ελληνική μουσική
    815 online   ·  210.851 μέλη
    Brokenchord
    01.03.2006, 20:46
    Έχετε καμιά ιδέα που θα έπρεπε να ακουστεί στην βουλή. Γιατί εγώ έχω αλλά δεν είναι αρκετές. Πρέπει και εκείνο το καταραμένο το τετράδιο να γέμιση. Η τουλάχιστον να μοιάζει γεμάτο !!!

    Με λίγα λόγια έχετε να προτείνεται κάτι !!!

    Aiolos_m
    02.03.2006, 00:08
    Λοιπόν από την πείρα μου στο θεσμό σου λέω ότι καλό θα ήταν:

    -η έκθεση να περιέχει κάτι προτότυπο: ύφος, λέξεις, ιδέες, μορφή. Η μορφή είναι πολύ σημαντικό, όπως και το ύφος. Απέφυγε σαν το διάολο τους καθωσπρεπισμούς και γράψε με ελέυθερη την ψυχή σου ακόμα και αν δεν συντάσσεις σωστά ή το αποτέλεσμα δεν έχει την συνηθισμένη μορφή έκθεσης.

    -πέρνα μέσα βιογραφικά στοιχεία. Βρες τρόπο να τα κολλήσεις ακόμα και αν δεν κολλάνε στο βασικό περιεχόμενο. Μετράει πολύ θετικά.

    -Κάνε, με μέτρο πάντα, επικλήσεις στο συναίσθημα και στην αυθεντία και απέφυγε τα πολλά "πρέπει" "μπορει" "καλό θα ήταν" "κατά τη γνώμη μου" και τα σχετικά.

    -μην τρελαίνεσαι και κολλάς στα βασικα στοιχεία της έκθεσης με πρόλογο, κυρίως θέμα και επίλογο. Ή γράψε ελεύθερα(συνίσταται) ή μόνο σε περίπτωση που αποφασίσεις να ακολουθήσεις πιστά κάποια συλλογιστική πορεία, προτίμησε ένα ελεύθερο τύπο παραγωγικού συλλογισμού. Και πάλι μην κολλησεις. Υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρήσουν ότι το γραπτό το συνέταξε κάποιος φιλόλογος.

    -αν έχεις στο μυαλό σου κάποιον ριζοσπαστικό τύπο εργασίας, όπως με φωτογραφίες-τύπος λευκώματος, με στίχους, με λογοτεχνικά αποσπάσματα, με οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτό που θακάνουν όλοι οι υπόλοιποι φίλοι σου, απλά προχώρησε στην συγγραφή του. Είπαμε δεν υπάρχουν καθωςπρεπσιμοί.

    -αν αποφασίσεις να γράψεις σχετικά με ένα πρόβλημα υγειάς προσπάθησε να γίνεις μέρος αυτου, να νοσήσεις, να ζήσεις μια αναλογη εμπειρία. Χαρακτηριστικό ΄ληταν το παράδειγμα μιας δυσλεκτικής φίλης που δεν μπορούσε να σταυρώσει ορθογραφιμένη λέξη κι όμως ανέβηκε και στο βήμα.

    -αν με το καλό περάσεις και σε θαυμάσουμε στη ΕΡΤ τον Σεπτέμβριο, πέρνα όσο πιο καλά μπορεις και άσε τις επισημότητες στους χώρους της Βουλής.

    Αυτά. Το mail mou είναι christos_fog@yahoo.gr για όποια απορία έχεις. Χαρά μοου να σε βοηθήσω. Καλή επιτυχία!
    thanasis1987
    02.03.2006, 02:17
    Θα συμφωνήσω σε όλα με τον προλαλήσαντα και ειδικότερα στο τελευταίο. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί πριν δύο χρόνια σου λέω μόνο πως όσοι το έπαιζαν κάπως σοβαροί και οτι ήρθαν ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για το θεσμό και για να ακουστεί η γνώμη τους (και καλά δηλαδή) ήταν και αυτοί που δεν τους ακούγαμε καθόλου,να σου δώσω να καταλάβεις οτι ανεβαίνει ένα παιδί στο βήμα με το κοστούμι,γραββατα κλπ και αρχιζει και λεει κατι αποψεις βγαλμενες λες και απο δικηγορικο βιβλιο. Δηλαδη ενταξει ισως εχω και αδικο μπορει το παιδι να ηταν πια τοσο διαβασμενο που να μην μπορουσε να μην τα πει αλλιως αλλα μου τη σπανε τα βλαμμενα που πανε με την κοστουμια λες και επειδη πηγαν στη βουλη μια φορα γιναν και βουλευτες (γιατι αυτο πιστευουν οταν ερχονται και γινονται φερεφωνα καποιου αλλου) αλλα στα λεω αυτα απλα για να εισαι ο εαυτος σου και οχι να το παιζεις... Με το να εισαι ο εαυτος σου θα κερδιζεις και την συμπαθεια και τον σεβασμο των αλλων κυριως. Και κατι τελευταιο. οταν την τελευταια μερα σας πουν να ψηφισετε για αυτα που ειπαν οι επιτροπες σου συνιστω να εχεις διαβασει απο πριν τι ειπε η καθεμια απο αυτες και αν οχι, να φερεις αντιρρηση αν οχι στις περισσοτερες να φερεις σε καποιες που πιστευεις εσυ. Ειναι πολυ ωραια αισθηση να εισαι ο μονος που σηκωνεις το χερι για αντιρρηση... Και εχει και πλακα!!!

    Υ.Γ.1 Καποιοι ισως πουν οτι δεν γινεται σε αυτο τον θεσμο (της βουλης δηλαδη) να μπαινεις με το τζινακι σου ή την φορμα σου. Και απανταω και σε αυτους που (τολμησαν και) το σκεφτηκαν οτι εμεις δεν πηγαμε στη βουλη σαν βουλευτες αλλα σαν ΕΦΗΒΟΙ βουλευτες. Να δωσεις σημασια σε αυτο!

    Υ.Γ.2 Να προσπαθησεις να κανεις οσο πιο πολλες γνωριμιες μπορεις, ειναι πολυ ωραια αισθηση πως σε οποιο σημειο της ελλαδας και αν πας να εχεις τουλαχιστον ενα γνωστο απο τη βουλη των εφηβων!!
    Brokenchord
    02.03.2006, 09:02
    Παιδιά ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις συμβουλές σας .
    Και αν πάω ξέρω απο τώρα τι θα φορέσω . Χμμ ένα τζινάκι και απο πάνω την μπλούζα του MusicHeaven δεν θα ήταν καθόλου ασχημο .Πού θα σε ρε Χορχίτο να δείς διαφήμηση που θα σου κάνω στο MH αν κατέβω
    Aiolos_m
    02.03.2006, 12:42
    Εξάλλου γι' αυτό λέγεται και Βουλή των εφήβων. Αν ήταν θα λεγόταν Βουλή των δήθεν...
    panagiotischardas
    16.03.2006, 06:35
    Quote:

    Το μέλος Aiolos_m στις 02-03-2006 στις 12:42 έγραψε:

    Εξάλλου γι' αυτό λέγεται και Βουλή των εφήβων. Αν ήταν θα λεγόταν Βουλή των δήθεν...




    θέλω να σας πω ενα μεγαλο ευχαριστώ,γιατι γραφω σήμερα και μου δωσατε την καλήτερη συμβουλή.Ευχαριστώ!!!!!!!!!!
    Aiolos_m
    16.03.2006, 10:59
    Να' σαι καλά και αν χρειαστείς κάτι ακόμα εδώ είμαστε.

    Καλή τύχη
    rory166
    16.03.2006, 15:04
    ειχα στειλει και εγω στη Β' λυκειου!!!!..........δεν το ειχα παρει και πολυ στα σοβαρα!
    το απολυτο βατερλώ.... (με "ω" δεν το γραφουμε το βατερλ-ω??)
    catherine91
    17.02.2008, 22:31
    Ρε παιδιά, βρήκα τυχαία αυτό το topic σήμερα και θέλω μια μικρή βοήθεια...
    Θέλω πάρα πολύ να πάω στη Βουλή των εφήβων...
    Είμαι στη Β' Λυκείου και σε λιγότερο από ένα μήνα πρέπει να γράψουμε την έκθεση και να την παραδώσουμε...
    Είναι πολλά αυτά που θέλω να πω και διαφόρων κατηγοριών... Τι να κάνω;; Πώς να τα ταξινομήσω;; Να τα γράψω όλα;;;
    Κάποιος που μπορεί, ας με βοηθήσει.... Το χρειάζομαι!!!!
    alexia-vicky
    17.02.2008, 22:49
    Κατερίνα μου (που είσαι και σχεδόν -πατριωτάκι μου ) πιστεύω πως οι οδηγιές - συμβουλές που δίνει πάνω πάνω ο Αιόλος είναι ό,τι πρέπει!!! Με μία φρέσκια ιδέα και γραπτό λόγο ανάλογο της ηλικίας σου (δυναμικό, έξυπνο και με όραμα) πιστεύω πως θα έχεις τις περισσότερες ελπίδες να σε θαυμάσουμε εκεί μέσα!!!

    Καλή επιτυχία και προσπάθησέ το γιατί αξίζει τον κόπο ως εμπειρία!!!
    heartbreak-kid
    18.02.2008, 09:47
    Παράθεση:

    Το μέλος rory166 στις 16-03-2006 στις 15:04 έγραψε...

    ειχα στειλει και εγω στη Β' λυκειου!!!!..........δεν το ειχα παρει και πολυ στα σοβαρα!
    το απολυτο βατερλώ.... (με "ω" δεν το γραφουμε το βατερλ-ω??)



    ναι θείο. είναι από το waterloo που είναι με 2 ο-μικρον και μαζύ γίνονται ω-μέγα. το τραγούδησαν και οι abba:

    waterloo - i was defeated, you won the war
    waterloo - promise to love you for ever more
    waterloo - couldn’t escape if I wanted to
    waterloo - knowing my fate is to be with you
    waterloo - finally facing my waterloo
    catherine91
    18.02.2008, 12:10
    Παράθεση:

    Το μέλος alexia-vicky στις 17-02-2008 στις 22:49 έγραψε...

    Κατερίνα μου (που είσαι και σχεδόν -πατριωτάκι μου ) πιστεύω πως οι οδηγιές - συμβουλές που δίνει πάνω πάνω ο Αιόλος είναι ό,τι πρέπει!!! Με μία φρέσκια ιδέα και γραπτό λόγο ανάλογο της ηλικίας σου (δυναμικό, έξυπνο και με όραμα) πιστεύω πως θα έχεις τις περισσότερες ελπίδες να σε θαυμάσουμε εκεί μέσα!!!

    Καλή επιτυχία και προσπάθησέ το γιατί αξίζει τον κόπο ως εμπειρία!!!



    Σχεδόν πατριωτάκι;;; τι εννοείς;; Από πού είσαι;;;
    Ευχαριστώ γι'αυτά που λες...Και μακάρι να τα καταφέρω!!!
    Να'σαι καλά!!!!!
    PashalinaMakia
    18.02.2008, 14:12
    Εμάς μας είχαν φάει οι καθηγητές περί "πρωτότυπων ιδεών".Πρώτη και δευτέρα Λυκείου είχα γράψει για την εν λόγω Βουλή.Τον πρώτο χρόνο έκανα συζήτηση περί αποκέντρωσης και προγραμμάτων που θα βοηθούσαν την επαρχία να ξαναζωντανέψει.Το λεξιλόγιό μου,ήταν αρκετά δύσκολο,κάτι σαν δικίμιο προσπάθησα να κάνω.Η δεύτερη προσπάθειά μου ήταν μια εκτενής αναφορά για τις χωματερές και το τι ισχύει στα κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης όσον αφορά το ζήτημα των σκουπιδιών.Επιπλέον είχα γράψει και για τα έργα εντός της πόλης των Αθηνών και τη μπαζοποίηση πολλών ποταμιών στην Αθήνα όπως ο Κηφισός και τις συνέπειες που προκύπτουν.
    Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει μια συμμαθήτριά μου που είχε γράψει για τα ναρκωτικά την πρώτη φορά και τη δεύτερη ένας συμμαθητής που έγραφε για πόσο καλό ήταν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!!!!!

    Ερχόμενη επαρχία αφού μετακομίσαμε(τρίτη λυκείου),ένα κορίτσι απο δω είχε πάει στη Βουλή των Εφήβων όταν πήγαινε δευτέρα Λυκείου.Της ζητώ να διαβάσω το κείμενο το οποίο την έβαλε στη Βουλή και τι παράξενο!Έγραφε για τα ναρκωτικά!

    Ε,διαβάζοντας το είπα:"Ωχ!Πλάκα μου κάνεις?".Βέβαια το κείμενο ήταν εξαιρετικό,αλλά ήταν εμφανής η βοήθεια που δέχθηκε!

    Πάντως,αν θες οπως και δήποτε να πας στη Βουλή των Εφήβων,που κατα τη γνώμη μου εκολάπτει τους διεφθαρμένους πολιτικούς του αύριο,στείλε μου πμ να σου δώσω το κείμενο που έγραψε η κοπέλα.Θα περάσεις σίγουρα!
    Stroumfita456
    18.02.2008, 14:37
    εγω είχα γράψει περυσι...Τιτλος-->Η Δημοκρατία δεν ειναι ενα πολιτικο συστημα αλλα και τρόπος ζωης"...
    δεν μπορω να καταλαβω γτ δεν το δεχθηκαν ,να πεις δεν ειχα προσπαθησει..!!!

    Τεσπα,σας ευχομαι καλη επιτυχια παιδια...
    PashalinaMakia
    18.02.2008, 14:48
    Επίσης,μια ξαδέρφη μου είχε γράψει για τις συνθήκες ποτ επικρατούν στα σοφρωνιστικά ιδρύματα.έχοντας παρατηρήσει συνοδευόμενη απο τους γονείς της τις συνθήκες κράτησης και τα σχετικά.Είχε γίνει και σύγκρισης με τα σοφρωνιστικά ιδρύματα της Ευρώπης και είχε κάνει μια εκτενή αναφορά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτησή τους εκεί μέσα.

    Δεν πήγε στη Βουλή των Εφήβων,ενώ το κείμενό της ήταν εκπληκτικό.

    (ξέχασα να το γράψω πριν και το προσθέτω τώρα)
    Oneireuameni
    05.11.2010, 17:51

    Παράθεση:

    Το μέλος PashalinaMakia στις 18-02-2008 στις 14:12 έγραψε...

    Εμάς μας είχαν φάει οι καθηγητές περί "πρωτότυπων ιδεών".Πρώτη και δευτέρα Λυκείου είχα γράψει για την εν λόγω Βουλή.Τον πρώτο χρόνο έκανα συζήτηση περί αποκέντρωσης και προγραμμάτων που θα βοηθούσαν την επαρχία να ξαναζωντανέψει.Το λεξιλόγιό μου,ήταν αρκετά δύσκολο,κάτι σαν δικίμιο προσπάθησα να κάνω.Η δεύτερη προσπάθειά μου ήταν μια εκτενής αναφορά για τις χωματερές και το τι ισχύει στα κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης όσον αφορά το ζήτημα των σκουπιδιών.Επιπλέον είχα γράψει και για τα έργα εντός της πόλης των Αθηνών και τη μπαζοποίηση πολλών ποταμιών στην Αθήνα όπως ο Κηφισός και τις συνέπειες που προκύπτουν.
    Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει μια συμμαθήτριά μου που είχε γράψει για τα ναρκωτικά την πρώτη φορά και τη δεύτερη ένας συμμαθητής που έγραφε για πόσο καλό ήταν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος!!!!!

    Ερχόμενη επαρχία αφού μετακομίσαμε(τρίτη λυκείου),ένα κορίτσι απο δω είχε πάει στη Βουλή των Εφήβων όταν πήγαινε δευτέρα Λυκείου.Της ζητώ να διαβάσω το κείμενο το οποίο την έβαλε στη Βουλή και τι παράξενο!Έγραφε για τα ναρκωτικά!

    Ε,διαβάζοντας το είπα:"Ωχ!Πλάκα μου κάνεις?".Βέβαια το κείμενο ήταν εξαιρετικό,αλλά ήταν εμφανής η βοήθεια που δέχθηκε!

    Πάντως,αν θες οπως και δήποτε να πας στη Βουλή των Εφήβων,που κατα τη γνώμη μου εκολάπτει τους διεφθαρμένους πολιτικούς του αύριο,στείλε μου πμ να σου δώσω το κείμενο που έγραψε η κοπέλα.Θα περάσεις σίγουρα!

     

    Ναι ρε συ!! Στείλε σε παρακαλώ αν μπορείς :/ Για να παρω μια γευση δεν ξερω καν πως να αρχίσω :Ρ

    Παρεπιπτοντως μπραβο παιδια!!!!!! Είναι πολύ καλό το θέμα συζήτησης και οι συμβουλές σας... Ευχαριστω!!