αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Μπονόβας Δημήτριος : Μουσικός - Συγγραφέας
Dimitris Bonovas : Musician - Author

20 Σεπτεμβρίου 2015, 17:58
Ο δρόμος με τ'αγκάθια


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ανθρωπάκος. Μικρός, δειλός κι ανήμπορος, δεν είχε πετύχει ποτέ τίποτα. Μάλλον δεν προσπάθησε, δεν ήθελε, δεν μπορούσε. Μέχρι εκείνη τη μέρα...

Ήταν πρωί. Ο ανθρωπάκος μας περπατούσε μόνος του σε ένα μονοπάτι όταν εμφανίστηκαν μπροστά του δύο μορφές, δύο γυναίκες.

Η μία ήταν πανέμορφη. Ψηλή, με διαπεραστικό βλέμμα – απ’αυτές που δεν μπορείς ν’αντισταθείς. Τον πλησίασε αργά και με την γλυκιά της φωνή του είπε : Γεια σου, με λένε Τριανταφυλλένια. Μπορώ να σου προσφέρω τα πάντα. Αγάπη, χρήματα, επιτυχία, δόξα. Αν έρθεις μαζί μου δεν θα χρειαστεί να κοπιάσεις καθόλου. Η ζωή σου θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ο μικρός, δειλός ανθρωπάκος, συνεπαρμένος απο την ομορφιά της και απο την υπέροχη φωνή της, ήταν έτοιμος να την ακολουθήσει όταν τον πλησίασε η άλλη γυναίκα.

Κοντή, άσχημη του είπε με την βραχνή φωνή της : Εμένα με λένε Αγκάθη. Δεν μπορώ να σου προσφέρω τίποτα. Αν έρθεις μαζί μου θα πρέπει να προσπαθήσεις για να κερδίσεις όλ’αυτά που σου υποσχέθηκε η Τριανταφυλλένια. Ο δρόμος σου θα έχει πολλές δυσκολίες, πολλά εμπόδια. Αλλά όταν φτάσεις στον προορισμό σου, θα έχεις την ευχαρίστηση ότι τα κατάφερες μόνος σου, χωρίς την βοήθεια κανενός.

Ο ανθρωπάκος μας, αηδιασμένος απο την αποκρουστική της εμφάνιση, ήταν έτοιμος ν’ακολουθήσει την Τριανταφυλλένια, όταν άκουσε μια φωνή βαθιά μέσα του να του λέει : “Μην πας μαζί της, πάρε τον άλλο δρόμο – δεν θέλω πια να’μαι δειλός και ανήμπορος. Δεν θέλω πια να με πατάνε”…Κι έτσι, ακολούθησε τελικά την Αγκάθη.

Έχουν περάσει χρόνια απο τότε. Ο ανθρωπάκος μας αντιμετώπισε πολλά εμπόδια και πολλές δυσκολίες. Έχασε πολλά αλλά έχει καταφέρει πολλά περισσότερα.

Μια μέρα, συνάντησε ξανά την Τριανταφυλλένια.

-         Γιατί επέλεξες αυτή την άσχημη; Αν ερχόσουν μαζί μου τώρα θα ήσουν άρχοντας, βασιλιάς.

-         Θα ήμουν όμως δειλός κι ανήμπορος...


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
capoelo
Δημήτρης Μπονόβας
Στιχουργός
από ΙΩΑΝΝΙΝΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/capoelo


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης