που δημοσίευσε πριν λίγο καιρό; Ότι τάχατες χάθηκε η αγάπη και γι' αυτό καταντήσαμε αυτό που καταντήσαμε. Οι άνθρωποι πάντοτε αγαπούσαν και πάντοτε θα αγαπούν Αλκινοάκο που είπες κάποτε δυο τραγουδάκια του Ζούδιαρη και την είδες η εντεχνάρα του αιώνα.
    VA505
    10.02.2014, 11:47

    Αφου είπες respect για τον Προσκυνητή αστο μέχρι εκεί.  Εγώ την πρωτη φορά που έιδα τον Αλκίνοο ητάν το 1993 νομίζω στην Αθήνα σε μια φοιτητική κυπριακή "συναυλία" με καμια 50αρια άτομα που τραγουδούσε κάποιος Κύπριος δικά του τραγούδια.  Ενα απο τα τραγούδια ήταν και το ΟΗΕ-ουε.  θελω να πώ ότι ο ανθρωπος ανέκαθεν ασχολείτο με το πολιτικό τραγούδι και αυτές είναι οι αποψεις του, με τις οποίες προσωπικά τις περισσοτερες φορες συμφωνώ.  Τωρα αν κάπου μπορεί να διαφωνήσω .... respect


    Konstantinosoa
    10.02.2014, 19:36
    Η σημερινή μουσική σκηνή των τραγουδοποιών είναι γενικώς υπερεκτιμημένη καθότι απλά η νέα γενιά δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη. Έχουμε κάποιους καλούς συνθέτες που θα έστεκαν και το 60΄ - 70΄. Όμως η νέα γενιά έχει ανάγκη να ταυτιστεί με έναν καλλιτέχνη της γενιάς της. Δεν μπορεί μια ζωή να είναι στο δίπολο Νταλάρας - Αλεξίου. Για μένα ο Αλκίνοος είναι κυρίως τα τραγούδια του Ζούδιαρη. απο εκεί και πέρα τον θάβεις υπέρμετρα και δεν το αξίζει. Όσο για την Κύπρο αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο συνεχούς προδοσίας ακόμα και των ντόπιων Τουρκοκυπρίων απο τους εποίκους. Ο Ιωαννίδης πάντως δεν έκρυψε ποτέ του πως ίνδαλμά του είναι ο Μαρκόπουλος απο παιδί σχεδόν, κάτι που δείχνει αν μη τί άλλο πως η πολιτικοποίησή του με την "αρχαιοελληνική έννοια" του όρου δεν προέκυψε όψιμα.
    Ragtime
    10.02.2014, 21:45

    Ο Ιωαννίδης ΔΕΝ είναι μεγάλος καλλιτεχνης, ΔΕΝ χαρακτηρίζει την εποχή μας, ΔΕΝ κομίζει κάτι νέο στη μουσική μας, ΔΕΝ έχει κανένα πολιτικό-κοινωνικό αισθητήριο. Είναι απλά ένας πολύ καλός ερωτικός τραγουδιστής ο οποίος τη δεκαετία του '90 είπε κάποια καλά τραγούδια του Ζούδιαρη και έβγαλε μετά ένα καλό δίσκο τον Προσκυνητή. Η Νεροποντή είναι ένας απαράδεκτος δίσκος που καθρεφτίζει την απουσία του κοινωνικού του αισθητηρίου. Εκτός κι αν θεωρείτε καλά τραγούδια αυτό:

    ή αυτό:

    Ή το πιο πρόσφατο ακυκλοφόρητο τραγούδι με τους επιπόλαιους (αλλά έντεχνους τάχατες) στίχους :

    Θεός φυλάξοι με τα Αλκινοϊκά κλαπατσίμπανα

    Για τις διασκευές που έκανε δεν το συζητώ καν, σε όσα τραγούδια άκουσα το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Απλά τα γεμίζει με τους γνωστούς υπερβολικούς συναισθηματισμούς του καταντώντας τα να μοιάζουν με κακέκτυπα του ''Δεν μπορώ''. Να μια ένδειξη:

    Τραγικότατο το αποτέλεσμα.


    antwnispatra
    10.02.2014, 22:00
    Λατρεύω που ΔΕΝ είσαι απόλυτος.
    crosroads
    10.02.2014, 22:14
    υπερεκτιμημενος σε σχεση με τον παυλο παυλιδη πχ
    empodia
    11.02.2014, 15:24

    Αυτοί οι διαπληκτισμοί με κάνουν και γελάω , ενώ παλιότερα θύμωνα  τώρα όχι .

    Λέγοντας ότι γελάω δεν θέλω να θίξω κανέναν και κυρίως όσους προσπαθούν να πείσουν ( ή να αποδείξουν ) –απ’ ότι βλέπω μάταια-  ότι ο Ιωαννίδης αξίζει κάτι παραπάνω από όσα ισχυρίζεται ο Ragtime . Προσωπικά είμαι μαζί τους πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι παραπάνω !

    Για μένα ο Ιωαννίδης είναι ένας καλλιτέχνης που πάντα θα αγαπώ και θα ακολουθώ , διότι απ’ όταν άρχισα να ψάχνομαι στη μουσική είδα ότι ήταν πάντα συνεπής προς τους ακροατές του και εμένα αυτό -άσχετα από το πόσα τραγούδια μου αρέσουν – με κέρδισε. Μου έδειξε κατευθείαν ποιος ήταν και με την πάροδο του χρόνου αυτό δεν άλλαξε , τώρα όποιος θέλει τον ακολουθεί όποιος δεν θέλει για τον οποιονδήποτε λόγο τον αφήνει πίσω του . τόσο απλά


    blogarismenos-enge-falos
    12.02.2014, 00:12
    Στις πολιτικές του τοποθετήσεις διαφωνώ με τον Α.Ιωαννίδη. Θα διαφωνήσω όμως περισσότερο με την δήλωση "οτι είναι οτι πιο υπερεκτιμημένο στην Ελληνική Μουσική". Σε προτρέπω αγαπητέ Ragtime να μπείς στο www.alkinoos.gr και να δείς τα συμφωνικά και άλλα έργα του, τις μελέτες που έχει κάνει και άλλες του δουλειές. Την τελευταία 20ετία έχει δώσει ανάσα στην Ελληνική μουσική. Και η ερώτηση που βγαίνει είναι: Υπερεκτιμημένος απο ποιούς; Και σε σχέση με ποιόν ή ποιούς; Άποψή σου είναι βέβαια, και σεβαστή αλλα δεν συμφωνώ.
    antwnispatra
    12.02.2014, 08:51

    H πλάκα είναι πως αντί να σχολιαστεί η ουσία του θέματος,ακόμα μια φορά κάποιοι ξέφυγαν και κρίνουν τον καλλιτέχνη ως καλλιτέχνη.

    Το συγκεκριμένο κείμενο του Αλκίνοου,εμπεριέχει τεράστιες αλήθειες.Ζω στην Κύπρο σχεδόν δύο χρόνια και εκτός του οτι συμφωνώ με όσα λέει,βλέπω πως συμφωνούν και αρκετοί Κύπριο, καθώς όταν γράφτηκαν όλα αυτά,το συζήτησα αρκετά.

    Τις απόψεις σχετικά με το έργο και την αξία του Αλκίνοου,δεν θα τις σχολιάσω εδώ.


    Ragtime
    12.02.2014, 10:19

    Εντάξει ο κάθε ένας εκφέρει τις απόψεις του, δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Απλώς εντάξει, είδα ότι κανείς δεν μπορεί  να τα βάλει με την αλκινοϊκή οπαδική σέκτα που έκτισε τον μύθο γύρω από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ο οποίος ξέρει όντως πολύ καλά να διαχειρίζεται το δημόσιο προφίλ του.  Τήρηση αποστάσεων από τα ΜΜΕ(στο μόνο που συμφωνώ), προσέγγιση του λαϊκού αισθήματος με ''έντεχνο'' τρόπο, διδακτικός τόνος, πολιτικές-πατριωτικές μεγαλοστομίες,  τραγούδια γεμάτα εύκολους συναισθηματισμούς (γιατί τον άμεσο συναισθηματισμό-λυρισμό εύκολα τον παίρνεις για ''ποιότητα''), συνεργασία στα πετακτά με Πανούση ώστε να σκυροδετήσει μια και καλά ένα αντισυστημικό προφίλ (με το ανεκδιήγητο άσμα ''Έγώ κι εσύ μαζί''), ενίοτε ''ταπεινή διαφήμιση'' του χιπ τρόπου ζωής του σε ημιαστική περιοχή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καλλιέργεια λαχανόκηπου (ως ένας άλλος Walden κλπ) κλπ.

    Οι μεγάλοι μας συνθέτες Χατζιδάκις και Θεοδωράκης και τι δεν άκουσαν κατά καιρούς. Ο Αλκίνοος όμως είναι το έντεχνο τοτέμ, με οπαδούς πιτσιρίκια ή έφηβα γεράκια που κραδαίνοντας ένα μεγεθυντικό φακό πάνω από τα ''έργα και τις ημέρες του'' είναι έτοιμοι να τον υπερασπιστούν.

    Έχω ακούσει κατόπιν υποδείξεως κάποιου/κάποιας φίλου/φίλης εδώ το ''συμφωνικό'' του έργο στην ιστοσελίδα και δεν είμαι σε θέση να κρίνω γιατί δεν πολυκατέχω, αν και δεν μου πολυάρεσε.  Σιγά όμως που δεν θα ασχολείτο ο Αλκίνοος και με τη Συμφωνική Μουσική. Εδώ ''ξετίναξε'' τους βυζαντινούς ύμνους. Τελοσπάντων, ως κάποιος που γρατσουνάει απλώς μια κιθαρα πιστεύω απλά ότι αν βάλεις μαζί όλη τη δημιουργική πορεία του Αλκίνοου δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε στο 10% την ευαισθησία, την αλήθεια, την καλλιτεχνική αξία, την ανθρωπιά τραγουδιών όπως αυτό του αγαπημένου Γιάννη Σπανού:

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Ragtime, 12-02-2014 10:33 ]


    aristeidis4
    12.02.2014, 10:45
    Νομιζω οτι ξεφυγε το θεμα σε σχεση με τον τιτλο του, παρολα αυτα αναφερεστε στην καλλιτεχνικη αξια του Ιωαννιδη; Σε ποια; Μα δεν μπορω να καταλαβω ποια η αξια αυτου του κλασικου, βαριεστημενου, ακαταλαβιστικου "εντεχνου"; Νταξει καταλαβαινω, αποψεις ειναι αυτες. Μπορειτε να μου πειτε πως φτασαμε απο τον Διονυσιου, τον Αγγελοπουλο, τον Τσιτσανη, τον Βαμβακαρη, τη Μπελλου κ.α. στους ιωαννιδιδες;
    crosroads
    12.02.2014, 12:43

    με διονυσιου και  μπελλου  ακυρη η συγκριση αφου αυτοι ηταν τραγουδιστες και δεν εγραφαν στιχους και μουσικη οπως ο ιωαννιδης.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την crosroads, 12-02-2014 12:45 ]


    aristeidis4
    12.02.2014, 13:17

    Παράθεση:

    Το μέλος crosroads στις 12.02.2014, 12:43 έγραψε...

    με διονυσιου και  μπελλου  ακυρη η συγκριση αφου αυτοι ηταν τραγουδιστες και δεν εγραφαν στιχους και μουσικη οπως ο ιωαννιδης.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την crosroads, 12-02-2014 12:45 ]



    Παροτι δεν ηθελα να καταληξω εκει να σε πληροφορησω οτι και οι δυο που ανεφερες εγραψαν και στιχους και μουσικη σε διαφορα τραγουδια που ερμηνευσαν.


    Ragtime
    12.02.2014, 16:55

    Παράθεση:

    Το μέλος JeffersonT στις 12.02.2014, 15:06 έγραψε...

    Εδώ ετοιμάζονται για νέο σχέδιο προδοσίας της Κύπρου, και κάποιοι μιλάνε ακόμα για την καλλιτεχνική αξία του Ιωαννίδη!

    Ξυπνήστε πριν είναι αργά. Ήδη τα λεγόμενά του σχεδόν πριν από ένα χρόνο επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο σήμερα. Έχετε πάρει χαμπάρι τι ετοιμάζουν πάλι; Τον Αναστασιάδη που έσπευσε στην Αθήνα για να μιλήσει με το Σαμαρά τον είδατε; Καταλαβαίνετε προς τα που πάει το πράγμα;

    Καθήστε να ασχολείστε με το αν τραγουδά καλά. Σας έδειξε το φεγγάρι και εσείς κοιτάτε την άκρη από το δάχτυλό του;



    Το πράγμα οδηγείται στο να φτιάξουν οι Κύπριοι, Έλληνες και Τούρκοι, μια ομοσπονδία για να ζήσουν σαν πολιτισμένοι άνθρωποι. Αν εσύ, ο Ιωαννίδης και άλλοι φαντασιοκόποι συνεπαίρνεστε ακόμα με πατριωτικά συνθήματα και θεωρίες συνωμοσίας είναι πρόβλημα σας. Οι μπαρούφες που πέταξε κατά καιρούς ο Ιωαννίδης, ο Εδεκίτης όπως τον λένε κάτι φιλαράκια κάτω στο νησί που έχουν σιχαθεί τον προγονόπληκτο και κενό διδακτισμό του, ανήκουν σε άλλες εποχές, ίσως στον 19ο αιώνα. Για να καταλάβεις τι λες εσύ, ο Ιωαννίδης και κάτι άλλοι φαντασιόπληκτοι στην Κύπρο να ένα πολύ ωραίο βίντεο που μου έστειλαν κάποια παιδιά συμφοιτητές απ' την Κύπρο από μια κυπριακή εκπομπή που σας σατιρίζει. Δες το, θα δεις και αυτά που λες καθώς και τις γραφικές προφητείες του Ιωαννίδη μέσα:

     

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Ragtime, 12-02-2014 17:03 ]


    Ragtime
    12.02.2014, 23:22

    Δεν έχεις καμιά σοβαρότητα. Βάζεις να δούμε για άλλη μια φορά τον τύπο ο οποίος με το ψευδώνυμο Δευκαλίωνας οργάνωνε το 1963 μαζί με τον Πολύκαρπο Γιωρκάτζη την εξόντωση των Τουρκοκυπρίων ώστε να επιτύχουν την Ένωση με την Ελλάδα. Αυτή την επιχείρηση την ονόμασαν Σχέδιο Ακρίτας (παραπομπή βιβλίο Σπύρου Παπαγεωργίου, Τα κρίσιμα ντοκουμέντα του Κυπριακού). Άρα πάψε να αναλώνεσαι διαβάζοντας τα σχόλια διαφόρων καλοβαλμένων εθνικιστών Κυπρίων μέσα στο ίντερνετ και διάβασε λίγη ιστορία για να δεις ποιος ήταν ποιος. Ο συγκεκριμένος τυπάς που μας έβαλες να δούμε ήταν γνωστός ''τουρκοφάγος''. Το ότι κατάφερε να εκλεγεί κάποτε πρόεδρος και να καταλήξει να κλαίει μέσα στις τηλεοράσεις είναι θέμα που μόνο οι Κύπριοι θα ξέρουν να απαντήσουν. Όταν όμως οι έποικοι στη Βόρεια Κύπρο φτάσουν τις 500-600 χιλιάδες θα τους δω αν θα θυμούνται τον συγκεκριμένο τύπο.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Ragtime, 12-02-2014 23:23 ]


    Konstantinosoa
    13.02.2014, 14:30

    Θέμα ζέον το οποίο ακριβώς καθώς το πάνε για προδοσία παίζεται ελαφρά τη καρδία απο τα γνωστά "αντικειμενικά" ΜΜΕ.

    Απο την άλλη ξεκινήσαμε με την αξιολόγηση του Αλκίνοου και καταλήγουμε στο να αναμοχλεύουμε ιστορίες και ιστορικές απόψεις που σε τέτοια ζητήματα πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της παραποίησης της Ιστορίας.

    1) Δεν ξέρω την προσωπική ιδεολογική τοποθέτηση του Αλκίνοου, πάντως οπαδός του Μαρκόπουλου και άπατρις μάλλον δεν γίνεται. Τώρα άν είναι Έλλην ή Ελληνοκάπηλος, δεν είμαι σε θέση να το κρίνω.

    2) Ιστορικά η Κύπρος έχει υποφέρει πολύ απο την παρουσία των Μουσουλμάνων στο νησί. Οι μαζικές γενοκτονίες στο νησί έχουν προϊστορία μεγάλη.  Δεν λέω Τούρκων γιατί η καταγωγή αυτών των Μουσουλμάνων είναι απο μόνη της ένα κεφάλαιο χωρίς ενιαία απάντηση.

    3) Τις δύο τελευταίες προεδρικές θητείες την Κύπρο υπηρέτησαν δύο ηγέτες με προσωπικό ή κομματικό "λαμπρό" παρελθόν. Ο μεν Χριστόφιας προερχόμενος απο το μόνο κόμμα που όταν ο Κυπριακός λαός αγωνίστηκε το 55-59, έβγαζε αντεθνικές προκηρύξεις. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε κομμουνιστικό κόμμα να συνταυτίστηκε με την γραμμή τότε των αποικιοκρατών Βρετανών. Απο τότε δεν ξέρω αν άλλαξε ρότα μέχρι το Χριστόφια. Συμπτωματικά βέβαια η κατάρρευση της Κύπρου ήρθε απο τον Χριστόφια και μετά.

    4) Ο Αναστασιάδης, σημερινός πρόεδρος της Κύπρου, απο μικρός στην δικηγορία είχε λαμπές ρητορίες στις αίθουσες της Θέμιδος. Άνθρωπος σε άμεση σχέση με την ΕΟΚΑ Β΄. Τί ακριβώς ήταν η ΕΟΚΑ Β΄πέραν απο τους αφορισμούς ένθεν και ένθεν; Μεγάλη Ιστορία. Όπως και να έχει παράλληλα με το πατριωτικό ή χουντικό παρελθόν της (υπάρχουν διαφορετικές απόψεις περι αυτού μετά τον θάνατο του Γρίβα, ανθρώπου που δεδομένα θεωρούσε αρνητικό εθνικό παράγοντα τόσο την Χούντα όσο και τον Μακάριο), τέλη του 73΄, προσεχώρησε στο άρμα της Απριλιανής Χούντας λαμβάνοντας για πρώτη φορά χρήματα τους.

    5) Για τον Μακάριο όπως και για τον Βενιζέλο μάθαμε στην Ιστορία μας μόνο θετικά υπερεθναρχικά δημοσιεύματα και αναφορές. Για πολλούς και πολιτικά και δεδομένα εκκλησιαστικά υπήρξε ένας ανεπαρκής αν όχι επίορκος, που κατηγορείται συχνότατα με βάσιμα επιχειρήματα πως είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με τον Καραμανλή και τον Μεντερές για την διχοτόμηση του νησιού, παράλληλα με την φανερή του 60΄.

    5) Το σχέδιο Ανάν, κατάπτυστο σχέδιο που δεν επέτρεπε ούτε στους Τουρκοκυπρίους να επιστρέψουν ουσιαστικά στα σπίτια τους(προβλέπονταν ένα ελάχιστο ποσοστό και σε βάθος χρόνου), υποστηρίχθηκε φυσικά απο τον Αναστασιάδη. Γιατί το ουσιαστικό στην επίλυση του Κυπριακού, είναι οι Έλληνες δικαιωματικά κάτοικοι του τόπου, αλλά και οι Τουρκοκύπριοι, δεδομένα κατακτητές ή εξισλαμισθέντες υπο των κατακτητών του τόπου, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    6) Σήμερα η Κύπρος υπο το βάρος της μέγγενης της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., των Τούρκων, Αμερικάνων και Εγγλέζων, εκβιάζεται εδώ και τώρα να ξεπουλήσει την αξιοπρέπειά της και να μετατρέψει σε νομικά κρατική πραγματικότητα το ψευδοκράτος.

    7) Ο Τάσος Παπαδόπουλος όχι μόνο είπε το τελευταίο μάλλον ιστορικό ελληνικό όχι, αλλά είναι και ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα και σωστά, ώστε σήμερα να μπορεί η Κύπρος να έχει υδρογονάνθρακες. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως μιλάμε για τον τελευταίο κορυφαίο έλληνα πολιτικό, που θα μπορούσε έστω με επιφύλαξη να χαρακτηρήσω έντιμο και αποτελεσματικό.

    8) Υπο την ηγεσία δύο προδοτών του Ελληνισμού, δεν μπορώ να μην φοβάμαι για το μέλλον της Κύπρου.

    9) Η Τουρκική παρουσία στην Κύπρο αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα, ενώ αν δει κανείς φωτογραφίες τις μεγάλης τους δράσης απο το 74΄ έως σήμερα και όχι μόνο απέναντι στους Χριστιανούς, θα πρέπει να αρχίσει να αμφιβάλει αν αποτελεί ο όρος "άνθρωπος" αφορμή για περηφάνεια.  

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Konstantinosoa, 13-02-2014 14:34 ]