αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Περιπλανώμενες Ιδέες...
Όλα ξεκινούν με μία από δαύτες...!!!

21 Μαρτίου 2018, 00:27
Η αρχή ἦν το τέλος


Με διάθεση κάπως περιπαικτική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η έννοια είναι επιφορτισμένη με όλες εκείνες τις αρνητικές εκφάνσεις της, ίσως ήρθε η στιγμή για μία ανακατάταξη, αναδιάρθρωση, αναθεώρηση ή όποια άλλη συνώνυμη λέξη υφίστατο και δεν έχει συνυφανθεί με μία σειρά άλλων αρνητικών προεκτάσεων.

Η αρχή ἦν το τέλος. Πολλάκις έχει γίνει λόγος για ατέρμονους κύκλους, άλλοτε ομόκεντρους και άλλοτε όχι. Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το εξής: ο καθείς από αυτούς τους ατέρμονους κατά τα άλλα κύκλους δεν είναι τίποτε άλλο παρά μονάχα η αρχή του τέλους, το τέλος της αρχής και η αρχή που πηγάζει από το τέλος. Σκόρπιες φράσεις και σκέψεις, διάχυτες, χωρίς επί της ουσίας να παρουσιάζουν λύση σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ζήτημα υφίστατο.

Το συναρπαστικό της υπόθεσης είναι ένα: κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή. Πρόκειται περί ονοματοδοσίας που επιφορτίζεται ανέλπιστα με έννοιες που προσφέρουν ψήγματα αισιοδοξίας αναμειγμένα με αυτά του φόβου, της αλλαγής και του αγνώστου. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει ή κοιτάζει απλά κανείς, τον αντίκτυπο που φέρει αυτή η αλλαγή στον εαυτό του, αλλά και στα συστατικά στοιχεία που συναποτελούν τον περίγυρό του, ενδεχομένως εξαρτώνται από ποικίλες κατασκευές άλλοτε κοινωνικές και άλλοτε ατομικές.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι ένα: ποιος (και εδώ θέλοντας να προλάβω σκέψεις, εννοείται ο άνθρωπος) είναι διατεθειμένος εν μία νυκτί, καθώς βλέπετε όταν τo τέλος πλησιάσει αυτό γίνεται αναπάντεχα και ποτέ μα ποτέ (εντάξει, ίσως υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, άλλωστε το απόλυτο είναι αρκετά βαρύ, ειδικά για βράδυ)• δεν προειδοποιεί ή αν το κάνει, τότε ένα ζευγάρι παρωπίδες φτιαγμένες με περισσή μαεστρία από εμάς τους ίδιους είναι έτοιμες να τοποθετηθούν και να μας αφήσουν να ζήσουμε στο πλαίσιο ενός κόσμου, που το τέλος του φαντάζει μακρινό, αλλά φευ!

Η αρχή; Που είναι η αρχή, που είναι αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα που έφερνε μαζί του το τέλος; Οι παρωπίδες εν τέλει επιτέλεσαν τη λειτουργία τους. Ο σχεδιαστής τους φαίνεται να είναι από τους καλύτερους! Του αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά κανείς δεν πρόσεξε ότι αποτέλεσε το εμπόδιο εκείνο που καθυστέρησε ή δεν επέτρεψε ποτέ την έναρξη ενός νέου κύκλου, ακόμη και αν αυτός άλλαζε τροχιά και δεν θα κινούνταν σε εκείνη την καλογυαλισμένη κατά τα άλλα και θεμιτή, φυσικά, τροχιά του… από την άλλη; Σε κάποιους αρέσει να φορούν τις παρωπίδες τους και να τις ενισχύουν, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό τους άλλους τεχνίτες, πεπειραμένους και έτοιμους για όλα! Πάντοτε υπάρχουν δύο πλευρές στα νομίσματα, αλλά που θα πάει κάπου εδώ θα βρίσκεται και η τρίτη…

Το συμπέρασμα όλων αυτών; Keep going and... good luck!  


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vasoulaflu


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/vasoulaflu
Tags

ΣΚΕΨΕΙΣ Σκέψεις
Επίσημοι αναγνώστες (2)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης