ελληνική μουσική
    777 online   ·  210.851 μέλη

    Mεγάλη συνέντευξη του David Coverdale

    GL
    16.09.2006, 20:34
    Με αφορμη την συναυλια που εδωσαν οι Whitesnake εδω στην Ελλαδα το καλοκαιρι που μας περασε,ανακαλυψα μια εκπληκτικη συνεντευξη που εδωσε ο David Coverdale στον Γιώργος Ανασοντζή για λογαριασμο του εγκυρου μουσικου site Rockpages.gr.Θεωρησα λοιπον οτι επρεπε να την αντιγραψω μιας και τετοιες συνεντευξεις σπανια δινονται στις μερες μας απο τετοια ιερα τερατα του Ροκ.

    David Coverdale:Νόμιζα ότι ήταν εννέα το πρωί, έχω μπερδευτεί τελείως, οπότε σε παρακαλώ, εκμεταλλεύσου με όσο μπορείς τώρα αμέσως.

    Rockpages.gr:Είσαι λοιπόν ήδη στην Ελλάδα, έτσι δεν είναι;

    David Coverdale:Είμαι έξω από την Αθήνα, σε ένα πολύ όμορφο μέρος. Ήμουν εδώ πριν δυο χρόνια, έχω και το γιο μου για άλλες δύο ημέρες πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ, οπότε είμαι αρκετά χαρούμενος τώρα, Γιώργο.

    Rockpages.gr:David, θα παίξεις με τους Scorpions σε δύο ημέρες για την 35η επέτειό τους. Θυμάμαι ότι έπαιξες στην Αμερικάνικη περιοδεία πέρσι μαζί τους, αλλά τι συνδέει τις δυο μπάντες τόσο πολύ;

    David Coverdale: Είμαστε απλά φίλοι εδώ και πολύ καιρό και έχουμε και τον ίδιο ατζέντη στην Ευρώπη. Βασικά, αυτός το πρότεινε και στους δυο μας. Επειδή δουλεύουμε τόσο καλά μαζί. Είναι ένα πολύ καλό πακέτο. Πολλά καλά τραγούδια. Είναι ένα καλό εισιτήριο για να αποκτήσει κανείς.



    Rockpages.gr:Δεν είναι αυτός ο ατζέντης με τον οποίο διέκοψες τη συνεργασία σου πρόσφατα, έτσι;

    David Coverdale:Όχι, όχι, όχι. Με αυτόν τον τύπο δουλεύω εδώ και 25 χρόνια... Ειδωθήκαμε πρόσφατα γιατί ένας από τους manager των Deep Purple πέθανε πρόσφατα (σ.σ. John Coletta - πρώην manager των Deep Purple και των Whitesnake, πέθανε στις 9 Ιουλίου 2006). Αυτός μας είχε γνωρίσει και από τότε δουλεύουμε μαζί με πολλή επιτυχία. Είναι φανταστικό.

    Rockpages.gr: Θα κυκλοφορήσεις σύντομα ένα νέο διπλό live άλμπουμ. Έχεις πει ότι δεν αρέσκεσαι ιδιαίτερα στα live άλμπουμ. Γιατί αυτό;

    David Coverdale:Γιατί προτιμώ τους studio δίσκους. Μου αρέσουν τα live όταν είναι Jazz ή Blues. Αλλά προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν οπαδός των ζωντανών ηχογραφήσεων. Όταν όμως ξεκίνησα το Whitesnake.com, ενθάρρυνα τον κόσμο που το επισκεπτόταν να μου πει τι τους άρεσε και τι θα ήθελαν να ακούσουν από τους Whitesnake. Και το πρώτο που ήθελαν ήταν ένα συναυλιακό DVD, που το κυκλοφόρησα, στη συνέχεια ήθελαν τις μεγάλες επιτυχίες ζωντανά, το οποίο θα κυκλοφορήσουμε αν όλα πάνε καλά μέσα στο χρόνο και τέλος θέλουν νέα τραγούδια από μένα. Έτσι, στο live δίσκο θα υπάρχουν τέσσερα νέα τραγούδια. Studio τραγούδια. Και είναι επίσης σημαντικό και για εμένα να έχουμε νέα τραγούδια για να παίζουμε στις συναυλίες.

    Rockpages.gr:Υπάρχει περίπτωση να παίξετε νέα τραγούδια στη συναυλία μεθαύριο;(σημ:στις 19 Ιουλίου)

    David Coverdale:Ίσως... βασικά εγώ και ο Doug συζητάμε πριν τη συναυλία ποια τραγούδια θα παίξουμε και συνήθως εξαρτάται από το πως νιώθουμε το κάθε βράδυ. Αν παίζουμε σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, όπου ο κόσμος θέλει να περάσει καλά, τότε παίζουμε τραγούδια που ο κόσμος έχει συνηθίσει.

    Rockpages.gr:Μίλησες προηγουμένως για νέα studio τραγούδια. Έχεις και σχέδια για ένα πλήρες studio δίσκο, μάλλον του χρόνου. Τι να περιμένουμε από αυτό; Κάτι σαν τις σόλο συνθέσεις σου ή ένα κλασικό Whitesnake άλμπουμ;

    David Coverdale: Όχι, όχι, όχι. Αυτό θα είναι Whitesnake. Εννοώ ότι βασικά και η σόλο μουσική μου είναι Whitesnake, απλά πιο ήσυχη (γέλια). Ίσως οι κιθάρες να μην είναι τόσο δυνατά. Άκου το "Into the Light", που είναι σόλο δίσκος και απλά φαντάσου τα τραγούδια... είναι τραγούδια Whitesnake. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά καλό είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Doug Aldrich. Στην πραγματικότητα, εχθές, όταν ταξιδεύαμε για την Αθήνα, συζητούσαμε την ιδέα για το όταν θα τελειώσουμε... Γιώργο, αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη περιοδεία. Οπότε, μάλλον θα πάρω ένα μήνα να ξεκουραστώ, μαζί με το γιο μου... Μου έχει λείψει πολύ το σπίτι... αλλά πάντα τότε, συνεχίζω να παίζω μουσική. Και ο Doug είναι στο ίδιο στυλ. Έτσι, συζητούσαμε χθες αν θα έρθει αυτός από το σπίτι μου πρώτος ή θα πάω εγώ από το δικό του πρώτα για να κάνουμε λίγη δουλειά.



    Rockpages.gr:Δηλ, θα είναι ένα Hard Rock - Blues album?

    David Coverdale:Απόλυτα, ναι.

    Rockpages.gr:Όταν γράφετε νέα τραγούδια, σε απασχολεί καθόλου πως θα τα δεχτεί ο κόσμος ή οι κριτικοί;

    David Coverdale: Ο τρόπος που γράφω με το Doug είναι πολύ φυσικός, πολύ οργανικός. Και βέβαια τώρα, δεν χρειάζεται να κάνω τέτοια μουσική ώστε να παιχτεί από το ραδιόφωνο ή από το Mtv. Αυτό είναι δική τους επιλογή. Δεν είμαι μπλεγμένος σε καμιά εταιρεία, οπότε θα κάνω τη μουσική που θέλω εγώ. Και έπαιξα πρόσφατα... υπάρχει μια νέα εταιρεία στην Ευρώπη με την οποία μάλλον θα συνεργαστώ, που λέγεται SPV. Τους έπαιξα τα τέσσερα νέα τραγούδια όταν ήμουν στην Βιέννη την προηγούμενη εβδομάδα και τα λάτρεψαν. Δεν υπήρχε καμία κριτική, πράγμα που είναι φανταστικό.

    Rockpages.gr: Θα συνεργαστείτε λοιπόν;

    David Coverdale:Έτσι φαίνεται αυτή τη στιγμή. Έχουμε μερικά νομικά ζητήματα να ξεκαθαρίσουμε, αλλά τουλάχιστον έχουμε κάνει κάποια θετικά βήματα.

    Rockpages.gr:: Θα ήθελα να αναφερθούμε λίγο και στους Deep Purple...

    David Coverdale:Βεβαίως.

    Rockpages.gr:Οι οποίοι ήταν ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα σου.

    David Coverdale: Αναμφίβολα.

    Rockpages.gr:Παρακολουθείς καθόλου τις σημερινές δραστηριότητες των πρώην συνεργατών σου;

    David Coverdale: Όχι ιδιαίτερα... Θα είναι ειλικρινής. Δεν παρακολουθώ. Δεν ακολουθώ και δε νομίζω ότι και αυτοί ακολουθούν τις περιπέτειες μου. Δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Έλαβα κάποιους πολύ θερμούς χαιρετισμούς από τον Ritchie Blackmore, γιατί συνεργάζεται επίσης με αυτήν την εταιρεία, την SPV, και του έστειλα επίσης τους καλύτερους χαιρετισμούς μου. Εννοώ ότι αυτό συμβαίνει σήμερα με τους πρώην συνεργάτες σου. Απλά, για μερικούς έχεις καλά συναισθήματα ώστε να στείλεις χαιρετισμούς και με κάποιους δεν έχεις (γέλια). Είναι όπως με κάθε φίλο ή παλιό φίλο στη ζωή. Δε διαφέρει.

    Rockpages.gr:Άρα, με τον Ritchie έχεις καλές σχέσεις, έτσι;

    David Coverdale:Ο Ritchie ήταν ο πρώτος μου μέντορας. Ένας μεγάλος δάσκαλος. Έμαθα πολλά και ακόμα και σήμερα μπορώ να χρησιμοποιήσω μερικά από αυτά που έμαθα μαζί του. Αλλά επίσης έχω δει και κάποια άσχημα στοιχεία του Ritchie, τα οποία και δεν χρησιμοποιώ (γέλια). Αλλά έμαθα πολλά από αυτόν και όποτε σκέφτομαι την εμπειρία μου στους Deep Purple, αισθάνομαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν αυτοί οι τύποι. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ θαρραλέος για να δώσεις σε έναν άγνωστο τραγουδιστή μια τέτοια ευκαιρία και ευθύνη. Αυτό με βοήθησε να ξεκινήσω ένα ταξίδι στο οποίο βρίσκομαι ακόμα. Ένα πολύ συναρπαστικό περιπετειώδες ταξίδι.



    Rockpages.gr: Είχες φοβηθεί καθόλου με τα νέα σου καθήκοντα;

    David Coverdale: Δεν είχα φοβηθεί. Δεν φοβάμαι ποτέ. Ήμουν προσγειωμένα ενθουσιασμένος (γέλια). Είναι όπως όταν είσαι παιδί, Γιώργο, και ο πατέρας σου σε πιάνει και σε πετάει μέσα σε μια πισίνα. Έχεις δύο επιλογές, βουλιάζεις ή κολυμπάς. Η επιλογή μου είναι πάντα να επιβιώσω, οπότε κολύμπησα.

    Rockpages.gr:Αν υπήρχε η αφορμή ενός ξεχωριστού γεγονότος, μια ιδιαίτερης συναυλίας, θα ξανάπαιζες με την Mk III;

    David Coverdale:Μπα, μπα, όχι... Έλα βρε Γιώργο, θέλεις να ξαναγυρίσω στην πρώτη μου γυναίκα; Όχι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος τώρα. Εκτός και αν ήταν κάποια φιλανθρωπία. Θα πρέπει να είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τον Ritchie. Έχω ακούσει τις ίδιες φήμες που έχεις ακούσει και εσύ. Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι αυτές οι φήμες έχουν κυκλοφορήσει από κάποιον από τους πρώην manager των Deep Purple. Έχω μια πολύ γεμάτη ζωή και μια πολύ ενεργή καριέρα και το επίπεδο της επιχίας είναι αρκετό για μένα. Αν ήταν για φιλανθρωπία, τότε ίσως.

    Rockpages.gr:Είχες και πολλές αλλαγές σύνθεσης και ως Whitesnake στο παρελθόν. Έχεις και εδώ την ίδια άποψη με πριν;

    David Coverdale:Έλα Γιώργο... Δες τη δική σου εμπειρία στη ζωή. Έχεις έναν καλό φίλο και ξαφνικά αυτός ο φίλος κάνει κάτι σε σένα που είναι απογοητευτικό και μερικές φορές πολύ απογοητευτικό. Τι κάνεις τότε; Πόσες φορές μπορείς να συγχωρέσεις αυτό το πρόσωπο πριν γυρίσεις και του πεις "Κοίτα, αυτό έχει ξεφύγει. Δεν ενδιαφέρομαι πια". Γιατί έχεις τη ζωή σου να ζήσεις. Ξέρεις, δεν υπάρχει ένας απλός λόγος για ό,τι συμβαίνει. Είναι σαν να κοιτάς μια σχέση. Μερικές σχέσεις δουλεύουν και επιβιώνουν και μερικές όχι. Σε μένα δεν ενδιαφέρει να μου αποσπούν την προσοχή από αυτό που κάνω. Αυτή είναι η ζωή μου. Θέλω να το ξεπεράσω. Δε θέλω να ξοδεύω το χρόνο μου προσπαθώντας να κάνω κάτι μήπως καταφέρω και κάνω κάποιον άλλο ευτυχισμένο. Εγώ θα προσπαθώ να είμαι ευτυχισμένος. Αλλά δες, αυτοί οι μουσικοί που δουλεύω μαζί τους είναι κοντά μου εδώ και τέσσερα χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος μαζί τους. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ρωτήσεις αυτά τα παιδιά πως είναι να δουλεύουν μαζί μου. Εγώ το βρίσκω πολύ εύκολο να δουλεύω μαζί μου (γέλια).

    Rockpages.gr: Τελικά, η χημεία είναι τέλεια τώρα...

    David Coverdale:Δουλεύει καλά. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Το Rock'n'roll δε χρειάζεται να είναι τέλειο. Είναι μια πολύ καλή ισορροπία και αυτό είναι πιο σημαντικό για μένα, τώρα, στη ζωή μου, και αυτό είναι που έλειπε μέχρι τώρα. Ήταν εκτός ισορροπίας. Τώρα, ξέρω τι θέλω εγώ κάνω και ξέρω ότι θα το κάνω. Και αν κάποιους μου αποσπά την προσοχή από αυτό, τότε δε θα το κάνω όσο καλύτερα θα μπορούσα.

    Rockpages.gr:Γι' αυτό είχες και κάποιες αλλαγές στο προσωπικό του management σου πρόσφατα.

    David Coverdale:Όταν καταλαβαίνω ότι κάτι στη ζωή μου δεν συνεισφέρει, αλλά βασικά "συλλέγει"... αν σου έλεγα πόσα έβγαλε ο πρώην manager μου πέρυσι δουλεύοντας μαζί μου, θα έμενες άφωνος. Δεν έκανε τόση δουλειά ώστε να δικαιολογεί τόσα πολλά χρήματα. Ήταν μια κατάσταση... ξέχνα το. Δουλεύω με πολύ καλούς ανθρώπους, Γιώργο, έναν καλό δικηγόρο, έναν καλό business manager, έχω έναν καλό ατζέντη... Ποιος ξέρει; Μπορώ να πάω σε μια δισκογραφική εταιρεία και να κλείσω μια δουλειά. Αν κάποιος θέλει να κάνει μια συμφωνία μαζί μου και εγώ συμφωνώ, γιατί να πληρώνω κάποιον 15-20% να το κάνει, τη στιγμή που θα μπορούσα εγώ να κάνω τα ίδια τηλεφωνήματα;...

    Rockpages.gr: Ποιο manager θα μπορούσες να πεις ότι εκτιμάς πραγματικά;

    David Coverdale:Ο αγαπημένος μου manager λέγεται Howard Kaufmann, που αντιπροσωπεύει επίσης τους Aerosmith, Def Leppard, Lenny Kravitz. Είναι πολύ καλός manager και πολύ καλό άτομο και πολύ καλός φίλος επίσης. Ξέρεις, το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη βιομηχανία που δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχα όλα αυτά τα χρόνια και όταν ανακαλύπτω ότι κάποια άτομα ίσως να μην είναι ειλικρινή απέναντί μου, είτε πρόκειται για χρήματα είτε για κάτι άλλο, είναι πολύ δύσκολο για μένα να το δεχτώ. Είμαι πολύ ειλικρινής με τον κόσμο γύρω μου, λέω πάντα την αλήθεια και αν κάποιος δεν μου την ανταποδίδει, τότε αυτό είναι άσχημο για εκείνον. Λογικό δεν είναι;

    Rockpages.gr:Κι έτσι, αφού είσαι τόσα χρόνια στη μουσική βιομηχανία...

    David Coverdale:...και ακόμα επιβιώνω (γέλια).

    Rockpages.gr:..θα μπορούσες να θεωρήσεις τον εαυτό σου περισσότερο ως έναν επιχειρηματία;

    David Coverdale:Ένα μέρος του εαυτού μου είναι επιχειρηματίας. Δουλεύω όλες τις εταιρείες των Whitesnake. Και βέβαια είμαι επιχειρηματίας!

    Rockpages.gr:Και δε σου λείπουν ποτέ οι παλιές αθώες μέρες, όταν ήσουν απλά ένας τραγουδιστής σε μια Rock'n'roll μπάντα (στο αγγλικό "I'm just a singer (in a Rock and roll band)" - τραγούδι των Moody Blues);

    David Coverdale: Α, μα πάντα με ενδιέφεραν οι επιχειρήσεις. Η πρώτη φορά που πληρώθηκα μετά από ένα σόου, ήμουν δεκατεσσάρων ετών και ο τύπος μου έδωσε ένα σάντουιτς κοτόπουλο και μια κόκα κόλα. Είδα πόσο κόσμο είχα σαν κοινό και όταν θέλησε να ξαναπαίξω την επόμενη εβδομάδα, του είπα "Όχι, εκτός και αν είναι για λεφτά". Αυτός είχε μια επιχείρηση, όπου εγώ εμφανιζόμουν. Δεν έχω πρόβλημα. Δεν με πειράζει αν κάποιοι βγάζουν χρήματα από εμένα, αρκεί να βγάζω χρήματα και εγώ.

    Rockpages.gr:Έχεις επιχειρηματικό μυαλό...

    David Coverdale:Γιώργο, είναι κοινή λογική. Το θέμα όμως είναι ότι δε θα επέτρεπα ποτέ σε αυτό να αναμειχθεί με το μουσικό μέσα μου. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή, δε σκέφτομαι πόσα έχω πληρωθεί, δε σκέφτομαι πόσα μπλουζάκια πουλάω, αν και είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Αν δεν προσέχω αυτά τα πράγματα, κάποιος άλλος θα το κάνει, και όταν θα είμαι εξήντα ετών θα πω "Που είναι όλα τα λεφτά μου;" (δυνατά γέλια).

    Rockpages.gr:Κάπου διάβασα ότι πιστεύεις ότι το νέο Rock δεν μπορεί να δώσει στους ανθρώπους αυτό που χρειάζονται. Αληθεύει;

    David Coverdale: Α, όχι... Στην πραγματικότητα μου το είπαν κάποιοι νέοι άνθρωποι, όταν τους ρώτησα γιατί ήρθαν σε μια συναυλία των Whitesnake, ενώ ήταν δεκατεσσάρων ή δεκαπέντε ετών. Μου είπαν ότι δεν έπαιρναν αυτό που ήθελαν από το New Rock. Δεν το είπα εγώ αυτό. Εγώ είπα ότι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν σε εμάς. Κοίτα, κάθε γενιά δικαιούται τους δικούς της ήρωες και μουσική και μόδα και ταινίες. Δεν λέω ότι η μουσική μου είναι καλύτερη από ό,τι είναι καινούριο εκεί έξω. Δεν το είπα ποτέ και δεν είμαι αρκετά αλαζόνας για να το πω. Παρουσιάζω μόνο αυτό που κάνω και αν το θες come and get it.

    Rockpages.gr: David, έχεις μία πολύ δημοφιλή και ενεργή ιστοσελίδα. Πόσο χρόνο ξοδεύεις σε αυτήν;

    David Coverdale:Την παρακολουθώ συνεχώς, έχω μια πολύ ενεργή συμμετοχή. Ο webmaster μου είναι ο Poor Albert... Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, λόγω του προγράμματος αυτής της περιοδείας, δεν έχω καταφέρει παρά να της ρίχνω μια ματιά. Δεν έχω γράψει τακτικά. Αλλά, μετά το τέλος της περιοδείας, θα κάνω μια μεγάλη συνέντευξη και θα ανοίξουμε και το bulletin board ώστε ο κόσμος να μπορέσει να μου κάνει ερωτήσεις και έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όλοι θα δουν τις απαντήσεις στη σελίδα. Αλλά είναι πολύ καλό, έχουμε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη ιστοσελίδα, που μπορεί και κρατά τη φλόγα αναμμένη για μένα, ενόσω δουλεύω. Εννοώ ότι, συνήθως, αν δεις να έχω κάποια κενή μέρα, τότε μάλλον ταξιδεύω. Εχθές ήμουν σε τρεις χώρες για να φτάσω στην Αθήνα. Το τελευταίο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να ξεκινήσω να δακτυλογραφώ... Ειδικά όταν η οικογένειά μου είναι μαζί μου και προσπαθώ να περνώ και χρόνο μαζί της, παράλληλα με τη δουλειά.



    Rockpages.gr: Δεν συνδυάζονται εύκολα, έτσι;

    David Coverdale:Πολύ δύσκολα... Όπως σήμερα, ας πούμε, θα ήθελα να ξεκουραστώ, αλλά ξέρω ότι ο γιος μου θέλω να πάμε βόλτα με το σκάφος (γέλια). Και αν δεν πάμε τώρα, θα θέλει να πάμε όταν επιστρέψουμε στην Αμερική. Οπότε, θα ξεκουραστώ κάποια άλλη στιγμή.

    Rockpages.gr:: Πιστεύεις ότι το διαδίκτυο θα αποτελεί στο άμεσο μέλλον το μοναδικό τρόπο ενημέρωσης, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά μέσα;

    David Coverdale: Δεν ξέρω αν θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα είναι μια επιλογή του καθενός. Μου αρέσουν οι επιλογές. Θα ήθελα να μπορώ να περάσω από τα νέα στο διαδίκτυο στο να κρατώ μια εφημερίδα στο χέρι, φυσικά, παρά να κάθομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω βιβλία. Δεν θα ήθελαν να διαβάζω βιβλία στο δίκτυο, ακόμα και αν μπορούσα. Έτσι, απολαμβάνω τις τρομερές δυνατότητες του διαδικτύου και σκοπεύω να τις εξερευνήσω ακόμα περισσότερο. Είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο. Δεν ξέρω πόσων ετών είσαι, αλλά διαβάζαμε κάποια άρθρα πριν πολλά πολλά χρόνια, 15... 20..., που έλεγαν "Ω Θεέ μου, οι υπολογιστές θα έρθουν στη ζωή μας, θα μας δώσουν τόσο χρόνο για ξεκούραση και παιχνίδι". Θυμάσαι; Τώρα δεν έχεις καθόλου χρόνο και Χριστέ μου (γέλια), είσαι συνεχώς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το διαδίκτυο. Είναι απίστευτο. Πρόσφατα, ο σκληρός δίσκος που καταστράφηκε και ήταν ένας εφιάλτης. Έχασα τόσες πληροφορίες, φωτογραφίες, προσωπικά δεδομένα, αρχεία, δουλειές, ήταν τρομακτικό. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από αυτούς. Και το άλλο, όταν πριν πολλά χρόνια εμφανίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα, σκέφτηκα "Θεέ μου, δεν θέλω ένα τηλέφωνο στο αυτοκίνητο...". Τώρα έχω 26 τηλεφωνα στο σπίτι!! Ταξιδεύω τώρα με δύο κινητά, η γυναίκα μου έχει κινητό, η βοηθός μου έχει ένα κινητό, η νταντά του γιου μου έχει ένα κινητό. Είμαι περικυκλωμένος από τηλέφωνα... Η τεχνολογία είναι περίεργη. Ο γιος μου έχει ένα κινητό στην Αμερική.

    Rockpages.gr: Ευτυχώς που το δεύτερο σου εγγόνι δεν έχει κινητό ακόμα...

    David Coverdale:Α, όχι... θέλει να πάρει επίσης, αλλά θα πάρει μάλλον ένα τα Χριστούγεννα (δυνατά γέλια).

    Οι φωτογραφίες προέρχονται από το www.whitesnake.com.

    πηγη:Rockpages.gr