αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Κάποια Δήθεν Λόγια......
Οποιος Μπορει Κανει, οποιος δεν μπορει διδασκει!!!
 
19 Ιανουαρίου 2010, 15:27
Λόγοι Απιστίας Γυναικών ......


 

 

 

Προχθές, μεταξύ τύρου και αχλαδιού, έτυχε να εμπλακώ σε μια απολαυστική (είναι η αλήθεια) συζήτηση μεταξύ παρέας, που με γύρισε χρόνια πίσω! Μια από αυτές τις συζητήσεις που συνηθίζαμε να κάνουμε σε πιο νεαρή ηλικία, στα χρόνια της αναζήτησης των διαφόρων υπαρξιακών «πως» και «γιατί», τότε που είχαμε την ευχέρεια του χρόνου και της χαλαρής αμπελοφιλοσοφίας πίνοντας τον καφέ μας ή τα ξίδια μας (αναλόγως την ώρα που λάμβανε χώρα)!  

 

 

 

Το θέμα συζήτησης κοινότυπο, η ΑΠΙΣΤΙΑ και ο χωρισμός ως αποτέλεσμα! Αφορμή, όπως πάντα σε τέτοιες συζητήσεις, αποτέλεσε ο πρόσφατος χωρισμός ενός πολύ φιλικού ζευγαριού, που νόμιζες ότι ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Από αυτά τα ζευγάρια που εντυπώνονται στη συνείδηση, όσων τα γνωρίζουν, ως «οι αιώνια μαζί»! 

 

 

 

Στην αρχή της συζήτησης, όπως ήταν φυσικό, ακούστηκαν σχεδόν από όλους οι κλασσικές ατάκες περί απιστίας και οι κλισέ φιλοσοφίες που έχουν αναπτυχθεί, δια μέσω της αναζήτησης και της σχετικής πείρας, περί του εν λόγω αμαρτήματος! Αφού φτάσαμε (με την έντονη παρέμβαση των γυναικών της παρέας, ως είθισται) για άλλη μια φορά στο κλασσικό συμπέρασμα του «πόσο γουρούνια είναι οι άνδρες» που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι πολυγαμικά όντα και δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην ηδονή τους, έπεσε και το κερασάκι στην τούρτα σε στυλ κουτσομπολίστικου σχολίου ενδεδυμένο με τον απαραίτητο (όπως πάντα) μανδύα της εχέμυθης πληροφορίας: «Η κυρία του κυρίου δεν ήταν και τόσο άμεμπτη ευθυνών όσο δείχνουν τα πράγματα, διότι παράλληλα με το ένα και μοναδικό τσιλημπούρδισμα του συζύγου της μετά από δέκα χρόνια γάμου (το οποίο ήταν στην πραγματικότητα μια στιγμιαία εκτόνωση της σεξουαλικής του διάθεσης χωρίς ιδιαίτερο υπόβαθρο και συνέχεια), η κυρία φέρεται να διατηρούσε, πολύ πιο πριν από την παραβίαση της 7ης εντολής από το έτερον της ήμισυ, σοβαρό δεσμό (όπως διαλαλείται) με άλλον κύριο πολύ μικρότερο της στην ηλικία!» 

 

 

 

Όπως ήταν φυσικό η νέα πικάντικη πληροφορία έστρεψε τη συζήτηση της παρέας προς άλλες ατραπούς πολύ πιο ενδιαφέρουσες! Και δεν είναι πως η συζήτηση περί των λόγων που μια γυναίκα οδηγείται στην απιστία δεν είναι κι αυτή κοινότυπη, αλλά θεωρώ πως η συζήτηση που αναπτύσσεται σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς και οι θεωρίες που κατατίθενται από αμφότερους τους εκπροσώπους των δυο φίλων έχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τα κλισέ που ακούγονται ως λόγοι για την ανδρική απιστία. Διότι για να υποκύψει στο «αμάρτημα» ένας άνδρας δεν χρειάζονται και πολλά! Πολλές φορές χρειάζεται απλά μια σεξουαλική διάθεση και ένα γυμνό καλαίσθητο γυναικείο πόδι ή στήθος, συνοδευόμενα από ένα όμορφο γυναικείο μουτράκι! Οι λόγοι που οδηγούν ένα σύζυγο να ξημερωθεί στο κρεβάτι μιας άλλης γυναίκας, στις πλείστες των περιπτώσεων δεν είναι και τόσο βαθυστόχαστοι όσο θέλουν να πιστεύουν οι γυναίκες που αρέσκονται στο να πλάθουν στο μυαλό τους ένα μυστηριακό παραμύθι για να αναλύσουν την κάθε ανδρική αντίδραση ή συμπεριφορά (αλλά κι εδώ πιστεύω ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο μια γυναίκα σε ένα περιστασιακό παραστράτημα του συζύγου της είναι ότι ο άνδρας της με την πράξη του θεώρησε τα ξένα μπούτια και στήθη καλύτερα από τα δικά της, και λιγότερο ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του είχε και τους όρκους του!)   

 

 

 

Ενώ στην περίπτωση που μια γυναίκα αφήσει την συζυγική θαλπωρή και αρχίσει να τρέχει σε ξένο κρεβάτι ακροβατώντας μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας, τότε έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ψάξει κάποιος τις βαθύτερες των πραγμάτων αιτίες!! Και το πιο ενδιαφέρον στην όλη συζήτηση είναι οι απόψεις που καταθέτουν επί του θέματος οι εκπρόσωποι(ες) του γυναικείου πληθυσμού! Οι οποίες όταν πρόκειται για την ανδρική απιστία είναι λαλίστατες εναντίον των ανδρών και της όποιας νοοτροπίας τους, ενώ στην περίπτωση της διάπραξης απιστίας από μια εκπρόσωπο του φύλου τους, μετατρέπονται σε σφίγγες και προσπαθούν να ρίξουν και πάλι τα βάρη στους άνδρες (συζύγους) που τάχα δεν φροντίζουν όσο θα έπρεπε τις γυναίκες τους και τις εξωθούν στην απιστία! 

 

 

 

Μέσα από την εν λόγω συζήτηση λοιπόν, η παρέα κατέληξε σε κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, όχι και τόσο πρωτότυπα μα σίγουρα ουσιαστικά! Πρώτα από όλα υπάρχει η παραδοχή ότι, οι εποχές που πιστεύαμε ότι η απιστία είναι «προνόμιο» των ανδρών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα τελευταία χρόνια, στον πειρασμό να «πειραματιστούν» εκτός σχέσης, υποκύπτουν όλο και περισσότερες γυναίκες. Κι αυτό είναι γεγονός κι όποιος δεν το παραδέχεται τότε βιώνει ύπνο μακάριο μέσα από τον γάμο του! 

 

 

 

Ποιες όμως είναι οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν μια γυναίκα στην απιστία και στον «εκτός γάμου» πειραματισμό;  

 

 

 

Κάποια από τις κοπέλες της παρέας υποστήριξε ευθαρσώς την άποψη ότι, οι γυναίκες είναι αυτές που στην πραγματικότητα ανέκαθεν ήταν πολυγαμικά όντα! Διότι, όπως ισχυρίστηκε, με πολύ περίσκεψη και επιχειρηματολογία που με κλόνισε (πρέπει να ομολογήσω), αρχέγονα οι γυναίκες ήταν αυτές που είχαν την ανάγκη να έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους διότι έψαχναν τον κατάλληλο και πιο γόνιμο άνδρα ώστε να τεκνοποιήσουν μαζί του! Δεν θα παραμείνω ωστόσο σ’ αυτή την άποψη (παρ’ ότι την σέβομαι), διότι θέλει πολλή ανάλυση και ιδιαίτερες γνώσεις ανθρωπολογίας και βιολογίας για να την αναλύσει κάποιος, αλλά και γιατί δεν πιστεύω ότι this is the case της σύγχρονης «άπιστης» γυναίκας! 

 

 

 

Η πιο κοινότυπη άποψη είναι ότι οι γυναίκες ωθούνται στην απιστία διότι προσπαθούν να καλύψουν συναισθηματικά κενά που δημιουργούνται μέσα από την τριβή του γάμου. Δηλαδή, οι γυναίκες που αισθάνονται παραμελημένες από το σύντροφό τους και πιστεύουν ότι έχει χαθεί πλέον η συναισθηματική επαφή και η επικοινωνία από τη σχέση τους,
μπαίνουν πιο εύκολα στον πειρασμό να δημιουργήσουν έναν παράνομο δεσμό. Στην περίπτωση αυτή η απιστία είναι καταρχήν συναισθηματική και η σωματική επαφή αποτελεί το επισφράγισμα του ιδιαίτερου δεσίματος με τον «παράνομο» τους σύντροφο. 

 

 

 

Το δεύτερο συμπέρασμα που βγήκε, και θα μπορούσε να ήταν και πρώτο αν ένας από τους άνδρες της παρέας δεν είχε μια μικρή δυσκολία να το αποδεχτεί ως θέση, είναι ότι μέσα από μια εξωσυζυγική σχέση, οι γυναίκες ψάχνουν κι αυτές όπως και οι άνδρες τη σεξουαλική ικανοποίηση! Δηλαδή, οι γυναίκες έχουν την ίδια ακριβώς ανάγκη για σεξουαλική ευχαρίστηση με τους άνδρες. Όταν, λοιπόν, ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις η σεξουαλική ζωή φθείρεται και οι ερωτικές επαφές μεταξύ του ζευγαριού μειώνονται ή παύουν να είναι ικανοποιητικές, οι αγαπητές μας «κυρίες» στρέφονται στην απιστία για να βρουν διέξοδο. Και μπορεί αρχικά να περιμένουν από το τρίτο πρόσωπο να τις καλύψει σεξουαλικά, όμως σταδιακά δένονται και συναισθηματικά διότι αυτή είναι η φύση τους.  

 

 

 

Τρίτη σε σειρά πιο δημοφιλής άποψη ανάμεσα στην παρέα αναδείχτηκε αυτή που ισχυρίζεται ότι, μια γυναίκα καταφεύγει στην απιστία διότι αισθάνεται την ανάγκη για επιβεβαίωση. Είναι γεγονός ότι, πολλές φορές οι γυναίκες αισθάνονται ότι έχουν χάσει τη θηλυκότητά τους ή ότι δεν είναι αρκετά ερωτικές, είτε γιατί η συμπεριφορά του συντρόφου τους απέναντί τους, τους δημιουργεί ανασφάλεια για την εικόνα τους, είτε γιατί λόγω των οικογενειακών ή των επαγγελματικών υποχρεώσεων έχουν παραμελήσει τον εαυτό τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι γίνονται πιο ευάλωτες σε οποιαδήποτε ένδειξη θαυμασμού. Έτσι η αίσθηση ότι είναι επιθυμητή από έναν άλλο άνδρα μπορεί να είναι αρκετή για να βρεθεί μία γυναίκα μπλεγμένη σε μία «εξωσυζυγική» σχέση. 

 

 

 

Οι απόψεις ότι μια γυναίκα «πέφτει» στην απιστία μόνο και μόνο για να αποδράσει από την ρουτίνα ή γιατί θέλει με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει το ενδιαφέρον του συντρόφου της ώστε να την προσέξει περισσότερο, με στόχο να αναθερμανθεί η συζυγική τους ζωή και να μπει η σχέση τους σε άλλη βάση, συζητήθηκαν μεν αλλά κρίθηκαν ως ελάσσονες λόγοι και λίγο φαιδροί για περαιτέρω ανάλυση.  

 

 

 

Ενδιαφέρουσα ωστόσο ήταν η άποψη που εξέφρασε ένα φιλαράκι, ότι όλα αυτά σήμερα είναι ξεπερασμένα και ότι η μοντέρνα γυναίκα μπαίνει στον πειρασμό της απιστίας μόνο για οικονομικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Ο Μπαγάσας επέμενε όλο το βράδυ ότι μια γυναίκα αποφασίζει να δημιουργήσει  εξωσυζυγική σχέση με έναν άνδρα με οικονομική επιφάνεια ή με επαγγελματικό κύρος, επιδιώκοντας να έχει υλικά οφέλη. Για παράδειγμα να συνάψει δεσμό με τον προϊστάμενό της με απώτερο στόχο να τη βοηθήσει να έχει γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη. Όπως καταλαβαίνετε η άποψη αυτή εκνεύρισε όλες τις γυναίκες της παρέας, που το έχουν πάντα ως θέμα αρχής να μην αποδέχονται ότι μια «σωστή» κυρία μπορεί να υποκινείται από τόσο ευτελή κίνητρα για την οποιαδήποτε ερωτική της επιλογή! Κι αφού μούγκρισαν μέσα από τα δόντια ότι τέτοιες απόψεις υποτιμούν την γυναικεία φύση, υποστήριξαν ότι μόνο οι άνδρες υποκινούνται από τέτοια κίνητρα! Άσε που όλο το βράδυ έβλεπαν με το μισό τους το φιλαράκι που τόλμησε να εκφράσει τέτοια άποψη!   

 

 

 

Με αυτή την μακρά συζήτηση μας βρήκε το πρωί με μάτια κόκκινα και κεφάλι κουβά! Εγώ είχα παραδοθεί καμιά ώρα πριν τελειώσει η συζήτηση μη μπορώντας να σκεφτώ και να συζητήσω άλλο! Άσε που είχα κατεβάσει, μετά από πολύ καιρό, ένα μπουκάλι ουίσκι μόνος μου, με αποτέλεσμα κάπου εκεί στις πέντε το πρωί να μπερδεύω πια τα λόγια μου! 

 

 

 

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας άποψη, αλλά τέτοιες συζητήσεις σε εξαντλούν πλήρως, ιδίως όταν έχεις απέναντι σου μαχητικές εκπροσώπους του «ασθενούς» φύλου που θέλουν να αναλύουν τα πάντα σε βάθος! 

 

 

 

Για μένα πάντως «ου γαρ έρχεται μόνο»! Μάλλον έχω γεράσει για τέτοια παρεϊστικα debates!           

 


17 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από DemetresOpc (19.01.2010)
Πια είναι η διαφορά της γάτας και του σκύλου;;
Στον σκύλο βάζεις φαγητό και λέει
-α μου βάζει φαγητό, είναι το αφεντικό μου..
Στην γάτα βάζεις φαγητό και λέει
-α μου βάζει φαγητό..είμαι το αφεντικό του!!

Πιστεύω όμως, χωρίς να είμαι και σίγουρος για γυναίκες μιλάμε.. πως ναι η απιστία της γυναίκας έχει συναισθηματικό υπόβαθρο..αλλά στις μέρες μας και την ανάπτυξη του Homo Sapience η γυναίκα μπορεί να το κάνει γιατί απλά έτσι ήθελε..
Όλοι οι λόγοι που ανέφερες παίζουν αν και αυτός του φίλου σου νομίζω πως είναι ιδιαίτερος..η μόνη διαφωνία που έχω είναι ότι απλά η γυναίκα γοητεύεται από την εξουσία..και τα υπόλοιπα που ανέφερε έρχονται απλά να συμπληρώσουν την αιτία..
Κλείνω λέγοντας(το έχω ξαναπεί ξέρω) πως όσα ξέρω για τις γυναίκες μπαίνουν σε 24(μπορεί και 48) τόμους εγκυκλοπαίδειας όπου όλες οι σελίδες θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό..θα είναι απελπιστικά άδειες..


Σχόλιο από Latte (19.01.2010)
Πολύ ενδιαφέρον ποστ, Δήθεν!
Σήμερα εσύ και ο Ζάρα κρατάτε τα σκήπτρα!

Μου αρέσουν πολύ τέτοιες συζητήσεις, για την απόλαυση του να ... γίνονται (και μόνο)! Κι αυτό γιατί κανένα συμπέρασμα δεν είναι γενικά ορθό ή ακριβές. Αυτού του είδους οι συζητήσεις έχουν το μεγάλο μειονέκτημα της ... γενίκευσης (άσχετο το ότι εγώ τρελαίνομαι για γενικεύσεις...!).

Η ουσία είναι μία: Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να κάνει το σωστό ή το λάθος. Το τι θα επιλέξει να κάνει είναι ατομική αποφαση/ αποτέλεσμα ενός ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ παραγόντων, που υπάρχουν ή όχι σε αυτόν σε διάφορες κλίμακες: Μπορεί π.χ. μία γυναίκα που δεν καλύπτεται συναισθηματικά ή ερωτικά από το σύντροφό της ούτε καν να διανοείται την απιστία ως "λύση" στο πρόβλημά της. Μπορεί μία άλλη, η οποία έχει στο πλάι της έναν χαρισματικό, καλόκαρδο άνθρωπο που την προσέχει και τη φροντίζει, να επιλέξει την απιστία, από έλλειψη προσωπικής συγκρότησης/ μειωμένη αυτοεκτίμηση/ ανία / φιλοδοξία να ανέλθει επαγγελματικά ή απλά λόγω έλλειψης ήθους (γιατί της αρέσει να κοροϊδεύει και δεν ξέρει να εκτιμά ή να σέβεται τους ανθρώπους γενικότερα).

Αυτό που είναι λυπηρό, δυστυχώς, είναι πως συζητάμε για την απιστία στο γάμο (ή τη σχέση) ως να πρόκειται για τον κανόνα (ενώ είναι παντελώς αντίθετη ως έννοια με την έννοια του γάμου ή της σχέσης...).Σχόλιο από sven (19.01.2010)

Φίλε Δήθεν,

όλοι οι λόγοι που αναφέρθηκαν στη συζήτησή σας για την απιστία ισχύουν λιγότερο ή περισσότερο, όπως και πολλοί άλλοι.

Για παράδειγμα, υπάρχουν άτομα που δεν τολμούν να τελειώσουν μία σχέση που έχει φθαρεί, φοβούνται να μείνουν μόνα και αποχωρούν από τη σχέση αυτή μόνον όταν έχουν βρει κάποιον άλλον.

Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου υπάρχει πραγματικός έρωτας για άλλο άτομο και μέχρι να δωθεί τέλος στην ήδη υπάρχουσα σχέση, μπορεί να υπάρξει απιστία.

Απιστία μπορεί να υπάρξει ακόμα και για λόγους εκδίκησης, για αναζήτηση έντασης, εξαιτίας χρήσης οινοπνεύματος ή εξάρτησης από το σεξ.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στην άποψη του φίλου σας, που ισχυρίζονταν πως ένας σοβαρός λόγος της γυναικείας απιστίας στις μέρες μας είναι η αποκόμηση υλικών ή άλλου είδους οφελών.

Συμφωνώ με την άποψη αυτή και μπορώ την τεκμηριώσω πολλαπλά. Ακόμα και από μόνη της η εξουσία λειτουργεί για πολλές γυναίκες ως ασυναγώνιστο αφροδισιακό, πολύ περισσότερο αν συνοδεύεται και με αποκόμιση συγκεκριμένων οφελών. Γνωρίζω, για παράδειγμα, εκ των έσω, πως ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών υποψήφιων διδακτόρων έχουν κοιμηθεί με τους επιβλέποντές τους για να πάρουν το διδακτορικό τους, αργότερα για να γίνουν λέκτορες και πάει λέγοντας...Σε χώρους εργασίας, δεν είναι ασυνήθιστες οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών και υφιστάμενου προσωπικού...

Αυτού του τύπου η ερωτική απιστία έχει γίνει για εύλογους λόγους αρκετά συχνή στις μέρες μας...

Καλό βράδυ!!!


Σχόλιο από pterarhos (19.01.2010)
Καλησπερα φιλε ΔΗΘΕΝ.
Πολυπλοκες οι σχεσεις ε;
Θα συμφωνησω με τον sven.
Αρχαιοτατο το σπορ της απιστιας.
Παντα υπαρχει αιτιο και αιτιατο.
Δεν κανει διακρισεις στα φυλα.
Τα αποτελεσματα επωδυνα παντα.
Η επομενη μερα δυσκολη και για τα δυο μερη...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτο το θεμα δεν εξαντληται ποτε.
Αρα βρισκω σωστη την αντιδραση σου.
Καλο το ουισκυ;


Σχόλιο από ZARATHUSTRA (19.01.2010)
Το ποστ σου χτυπησε φλεβα δηθενακο !
Ειναι οντως εκπληκτικο .
Με καλυψατε παναθεμα σας ,δεν εχω να προσθεσω σχεδον τιποτα !
Καταρχην για να ενισχυσω τον "μπαγασα και διωκωμενο φιλο σου " , θα πω οτι συμφωνει μαζι του και η γυναικα του Παγκαλου , η γυναικα του Μ. Κυριακού (αντ1) , καθως επισης και η "35χρονη" που εκανε τον Ζαχοπουλο καμικαζι του τεταρτου οροφου!
Οτι και να πουμε , αυτες μας επιλεγουν οι κατ' ευφημισμον ανισχυρες .

Οσο φιλοσοφικη διαθεση και να εχει κανεις , ολα καταληγουν στο εξης λιτο συμπερασμα : Για ενα Π και ενα Μ γινονται ολα !
Γελασα με τη γατα και στο σκυλο του Δημητρη και θυμηθηκα εναν αλλο Δημητρη , τον Πανουση τον πανσοφο!
"...Αγαπατε γιατι χανομαστε" !

Εξαιρετικο το ποστ σου και χωρις στεγανα !
Δεν αφηνει περιθωρια αμφισβητησης , η αναλυση σου φιλαρακι.


Σχόλιο από movflower (19.01.2010)
Ο καθένας απιστεί για τον δικό του λόγο ή και παράλογο.
Είναι θλιβερό που η απιστία έχει καταντήσει μέρος της καθημερινότητας μας. Θλιβερό κι απαίσιο.Σχόλιο από StavmanR (20.01.2010)
Η απιστία δεν έχει λόγους. Έχει εκ των υστέρων δικαιολογήσεις.

Η απιστία δεν έχει και φύλο. Έχει εκ των υστέρων μισανδρική ή μισογυνική ανάγνωση κι ερμηνεία.

Καλημέρα Τάχα (ή Ντεμέκ που λέει και η Μάρα) :)


Σχόλιο από DITHEN (20.01.2010)
Καλημερα σε ολους!!

Χαιρομαι που ολοι ειχατε την καλοσυνη και την διαθεση να εκφρασετε αποψεις επι του θεματος αναπτυσσοντας ετσι μια ατυπη συζητηση!

- DemetresOpc, μου αρεσε, μου αρεσε παρα πολυ αυτο με την γατα και τον σκυλο! Χε,χε! Αποτυπωνει επακριβως την ψυχολογια και τις συμπεριφορες! Οσον αφορα το βιβλιο συμφωνω και επαυξανω! Οποιος ανδρας, οσες εμπειριες και να εχει, δεν μπορει να πει οτι ξερει τις γυναικες! Αν το πει αυτο θα ειναι μεγαλος ψευτης! Γι αυτο τις αγαπαμε διοτι παντα θα μπορουν να μας εκπλησουν ειτε ευχαριστα, ειτε δυσαρεστα!

- Αγαπητη μου Latte, σε ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα λογια για το post! Ναι, καθε τι στην ζωη μας ειναι θεμα επιλογης, αλλα παντα υπαρχουν οι αιτιες και οι αφορμες που οδηγουν στις οποιες επιλογες μας! Ειναι πραγματι λυπηρο που η απιστια ειναι πια ο κανονας! Ισως τελικα οπως εξελισσομαστε, η κοινωνια του μελλοντος να απαλειψει τον ορο "απιστια" και η πραξη να θεωρειται φυσιολογικη και απαραιτητη για να εισαι κοινωνικα αποδεκτος!

- Φιλε sven, ημουν σιγουρος οτι θα μπορουσες να προσθεσεις και να προσφερεις περισσοτερα και πιο εμπεριστατωμενα στην συζητηση και ευτυχως δεν επεσα εξω! Λογοι και ιδιως δικαιολογιες θα υπαρχουν παντα γι αυτους ή αυτες που δεν μπορουν να ειναι πιστοι σε μια σχεση! Συμφωνω απολυτως οτι η εξουσια για μια γυναικα ειναι το καλυτερο αφροδισιακο! Ανεκαθεν ηταν!::))

- Αγαπητε μου ZARATHUSTRA, ναι κτυπησε φλεβα, αλλα μαλλον φλεβα ανοικτη! Χε,χε! Θα συμφωνησω απολυτα, οτι γι’ αυτα τα δυο γινονται ολα ακομα και η εκδιωξη των πρωτοπλαστων απο τον παραδεισο! Αχ, ο καταρραμενος Οφις!!! Τι αλλο να ητανε το περιοβοητο μηλο απο ενα Π και ενα Μ αραγε;;:))

- Μovflower μου, θλιβερο και απαισιο μα αληθινο και αναποφυκτο ετσι οπως εχουν πλεον μεταλλακτει και δομηθει οι ουτω καλουμενες "συχρονες κοινωνιες" μας! Εμεις φτιχνουμε τον κοσμο ή ο κοσμος εμας;

- Oh Capten, my Capten, Πτεραρχε μου, ευπιδως αναφερω οτι το ουϊσκι ηταν εξαισιο καθως ηταν Glenfiddich και κυλησε στο λαιμο σαν ευλογια προσφεροντας ευδαιμονια και ζαλη στο κορμι! Καταναλωθηκε δε χωρις παγο λογω της malt φυσεως του!! Να ειμαι ειλικρινης απο μια στιγμη και υστερα πιο πολυ με ενδιεφερε να μην αγγιξει κανενας αλλος το μπουκαλι, εκφραζοντας μια ακαταμαχητη ταση μονοφαγιας και ποτειας, παρα για το πιος θα εξεφραζε αποψη στην συζητηση! Χε,χε!

Ειναι μια ωρα δυσκολη της απιστιας η ωρα... τι να λεμε!!:))

Σας ευχαριστω πολυ ολους!!


Σχόλιο από DITHEN (20.01.2010)
Καλημερα και σε σενα StavmanR!!

Πολυ ωραια και απλα ξεκαθαρισες τα πραγματα στο σχολιο σου, πρεπει να ομολογησω!::))


Σχόλιο από Liza32 (21.01.2010)
Καλησπέρα παιδιά! Μια που είδα τόσο θέματα, είπα να μπω να εκφράσω και εγω την άποψη μου...Και θα ξεκινήσω με το δικό σου αγαπητέ μου dithen. Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν, επειδή έχω μια μεγάλη απορία επί του θέματος, είναι απιστία, όταν ένας άντρας ή μια γυναίκα διατηρεί σχέση ενώ έχει βάλει υπογραφή για διαζύγιο; Είναι απιστία, όταν υπάρξει βιασμός; Και μια άλλη ερώτηση, την οποία θα ήθελα να απαντήσουν οι άντρες της παρέας, εσείς γιατί απιστείτε όταν έχετε δίπλα σας μια γυναίκα η οποία σας καλύπτει σωματικά και πνευματικά; Και μη μου πείτε για να το άντρες, γιατί θα γελάω μέχρι δακρύων! Η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι απιστείται, λόγω ανασφάλειας! Κάνω λάθος; Παρακαλώ, θέλω να ακούσω την άποψη σας!


Σχόλιο από DITHEN (21.01.2010)
Καλημερα lisa32!:))

Θα προσπαθησω να απαντησω στα θεματα που θετεις ευθαρσως και εν συντομια! Ωστοσο, αυτο που θα πω ειναι η προσωπικη μου αποψη και μονο!

Οχι, δεν θεωρω απιστια την εναρξη και διατηρηση σχεσης καποιου ή καποιας οταν βρισκεται στις διαδικασιες διαζυγιου!

Οχι και ξανα οχι, δεν θεωρω οτι αποτελει απιστια αν καποια (ή καποιος;;) πεσει θυμα βιασμου!

Τωρα το γιατι οι ανδρες απιστουν ευκολοτερα ισως απο τις γυναικες, προσπαθησα να το εξηγησω στο κειμενο μου με λιγα λογια! Θεωρω οτι ενας ανδρας "πεφτει" ευκολοτερα στην απιστια ή στην "αρπακτη" μιας νυκτας (που μπορει να πληγωσει ανεπανορθωτα πολλες φορες την οικογενεια του) για πολυ πιο πεζους λογους απο οτι μια γυναικα και δεν εχει, στις πλειστες των περιπτωσεων, να κανει με το αν η γυναικα του τον καλυπτει σωματικα και συναισθηματικα!

Να ’σαι καλα Lisa32!!


Σχόλιο από Magsmile (21.01.2010)
Χμ …! Απιστία !! δεν τα πάω καλά με αυτό το θέμα ..!! Δεν τα πάω καλά γιατί αν είμαι με κάποιο άτομο καλός η κακός δεν μπορώ να σκεφτώ η να κάνω κάτι με κάποιον άλλο. (Απιστία για να κερδίσω κάτι αυτό και αν δεν το συζητώ !!) Αν όμως κάποια στιγμή δω ότι μπορεί να αρχίσω να σκέφτομαι η να θέλω κάποιον άλλο, πρώτα προσπαθώ να φτιάξω τι έχει χαλάσει στην σχέση μου και αν μπορεί να διορθωθεί, αν δω ότι δεν τα καταφέρνω / καταφέρνουμε και υπάρχει κενό, τότε χωρίζω.
(το αν είναι απιστία : βιασμός ή όταν είναι στα διαζύγια και εγώ λεώ ΟΧΙ δεν είναι απιστία αυτό)
Καλή σου μέρααααααα :-))))))))))


Σχόλιο από inappropriate (21.01.2010)
Απιστία ε?
Καταρχάς να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με την αποψη του StavmanR...
Καταδεύτερον δεν το έχω κάνει ποτέ μου. Δύσκολα ερωτεύομαι και δύσκολα μπαίνω σε μία σχέση, αλλά όταν το κάνω δεν βλέπω τίποτα άλλο εκτός από 'κείνον.
Παρόλαυτα νομίζω πως κανείς άντρας ή γυναίκα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα απατήσει ποτέ τον σύντροφο του, ούτε ακόμη κι' εγώ, όσο καλά κι' αν λέω πως ξέρω τον εαυτό μου. Για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε άνθρωποι και οδηγούμαστε από το ένστικτο το οποίο είναι πολύ πιο δυνατό από πάγιες απόψεις και καίριες συμπεριφορές.
Γι' αυτό λοιπόν δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που φτάνουν σ' αυτό το σημείο. Δεν τους δικαιολογώ αλλά κατά κάποιον τρόπο τους καταλαβαίνω...
Εκείνο όμως που δεν μπορώ να δικαιολογήσω και να ανεχτώ είναι το να προσπαθεί κάποιος να καλύψει το μετά της απιστίας. Απ' τη στιγμή που παίρνεις το ρίσκο πρέπει να δεχτείς και τις συνέπειες και να είσαι ειλικρινείς με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό σου...
Την καλημέρα μου Δήθεν :)


Σχόλιο από DITHEN (21.01.2010)
- Καλημερα Magsmile, κανενας δεν παει καλα με την απιστια μεχρι να του ή της τυχει και τοτε...::))


- Καλημερα inappropriate, οντως ποτε μην λες ποτε! Ας μην ξεχναμε οτι ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι ο ιδιος μας ο εαυτος! Ωστοσο, εθιξες ενα πολυ σοβαρο θεμα που ειναι η συμπεριφορα ολων μετα την διαπραξη της απιστιας! Κι αυτο ειναι που τις περισσοτερες φορες πληγωνει περισσοτερο κι απο την ιδια την πραξη!Σχόλιο από Oraclas (21.01.2010)
Γεια σου βρε φίλε Δήθεν!

Μεγάλο θέμα με πολλές απόψεις.. στις οποίες εν μέρει συμφωνώ. Μετά από χρόνια έχω καταλήξει σε δύο απλές απόψεις, πως μία γυναίκα απιστεί, για τον έρωτα, ενώ ένας άντρας για επιβεβαίωση, προσωπική άποψη και υπεραπλουστευμένη.

Παρόλα αυτά έχω μία απορία. Θεωρείται απιστία η σκέψη;; Ένα όνειρο ή μία φαντασίωση με έναν διαφορετικό άνθρωπο από το σύντροφό μας, είναι απιστία;;


Σχόλιο από DITHEN (21.01.2010)
Η θρησκεια μας, Oraclas, λεει οτι αμαρτια δεν ειναι μονο η πραξη, αλλα και η σκεψη! Τωρα τι να σου πω κι εγω φιλε; Κι εγω ενας απλος ανθρωπος ειμαι που κανει πολλες και αμαρτωλες σκεψεις καθημερινα!:))

Μαλλον αμα το εταιρο ημιση σε ζηλευει πολυ, την ενοχλει λογικα ακομα και η σκεψη και ισως να το θεωρει και απιστια! Ζητω που καηκες δηλαδη! Χε,χε!

Αλλωστε, οπως λενε, ο ερωτας ειναι μονο μια ψευδαισθηση οτι μια γυναικα ειναι διαφορετικη απο μια αλλη! Χε,χε!!!


Σχόλιο από Emilia_ (22.01.2010)
καλο καλοοοο.....μας καλυπτει αρκετά θα λεγα!!!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


 

Συγγραφέας
dithen
Προσωπικά Δεδομένα
Να ζώ, να παθιάζομαι και να Φεύγω το τέλος πριν να δώ......
από Οδός ΟνείρωνΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/dithen

Τα λόγια δεν ήταν ποτέ αρκετά θέλει δουλεία για να γυρίσει ο Ήλιος......
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksPhoto courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης