3
ελληνική μουσική
online 108·176.381 μέλη
STEFANOS604: ...με το δεύτερο πρόσωπο ήθελα να δώσω έμφαση επειδή εσύ σχολίασες.Χαίρομαι που δεν έχεις πρόβλημα προσωπικά.

Orfeus: Φυσαρμόνικα παίζω Στέφανε και έχω κόψει το τσιγάρο 5 χρόνια τώρα. Γνωρίζω επίσης ότι η βλάβη της ΧΑΠ είναι μη αναστρέψιμη. Όμως δεν εννοούσα εμένα με το σχόλιό μου περί θλιβερού φινάλε.

STEFANOS604: Γιώργο , είναι 14 χρόνια περίπου που έκοψα ''μαχαίρι'' το τσιγάρο. Να πω ότι η βλάβη στους πνεύμονες απ' το τσιγάρο , αν αποκτήσεις ΧΑΠ, είναι μη αναστρέψιμη, απλά με τα εισπνεόμενα φάρμακα νιώθεις μια ανακούφιση. Το πάν όμως είναι το περπάτημα, η αποφυγή κλεισίματος στο σπίτι και κυρίως η αποφυγή του παθητικού καπνίσματος και φυσικά μια φυσαρμόνικα θα βοηθήσει και ποιος ξέρει μπορεί να μάθεις και να παίζεις, όπως εγώ....

Orfeus: "Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι ασθενείς με αυτή τη νόσο ακινητοποιούνται και κλείνονται στο σπίτι για να αποφύγουν τη δύσπνοια, χειροτερεύουν την κατάσταση τους". Το βίωσα πρόσφατα Στέφανε και μάλιστα με θλιβερό φινάλε! Χρησιμότατο το άρθρο σου!

STEFANOS604: ...ναι είναι χρήσιμο για τους έχοντες πρόβλημα ΧΑΠ αλλά και σαν κακό δικό μου παράδειγμα για αποφυγή ή για προτροπή διακοπής του καπνίσματος. Επίσης όπως κάνουμε ασκήσεις για όλο μας το σώμα με βάρη ή με αερόβια άσκηση για εκγύμναση των διαφόρων μυών του σώματος έτσι και με τα πνευστά (κυρίως τη φυσαρμόνικα) κάνουμε εκγύμναση των μυών των πνευμόνων. Το κόστος είναι μηδαμινό για μια φυσαρμόνικα για τα παιδάκια αλλά η ωφέλεια μεγίστη..

CommanderS: Καλησπερα. Ειμαι σχετικα καινουργιος εδω και αρχισα να ξαναεδνιαφερομαι για κιθαρα. Προς το παρον τα παω πολυ καλα. Αλλα θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το κρατημα της κιθαρας. Πως θα ξερω εαν ειμαι αριστεροχειρας ή το αντιθετο σχετικα με τις συγχορδιες? Γενικα ψιλοδυσκολευομαι με το αριστερο να πατησω τις χορδιες εαν και ακουγονται μια χαρα. Δηλαδη σε μια συγχορδια θα επρεπενα χρησιμοποιουσα το μεγαλυτερο δαχτυλο αλλα δεν μπορω να το τεντωσω οσο χρειαζεται με αποτελεσμα να βαζω αλλο δαχτυλο αλλα να εχω το ιδιο αποτελεσμα. Αυτο σημαινει οτι δεν κραταω καλα την κιθαρα?

christos54: "Birds Have to Fly"(συνεργάζεται με τον μεγαλιώδη Peter Massink)ποσο σωστα ειπες τον μεγαλιωδη peter Massink ενας τεραστιος μουσικος που ειχαμε την χαρα πολυ ελληνες να συνεργαστούμε μαζι του στην Ελλάδα να ειναι καλα εκει ψηλα που βρισκεται ο ηχος του ειναι ακομα στα αυτιά μας!!!!!!


πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!