ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι Μουσικοί του 4ου Live (Μέρος Α')

    Μία μόλις εβδομάδα απέμεινε για το καθιερωμένο Live των μελών της μουσικής μας κοινότητας. Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, οι 83 μουσικοί-μέλη και τα 29 σχήματα ενώνουν τις φωνές τους. (λεπτομέρειες)

    Σκοπός ένας και μοναδικός: να δείξουμε οτι η καλή μουσική ενώνει, συσφίγγει τις ανθρώπινες σχέσεις και μας κάνει όλους καλύτερους...
    Σάββατο 27 Ιαν 2007
    Η δεύτερη μέρα του Live, η Κυριακή, είναι αφιερωμένη στον Κύπριο συνθέτη, φίλο και μέλος του MusicHeaven, Στέλιο Πισή, έναν άνθρωπο που μέσα από το έργο και τη ζωή του, έχει ήδη κάνει την Υπέρβαση.

    Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους μουσικούς και τα σχήματα που στηρίζουν το όραμα του MusicHeaven για μουσικές εκδηλώσεις, όπου συνυπάρχουν το έντεχνο με το Classic Rock, το λαϊκό με το έθνικ και η κλασική μουσική με την παραδοσιακή.

    Μία μόνο παράκληση προς όσους έρθουν: Να σεβαστούμε τα σχήματα και να κάνουμε όλοι ησυχία, ειδικά στα ακουστικά μέρη.

    Η σειρά είναι τυχαία, ενώ θα υπάρξουν και άλλες δημοσιεύσεις με τα υπόλοιπα σχήματα

    Χρόνης Αηδονίδης (Σάββατο)
    Ο Χρόνης Αηδονίδης έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Οι σπάνιες ερμηνευτικές του ικανότητες, οι ιδιαίτεροι λαρυγγισμοί της βελούδινης φωνής του, το δημιουργικό του πνεύμα που τον οδήγησε να συνθέσει ξεχωριστές μελωδίες, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να θεωρείται σήμερα ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της παραδοσιακής μας μουσικής και ως ο άνθρωπος που κατόρθωσε να απομακρύνει το παραδοσιακό τραγούδι από τα καταγώγια, όπου κάποτε το κατέτασσαν και να το οδηγήσει στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής.

    Περισσότερα στο επίσημο site του Χρόνη Αηδονίδη
    Μαρία Φωτίου (Σάββατο)
    Η Μαρία Φωτίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το τραγούδι σε σχολικές χορωδίες και συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων. Περνάει στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, κιθάρας και θεωρία μουσικής στο Σύγχρονο ωδείο. Το 1982 ξεκινάει εμφανίσεις σε μπουάτ και ρεμπέτικα στέκια της πόλης. Το 1985 μπαίνει στο χώρο της δισκογραφίας μαζί με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Ψαρουδάκη (Οκτάβα) δημιουργώντας το συγκρότημα ''Νέοι Επιβάτες''. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες,στιχουργούς και τραγουδιστές της Ελλάδας.

    Περισσότερα στο επίσημο site της Μαρίας Φωτίου
    Καθώς Πρέπει (Κυριακή)
    "Οι «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ» δημιουργήθηκαν αρχές του 2005 από φίλους μουσικούς που, είτε είχαμε δουλέψει μαζί σε λαϊκά κυρίως προγράμματα, είτε γνωριστήκαμε στην πορεία, μας ένωνε κυρίως η διάθεση να εξωτερικεύσουμε τον εαυτό μας, τους προβληματισμούς μας και κυρίως τα μεράκια μας. Έχοντας σχετικά κοινά ακούσματα και προτιμήσεις από την ελληνική μουσική, διαλέξαμε μια σειρά τραγουδιών που μας άρεσε να παίζουμε πρώτα απ’ όλα, αλλά και να πλαισιώνουν τις δικές μου συνθέσεις, με ύφος να κυμαίνεται από το παραδοσιακό έως το Blues.".

    Οι Καθώς Πρέπει αποτελούνται από τα μέλη του MusicHeaven vassilissaltagiannis (τραγούδι, κιθάρα), effiekakaflika (τραγούδι), wintergirl (λαούτο), KorgJim (ακκορντεόν)

    Περισσότερα στο επίσημο site του σχήματος

    Νίκος Ξύδης (Κυριακή)
    Ο νεαρός τραγουδοποιός ξεκίνησε από μικρός να παίζει κιθάρα. Αργότερα στο Λύκειο έκανε μαθήματα κιθάρας για δύο χρόνια με τον Γιάννη Σπάθα, τρία χρόνια Jazz πιάνο με τον Θέμη Ρούσσο και ένα χρόνο τύμπανα με το Νίκο Αντύπα. Από δεκαπέντε χρόνων έπαιζε δικά του τραγούδια σε Rock μπάντες. Μετά το Λύκειο ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική, πήγε σε σχολή ηχοληψίας και αργότερα παρακολούθησε μαθήματα ινδικών οργάνων στην Ινδία. Μαζί του εμφανίζονται τα μέλη του MusicHeaven antolaki (μπάσο), antreas_dr (τύμπανα), neoneo (πιάνο)

    Περισσότερα στο επίσημο site του Νίκου Ξύδη
    Λάκης Χαλκιάς (Κυριακή)
    Γιος του κλαρινετίστα Τάσου Χαλκιά, Ηπειρώτης στην καταγωγή, ξεκίνησε έφηβος να τραγουδά την παράδοση με τους Χαλκιάδες σε πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα. Η φωνή του γεμάτη και μεστή, με ένταση, με χρωματισμούς και με χαμηλές συχνότητες που πολλοί θα ζήλευαν… Με τα έργα του Γιάννη Μαρκόπουλου όπου για χρόνια υπήρξε βασικός συνεργάτης του αρχίζει η πορεία του και στο έντεχνο τραγούδι. Οι συνεργασίες με τον Μ. Θεοδωράκη, Απ. Καλδάρα, Β. Τσιτσάνη, Μ. Βαμβακάρη, Γ. Ζαμπέτα, Στ. Καζαντζίδη κ.α. τον κάνουν περιζήτητο και έναν από τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους τραγουδιστές αυτής της γενιάς.

    Περισσότερα στη συνέντευξη που έδωσε στο MusicHeaven και τον Antreas_dr
    Θοδωρής "Pavel" Παυλάκος (Κυριακή)
    Δημιουργός αγαπημένων τραγουδιών, όπως τα Σπάνε οι Χορδές & Είμ' Εντάξει (Βασίλης Παπακωνσταντίνου), Ακόμα Σ' Αγαπώ (Μίλτος Πασχαλίδης), Σαν Τραγουδάκι, ο Θοδωρής Παυλάκος θα δώσει το παρόν για δεύτερη φορά σε Live του MusicHeaven.

    Περισσότερα στο Προφίλ του Θοδωρή Παυλάκου
    Σάββας Σιάτρας (Σάββατο)
    Ο Σάββας Σιάτρας αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της παραδοσιακής μας μουσικής και συγκαταλέγεται σε εκείνη τη γενιά τραγουδιστών, που με την συνδρομή σπουδαίων μουσικών, συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταγραφή του συγκεκριμένου είδους τραγουδιού σε βινύλιο ή αργότερα σε cd και γενικότερα ψηφιακή μορφή. Επί χρόνια, τήρησε και τηρεί με ξεχωριστή συνέπεια το σεβασμό στις παραδοσιακές φόρμες του ηπειρώτικου τραγουδιού, το οποίο και «μετέφερε» τόσο στις περισσότερες περιοχές τις Ελλάδας, όσο και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπου χτυπάει η καρδιά του απόδημου ελληνισμού…

    Περισσότερα στη συνέντευξη που έδωσε στο MusicHeaven και τον Beatlus
    Φωλύ Μπιφούντα (Κυριακή)
    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με ανανεωμένη σύνθεση (το μέλος fantasma αντικατέστησε το άτακτο μέλος tsagkarousianos), οι Φωλύ Μπιφούντα ανεβαίνουν στη σκηνή για να ροκάρουν με την ψυχή τους. Οι φήμες για διάλυσή τους ανήκουν στο παρελθόν και πλέον ετοιμάζονται πυρετωδώς για να αποδείξουν οτι η μικρή Ιωάννα είχε τελικά δίκιο. Οι Φωλύ Μπιφούντα είναι Orfeus (τραγούδι, κιθάρα), Faltsoo (κιθάρα, τραγούδι), Pramateftis (μπάσο), Tsagarousianos (τύμπανα), GL (πλήκτρα)
    ΔΕΝ (Δεν Έχουμε Νονό) (Κυριακή)
    Μια νέα και πολλά υποσχόμενη μπάντα, δημιουργία του Vasilis23. Με γνωστές επιτυχίες της ελληνικής σκηνής (Κατσιμίχα, Πυξ Λαξ) οι ΔΕΝ κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση.
    Το σχήμα αποτελούν οι: vasilis23(ακουστική κιθάρα, τραγούδι), g-makis (ηλεκτρική), Nuverian (μπάσο), biily-cobham_2005 (ντραμς), Μαργαριτα (πλήκτρα), Αlmanegra (βιολί, τελικά χωρίς βύσμα!)




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #7062   /   27.01.2007, 22:11   /   Αναφορά
    Άτακτο........?????

    Εδώ ολόκληρα μινόρε παίζω ρε Χόρχε.......!!!

    Δάσκαλεεεεεεεεεεεεεεε.............υπερασπυσου τον μαθυτυ σου..........

    Άσε που συν τοις άλλοις είμαι και καλός "Πιτσαδόρος¨.........έτσι δεν είναι rivera...???
    #7066   /   29.01.2007, 10:51
    Άτακτος.... κάτι ξέρει ο Χορχες για να το γράφει αυτό!

    #7070   /   29.01.2007, 19:03
    Κι εγώ ξέρω, αλλά δεν μιλάω!!!



    Δεν κάνω ούτε ....κιχ!!!



    :-))))