ελληνική μουσική
    1040 online   ·  210.853 μέλη

    Ξεκίνησε η προπώληση του Φεστιβάλ Αθηνών!

    kalouka
    15.05.2006, 11:09
    Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του 51ου Φεστιβάλ Αθηνών (και Επιδαύρου) που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του την 1η Ιουνίου με μια συναυλία-αφιέρωμα στα «Κινηματογραφικά» έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο.

    Το κοινό που ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ το οποίο εκτείνεται σε έντεκα διαφορετικούς χώρους, θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται εγκαίρως τα εισιτήριά του από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ ή μέσω τηλεφωνικών κρατήσεων, τρεις εβδομάδες πριν την πραγματοποίηση της κάθε εκδήλωσης.

    Συγκεκριμένα, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ στην οδό Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.30 έως τις 16:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:30.
    Πωλήσεις μέσω τηλεφώνου γίνονται στον αριθμό 210 3272000 (Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 08:30 έως τις 21:30 και την Κυριακή από 09:30 έως 21:30).
    Οι τηλεφωνικές πωλήσεις ξεκινούν μια ημέρα μετά την έναρξη της πώλησης από τα εκδοτήρια και ολοκληρώνονται στις 14:00 την ημέρα της κάθε παράστασης.

    Τα εισιτήρια για τη συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, της εναρκτήριας εκδήλωσης του Φεστιβάλ στο Ηρώδειο (Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Ιουνίου), έχουν ήδη αρχίσει να προπωλούνται στις ακόλουθες τιμές:
    Ανω Διάζωμα: 20 ευρώ, Γ’ Ζώνη: 30 ευρώ, Β’ Ζώνη: 40 ευρώ, Α’ Ζώνη: 60 ευρώ και Διακεκριμένη Ζώνη: 80 ευρώ.
    Εισιτήρια στο Ανω Διάζωμα και την Γ’ Ζώνη διατείθενται με έκπτωση 50% σε φοιτητές, μαθητές, πολύτεκνους, στρατιώτες (με την επίδειξη κάθε φορά της ειδικής ταυτότητας).

    Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών 2006 θα πραγματοποιηθεί με «Τα Κινηματογραφικά» του Μάνου Χατζιδάκι. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί Κινηματογραφική Σουϊτα με μουσικά θέματα του διάσημου συνθέτη από διάφορες ταινίες (των Καζάν, Ντασέν, Μακαβέγιεφ, Κακογιάννη, Σακελλάριου, Πανουσόπουλου κ.ά.) που επέλεξε και ενορχήστρωσε ο Νίκος Κυπουργός. Ενώ στο δεύτερο μέρος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Βασιλικός θα ερμηνεύσουν ελληνικά και ξενόγλωσσα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από το σύνολο της εργασίας του στον κινηματογράφο. Συμμετέχει η Ορχήστρα Εναρμόνια υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

    Η εκδήλωση ξεκινά στις 9 το βράδυ.

    πηγη e-go.gr