ελληνική μουσική
    769 online   ·  210.851 μέλη
    viktoria99
    11.02.2016, 15:00

    θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το demo.

    Ευχαριστω.. :)


    Orfeus
    11.02.2016, 17:21

    (Demo)nstration = δοκιμαστικό, δείγμα. 

    (κάνε μου ένα demo να δούμε πώς πάει το πράγμα, πώς κυλάει, πώς τα λες, να πάρουμε μια ιδέα κλπ) 

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Orfeus, 11-02-2016 20:07 ]


    Evmorfia-Theiopoulou
    11.02.2016, 17:36

    Για άγνωστους καλλιτέχνες είναι για να έχουν ένα δείγμα γραφής της δουλειάς τους απο οπουδήποτε τους ζητηθεί!

    Σε περίπτωση ενός καλλιτέχνη που έχει ήδη συμβόλαιο στέλνεται ένα demo στην εταιρεία για να έχει μια εικόνα του πως προχωράει μια ηχογράφηση.

    + ένα demo δεν κρίνεται για την ποιότητα ηχογράφησης.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Evmorfia-Theiopoulou, 11-02-2016 17:37 ]


    STEFANOS604
    11.02.2016, 17:43

    Αν πιστεύετε ότι έχετε καλή φωνή , αν είστε φάλτσος/α ή έτσι σας λένε οι άλλοι , ένας τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να κάνετε ηχογράφηση ένα τραγούδι (συνήθως με συνοδεία ακουστικής κιθάρας ή πιάνου ή και σόλο ) που σας αρέσει και να το στείλετε (ένα demo / demonstration / επίδειξη)  σε σ’ έναν συνθέτη , μουσικό εκδότη. Ή μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε σε μια Μουσική Ιστοσελίδα, (ή με Π.Μ σε κάποιο μέλος με ειδικότητα στη φωνητική) και σχεδόν αμέσως (τουλάχιστον στο Musicheaven) θα βρεθούν αρκετοί μουσικοί και ειδικοί στη φωνητική να το ακούσουν και να σας απαντήσουν.


    viktoria99
    12.02.2016, 15:18
    Δηλαδη δν ειναι ενα κανονικο τραγουδι. Γινεται επεξεργασια σαν ενα κανονικο τραγουδι ή οχι?
    STEFANOS604
    12.02.2016, 16:10

    Μάλλον κάτι άλλο θα θέλεις να πεις !!

    Σήμερα οποιοδήποτε audio ή video μπορείς με το κατάλληλο software να το επεξεργαστείς

    Εκείνο που πιστεύω ότι θέλεις να πεις είναι ότι ανάλογα του είδους της μουσικής ,μπορείς να κάνεις το demo:

    1. είτε  ηχογραφώντας (με τα δικά σου μηχανήματα ή φίλων σου) τη φωνή σου τουλάχιστον με ένα μουσικό όργανο (συνήθως κιθάρα ή πιάνο)
    2. είτε με πλήρη ορχήστρα σ’ ένα στούντιο

    Για μένα κάνεις το demo με κιθάρα κι αν προσελκύσεις την προσοχή , όχι των φίλων σου ή της οικογένειας σου , αλλά την προσοχή κάποιων μελών της ιστοσελίδας του Musicheaven που έχουν σπουδές ,γνώση φωνητικής και εμπειρία (όχι εγώ !) και μπορούν να κρίνουν πιο αντικειμενικά από ότι το οικείο σου περιβάλλον και αν έχεις την τύχη να γίνει και ακρόαση από κάποιον ειδικό (μουσικοσυνθέτη…) με θετικό αποτέλεσμα προχωράς σε full band production σε κάποιο στούντιο.


    geo321
    13.02.2016, 05:28

    viktoria99

    Δεν υπαρχει κανονικο τραγουδι και μη κανονικο,μαλλον θελεις να πεις αν το ντεμο ειναι το ιδιο με ενα τραγουδι δισκου που λεμε...........

    Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια το ντεμο ειναι ενα δειγμα δουλειας δηλαδη δεν ειναι κατι τελειωμενο,καμια διαδικασια ενος ντεμο δεν μοιαζει με την διαδικασια ενος δισκου.

    Για παραδειγμα.............οταν θελεις να κανεις ενα δισκο θα πρεπει να βρεις μουσικους καλους και εμπειρους πανω στον τομεα της ηχογραφησης,σε ενα ντεμο μπορουν να ηχογραφησουν και καποιοι φιλοι σου που παιζουν μουσικη και εχουν ενα επιπεδο,επισης σε ενα δισκο θα βρεις ενα καταλληλο στουντιο συμφωνα παντα με την οικονομικη δυνατοτητα που εχεις ωστε αυτο να εχει τις απαραιτητες προδιαγραφες (μηχανηματα,ακουστικη χωρου,οργανα κ.λ.π) ωστε να παρεις οσο το δυνατον καλυτερο αποτελεσμα,σε ενα ντεμο δεν σε νοιαζουν αυτα,απλα να μπορει ο αλλος να ακουσει καλα (καθαρα) το τραγουδι.

    Σε ενα ντεμο δεν γινεται λεπτομερειακα η επεξεργασια του ηχου,αντιθετα με το δισκο που θα παρει μερες η ακομα και βδομαδες αναλογα παντα με το τι ζηταει το τραγουδι...........

    Γενικα δηλαδη ολα τα σταδια ενος ντεμο με τα σταδια ενος δισκου,αν αυτο εννοεις με το κανονικο τραγουδι,δεν εχουν σχεδον καμια σχεση μεταξυ τους.

    Σιγουρα παντως αν π.χ σε ενδιαφερει να δειξεις την φωνη σου,πρεπει να ειναι οσο το δυνατον καλυτερη,αν ομως π.χ σε ενδιαφερει η ενορχηστρωση,εκει δεν μπορεις να στειλεις ενα ντεμο με 1-2 οργανα,θα πρεπει να ειναι μια ορχηστρα,εστω και με δειγματα ηχων,αν εισαι συνθετης θα πρεπει να γραψεις ολες τις μελωδιες σου με ενα πιανο ωστε να ειναι οσο πιο πληρες.

    Επισης μπορει να εχεις μια μπαντα και να θελετε να κανετε λαιβ σε καποια μαγαζια,εκει παιζει ρολο να δειξετε ποσο δεμενοι ειστε ως μπαντα.

    Σημειωση: σε μια δισκογραφικη η σε ενα παραγωγο στελνεις 3 το πολυ 4 τραγουδια,οχι πιο πολλα,σε ενα μαγαζι 10 με 12 τραγουδια και οχι απαραιτητα ολοκληρα.

    Αυτα απο μενα ελπιζω να σε βοηθησα............


    delta66
    13.02.2016, 14:10

    Παράθεση:

    Το μέλος viktoria99 στις 11.02.2016, 15:00 έγραψε...

    θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το demo.

    Ευχαριστω.. :)



    Αν ξερεις αγγλικα, αυτο τα εξηγει https://en.wikipedia.org/wiki/Demo_%28music%29


    viktoria99
    13.02.2016, 16:22
    σας ευχαριστω πολυυ ολουςς!!! :)