ελληνική μουσική
    730 online   ·  210.857 μέλη
    Circe
    26.07.2023, 19:13

    Άλλη μια φωνή της παιδικής μου ηλικίας, η Sinιad O' Connor, έφυγε σήμερα στα 56 της χρόνια. 

     Πάλεψε χρόνια με ψυχικές ασθένειες και τελικά αποχώρησε από τη σκηνή της γης. 

    Σύμφωνα με τα βιογραφικά της στοιχεία είχε υποστεί κακοποιήσεις από την ίδια της τη μητέρα κατά την παιδική της ηλικία κι αυτό της δημιουργησε τραύματα που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Στα 15 της μπαίνει σε αναμορφωτήριο, όπου μια καλόγρια της αγοράζει μια κιθάρα και την ωθεί στο τραγούδι.

    Αργότερα ιδρύει με τον  Colm Farrelly το συγκρότημα Ton Ton Macoute. Η επιτυχία όμως για την Ιρλανδή τραγουδίστρια έρχεται με τη διασκευή του Nothing compares to you και το άλμπουμ της The lion and the cobra. 

    Συχνά με τις πράξεις της προκαλούσε εντονες αντιδράσεις. Έσκισε στα πλατο σε ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικής εκπομπής την φωτογραφία του Πάπα, χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα ασπάστηκε το Ισλάμ, αν και είχε μεγαλώσει ως Ρωμαιοκαθολική. Σε συνέντευξη της είχε δηλώσει πως σε συνάντηση που είχε με τον Prince (συνθέτη του θρυλικού nothing compares to you) ο δεύτερος της είχε επιτεθεί υπό την επήρεια ναρκωτικών. 

    Έναν χρόνο πριν έχασε τον 17χρονο γιο της, ο οποίος αυτοκτόνησε. Ήταν μια απώλεια που ποτέ δεν ξεπέρασε. Μετά τον θάνατο του παιδιού της είχε δηλώσει ότι εγκαταλείπει το τραγούδι. 

    .... 

    Αντίο, Sinead. Θα θυμάμαι παντα τη στιγμή που πρωτοακουσα στα Walkman  τη φωνή σου. Μου είχε δώσει μια φίλη μου μια κασέτα. Πόσες φορές έπειτα είχα κρατήσει τη βούρτσα για μικρόφωνο (σχεδόν δέκα χρονών τότε) και τραγουδουσα μαζί σου στον καθρεφτη. Προσποιούμουν πώς ήμουν μαζί με σένα στη σκηνή (και τους Roxette!!) Σ ευχαριστώ για την μουσική υπόκρουση στα καλοκαιρινα παιχνίδια μου και όνειρά μου.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την Circe, 27-07-2023 05:47 ]


    freddieKrueger
    28.07.2023, 06:10

    Μια ηρωιδα και της δικης μου παιδικης ηλικιας καθως το κομματι της Nothing compares σημαδεψε ανεξιτηλα τη ζωη μου ολοκληρη μεσα σε λιγες στιγμες το καλοκαιρι του 91...

    Απο τοτε ξεκινησε για μενα ενα "παραμυθι" με παντα λυπημενο τελος και σκοτεινους ηρωες...

    Οταν εμαθα για το θανατο της αδιαμφισβητητα μοναδικης και ταλαντουχας Σινεντ καποια δακρυα μου κυλησαν...

    Δε γνωριζα τα οσα περασε στη ζωη της,γνωριζα μονο την χαρακτηριστικη της χροια,το ομορφο μα αγοριστικου κουρεματος προσωπο της και το nothing compares...ενα κομματι σταθμος στη ζωη μου...

    Καλη συνεχεια στη ζωή μετα Σινεντ Ο Κονορ...εκει θα εχεις συντροφια το γιο σου...και θα στε αχωριστοι πλεον...

    Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που παραθεσατε για τη βιογραφια της καλλιτεχνιδας...