αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
05 Ιουνίου 2007, 17:34
13 βήματα αλλά όχι φαρμακερα!!!!!!!!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

ΝΑ ζήσω? ΟΧΙ ευχαριστώ. Αυτό λένε οι περισσότεροι Έλληνες με τη συμπεριφορά τους τα τελευταία χρόνια. ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!! Ξέρετε όλοι τη γνωστή παροιμία πως ότι αφήνεις σε αφήνει. Μην εγκαταλείπετε το περιβάλλον στην τύχη του και στα άλλα 6 δις συνανθρώπων σας. Ανήκετε κι εσείς σε αυτόν τον αριθμό.

Και για τους πιο δύσπιστους που γκρινιάζουν και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την κατάσταση (ξέρουν αλλά δε θέλουν), ωρίστε 13 βήματα, να κάνουμε τη ζωή όλων και των μελλοντικών γενεών ανεκτή κι όχι ανυπόφορη!!!!!!

1) Περιορείστε τις μετακινήσεις με το Ι.Χ και χρησιμοποιείστε τα μέσα μεταφοράς. Εξάλλου με τόση κίνηση τον ίδιο χρόνο ξοδεύετε ή και περισσότερο άν εχετε Ι.Χ. Προτιμήστε ΜΕΤΡΟ ειδικά τώρα που επεκτάθηκε και καλύπτει περισσότερες περιοχές και είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο, αφού κάτω από τη γή δε συμβαίνουν απρόοπτες πορείες φοιτητών, καθηγητών,συνταξιούχων .κτλ. που είναι και καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας.

2) Διανύστε κοντινές αποστάσεις με τα πόδια και μην τα περιμένετε όλα έτοιμα και στο χέρι.Το περπάτημα κάνει καλό στο κυκλοφορικό σύστημα,την καρδιά και στην καύση λίπους.Να χάσουμε και κανα κιλό που μαστε οι πιο χοντροί σε όλη την Ευρώπη!Ε δεν χρειάζεται να πάμε και στο περίπτερο με το αμάξι ΕΛΕΟΣ!!!

3)Μειώστε τα οικιακά απορρίματα και ιδιαίτερα αυτά των μη ανακυκώσιμων υλικών.Η αγορά προϊόντων που είναι σε ανακλώσιμες συσκευασίες δεν αρκεί αν δεν κάνουμε ανακύκλωση.

Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα πάντα,πλαστικά tetrapack, αλουμίνιο, και γυαλί.Ο ΑΒ Βασιλόπουλος έχει αναλάβει την θαυμάσια πρωτοβουλία να συλλέγει αυτά τα μπυκάλια σε κάθε περιοχή.Κάντε τον κόπο να τα μαζέψετε και να τα πάτε μέχρι τον κατάλληλο κάδο.Αυτά θα ξαναχρησιμοποιηθούν άπειρες φορές και έτσι τα χάλια στις άπειρες παράνομες χωματερές της Ελλάδας θα συμμαζευτούν κάπως. ’ν μένετε μακριά τότε πάρτε το αυτοκίνητο να πάτε.Για βόλτες πάτε στη άκρη του κόσμου, η ανακύκλωση σας χάλασε?

4) Κάντε οικονομία ρεύματος.Να κλείνετε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη power γιατί ακόμα κι αν δεν είναι αναμένες μια ελάχιστη ποσότητα ρεύματος απαιτείται. Μην ανάβετε το θερμοσίφωνο και το φούρνο με τις ώρες. Μόνο όσο απαιτείται. Εκτός του ότι πληρώνετε άσκοπα χρήματα που δε θα έπρεπε, καταναλώνετε ενέργεια για την παραγωγή της οποίας η ΔΕΗ εκλύει τεράστιες πoσότητες διοξειδίου του άνθρακα.Τους χειμερινούς μήνες φροντίστε ώστε η θέρμανση να μένει στοο σπίτι και να ναι αποτελεσματική.

5)Αντικάταστήστε τις απλές λάμπες στο σπίτι ή το γραφειο με λάμπες οικονομίας. Μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά από τις συμβατικές αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι τριπλάσια, δεν έχουν διαφορά στον φωτισμό, καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα και πληρώνετε πολύ λιγότερα στη ΔΕΗ. (Είναι απίστευτο ότι εμάς έπεσσε ο λογαριασμός πάνω απο 30Ευρώ)

6) Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που δε μολύνουν το περιβάλλον. Η πολιτεία επιδοτεί όσους θέλουν να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκές επιφάνεις, που δίνουν ενέργεια στο σπίτι ή την επιχείρηση μόνο με τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική. Η ΔΕΗ μάλιστα αγοράζει την περισσευούμενη ενέργεια από τους ιδιώτες που παράγουν ενέργεια περισσότερη από όση καταναλώνουν. Αντι λοιπόν να πληρώνετε θα σας πληρώνουν κι από πάνω, θα έχετε πάντα ρεύμα και θα στε κι ανεξάρτητοι, γιατί δε θα επηρεάζεστε απο black out ή από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.

7 )Κάντε οικονομία στο νερό. Η λειψυδρία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του πλανήτη και μν ξεγελιέστε ότι η γη αποτελείται κατα 70% απο νερό.Αυτό το νερό είναι θαλασσινό και δεν πίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μην αφήνετε τις βρύσες ή το καζανάκι να τρέχουν άσκοπα, μην βάζετε πληντύριο μόνο για 5-6 ρούχα.

8)Χρησιμοποιείτε μικρότερες δόσεις σε απορρυπαντικά σαπούνια και άλλα χημικά που μολύνουν το νερό.Αν δε θέλετε να πίνετε λάδι σε 10 χρόνια μη χύνετε λάδι στο νεροχύτη.1 λίτρο λάδι καταστρέφει 100000 κυβικά λίτρα νερού.

9) Φυτέψτε στο μπαλκόνι σας γλάστρες με λουλούδια, κι ακόμη καλύτερα αναρριχητικά φυτά. Αυτά το καλοκαίρι χαρίζουν δροσιά στο κτίριο, που κυριολεκτικά βράζει, (ειδικά αν μένετε σε τσιμεντούπολη όπως Αθήνα-Θεσαλλονίκη) και κάνει το κλίμα πιο ευχάριστο.

10) Όσο κι αν φαίνεται περίεργο περιορείστε τη χρήση κινητών τηλεφώνων!!! Ναι ναι καλά ακούσατε δε θα σας το πώ και μέσα από το κινητό ότι η υπερβολική χρήση κάνει κακό! Γιατί εκτός από τη ρύπανση που βλέπουμε είναι κι αυτή που δε βλέπουμε (που είναι και η χειρότερη) η ηχορύπανση και ηλεκτρομαγνητική ρύπανση, που χωρίς να το καταλαβαίνουμε βλάπτει τα κύτταρά μας και προκαλεί καρκίνο, εγκεφαλικές ή αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες και πολλά άλλα σε μας ή τους γύρω μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε handsfree και δεν πρέπει να ακουμπάμε το κινητό στην τσέπη του παντελονιού ή στο μέρος της καρδιάς. Φανταστείτε να στε σε ένα κλειστό χώρο με 30 κινητά σε λειτουργία γύρω σας.Τη βάψατε, όπως τη βάψανε και όλοι όσοι είναι μαζί σας.

11) Καταναλώστε όσο μπορείτε βιολογικά προϊόντα.Εξαναγκάστε τους παραγωγούς να επιστρέψουν στο φυσικό τρόπο καλλιέργειας. Μήν καταδέχεστε ότι σας δίνουν, φαγητά μεταλλαγμένα τίγκα στα φυτοφάρμακα

12)Αποφεύγετε τα απορρυπαντικά που περιέχουν φωσφορικά άλατα. Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν χλώριο ή ενώσεις του χλωρίου.Αποφύγετε προϊόντα με «αντιβακτηριακή» δράση. Αποφύγετε προϊόντα που έχουν συνθετικά πρόσθετα για ενίσχυση της λαμπρότητας των ρούχων.

13) ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ. ΤΑ πανταααααααααααααα!

Μην πετάτε οπουδήποτε πράγματα που μπορεί να αποτελούνται από επικίνδυνα υλικά, όπως μπαταρίες ηλ.συσκευές, υπολογιστές, εκτυπωτές κ.α Υπάρχουν ειδικές εταιρίες που τα ανακυκλωνουν.

Ουσιαστικά είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και πάντα πολύ λίγα. ΚΑΝΕΙΣ δεν πρε΄πει να βγάζει την ουρά του απ'έξω.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

ΧΡΉΣΙΜΑ LINKS:www.anakyklosi.idx.gr/

www.greenpeace.org/greece

www.ecorec.gr/

http://www.medsos.gr/content/view/298/34/


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Giorgos1986 (05.06.2007)
Συμφωνώ με τα όσα λες αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν κάνει έστω στο ελάχιστο κάτι από αυτά. Εντύπωση βέβαια μου προκαλεί περισσότερο αυτό που ανέφερες με το λάδι και το νερό. Πραγματικά πολύ περίεργο ακούγεται.


Σχόλιο από movflower (05.06.2007)
Πολύ απλά και σωστά τα βήματα που προτείνεις.
Όμως σε κάποια θα εκφράσω σκεπτικισμό. Το λάδι δεν καταστρέφει το νερό, και αν ακόμα γίνεται αυτό, υπάρχει η μηχανική ανακύκλωση του νερού. Τα περισσότερα αναψυκτικά γίνονται με ανακυκλωμένο νερό. Η εβιάν,γνωστή μάρκα νερού, παράγει εμφιαλωμένο ανακυκλωμένο νερό.
Το άλλο σημείο, είναι οι λάμπες οικονομίας. Τις χρησιμοποιούμε στο σπίτι σχεδόν από πάντα. Χθες όμως στις ειδήσεις, άκουσα ότι είναι μια μεγάλη απάτη. Δεν ξέρω κατά πόσο και τι αληθεύει. Θα δούμε στην πορεία μάλλον. Ελπίζω να μην ήταν άλλο ένα καταναλωτικό κόλπο, γιατί είναι πραγματικά αποτρόπαιο. Τζάμπα αγοράζαμε τόσο καιρό συσκευές φιλικές προς το περιβάλλον; Ξέρετε, της ενεργειακής κλάσης Α.
Α! Και δεν είμαστε οι πιο χοντροί στην Ευρώπη! Ευτυχώς προηγούνται οι Γερμανοί! Αν και η έρευνα αυτή, αφήνει κάποιες υποψίες αμφισβήτησης σε πολλούς. Ανά την Ευρώπη. Όμως μην φοβάστε! Η ΕΕ άρχισε ήδη την καμπάνια ενάντια στην παχυσαρκία(αφού τελείωσε, νομίζει, με τους καπνιστές) και σύντομα θα περι8ωρειοποιηθούν επίσημα και οι χοντρούληδες.
Φιλιά!
Σχόλιο από mprizas (06.06.2007)
Πολύ καλά τα όσα γράφεις Ειρήνη, θα συμφωνήσω. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Διάβαζα το 8ο και ξεχνούσα το 5ο, διάβαζα το 12ο και ήδη ψαχνόμουνα για το 9ο...(να η πηγή του κακού! είμαστε λαός χωρίς μνήμη!)


Σχόλιο από renabill (06.06.2007)
Δεν είμαστε λαός χωρίς μνήμη αλλά λαός με επιλεκτική μνήμη δυστυχώς!!!! ’λλα πρέπει να καταλάβουμε ότι εμεις κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη και στο χέρι μας είναι να την βελτιώσουμε.


Σχόλιο από cranky (12.06.2007)
7.(Προσθήκη)Κάντε οικονομία στο νερό.Πλυθήτε μαζί με ενα φίλο/φίλη.


Σχόλιο από Liza32 (12.06.2007)
Αγαπητή Ειρήνη, πολύ σωστά όσα λές, αλλά ποιός τα εφαρμόζει;δυστυχώς εμείς οι Έλληνες, ήμαστε ο χειρότερος λαός όσον αφορά την ανακύκλωση!


Σχόλιο από renabill (12.06.2007)
Ξέρω ότι πολύ λιγοι κάνουν ανακύκλωση και προσέχουν.Για αυτό το λόγο μέσα από το Ίντερνετ προσπαθώ να ενεργοποιήσω τον κόσμο και να δώσω έναυσμα να ξεκινήσει κάποιος να προσέχει το περιβάλλον.Στο φιλικό περιβάλλον έχω καταφέρει να κάνω κάποιους να ενδιαφερθούν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί οι φίλοι επηρρεάζονται απο μας και φέρονται αναλόγως.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης