ελληνική μουσική
    472 online   ·  210.866 μέλη

    Οι Trocks στο Αθηνών Αρένα

    ageras
    19.08.2006, 04:10
    ΟΙ ΨΗΛΕΣ λυγερόκορμες ξανθιές μπαλαρίνες, που λικνίζονται στους ρυθμούς κλασικής μουσικής, δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες, και συγκεκριμένα το «Μπαλέτο του Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο», που έρχεται στην Αθήνα για τέσσερις παραστάσεις, στις 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο «Αθηνών Αρένα».



    Οι Trocks -όπως χαϊδευτικά αποκαλούν αυτό το μοναδικό ανδρικό χορευτικό σύνολο από τη Νέα Υόρκη- βάζουν την καρδιά και την ψυχή τους, ώστε να αποδειχθούν αλάνθαστες «μπαλαρίνες» και το αποτέλεσμα είναι οι άφθονες σπαρταριστές στιγμές, δοσμένες πάντα με μια χαρακτηριστική ακρίβεια στις κινήσεις, η οποία πηγάζει από το σεβασμό του συγκροτήματος στο παραδοσιακό μπαλέτο.

    Το κωμικό στοιχείο αναδύεται, εστιάζοντας και παρουσιάζοντας μέσω μεγεθυντικού φακού τις αδυναμίες, τα προβλήματα, τις αντιπαλότητες αλλά και τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο «σοβαρό» μπαλέτο.

    Οι Trocks δημιουργήθηκαν το 1974 από διάσημους επαγγελματίες σολίστες, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά την αιρετική τους άποψη για τον κλασικό χορό, στα όρια της παρωδίας σε μεταμεσονύκτια σόου στο Broadway.

    Πηγή:ναυτεμπορική

    XeniaRodo
    19.08.2006, 12:02
    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτό που θα δει κανείς είναι άντρες ντυμένους μπαλαρίνες οι οποίοι χορεύουν μπαλέτο και κάνουν χαζομάρες για να προκαλέσουν γέλιο....

    σωστά κατάλαβα?
    ageras
    19.08.2006, 12:04
    Το μέλος XeniaRodo στις 19-08-2006 στις 12:02 έγραψε...
    Παράθεση:

    Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτό που θα δει κανείς είναι άντρες ντυμένους μπαλαρίνες οι οποίοι χορεύουν μπαλέτο και κάνουν χαζομάρες για να προκαλέσουν γέλιο....

    σωστά κατάλαβα?


    Τι να σου πω Ξένια μου...Κι εγώ αυτό κατάλαβα,από την στιγμή που αναφέρει την λεξη παρωδία....
    Πλάκα θα έχει!!!!

    ageras
    04.09.2006, 04:31
    Κάθε μπαλαρίνα πρέπει να ασκείται συνεχώς και να φροντίζει να διατηρεί το σώμα της σε αρμονία με την απαιτητική τέχνη της. Οι μπαλαρίνες του Μπαλέτου του Τροκαντερό του Μόντε Κάρλο, που θα εμφανιστούν από αύριο ώς την Πέμπτη στην «Αθηνών Αρένα», έχουν ένα επιπλέον καθήκον: Πρέπει καθημερινά να κάνουν ένα καλό κόντρα ξύρισμα.

    Οι Τροκς, όπως είναι το υποκοριστικό τους, είναι μια παρέα αντρών που δημιουργήθηκε το 1974 από λάτρεις του κλασικού χορού με σκοπό να παρουσιάσουν μια χιουμοριστική άποψη του παραδοσιακού κλασικού μπαλέτου. «Η λίμνη των κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, «Ο θάνατος του κύκνου» του Κάμιλ Σεν Σανς είναι ορισμένα από τα κλασικά έργα που παρωδούν.

    «Μπορεί η εμφάνιση να είναι διαφορετική, αλλά δεν προσπαθούμε να χορέψουμε σαν γυναίκες στο μπαλέτο» λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους Τόνι Ντόμπριν. «Οι μπαλαρίνες χρειάζεται να ξεκινήσουν πολύ νωρίς τον χορό για να έχουν αυτή τη γεμάτη χάρη και φινέτσα κίνηση. Εμείς δεν κάνουμε κάτι τέτοιο. Προβάλλουμε την αντρική προσέγγιση του κλασικού χορού. Είναι άντρες χορευτές με πουέντ κοστούμια και περούκες. Προσπαθούμε να υποδυθούμε τις μπαλαρίνες, αλλά όχι τις γυναίκες».

    Οι καλές κριτικές των αμερκανικών περιοδικών τούς καθιέρωσαν. Εκτοτε συμμετείχαν σε φεστιβάλ χορού στη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη, το Τορίνο, τη Βιέννη και έχουν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις από την Αγγλία ώς την Ιαπωνία. Παράλληλα δίνουν παραστάσεις για ανθρωπιστικούς σκοπούς, για διεθνείς οργανισμούς, εναντίον του AIDS κ.ά.

    «Αν αγαπάτε τον κλασικό χορό, θα αγαπήσετε τους Τροκς», λέει ο Ντόμπριν. «Αν μισείτε τον κλασικό χορό, θα τους λατρέψετε!».

    *Εισιτήρια πωλούνται προς 30, 40 και 50 ευρώ στην «Αθηνών Αρένα», στο «Τίκετ σοπ» (τηλ.: 211- 9559900) και www.ticketshop.gr και στα Βέρτζιν.


    Πηγή:enet