αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Η καθημερινότητα κι εγώ...
Hakuna Matata

24 Απριλίου 2009, 00:16
Όσα παίρνει ο άνεμος


Με φόντο τον Αμερικανικό εμφύλιο ξετυλίγεται μία ισχυρή ιστορία αγάπης που ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν την καταλαβαίνουν.

Η Σκάρλετ Ο'Χαρα, κοπελίτσα με κόκκινα μάγουλα και τεράστια φουστάνια, ορέγεται λαμπρό και ευτυχή γάμο με τον Άσλυ. Δυστυχώς ο Άσλυ έχει μάτια μόνο για την ξαδέρφη του την Μέλανι. Η Σκάρλετ, μαθημένη να παίρνει αυτό που θέλει χωρίς δεύτερη κουβέντα, αποφασίζει να τους κάνει τη ζωή δύσκολη και να τους χωρίσει.

Εντελώς αναπάντεχα η Σκάρλετ γνωρίζει τον Ρετ Μπάτλερ, το απόλυτο αρσενικό της εποχής-με τα σημερινά δεδομένα θα ήταν ο George Clooney(Θεός! Θεός!). Ο Ρετ επειδή είναι μάγκας και τις έχει σπουδάσει τις ζόρικες κοπέλες, σπάει τα νεύρα στην Σκάρλετ και της την πέφτει χωρίς καμία διακριτικότητα. Η Σκάρλετ όμως είναι κολλημένη με τον Άσλυ και τον φτύνει κανονικότατα. Κάνει έναν γάμο για ξεκάρφωμα με τον πρώτο κεραυνοβολημένο που βρήκε μπροστά της. Και κάπου εκεί ξέσπασε ο εμφύλιος.

Νότιοι και Γιάνκηδες μάχονταν χωρίς σαφή κριτήρια, μόνο και μόνο για να αφήσουν την Σκάρλετ χήρα και τον Άσλυ νιόπαντρο στα ξένα. Η Μέλανι παραμένει πιστή στον Άσλυ, η Σκάρλετ επίσης και ο Ρετ συνεχίζει να την πέφτει απροκάλυπτα στην Σκάρλετ.

Κάποια στιγμή η Μέλανι ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος! Η Σκάρλετ διατηρεί την ψυχραιμία της και έπειτα από απαίτηση του Άσλυ φροντίζει την εγκυμονούσα ενώ ενδόμυχα την καταριέται και εύχεται να της βγει το παιδί αλλήθωρο και με προφορά Γιάνκηδων. Ο Ρετ συνεχίζει να υπάρχει στο προσκήνιο και να φλερτάρει εντόνως την Σκάρλετ.

Και ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και οι Γιάνκηδες ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην πόλη, η Μέλανι ανακαλύπτει ότι της έσπασαν τα νερά και η Σκάρλετ αποφασίζει να το παίξει μαία. Αφού την ξεγεννάει με απόλυτη επιτυχία-έκανε ένα αγοράκι 3.600!-ο Ρετ εμφανίζεται με μία άμαξα και τις παίρνει γι'άλλη γη κι άλλα μέρη. Στο ενδιάμεσο τις παρατάει και αποφασίζει να καταταγεί στον πόλεμο-κοινώς ό,τι θυμάται χαίρεται!

Μετά από κουραστική διαδρομή η Σκάρλετ, η Μέλανι, το νεογέννητο και μία συπαθέστατη μαυρούλα υπηρέτρια φτάνουν στην Τάρα, την γενέτειρα της Σκάρλετ. Χαμός και καταστροφή! Οι Γιάνκηδες έχουν ρημάξει τα πάντα, η μητέρα της Σκάρλετ απεβίωσε και ο πατέρας της ήταν σε ημίτρελη κατάσταση. Η Σκάρλετ παίρνει τα πράγματα στα χέρια της, δουλεύει σαν το σκυλί, στρώνει στην δουλειά τις τεμπέλες αδερφές της , σκοτώνει έναν Γιάνκη και όταν ανακαλύπτει ότι δεν της φτάνουν τα λεφτά αποφασίζει να ρίξει την λιγοστή αξιοπρέπειά της στα πατώματα και να ζητήσει την βοήθεια του Ρετ-χωρίς επιτυχία διοτί ο κύριος βρισκόταν στην φυλακή.

Η Σκάρλετ δεν απελπίστηκε! Παντρεύτηκε τον αρραβωνιαστικό της αδερφής της, επέκτεινε την επιχείρησή του και έβγαλε το χρήμα της ζωής της. Ο πόλεμος τελείωσε, ο Άσλυ επέστρεψε, ο Ρετ βγήκε απ΄τη φυλακή και συνέχισε να την πέφτει στην Σκάρλετ. Μετά από διάφορα συμβάντα ο δεύτερος άντρας της Σκάρλετ, ο Φρανκ, σκοτώθηκε και η μαντάμ έμεινε πάλι χήρα. Όχι για πολύ όμως! Μετά από έντονη πολιορκία η Σκάρλετ ενέδωσε και παντρεύτηκε τον Ρετ! Στο πίσω μέρος του μυαλού της βέβαια υπήρχε πάντα ο Άσλυ...

Με τα πολλά έμεινε έγκυος και έκανε ένα κοριτσάκι, την Μπόνυ, που της ήταν φτυστό. Ο Ρετ έγινε χαζομπαμπάς, η Σκάρλετ ήταν ψιλοχαζή από πριν. Στην πορεία ο Ρετ συνειδητοποίησε ότι η Σκάρλετ είχε ακόμα άσβεστο πάθος για τον Άσλυ και θόλωσε το μάτι του. Παίρνει το παιδί και πάει στο Λονδίνο. Η μικρή όμως ήθελε τη μαμά της και ξαναγύρισαν. Πάνω που είχε πατήσει το πόδι του στα πάτρια εδάφη, η Σκάρλετ του ανακοινώνει ότι είναι και πάλι έγκυος! Ο Ρετ το παίζει σκληρός, την περιφρονεί, η Σκάρλετ σκοντάφτει απ'τη σκάλα, μετράει ένα ένα τα σκαλιά μέχρι το τέλος και χάνει το παιδί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το χαστούκι της μοίρας, μετά από λίγο καιρό πέθανε και η Μπόνυ-έπεσε από το πόνυ της. Κλαυθμός και οδυρμός από τους γονείς αλλά η έκτακτη επικαιρότητα τους επαναφέρει στην πραγματικότητα. Η Μέλανι, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, λόγω επιπλοκής της εγκυμοσύνης βρίσκεται στα τελευταία της. Καθώς πεθαίνει η Σκάρλετ ανακαλύπτει ότι ο Άσλυ ποτέ δεν την αγάπησε και ότι η ίδια είναι τρελή και παλαβή για τον Ρετ. Τρέχει στο σπίτι όλο χαρά να πέσει στην αγκαλιά του αλλά ο άντρας ο πολλά βαρύς έχει μαζέψει τα πραγματάκια του και την έχει κάνει.

Και όλα τελειώνουν με τον Ρετ να χάνεται στην ομίχλη και την Σκάρλετ να μένει πίσω και να κλαίει την μοίρα της...

Φανταστική ταινία, πολύ κλαψ κλαψ, πάνω από τρεις ώρες ταινία(με τις διαφημίσεις του Σταρ κλείνεις πεντάωρο!), μπόλικα Όσκαρ και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ να πλανάται στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Γιατί; Μετά από τόσα βάσανα να χωρίσουν; Γιατί κανένας έρωτας δεν στεριώνει στην μεγάλη οθόνη; Γιατί;

Τελειώνει λοιπόν η ταινία ξημέρωμα Δευτέρας του Πάσχα και τρέχω στον πατέρα μου, στις τρεις και κάτι τη νύχτα...

"Πατέρα...κλαψ....σνιφ....λιγμ..."

"Τι έπαθες παιδί μου; Ακόμα να τα βρεις τα cd του Σάκη;"

"Μη με μπερδεύεις ρε μπαμπά! Αυτό είναι από άλλο ποστ! Άστα έγιναν τρομερά πράγματα..."

"Τι έγινε παιδί μου; Πες μου και είναι ξημέρωμα!"

"Πατέρα...ο Ρετ παράτησε την Σκάρλετ!"

"................."

"Πατέρα χωρίσανε! Το διανοείσαι; Επιβίωσαν από έναν εμφύλιο, η Σκάρλετ έθαψε δύο άντρες, ο Ρετ έκανε φυλακή, κάνανε παιδί, τους πέθανε το παιδί, τους πέθανε και το άλλο παιδί, η Σκάρλετ έγινε αλκοολικιά, έθαψε και τη Μέλανι και τελικά χωρίσανε!"

"Ωχ Θέε μου νυχτιάτικα...πάλι δαιμονίστηκε..."

"Και ερωτώ: αν η Σκάρλετ και ο Ρετ χωρίζουν τότε τί ελπίδα έχουμε εμείς οι κοινοί θνητοί; Εεεε;"

"Παιδί μου...σε λίγες ώρες ξημερώνει Δευτέρα του Πάσχα! Πήγαινε κοιμήσου!"

"Δεν μπορώ! Εμείς τόσο καιρό βασανιζόμαστε με την οικονομική κρίση και τις πρόωρες εκλογές ενώ Η ΣΚΑΡΛΕΤ ΚΑΙ Ο ΡΕΤ ΧΩΡΙΣΑΝ!"

Και να τρέχω σαν τρελή στην γιαγιά μου που από πιτσιρίκι μου έλεγε ότι δεν υπάρχει καλύτερη ταινία.

"Γιαγιά...η Σκάρλετ και ο Ρετ χώρισαν!"

"Μην τους πιστεύεις παιδάκι μου!"

"Μα...αφού το είδα!"

"Αηδίες! Αν δεν το πει το Κους Κους δεν ισχύει..."

"...ορισμένες φορές αισθάνομαι τόσο μόνη..."

Όσα παίρνει ο άνεμος λοιπόν. Ατυχής τίτλος, τους πήρε και τους σήκωσε ο άνεμος. Και η ουσία είναι μία: κάθεσαι και βλέπεις μία σχεδόν τετράωρη υπερπαραγωγή για να καταλήγουν στα χωρίσματα...

video 

ΥΓ: Το βιντεάκι είναι το απόλυτο κόλλημα των ημερών. Φανταστική εκτέλεση φανταστικού κομματιού από φανταστικούς καλλιτέχνες!


20 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από nowaveband (24.04.2009)
Έχω δεί άπειρες ταινίες...Αλλά αυτή όχι...Ήθελα να την δώ....Αλλά κουράστηκα ήδη με το σενάριο που περιγράφεις....Πολύ Φώς(κωλος) κατάσταση:D

Υ.Γ.Γράφεις Super.....


Σχόλιο από lvicky (24.04.2009)
"Ret, if you go...where shall I go...what shall I do..."
"Frankly my dear, I don't give a dam"

Πολύ ωραία ταινία...και όντως το τέλος σε ξενερώνει! Εγώ προσωπικά σκέφτομαι οτι αν γυριζόταν sequel αυτοί οι δυο θα ήταν μαζί για να αισθάνομαι καλύτερα!!! :)

Υ.Γ. Τι τραβάει ο άμοιρος ο πατερούλης σου????


Σχόλιο από DITHEN (24.04.2009)
Πολυ στο ρετρο βλεπω το εριξες τελευταια και το ψυχοβαλτικο! Poe και Gone with the wind!!

Μην ανησυχεις φαση ειναι θα περασει!!:)))

Αφου ομως εισαι σ' αυτη την φαση, εκμεταλλευσου το και ριξε κι ενα βλεφαρο στο Casablanca με τον αξεπεραστο Μποκυ και την θεα Bergman! Ετσι να συμπληρωσεις το θεμα!

"We' ll always have paris" και "Lui this is the beggining of a beutiful frienship" αναμεσα στις κορυφαιες ατακες του! Για να μην προτεινω να δεις και τα "Ανεμοδαρμενα υψη" και βρει παλι τον μπελα του νυχτιατικα ο Πατερας σου!:))

Καλημερα Vanna!! Καταπληκτικη η περιγραφη και τα σχολια σου! Η καλυτερη που εχω βρει για το Gone with the wind!!


Σχόλιο από stevi93 (24.04.2009)
ωραια ταινιουλα...
Αλλα κι εσυ..πολυ επηερεαζεσαι βρε παιδι μου...

συμφωνω με την προταση του Δηθεν..

Καλημερα,και κουραγιο στον πατερα!!


Σχόλιο από kamelia8 (24.04.2009)
Άννα, γέλασα με την ψυχή μου!
Απορώ πού βρίσκεις τόσο χιούμορ σε προ-πανελληνιακή περίοδο! Θέλω κι εγώωωω...
Θα τη δω αυτή την ταινία σε κάποια στιγμή... Αλλά το τέλος με ξενέρωσε! Τόσος χαμός για το τίποτα;


Σχόλιο από Vanna (24.04.2009)
nowaveband δες την! Αξίζει! Αρκεί να έχεις χρόνο και υπομονή! :)

lvicky εννοείται ότι στο sequel θα κατέληγαν μαζί! Και θα γίνονταν και πολύτεκνοι! Αφού με μία φίλη μου καταλήξαμε ότι το τέλος κατά βάθος ήταν αισιόδοξο και τελικά τα ξαναβρήκανε...

Dithen την Casablanca την έχω δει μαζί με τον πατέρα μου. Υπέροχη ταινία!

Στεβη κουράγιο στον άνθρωπο! Καταραμένα γονίδια!

Καμέλια αν δεν υπάρχει χιούμορ πάει το χάσαμε το παιχνίδι...always look on the bright side of life!


Σχόλιο από uNick (24.04.2009)

Θεά η γιαγιά!!!

Σχόλιο από Vanna (24.04.2009)
Πλάκα πλάκα η γιαγιά είναι η φωνή της λογικής...
Καλησπέρες! :)


Σχόλιο από Liza32 (24.04.2009)
Η ταινία είναι απο τις αγαπημένες μου. Εχω διαβάσει και το βιβλίο, το οποίο είναι παραστατικότατο και αποτελείται απο δυο τόμους. Η ταινία έχει και δίδαγμα μέσα στα άλλα. Τι μπορεί να κάνει ο εγωϊσμός στους ανθρώπους, και πόσα μπορεί να χάσει κάποιος, όταν δεν ξέρει τι θέλει! Και φυσικά, πόσο μόνος μπορεί να αισθάνεται ακόμα και αν περιστοιχίζεται απο κόσμο! Διότι η μοναξιά δεν έχει να κάνει με το αν δεν έχει κάποιος τους άλλους πλάι του, αλλά πόσο δυστυχισμένος είναι, αν τους έχει, αλλά δεν τον καλύπτουν σε τίποτα!


Σχόλιο από Vanna (24.04.2009)
Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αν και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το τιμήσω το καλοκαίρι!
Πράγματι...ο εγωϊσμός την έφαγε την Σκάρλετ...


Σχόλιο από emmanuella (24.04.2009)
Ε, ναι το βιβλίο είναι αρκετά καλύτερο.

Πφφφφ... τι τραγούδι και τι βιντεάκι έβαλες καλέ! Μαριος Φραγκούλης κορυφή. Τον θαυμάζω αρκετά.
:)

Α, και καλό κουράγιο. Φαντάζομαι θα σου χρειαστεί αυτές τις μέρες :)


Σχόλιο από Vanna (24.04.2009)
Βιβλίο μετά τον Ιούνιο!
Το βιντεάκι το έχω λιώσει-όπως και το cd! Γιατί χωρίς την μουσική θα είχαμε λαλήσει προ πολλού...
Thanks! :)


Σχόλιο από esta (26.04.2009)
να πω την αλήθεια;!θα την πω.έτσι κι αλλιώς για πόσο θα μου μίλαγες ακομα?!!θα το συντομεύσω.
η λήθεια είναι,μη με κατηγορείς,δεν εφταιγα,αλλά,ε,ε,ε,βαρέθηκα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ με αυτήν την ταινία!κάπου εκεί που περιπλανούνταν στα αμερικάνικα τοπία,εεε σκυλοβαρέθηκα!!!!!και περίμενα τρείς ολόκληρες ώρες,να εύχομαι εγώ να ψοφήσει η σιχαμένη η σκάρλετ να τελειώνουμε,και να κοιτώ τους δείκτες να γυρνάνε απελπιστικά αργά,μόνο και μόνο για να ακούσω τη θεική,την υπέροχη ατάκα!
"I don't give a damn!!"
τα είπα και αλάφρωσα!

αλήθεια θα ρθεις αύριο σχολείο?!


Σχόλιο από Vanna (26.04.2009)
Ευσταθία! Έχουμε να μιλήσουμε τόσο καιρό που παραβλέπω τα αρνητικά σου σχόλια(that's you after all!) και απλά χαίρομαι που σε βλέπω!
Ναι θα έρθω! Λες να συναντηθούμε τυχαία σε κάποιον διάδρομο?


Σχόλιο από esta (27.04.2009)
6η ώρα,ώρα πληροφορικής και καθώς δεν έχουμε τί να κάνουμε,είπαμε (εγώ και η Μαρία)να κάνουμε το κοινωνικό μας σχόλιο στο μπλόγκ σου!!!
ΚΑΤΩ Ο ΜΙΚΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΑΚΑΚΙ!!!!

ΥΓ.για τον στραβοχυμένο μίκυ λέμε!!!

ερώτηση:θα μας ξαναμιλήσεις μετά από αυτό?!


Σχόλιο από Vanna (27.04.2009)
Έλεος! Ρίχνετε το-ήδη ριγμένο-επίπεδο!
Δηλαδή η Μαρία είδε το μπλογκ μου? Ουαο! I'm famous!

ΥΓ: Ναι...καταλάβαμε για ποιον μιλάς...και δεν το σχολιάζω...


Σχόλιο από Moonchild92 (29.04.2009)
Όλο λες δεν προλαβαίνω και τα συναφή, αλλά πάντα βρίσκεις λίγο χρόνο για να γράφεις τέτοια masterpieces........ Τι να πω; Υποκλίνομαι! :)


Σχόλιο από Vanna (29.04.2009)
Βαγγέλη ο χρόνος είναι σχετικός! Και εξαρτάται στο που τον σπαταλάμε! Κατά τ'άλλα...τρέχουμε!!!


Σχόλιο από AnastasiaM (03.05.2009)
Καλά απο αυτή την ταινία το μόνο που θυμόμουν είναι που σκοτώνεται το κοριτσάκι με το πόνυ. Μου είχε κάνει πολλή εντύπωση.. Τι να πεις.. Ήμουν και μικρή τότε.. Πάντως δεν παίζει να ξαναβρώ το κουράγιο να κάτσω να τη δω!
Το ότι γράφεις πολύ ωραία και τα λοιπά είναι γνωστό υποθέτω μην τα ξαναλέμε! Εύχομαι κι εις ανώτερα!
Αντε τώρα περιμένουμε το επόμενο post! Τι δηλαδή επειδή έχεις πανελλήνιες;;Λεπτομέρεια!


Σχόλιο από Vanna (03.05.2009)
Καλά η σκηνή με το πόνυ ήταν δραματική...
Ναι μωρέ! Πανελλήνιες έχω όχι αγκύλωση! Κοίτα...προς το παρόν έχω ακόμα κουράγιο να γράφω...εξάλλου οι Πανελλήνιες είναι άμεσα συνδεδεμένες με...συγγραφική δραστηριότητα!(You know!)Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vanna
Άννα
Φοιτήτρια
από Αθήνα-ΠάτραΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/vanna

Απλά λόγια για ό,τι μου αρέσει και μου τη σπάει
Photobucket

N-Blox made by Neave Games


Tags

Αδέσποτα Για γέλια μπορεί και για κλάματα Διάλογοι Εκρήξεις Μελαγχολικά Περί πολιτικής Ποιήματα Στιγμές έμπνευσης Στιγμές καθημερινότητας Στοχασμοί Συναυλίες Ταινίες Τραγούδια
Επίσημοι αναγνώστες (11)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης