ελληνική μουσική
346 online   ·  209.194 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Θαλής Τριανταφύλλου - Αφιέρωμα

Ενας απο τους διάσημους άσημους πιανίστες της Ελληνικής μουσικής σκηνής μας χαρίζει εναν δίσκο πραγματικό αφιέρωμα στους μεγάλους κλασσικούς συνθέτες του κόσμου. Το πιάνο του κ οι μελωδίες του πραγματικά, ταξιδεύουν τον ακροατή σε μέρη σαν κ αυτά που εικονίζονται στο εξώφυλλο του δίσκου.
Θαλής Τριανταφύλλου - Αφιέρωμα
Γράφει το μέλος Βασίλης (Termite)5 άρθρα στο MusicHeaven
termite.gr...
Κυριακή 02 Μαρ 2008
Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο Θαλής Τριανταφύλλου απο την προσχολική ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές στο πιάνο και στη θεωρία της μουσικής με καθηγητή τον πατέρα του, Νικόλαο Τριανταφύλλου, πιανίστα και συνθέτη κλασσικής μουσικής. Παρουσίασε έργα Ελλήνων και ξένων μουσουργών σε συναυλίες. Έχει συνοδέψει Έλληνες καλλιτέχνες σε μουσικές σκηνές. Οι ενορχηστρώσεις του έχουν έναν ιδιότυπο χαρακτήρα που συνδυάζει την κλασική του παιδεία και την αγάπη του στις λαικές μουσικές του κόσμου. Πριν 15 χρόνια άρχισε να γράφει μουσική για πιάνο και ορχήστρα και πειραματίστηκε σε έργα για μπαλέτο. Έχει κυκλοφορήσει το έργο COMMITMENT TO EXCELLENCE σε CD απο παραγγελία του ομίλου Meridien. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Γιάννη Ζουγανέλη στη δισκογραφία και το θέατρο.

Οι συνθέσεις
1. Promenade στον Vivaldi
2. Melodie (Ξεχωρίζει) στον Mozart
3. Ανδρος (Ξεχωρίζει) στον Tchaikovsky
4. Nuit στον Debussy
5. Quartet στον Beethoven
6. Mare στον Schubert
7. Variations στον Liszt
8. Nocturne No1 στον Ν. Τριανταφύλλου
9. Nocturne No2 στον M. Χατζηδάκι
10. Nocturne No3 στον Chopin
11. Nocturne No4 στον Saens
12. Fantaisie στον Ravel
13. Epilogue στον Satte


Η προσωπική μου γνώμη ειναι οτι πρόκειται για ενα δίσκο που απευθύνεται σε μουσικούς και μόνο. Τα θέματα που παρουσιάζει ο συνθέτης ειναι αρκετά εξεζητημένα αλλα ταυτόχρονα ειναι αρκετά όμορφα και αρκετά ονειροπόλα. Ξεχωρίζουν το Melodie και το Άνδρος για μένα, δίχως να υστερεί όμως ενορχηστρωτικα καμία απο τις 13 συνθέσεις.
Επισημαίνω οτι την παραγωγή κάνει ο Γιαννης Ζουγανέλης και ο δίσκος κυκλοφορεί απο την εταιρεία Αυλός

Tags
Καλλιτέχνες:Γιάννης ΖουγανέληςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΠρόσφατα σχόλια