το κακό...
πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε
08 Απριλίου 2008, 13:29
premium...η λατρεία που έγινε συνήθεια


να 'μαστε πάλι εδώ(...ανδρέα). να ξεκαθαρίσω κάτι,αντί προοιμίου. το blog αυτό είναι προϊόν συζητήσεων που γίνονται κατά καιρούς με συγκεκριμένα άτομα-τρία ή τέσσερα στον αριθμό-και απλώς παίρνω την πρωτοβουλία να βγάλω τα συμπεράσματα. με λίγα λόγια το blog είναι αποτέλεσμα μιας-τρόπον τινα-εξεταστικής,των πραγμάτων, επιτροπής. πάμε στο θέμα μας, το οποίο δεν είναι άλλο από τα premium blogs. καθημερινώς, ανακαλύπτω νέα premiums. παλαιά που χάνουν τον αστέρι του τσε γκουεβάρα, καθώς και wannabe premiums. ποιος δεν έχει προσέξει το αίμα που έχουν φτύσει η alexia-vicky, η Mpara κ.α. για να γίνουν premiums ενώ βλέπουν μπροστά τους να αναγορεύονται σε τέτοια ο Stasis ή ο Tsibitos, οι οποίοι μας γράφουν για τους 1000+1 τρόπους να καλογυαλίσης την αρβύλα, λίγο πριν το άγημα. αλλά, ας ανατρέξουμε στην πανάρχαια αξία των premiums, όπως αυτή εξεφράσθη προ αμνημονεύτων ετών από τον αρχηγό της φυλής των ΜΗ blogs, jorge:


ερώτησις:

" Πότε ένα blog γίνεται Premium; "

απάντησις: "Για να γίνει ένα blog Premium, θα πρέπει καταρχήν να είναι ...blog. Να έχει δηλαδή στυλ ημερολογίου (όχι ποιήματα, όχι στίχοι, όχι βιογραφίες, όχι κείμενα από άλλα sites, αυτά τα έχουν τα sites και τα περιοδικά, όχι τα blogs), να έχει άποψη, να περιγράφει προσωπικές σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα. Θα πρέπει να έχει σχέση με τις Τέχνες (και κυρίως τη μουσική), να ενημερώνεται τακτικά, να έχει σωστή ορθογραφία και να είναι δημοφιλές. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να έχει προσωπικό τόνο και άποψη και περιεχόμενο που να μην υπάρχει πουθενά αλλού στο web.

Τα Premium blogs αποκτούν περίοπτη θέση στις σελίδες αυτές και συνοδεύονται από το σύμβολο . Παράλληλα οι συγγραφείς τους επιβραβεύονται με επιπλέον Χρυσές Νότες."

όπως καταλαβαίνουν σχεδόν όλοι, ο ορισμός είναι σαφής. όχι ποιήματα, όχι στίχοι, όχι κείμενα από άλλα sites(copy paste που θα κανε και ο Unick). αλλά ποιος ακούει πια τον καλό τον γλάρο? αλλοτροίωσις φίλτατοι. ένας θεσμός που έγινε για να ξεχωρίζουν αφ' ενός από την πλέμπα ορισμένα blogs και αφ' ετέρου, για να ενδυναμώνουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αξιοπρόσεκτων ιστιολογίων. ξέρετε, αυτών που περιλαμβάνουν αμέτρητες τελείες και η ευαισθησία είναι σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά. έντονη και καυτή. θα ήθελα να πιάσω ένα ένα τα premium να τα αναλύσω αλλά θα μας πάρη πολύ χρόνο, άσε που θα με αντιπαθήση κοσμος. δεν μπορώ όμως να παραβλέψω ορισμένα χτυπητά:

- το blog του thank, επί παραδείγματι, είναι premium εν τη γενέσει του. δηλαδή, αν πης στον jorge οτί ο thank ανοίγει blog θα τον κάνει, παραχρήμα, ανθυπολοχαγό(ένα αστέρι). δεν πάει να γράφη και συνταγές μαγειρικής, μέσα. τα κείμενα του thank κύμαινονται σε έναν μέσο όρο 30 σελίδων(σε word) και το περιεχόμενο του εγγίζει τα όρια διπλωματικής εργασίας διδακτορικού φοιτητού. μετά πλείστης παρρησίας, ομολογώ ότι όσα κείμενα κι αν έχω διαβάσει, δεν έχω καταλάβει την τύφλα μου.

- το blog του emaki, εν συνεχεία, το οποίο παρουσιάζει τελευταίως μια υστέρησι εις ό,τι αφορά στην ανανέωσι του. ανοίγω πάρενθεσι και ενημερώνω ότι από μαζοχισμό και μόνον, έχω αυτόματη ενημέρωσι σε όλα τα premium blogs. κλείνω την παρένθεσι και επανέρχομαι, τονίζοντας την καθημερινή ενημέρωσι που είχα μέσω mail για το blog της συμπαθούς. εδώ είχαμε και μια πρώτη παρασπονδία στον ορισμό των premiums. προστεθηκαν στίχοι, κείμενα-άκρως ενδιαφέροντα, όπως αυτο με τους ινδιάνους που τα διάβασα νερο- και άλλα που ναι μεν ομορφαιναν το blog αλλά...δεν θα ξεχάσω ποτέ περιόδους που ζούσα κυριολεκτικώς ωσάν το γουρούνι(μιας και ακούω το pigs από floyd) και η μελαγχολία του εν λόγω blog με (επ)έστρεφε στις ρίζες μου...

- το blog του sylviaki, το οποίο παραβιάζει πολλές εκ των αρχών των premium. έχει στίχους, δεν είναι δημοφιλές κλπ.(βέβαια έχει σωστή ορθογραφία)και συνήθως όταν το διαβάζω με γυρνάει πίσω στις αθώες εποχές που ήμουν σαν τον NIKOSPI και έβλεπα "μάγια η μέλισσα" και "μικρό μου πόνυ" πριν ανακαλύψω τα σατανιστικά τρανσφόρμερς και απογίνω. δεν ξέρω γιατί αλλά, όταν έρχεται ενημέρωσι για ανανέωσι του blog αυτού, ακούω μεταφυσικά το ost των στρουμφακίων.

- το blog του deos, το οποίο το συμπεριλαμβάνω για να μην ακουστούν σχόλια για διακρίσεις. μόνο φυλετικές διακρίσεις κάνω, εξ άλλου(πχ mprizas). τούτο το blog, μόνο premium δεν μπορεί να είναι. πού ακούστηκε premium με playlist? νομίζω ότι είναι σκάνδαλο ισάξιο αυτού της siemens και πρέπει να επιληφθή ο αρμόδιος εισαγγελέας. προτείνω αυτόν που έβγαλε ο μάκης, ότι έχει την κόρη του σε περίοπτο θέσι κάπου στην βουλή.

- κεφάλαιο blog kinezes_trexoun_gimnes. ήρθε σαν ξένος στο ΜΗ. αρχικά το προφίλ του ήταν άδειο, χωρίς στοιχεία. στο πάλαι ποτέ blog του heartbreak-kid δημοσιεύονταν κατά καιρούς σέξι φωτογραφίες από τον δυτικόν κόσμο. βλέπετε το blog μου τότε, άνηκε εις την δύσιν. αυτός έκανε επανάστασι και έβαλε αντίστοιχες φωτο αλλά με νοοτροπία “εξ ανατολών το φώς”. ο jorge μού εκμυστηρεύτηκε κάποτε ότι με συναγωνίζεται σκληρά. τελικά με νίκησε κατά κράτος. παραδοσιακό premium για πολύ καιρό, έχασε το κόκκινο αστέρι μια βραδιά που είχε πιει λίγο παραπάνω αλλά απέφυγε με κινήσεις μπαλαρίνας να ενδώση στα κελεύσματα ενός gay(ή άλλως στα κελεύσματα της εποχής). πέρασε στην αφάνεια...λοιδορήθηκε, κατασυκοφαντηθηκε και κάτω από άγνωστες συνθήκες μια ημέρα ξαναπήρε το αστέρι. πληροφορίες μου θέλουν να εόρτασε το γεγονός. ελέγχονται ως ακριβείς...

είναι πολλά που θέλω να αναλύσω. αλλά προτού γίνει το blog, thank από πλευράς εκτάσεως, θα το κλείσω. τελευταίο premium είναι αυτό του jorge. ποτέ δεν κατάλαβα, πώς γίνεται να θεσπίζης έναν θεσμό και να εντάσσης τον εαυτό σου μέσα. ο Ρουσόπουλος, πχ πρόεδρος της ΕΡΤ. 'ντάξει, υπερβολή, αλλά κομματάκι περίεργο. θέλει σκέψι...

μανιφέστο:

είμαι θιασώτης μιας ιντιφάντα των blogs. επιθυμώ κατάργησι του θεσμού των premiums ως καταχρηστικού και αντισυνταγματικού. προσδοκώ έναν κόσμο των blogs που η ελευθερία θα είναι συνολική και δεν θα γίνονται υπουργοποιήσεις blogs. σε έναν κόσμο που το λογισμικό της βουλής αναλαμβάνει υπερ-εργολαβικώς ο ακατονόμαστος bill gates, ενώ το λογισμικό ανοιχτού κώδικα κατακλύζει τις καρδιές κάθε ρομαντικού χρήστη υπολογιστού, τα αστεράκια είναι περιττά. κάλω κάθε premium να παραιτηθή του προνομίου του. καλώ κάθε "όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω premium blogger" μέλος να αποφύγη τους πειρασμούς και την premium-θηρία. μπορούμε να ζήσουμε, άνευ...

σκεφτείτε το

 

P.S: όσοι διακρίνουν ίχνη ζήλιας, στο παραπάνω post, ας το ξανασκεφθούν. μπορεί να τους διαφεύγη κάτι ;)

16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Sike (08.04.2008)
ξέχασες το kazanaki - μουαχαχαχαχαχαχαχ! Το είπα πριν να το πει η Μπάρα >:]
kazanaki (08.04.2008)
Ναι, ναι με ξέχασες εμένα....κλαψ...σνιφ...
heartbreak-kid (08.04.2008)
δεν παρουσιάζεις ενδιαφέρον
kazanaki (08.04.2008)
Σικέ ακούς????Μαχαιριά μου έριξες τώρα....πάω να συνεχίσω το κλάμα...
Υ.Γ. Έχεις τα δίκια σου και εσύ..
Sike (08.04.2008)
Μην αρχίσω τώρα, ε βούρδουλα; Γιατί παίζει να'σαι και κόρη πρωθυπουργού - πώς αλλιώς δικαιολογείται το ότι έγινες premium πριν ακόμα γραφτείς στο ΜΗ? Άντε ουστ.
mariza18 (08.04.2008)
pesta bre mhtso! prenium eprepe na ginei to diko mou blog me to all-time-classic sxolio ''h apoluth kseftila'' :)
sunexise na les alh8eies gia to mousiko mas paradeiso :axoum:
kazanaki (08.04.2008)
Σικέ πρόσεξες στην φωτό μου οτι έχω ομοιότητες με τον Καραμανλή?? Αν έχει έτσι να κλείσω επειγόντως ραντεβού στον πλαστικό μέσα στην βδομάδα!!!
Kerato (08.04.2008)
Άνευ δαγκωτό!
Peace18 (08.04.2008)
Εγώ λέω στο επόμενο ποστ να μας πεις για τα πρώην premium blogς!!! Και νομίζω πως ξέρω ένα που ο ιδιοκτήτης του απαίτησε την καθαίρεση του αστεριού!!! γκούχουουουου!
thank (09.04.2008)
- αν δεν καταλαβαίνεις χριστό απότι διαβάζεις, υπάρχουν άλλοι που καταλαβαίνουν οπότε φαντάζεσαι που και με με πόσο έντονο μελάνι έχω γραμμένο το αν καταλαβαίνεις ή όχι.
- αν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του κειμένου πές το μου να το ξέρω.
- βασικα΄δεν άνοιξα καινούργιο μπλογκ, απλά επανέφερα το παλιό, μετά από μιά κουβέντα με τον Παύλο (astron) που είχαμε στο tease, στη γειτονιά μας. Μετά η αλήθεια είναι ότι βαρέθηκα να το συνεχίσω.
- Ενας από τουες λόγους που - σε γενικές γραμμές - νομίζω ότι τα μπλογκς των κάθε είδους κοινοτήτων υστερούν των πιο ουδέτερων, είναι ακριβώς αυτός. Δηλαδή πως από προσωπικό ημερολόγιο, όπως και αν το εννοεί ο καθένας, μπαίνουν σε τέτοια τρυπάκια σαν τον δικό σου. Ο τάδε είναι έτσι, ο δείνα είναι αλλοιώς, μέχρι και για γκομενικά - προσωπικά αναφέρονται. Εχω δει και τέτοια. Μαλακία (κατά τη γνώμη μου πάντα), ακόμα και αν κάποιος έχει δίκιο σε ότι λέει / καταγγέλει κλπ. Ειτε γράφεται σοβαρά είτε όχι.
- Επίσης μαλακία (ή μάλλον βλακεία) είναι το να προσπαθεί κάποιος να βρεί άκρες δεοντολογίας και "ηθικής" (μπου χα χα) στο ίντερνετ, είτε είναι το ΜΗ είτε είναι οποιοδήποτε άλλο. Γιατί πχ, κρίνεις ως ενδιαφέρουσα μία προσπάθεια, (εννοείται πως τη γουστάρεις κιολας) τη στηρίζεις από την αρχή και στη συνέχεια βλέπεις κειμενάκια σαν και τα δικά σου. Ωραία, να ξεκινήσουμε λοιπον ποστ που να γράφουμε σχόλια ο ενας για τον άλλον.

(έτσι για να μη σου διαψέυσω τις 30 σελίδες) Καλά κρασία.

Ρε χόρχε πάρε αυτή τη μαλακία το αστέρι από το μπλογκ μου να ηρεμήσει το παιδί. Σοβαρά το λέω.
heartbreak-kid (10.04.2008)
thank εισαι λίγο μπερδεμένος. ηρέμησε, ξαναδιάβασε το και θυμίσου κάποιες κουβέντες που έχουμε κανει σε προσωπικό επίπεδο. βλέπεις, έχεις κανει και με μένα και όχι μονο με τον Παυλο (Astron) :)
jorge (10.04.2008)
Κάθε πράγμα στον καιρό του, τώρα έχουμε την έκθεση.
thank (10.04.2008)
- (εκδοχή διαδικτυακή α)κατ αρχην την πάτησες γιατί πέρα από τη ζοχάδα του 5λεπτου (αντε 10) τώρα το διασκεδάζω πολύ. οχο για το μπερδεμα θα μου επιτρέψεις να κρίνω εγώ το κατά πόσο είμαι ή όχι. Και ήρεμος.

- (εκδοχή διαδικτυακή β)Τι λες ρε που θα με πεις εμένα μπερδεμένο ... κλπ κλπ

(παίρνεις όποια θέλεις) Υπάρχουν και άλλες 10000000

- Και δεν μου λες΄ρε κιντ ? που ειδες το αστέρι ? ειδες κανένα αστέρι ?????? αρχίσαμε τις συκοφαντίες ε ?????

- Η κουβεντα που γενικώς με ενδιαφέρει αυτήν την περίοδο είναι η δεοντολογία και η ηθική του νετ. Αντε πηγε αργά τώρα. καλές κριτικές.
Spotlight_Dancer (10.04.2008)
...και ενω συμβαινουν ολα αυτα,ο Μουφιδης κοβει τις φλεβες του κοιτωντας εναν ασαφη ουρανο...
tsibitos (12.04.2008)
Αλήθεια, εγώ που κολλάω σε όλα αυτά;; Ζήτησα εγώ να γίνει premium το blog μου;; Και στη τελική αν δεν θες να μάθεις πως γυαλίζω τα άρβυλα μου, μην το διαβάζεις... Πάντως αυτόματη ενημέρωση δεν έχεις..
mnk (20.05.2008)
Πω-πω μυίγες !! Ενα DDT , ρε παιδιά...

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
heartbreak-kid
εξωτερικές εργασίες σε γραφείο τελετώνΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/heartbreak-kid

εμπνευσμένο από την κορυφαία ελληνική ταινία της τελευταίας 25ετίας...


Επίσημοι αναγνώστες (8)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links