ελληνική μουσική
573 online   ·  204.556 μέλη

freddieKrueger: Αγαπητή freddom κάποιος θα πρέπει να μάθει πρώτα να βγάζει φωνή και μετά να μιλάει για πρώτες δεύτερες φωνές και διαστήματα. Το τραγούδι αυτό δεν αξιοποιεί τις φωνητικές δυνατότητες των ερμηνευτών,έχει άλλο ρόλο και σκοπό. Το αν εσύ θα χρησιμοποιήσεις την αρμονία του για κάποιο φωνητικό εργαστήρι δεν αφορά το θέμα του υπέροχου αυτού άρθρου.

freddieKrueger: Φωνητικά το κομμάτι δεν έχει ιδιαίτερες δυνατότητες.Μια οκτάβα έκταση φωνής. Εκτός θέματος απολογούμαι για το spam.

freddieKrueger: Μια θαυμάσια ιστορία που με αγκάλιασε ευχάριστα ζεστά αν και έχουμε Μάιο! Συγχαρητήρια για το άρθρο αυτό,ούτως η άλλως η πένα σας καθηλώνει!

freddieKrueger: Καλησπέρα αγαπητέ Στέφανε. Ωραία η ιδέα σου για τη σύνθεση του παρόντος άρθρου. Ωραία η θεωρητική προσέγγιση του θέματος επίσης. Μερικές μικρές παρατηρήσεις μόνο: Στην ανατομία του φωνητικού μας οργάνου καλό είναι να προστεθεί και ο τρόπος που λειτουργούν οι πνεύμονες ως ελαστικό δοχείο που διαστέλεται με τη βοήθεια του διαφράγματος και των συναγωνιστών μυών του,ώστε να γεμίσει αέρα και κατόπιν ''ξεφουσκώνουν'' ως ελαστικό πάλι μπαλόνι αφήνοντας αέρα να περάσει ήρεμα από τις φωνητικές χορδές,να τις θέσει σε δόνηση και να παράγει ήχο με τρία βασικά χαρακτηριστικά:χρώμα,ένταση,συχνότητα(τονικό ύψος).Από εκεί και πέρα αναφορά στην σωστή αντήχηση των διαφόρων ήχων ανάλογα με το τονικό τους ύψος.Αντήχηση στη ''μάσκα'' του προσώπου,κι έπειτα όσο ανεβαίνουμε τονικά στα μετωπιαία ηχεία. Τί ορίζουμε ως στηθική φωνή τι κεφαλική,τι μικτή φωνή. Τέλος μερικές απλές ασκήσεις ώστε οι αναγνώστες να εισαχθούν σωστά στο νόημα τις σωστής εξάσκησης της φωνής. Να κλείσω αναφέροντας πως τελικά η καλλιέργεια της φωνής μας έχει να κάνει καθαρά με την ποιότητα του μυαλού και την αντίληψή μας Κάποιος που έχει υγιή και ευφυή σχετικά νου μπορεί να καλλιεργήσει άνετα τη φωνή του. Επιπόλαιοι,επιφανειακοί άνθρωποι που έχουν λάθος εικόνα για τη φωνή τους δεν είναι δυνατό να τραγουδήσουν καλά. 'Εχω συναντήσει άνθρωπο με υπεροχη χροια ομιλιας και μάλιστα εκπαιδευτικό που δυσκολευόταν να τραγουδήσει. Όταν μίλαγε ήταν υπέροχο το άκουσμα.Όταν τραγούδαγε,κακόφωνο και φάλτσο. Άρα προσθέτω και άλλους 2 βασικούς παράγοντες. Ο ένας είναι το να έχει κάποιος μουσική αντίληψη και μουσικό αυτί και ο άλλος η ψυχολογία. Και τα δυο θεωρώ πως μπορούν να βελτιωθούν. Το παίξιμο ενός δεύτερου μουσικού οργάνου ειδικά κιθάρας είναι ωφέλιμο. Όσο η φωνή δυναμώνει και πατάει καλύτερα στις τονικές σκάλες αποκτά και μεγαλύτερη σιγουριά ο επίδοξος καλλιτέχνης. Αυτά τα λίγα αγαπητέ Στέφανε!

freddieKrueger: Συγχαρητήρια για το άρθρο...πραγματικά το διάβασα ευχάριστα κι ήταν μια εποικοδομητική ανάγνωση!

freddieKrueger:

Πιο έυκολο να διαβάσω το χάρτη του Unbderground mnetr station του Λονδίνου χαχαχαfreddieKrueger:

Μια από τις μετριότερες φωνές του ελληνικού ρεπερτορίου.Ο Στέφανος Κορκολής είναι η ζωντανή απόδειξη πως το μουσικό ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί για να έχει κάποιος καλή φωνή.

Αυτό από τη μια.Από την άλλη παιδιά δεν εκτιμώ ιδιαίτερα σε ένα βιογραφικό να πλέκεται αυτο-εγκώμιο από τον καλλιτέχνη.

Αλλο ενα παιδί-θαύμα που από μικρός έπαιξε πιάνο σα βιρτουόζος κτλ.

Ο Ελβις Πρισλευ ήταν νταλικιέρης πριν πιάσει μια κιθάρα κι ένα μικρόφωνο όμως.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις διατυπώνονται αυθόρμητα ειλικρινά και με κάθε σεβασμό προς τον αρθογράφο του τον Κο Margatsif...

ΕυχαριστώfreddieKrueger:

Αν και η μουσική δεν έχει ώρα,μέρα,στιγμή και είναι για όλες τις ώρες και...μέρες πχ μπορεί κάποιος να ακούει ένα τραγούδι για την Παρασκευή τη Δευτέρα αναπολώντας την περασμένη και προσμένωντας την επόμενη ωστόσο βρίσκω το αρθάκι σου ενδιαφέρον από πολλές απόψεις,ακόμη δε και απο στατιστική πλευρά Ευαγγελία μου:

Απ ότι φαίνεται οι Γάλλοι έχουν μια ιδιαίτερη λατρεία στην Τρίτη,ενώ οι Αμερικάνοι και οι άγγλλοι ξεσαλώνουν το Σαββατοκύριακο...Οι Ιταλοί επίσης με 28/36 τραγούδια να αφορουν το ΣΚ.

Η δε Πέμπτη είναι η πιο φτωχή εμπνεύσεων μέρα σχεδόν για όλους(για τους αγγλόφωνους η Τετάρτη)

Τα παραπάνω γράφονται έχοντας ως δεδομένο πως έγινε μια πραγματικά εμπεριστατωμένη έρευνα επιλογής τραγουδιών.freddieKrueger:

Μια μικρή γεύση από την εποχή που οι καλλιτέχνες ήταν με Κ κεφαλαίο και που πραγματικά είχε να επιδείξει αριστουργήματα όχι μόνο στη μουσική,αλλά και στον κινηματογράφο...Όταν τα εφέ και η ψηφιακή επεξεργασία του ήχου δεν ήταν στην υπηρεσία της σκηνοθεσίας και μουσικής παραγωγής...
πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!