ελληνική μουσική
  495 online   ·  211.035 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

  Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλάει στο MusicHeaven

  Την συνέντευξη έδωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας στον Παναγιώτη Βλαχάκη, για λογαριασμό του MusicHeaven και του Studio20...
  Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλάει στο MusicHeaven
  Τρίτη 01 Ιούλ 2008
  Να πούμε καλησπέρα σ έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί ν' αλλάξει τον κόσμο, θα πούμε καλησπέρα στον Φίλιππο Πλιάτσικα.
  Καλησπέρα και απο μένα, και θα σου έλεγα ότι δεν φιλοδοξώ ν' αλλάξω τον κόσμο, φιλοδοξώ ν' αλλάξει ο κόσμος μέσα απ' όλους μας.

  Σωστά, πολύ ωραίο αυτό που είπες. Στο τραγούδι σου απ' το ΟΜΝΙΑ, τον δεύτερο προσωπικό σου δίσκο, διακρίνω ένα πάθος και μια λαχτάρα στην ερμηνεία σου ...με την έννοια μακάρι να μπορούσες ν'αλλάξεις κι εσύ κάτι απ' αυτόν τον κόσμο.
  Θα σε ρωτήσω κι εγώ κάτι...θα σου απαντήσω με ερώτηση. Ποιός απ' αυτούς που μας ακούνε, και από εμάς που είμαστε εδώ δεν έχει το ίδιο πάθος;

  Σωστό...
  Πολλές φορές εκεί είναι που διαφωνώ μ' αυτούς που λένε γιά την εποχή, πως δεν αφορά κανέναν, και δεν αφορά το κοινωνικό τραγούδι κανέναν, και έρχομαι και μάχομαι γι αυτό το πράγμα εγώ, φωνάζω και οργίζομαι καμμιά φορά, γιατί ακούω πράγματα που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μόνο, και σε μια εικονική πραγματικότητα.
  Ολους τους αφορά ν' αλλάξει αυτός ο κόσμος. Ποιούς δεν αφορά;

  Αυτό που χαίρομαι σε σένα Φίλιππε Πλιάτσικα είναι ότι παντρεύεις τον κοινωνικό στίχο με τον ερωτικό. Είναι κάτι εκπληκτικό, και τα κάνεις όλα "εμπορικά", αλλά και ανθρώπινα. Πως τα καταφέρνεις;
  Κοίταξε...κατ' αρχήν χαίρομαι που το λες αυτό, γιατί είναι κάτι που δεν διακρίνεται εύκολα,δηλ. τα περισσότερα απ' τα τραγούδια μου, τα περισσότερα,δεν είναι μόνο ερωτικά,μα ανήκουν στην ζωή !! Και η ζωή τα έχει όλα!!Εχει τον έρωτα , έχει και τους κοινωνικούς προβληματισμούς της!!Τα τραγούδια ακόμα κι αυτά που φαίνονται ερωτικά, μέσα περιέχουν στίχους που δεν είναι μόνο ερωτικοί!!Εχουν κι άλλη διάσταση.Κι αυτό γιατί και η ζωή μας έχει πολλές διαστάσεις, δεν έχει μόνο μία!!
  Δεν καταφέρνω τίποτα, και το λέω αυτό...δεν είναι από μετριοπάθεια , είναι η πραγματικότητα!!
  Εγώ αυτό που κάνω, είναι να μιλάω γι αυτά που η ζωή μου φέρνει μπροστά μου, και με συγκλονίζουν!!
  Το έχω ανάγκη να το κάνω, για να επιβιώσω ψυχικά και κυρίως πνευματικά!!
  Ο κόσμος μοιράζεται αυτά τα πράγματα μαζί μου!!
  Αυτό που κάνει ο κόσμος, παίρνει αυτά τα τραγούδια, τα μοιράζει και τα κάνει δικά του!!!

  Και περιμένουμε καινούργια δουλειά τον Γενάρη του 2009;
  Ναι τον Γενάρη λέμε, ίσως κάπου εκεί να έχουμε καταφέρει να το παλέψουμε, να το γυρίσουμε το θηρίο ...χαχα.. γιατί είναι δύσκολο!!

  Ξανά από MINOS-EMI ;
  Ναι εκεί είμαι όλα μου τα χρόνια και εκεί θα είμαι!!

  Είσαι άνθρωπος σταθερός , ούτε συνεργάτες ούτε εταιρίες αλλάζεις εύκολα!!Δεν το κάνεις γιατί φοβάσαι το ρίσκο; η'εμπιστεύσαι φίλους και ανθρώπινες σχέσεις;
  Είμαι κάπως συναισθηματικός, ενώ η εποχή μας δεν είναι και τόσο ρομαντική, αλλά έχω κάποια στοιχεία συναισθηματικά. Πιστεύω πολύ στις ανθρώπινες σχέσεις!!
  Μου είναι δύσκολο να πω σ' έναν άνθρωπο ...δεν κάνεις ας πούμε και κάνει κάποιος άλλος!!Θα πρέπει ο ίδιος να μου το δείξει πολυ καθαρά ότι όντως δεν κάνει!!!

  Να σου πω κάτι; Τώρα που σε βλέπω μόνο σου,δείχνεις πιό χαλαρός, πιό ήρεμος. Οταν ήσουνα με τους Πυξ Λαξ είχες άγχος, είχες μιά αγωνία για την πορεία του συγκροτήματος, παρ' όλο ότι ο κόσμος σας είχε αποδεχτεί με αγάπη, εσυ είχες την αγωνία σου.
  Ναι .. κοίταξε μπορεί να ήταν και μια προσωπική φάση, και να μην είχε σχέση με το συγκρότημα. Γενικά δεν είχα ιδιαίτερη αγωνία. Δούλευα και δουλεύω πάρα πολύ σε αυτό που κάνω, γιατί αξίζουνε σεβασμό, πρώτα απ' όλα απο εμας, για να μπορέσει να μας σεβαστεί και ο κόσμος. Η αλήθεια είναι ότι μετά την διάλυση της μπάντας, ενώ θα έλεγε κανείς - κάνω τώρα μια σκέψη δικιά μου - ενώ θα έλεγε κανείς... κάποιος μένει μόνος του χωρίς την προστασία μιας ομάδας, ίσως να ήταν πιό αγχώδες αυτό. Η αλήθεια είναι οτι εγώ επειδή δεν είχα τέτοιες βλέψεις, δεν πιστεύω οτι έχω κάτι να αποδείξω, δεν αισθάνομαι κυρίως ότι κάτι πρέπει να αποδείξω, είμαι ήρεμος και εξακολουθώ βέβαια να είμαι ήρεμος. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τελικά ....μάλλον χρειάζεται αυτή η ηρεμία.
  Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλάει στο MusicHeaven

  Η μπάντα δεν θα υπάρξει ξανά Φίλλιπε;;
  Θα σου πω...εν έτει 2008 εάν μέσα μας είμαστε να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε αν θα μπορούσαμε να είμαστε και πάλι μαζί...δεν θα υπήρχε και λόγος να σταματήσουμε πριν από 4 χρόνια. Γιατί μια μπάντα σαν τους Πυξ Λαξ δεν είχε ένα πλάνο 1-2 χρόνων.Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει έναν δίσκο μετά από 3 χρόνια, παράδειγμα...

  Υπάρχουν μπάντες που χωρίζουν και μετά είναι και πάλι μαζί.
  Κοίτα αν είναι μόνο για τα φράγκα, γιατί στα περισσότερα συγκροτήματα, έτσι συμβαίνει.. όχι. Δεν γίνεται για καλλιτεχνική ανάγκη.

  Καλοκαίρι 2008 συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα;
  Συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα και δύναμη να έχουμε και να περνάμε καλά.

  Πιστεύεις ότι η ελληνική ροκ σκηνή θα μπορέσει να συνεχίσει την πορεία της; Εχει μέλλον;

  Η ελληνική ροκ σκηνή ζει και βασιλεύει και θα μπορέσει όχι μόνο να συνεχίσει την πορεία της , αλλά έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει γίνει μεταστροφή του κόσμου προς αυτή την σκηνή. Για όσους θέλουν να το δουν, το βλέπουν. Οσοι δεν θέλουν, πάλι φίλοι είναι και τους αγαπάμε.

  Θα έχουμε συνεργασία κάποια στιγμή με ΟΝΑΡ;
  Συνεργαζόμαστε κατά καιρούς τακτικά με τους ΟΝΑΡ, έχουμε κάνει και εμφανίσεις και δισκογραφικά έχουμε βρεθε.Εντάξει με τους ONAR δεν είμαστε μόνο συγγενείς εξ αίματος, είμαστε συγγενείς και μουσικά. Εγω πιστεύω σε αυτά τα παιδιά και τους εκτιμώ αφάνταστα καλλιτεχνικά. Οι ΟΝΑΡ, μια και μου το θύμισες, φάγανε και πολλή λάσπη και πολύ βρώμικο πόλεμο, επειδή είχε την ατυχία ο Λευτέρης να είναι αδελφός μου.

  Γιατί πιστεύεις έγινε αυτό;
  Μάλλον απο ανταγωνισμό. Γιατί να κρίνουν τα παιδιά έτσι; Για ποιο λόγο να γινόταν αυτό, παρά μόνο γιατί έμαθαν ότι ο Λευτέρης είναι αδελφός μου. Χτυπούσαν τα παιδιά πριν καν τ' ακούσουν.Υπήρχαν άνθρωποι που έγραφαν κριτικές τότε για τους ΟΝΑΡ στον πρώτο τους δίσκο, ενώ ακόμα δεν είχαν ακούσει την δουλειά τους.

  Φίλιππε σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Τι τραγούδι αφιερώνεις στους φίλους και ακροατές σου;
  Α... θα τους χάριζα το αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, θα ξανέβαφα γαλάζια την θάλασσα. Κοίταξε έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα χρώματα στην ζωή μας, και μεταφορικά, που θα αρχίζουμε να αμφιβάλουμε αν και τα δέντρα είναι πράσινα σε λιγο καιρό ....και αν η θάλασσα θα είναι γαλάζια.

  Φίλιππε Πλιάτσικα σ' ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις
  Κι εγώ σ' ευχαριστώ.

  Tags
  Καλλιτέχνες:Πυξ ΛαξΦίλιππος ΠλιάτσικαςΜουσική Γενικά:συνέντευξη  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #15034   /   01.07.2008, 10:15   /   Αναφορά
  Ωραία μας τα είπε ο Φίλιππος. Θα προτιμούσα όμως μια εκτενέστερη συνέντευξη, με ερωτήσεις που να αφορούν μια μεγαλύτερη γκάμα των σκέψεων, των πράξεων και των λεγόμενών του κατά το παρελθόν.
  #15035   /   01.07.2008, 10:24   /   Αναφορά
  Για 'μένα ήταν μια πραγματικά κατατοπιστική συνέντευξη για το πώς λειτουργεί στη δουλειά του, στη ζωή του και τι τον κάνει να μας χαρίζει τόσο όμορφα τραγούδια!
  #15038   /   01.07.2008, 11:38
  Αν και μικρού μικρού μήκους συνέντευξη, φανερώνει την προσωπικότητα και το χιούμορ του Φίλιππου...

  Μ'αρέσει που αυτός ο άνθρωπος μιλάει με ειλικρίνεια πάντα

  #15044   /   01.07.2008, 12:18   /   Αναφορά
  Παιδιά θα ήθελα να σας πώ οτι είναι λίγα λόγια που μας είπε ο Φίλιππος λίγο πριν πάει στον χώρο που θα γινόταν η συναυλία, και ο χρόνος περιορισμένος!!
  #15046   /   01.07.2008, 13:05   /   Αναφορά
  Συντομη και περιεκτικη και ο Φιλιππος χαλαρος και ειλικρινης ως συνηθως. Ευχαριστουμε την sillia και το Studio20 που μοιραστικαν την συνεντευξη μαζι μας :)

  Εις το επανειδειν!
  #15050   /   01.07.2008, 17:11   /   Αναφορά
  Τι να λέμε τώρα για τον Φίλιππο Πλιάτσικα ??? Εννοείται και η συνέντευξη του ήταν υπέροχη!
  #15052   /   01.07.2008, 18:51   /   Αναφορά
  Ωραία συνέντευξη,sillia!Αν και λίγο μικρή.

  Ο Πλιάτσικας είναι από τα λίγα άτομα του χώρου που αυτά που λέει τα πιστεύει,δεν προσποιείται,είναι πολύ σταθερός στα πιστεύω του.Συμφωνώ με αυτά που λέει για τους ΟΝΑΡ,όλοι τους κατακρίνουν για αυτό το λόγο,ενώ πρόκειται για ένα καλό συγκρότημα.
  #15054   /   01.07.2008, 19:36   /   Αναφορά
  Μπράβο Σιλιάκι μας, κάνατε καλή δουλειά βρε!!!!!!  Είναι από τους καλλιτέχνες που μ' αρέσουν και τον έχω δει αρκετές φορές και με τους ΟΝΑΡ στη σκηνή, πολύ καλοί σαν παρουσία!
  #15057   /   01.07.2008, 21:08   /   Αναφορά
  Δυο σημεία:  1. Δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ροκ σκηνή άρα δεν δικαιούται να μιλάει εξ ονομάτός της : "Οσοι δεν θέλουν, πάλι φίλοι είναι και τους αγαπάμε."  2. Συμφωνώ για τους ΌΝΑΡ στο ξεκίνημα. Τώρα όμως χρειάζονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αρνητικά σχόλια για να επανέλθουν σε ένα αξιοπρεπή δρόμο που ήταν. Τώρα πια ο Λευτέρης δεν έχει την ατυχία να είναι αδελφός του Φίλιππου, αλλά ένας πολύ κακός ποπ τραγουδοποιος.  Γνώμη μου. Για τυχόν ενστάσεις.
  #15059   /   02.07.2008, 02:39
  Πολύ καλή συνέτνευξη ο Φίλιππος είναι φοβερός περίμενα και κάτι παραπάνω αλλα μια χαρά!!!!


  #15066   /   02.07.2008, 17:56   /   Αναφορά
  Απλά, είναι ΘΕΟΣ ο άνθρωπος...

  ’ντε να έρθει η Παρασκευή να τον δούμε...
  #15067   /   02.07.2008, 19:16   /   Αναφορά
  Θεός μπορεί να μην είναι, μα ο Φίλλιπος Πλιάτσικας έχει τον τρόπο να σε παρασύρει σε απίστευτες διαδρομές!!!Να μην τον χάσεις!!!Θα περάσεις τέλεια!!!Θα γελάσεις ,θα τραγουδήσεις ,θα συμμετέχεις κι εσύ καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας κάθε φορά που θα φωνάζει ...Ελάτε παιδιά πάμε.!!!!!
  #15068   /   02.07.2008, 20:44
  Αν και μικρή ήταν περιεκτική η συνεντευξούλα!!

  Μπράβο σας sillia!!!

  #15094   /   03.07.2008, 18:08   /   Αναφορά
  Μικρή αλλά καλή η συνέντευξη . Σ' αγαπάμε Φίλιππεεεεεε
  #15230   /   07.07.2008, 22:36   /   Αναφορά
  ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

  ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
  #15488   /   20.07.2008, 19:57   /   Αναφορά
  πολύ καλός ο Πλιάτσικας!μικρή αλλά καλή συνέντευξη!:-)
  #15492   /   20.07.2008, 23:05
  Ευχαριστώ παιδιά ...αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διαθεσή μας!!!Φίλιππος ετοιμαζόταν για την συναυλία!!

  Για τον λίγο χρόνο που βρεθήκαμε πιστεύω είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα!!!!!

  σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!

  #15581   /   25.07.2008, 12:43
  Μην μασάς silia! Η συνέντευξη είναι σούπερ και ο Φίλιππος ακόμα πιο σούπερ

  #15600   /   26.07.2008, 01:14
  Σ ευχαριστώ πολύ :)))))

  #15613   /   26.07.2008, 12:52   /   Αναφορά
  μου αρεσει πολυ αυτος ο ανθρωπος και χαιρομαι να τον ακουω να τραγουδαει

  ειναι πολυ καλος στη δουλεια του και κρατα λιγο απο αυτο που δεν εχουν οι αλλοι συναδερφοι του την \ τσιπα\

  #16162   /   28.08.2008, 01:57
  Μπράβο στη sillia! Πολύ καλή η συνέντευξη, εξαιρετικός ο Φίλιππος Πλιάτσικας! Τραγούδια με καλή μουσική, στίχοι με νόημα και κατάθεση ψυχής γι'αυτό που κάνει...!

  #16184   /   28.08.2008, 16:24
  ΦΙ ΦΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ!

  #16396   /   10.09.2008, 10:34   /   Αναφορά
  Καταπληκτικη συνεντευξη!!!
  #17095   /   17.11.2008, 11:03
  Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Ελλάδας. Η συνέντευξή του ήταν πολύ καλή και αναμένουμε πάντως τον νέο του δίσκο. Πολλά μπράβο στην silla, για την συνέντευξη.


  #17212   /   27.11.2008, 21:23   /   Αναφορά
  Mπράβο παιδιά για τη συνέντευξη!!!Απίστευτος καλλιτέχνης Φίλλιπος και πολύ καλός στις ζωντανές του εμφανίσεις.Ας ελπίσουμε να συνεχίσει το ίδιο καλά όπως πορεύεται αυτό το καιρό γι να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε!!
  #17990   /   12.03.2009, 19:31   /   Αναφορά
  Πολυ καλη η συντευξη το Φιλιππου Πλιατσικα!!!!Μπραβω σου sillia!!!
  #18006   /   15.03.2009, 11:36
  Κι εγώ την απόλαυσααααα :)))

  #18751   /   19.07.2009, 20:28   /   Αναφορά
  Πολύ καλή συνέντεύξη....Sillia που την"τσίμπησες" αυτή την συνέντευξη;

  Πλιάτσικας ένας απο τους κορυφαίους Εληνες Καλλιτέχνες...  Εστιάζω σε ένα σχόλιο....  "Παντρέυει το κοινωνικό και ερωτικό στίχο....."  Αυτό είναι.....
  #20760   /   24.08.2010, 05:02   /   Αναφορά
  ’γονη πλήξη μιας ζωής δίχως έρωτα....
  #20770   /   26.08.2010, 10:51
  Οτι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο για να μην υποφέρεις φύγε μακρυά, κρύψου απο μένα..

  Δεν ξέρω αν φεύγεις τώρα για το λίγο μου ή αν αυτό που νοιώθω ήταν πολύ πολύ για σέναααα