αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Περιπλανώμενες Ιδέες...
Όλα ξεκινούν με μία από δαύτες...!!!

30 Αυγούστου 2011, 02:07
Σκόρπιες σκέψεις...
ΣΚΕΨΕΙΣ  

Ξυπνώντας εχθές το πρωί και μαθαίνοντας ότι ανταμείφθηκα για τον κόπο που κατέλαβα για την εκπλήρωση των στόχων μου συνειδητοποίησα ότι πολλά από εκείνα που θεωρούμε ότι κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μια ουτοπική εικόνα που δημιουργήσαμε οικειοθελώς για λόγους που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν τολμούμε να αποκαλύψουμε στον εαυτό μας. Πολλά είναι εκείνα τα θέματα που μας απασχολούν καθημερινά και φυσικά ποικίλου ενδιαφέροντος.

Υπάρχουν φορές που αναλωνόμαστε ψυχικά και σωματικά σε ζητήματα που μπροστά στα μάτια μας φαντάσουν, έστω και για λίγο, τόσο μα τόσο σημαντικά και άξια προβληματισμού. Κάποτε όμως καταλήγουν να είναι απλά ένα μέρος, μία μικρή κουκίδα στην απέραντη μαύρη τρύπα που δεσπόζει δίπλα από την ονειρεμένη κατά τα άλλα ουτοπική πολιτεία που εμείς οι ίδιοι χτύσαμε με τα χέρια του μυαλού και της φαντασίας μας.

Αν όμως πάψουμε να ασχολούμστε ακόμη και με αυτά τα ίσως φαινομενικά μικροσκοπικά θέματα τότε θα πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε και με την ίδια τη ζωή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζωή αποτελείται από τέτοιου είδους "μικροσκοπικά" στοιχεία και χωρίς αυτά θα ήταν ασήμαντη έως και ανύπαρκτη. Όλα όσα συνθέτουν την καθημερινότητά μας, την προσωπικότητά μας, όπως το επάγγελμα, τα χόμπυς, τις οποιουδήποτε τύπου σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, αποτελούν το καθένα χωριστά ένα μικρό αναπόσπαστο κομμάτι από αυτό που τόσο απλοϊκά ή ακόμη και υπεραπλουστατευτικά τολμούμε να αποκαλούμε ζωή.

Γενικά: Με τον όρο "ζωή" μπορεί να αναφερόμαστε στην συνεχή εξέλιξη της οποίας τα έμβια όντα αποτελούν μέρος. Με τον όρο "ζωή" επίσης μπορεί κανείς να αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ γέννησης και θανάτου ενόςοργανισμού. Αυτός είναι ο ορισμός χωρίς τις λεπτομέρειες βέβαια αυτού που δίνει η Βικιπαιδεία.

Ζωή: ο τρόπος με τον οποίο κάθε άνθρωπος επιλέγει να μοιραστεί τη ζωή του με το χρόνο. Ο καθένας επιλέγει διαφορετικό τρόπο, αλλά για εμένα ζει πραγματικά εκείνος ο οποίος πράττει αυτά που ο ίδιος θέλει και όχι εκείνα που του επιβάλουν και τον αναγκάζουν να πράξει με μοναδικό στόχο την υποτιθέμενη ευτυχία του. Η ευτυχία είναι δυνατό να καθοριστεί μόνο από το άτομο, καθώς είναι το μόνο που έχει το δικαίωμα και την πραγματική ικανότητα.

Τα γραφόμενά μου ίσως σε κάποιο σημείο καταντούν ανιαρά και εξαιτίας αυτών θεωρήσετε ότι η προσωπικότητά μου είναι ρηξικέλευθη ή και κάτι περισσότερο. Αυτό δε νομίζω να έχει σημασία βέβαια...

Να και κάτι για να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα:

video 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από renabill (30.08.2011)
το βρήκα πολύ ενδιαφέρον το όλο θέμα περί ζωής...


Σχόλιο από vasoulaflu (30.08.2011)
Νομίζω ότι είναι ένα θέμα διαχρονικό, η ζωή είναι κάτι που κρατάμε στα χέρια μας συνεχώς και έχουμε την ευθύνη της, είμαστε υποχρεωμένοι σ' αυτή...Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vasoulaflu


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/vasoulaflu
Tags

ΣΚΕΨΕΙΣ Σκέψεις
Επίσημοι αναγνώστες (2)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης