ΝΕΡΟΣΤΑΓΟΝΕΣ
Τα τραγούδια, τα ποιήματα και η φωνή τους.
06 Ιανουαρίου 2023, 12:57
"Τόπος Μυστικός"
#music #lyrics #composer #records #τόποςμυστικός  

Το νέο τραγούδι Τόπος Μυστικός” του τραγουδοποιού, τραγουδιστή και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δημήτρη Κάσσαρη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος ως προπομπός μιας νέας σειράς τραγουδιών του, είναι σε στίχους Βαγγέλη Βελώνια και ερμηνεύει ο Κώστας Θωμαϊδης.Το τραγούδι κυκλοφορείαπό τις εκδόσεις Μετρονόμος στοyoutube,στα social media & σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Από τα Lings δεξιά κάτω μπορείτε να πατήσετε και να το ακούσετε στο κανάλι μου.

Ένας Τόπος Μυστικός

Γράφει ο τραγουδοποιός και συγγραφέας Δημήτρης Κάσσαρης

Το νέο μου τραγούδι “Τόπος μυστικός”με τον Κώστα Θωμαϊδη, πιστεύω ότι εκφράζει και αποτυπώνει με σαφήνεια την δύσκολη εποχή που βιώνουμε, το αδιέξοδο και την κρίση αξιών που ξεχειλίζει παγκόσμια ειδικά την τελευταία περίοδο απότην εποχή της οικονομικής κατάρρευσης μέχρι σήμεραμε τον κορονοϊό και τις διάφορες παραλλαγές του.

    Βαδίζω μες στην έρημο παραμιλάω / Ξεράθηκαν τα χείλη μου κι όμως γελάω

Παρ’ όλα αυτά το τραγούδι δεν βγάζει απαισιοδοξία, ηττοπάθεια, παραίτηση ή παρόμοια αρνητικά συναισθήματα. Το αντίθετο μάλιστα.

Γύρνα το βλέμμα για να βρεις την όασή σου / Να βρεις το δέντρο, τη σκιά και την πηγή σου.

Αλλά η ελπίδα και η λαχτάρα για να φτιάξουν τα πράγματα, η προσμονή για καλύτερες μέρες, δεν θα έρθουναπό μόνα τους.

Κρυφά κοιτάς τον ουρανό κι εκεί ποντάρεις/Νερό να φέρει με τις χούφτες ο Γενάρης

Εδώ η δίψα έχει μήνες έχει χρόνια/Κι εσύ γυρίζεις και γιορτάζεις με τα ψώνια

Προτείνει λοιπόν να βρούμε και να δημιουργήσουμε έναν δικό μας όμορφο τόπο, καθάριο και φωτεινό, που διαπνέεται από ηθικές αξίες, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Συμφιλίωση, Αλήθεια και βέβαια Αγάπη που τα περιέχει όλα.

Εδώ σ' αυτή την έρημο γυρνάμε όλοι/Καθένας στο μικρόκοσμο του μες την πόλη

Μ' αν σηκωθεί αέρας λέω να μη χαθούμε/Να βρούμε τόπο μυστικό και να βρεθούμε

- Στείλε Σχόλιο
06 Ιανουαρίου 2023, 12:33
Μουσικά μου έργα
#Νεροσταγόνες #ΓιάννηςΡίτσος #Μελοποίηση #Σύνθεση #Ποίηση #Live #Κιθάρα #Cover #Singles #Tales #Childrens  

Μελοποίηση ποιητών | Μουσικές μου συνθέσεις επάνω σε στίχους συγγραφέων ποιητών και δικούς μου | Διασκευές ελληνικών και ξένων επιλογών (cover versions) από Live προσωπικά μου προγράμματα | Παιδικά τραγούδια από παραμύθια μου.

 • ΝΕΡΟΣΤΑΓΟΝΕΣ (Ιούνιος 2019) Εννέα μελοποιημένα τρίστιχα του Γιάννη Ρίτσου, με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Πάνο Μπούσαλη και Δημήτρη Κάσσαρη. Ενορχ/ση Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Κυκλοφορεί σε cds και ψηφιακά digital μορφή από την δισκογραφική Protasis Music
 • ΙΜΒΡΟΣ (2017) Ερμηνεία & ενορχ/ση Γιώργος Νταλάρας. Μουσική Δημήτρης Κάσσαρης. Στίχοι Εύη Τσιτιρίδου. Κυκλοφορεί με το Βιβλίο-cd, “Τα παραμύθια της Ίμβρου”
 • ΜΙΚΡΕΣ ΛΙΑΚΑΔΕΣ (2018) Εννέα ηλιόλουστα τραγούδια σαν παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Σε μουσική, στίχους και ερμηνεία Δημήτρη Κάσσαρη όπου συμμετέχουν, η Γεωργία Βεληβασάκη & η Παιδική Χορωδία Con Anima.Παραγωγή GusProductions
 • ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΟΣΠΙΤΟ (2014) Επτά παιδικά τραγούδια σε ένθετο cd του παραμυθιού. Κείμενο, στίχοι, ερμηνεία Δημήτρης Κάσσαρης.
 • ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ στις μουσικές του κόσμου (2016) Διασκευές από Live προγράμματα
 • ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (2023) Εννέα συνθέσεις του Δημήτρη Κάσσαρη με την συμμετοχή καταξιωμένων τραγουδιστών. Αναμένεται προσεχώς.
 • ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ - COVER VERSIONS (2023) Επιλογή 11 γνωστών από την ελληνική και την ξένη μουσική. Αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς
 • SINGLES μεμονωμένα τραγούδια του επάνω σε στίχους συγγραφέων και ποιητών.
 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ως τραγουδιστής σε δίσκους, όπως των Γ.Χατζηνάσιου – Μ.Τόκα και άλλων συνθετών.
- Στείλε Σχόλιο
05 Ιανουαρίου 2023, 16:40
Αντίο δάσκαλε


Αντίο αγαπημένε δάσκαλε και ξεχωριστέ καλλιτέχνη και άνθρωπε! Κρατάω τον ήχο σου μέσα από βινύλια και από την τελευταία φορά στον Ιανό που μου υπέγραψες το μελοποιημένο cd σου “Άγρυπνο φεγγάρι” και πάντα θα επιστρέφω στις σκέψεις και τις απόψεις σου μέσα από τα βιβλία και τα σχολιάκια που δημοσίευες στο f.b.και στο Tar. Σ’ ευχαριστώ και για την άδεια που γενναιόδωρα μου έδωσες να τραγουδήσω ένα από τα αγαπημένα τραγούδια σου.

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
atempo

Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/atempo

Μουσική & Βιβλία / Συνθέσεις & Συγγραφή / Παρουσιάσεις & Συνεντεύξεις / Άρθρα & Κριτικές.

Tags

#music #lyrics #composer #records #τόποςμυστικός #Νεροσταγόνες #ΓιάννηςΡίτσος #Μελοποίηση #Σύνθεση #Ποίηση #Live #Κιθάρα #Cover #Singles #Tales #Childrens

Γίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...

  Αρχείο...

  Links