ελληνική μουσική
    816 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ντετέκτιβ Στόρι: Μια σουρεαλιστική, μουσική κωμωδία

    Η Θεατρική Ομάδα  “ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ…” και το “art house”  παρουσιάζουν την σουρεαλιστική – μουσική κωμωδία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ  ΣΤΟΡΙ: Ο  μύθος  του  Φίλιπ  Μάρλοου  Ηρακλή

    Ντετέκτιβ Στόρι: Μια σουρεαλιστική, μουσική κωμωδία

    Γράφει το μέλος errikou
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 25 Οκτ 2008

    Ένας μοναχικός, φτωχός και αποτυχημένος ντετέκτιβ, ο βοηθός του, ο «Βούδας», ένα παρηκμασμένο μπαρ, ο-η Τζέσικα, ο σύζυγος της, ένα νεκροταφείο, η ορχήστρα του, ο θάνατος, σε μια σουρεαλιστική κωμωδία, χωρίς αύριο, με ζωντανή μουσική (από τους «Φάλτσα Κωμωδία»), απρόβλεπτες καταστάσεις, έρωτα, σεξ και πολύ σασπένς.

    Η υπόθεση: Μια ιστορία βασισμένη στον μύθο της Άλκηστης, μέσα από το στυλ του φιλμ νουάρ. Με πολλή μουσική: modern Jazz, ρετρό, πόπ, μλπουζ, γκόσπελ και πρωτότυπη μουσική σύνθεση.

    Ένας μοναχικός και φτωχός ντετέκτιβ που δεν έχει πια όνειρα για το μέλλον, γυρίζει από κραιπάλη στο διαμέρισμα-γραφείο του, μετά από μια κουραστική και άδεια μέρα, αναθεματίζοντας για άλλη μια φορά την κακή του τύχη-μοίρα.  Και ω! του θαύματος, την ώρα που βγάζει τα παπούτσια του, ανοίγει η ετοιμόρροπη πόρτα του και μπαίνει μέσα μια γυναίκα-θεά.  Από κει αρχίζουν όλα.  Του αναθέτει την μεγαλύτερη υπόθεση της καριέρας του.  Χτυπημένος από τον έρωτα, ορμάει ακάθεκτος και τα βάζει ακόμα και με τον θάνατο -για το χατίρι της και μόνο.  Γιατί… όπως λέει και ο ίδιος, «σημασία έχει μόνο ν’ αγαπάς».

    Η σουρεαλιστική μουσική κωμωδία «Ντετέκτιβ Στόρι: ο μύθος του Φίλιπ Μάρλοου Ηρακλή» παρουσιάζεται από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο art house (Κων/πόλεως 46 ΓΚΑΖΙ, μετρό Κεραμεικού, τηλ:213-0330.480) σε συμπαραγωγή του art house και της θεατρικής ομάδας «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ…» και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη και ώρα 9:30μ.μ.

     

    ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

    «Η θεατρική ομάδα Συν Αθηνά πειραματίζεται και συνδυάζει το κλασικό θέατρο μέσα από καινούργιες φόρμες και στυλ.  Η πλούσια γνώση και εμπειρία από την αρχαία τραγωδία, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις μοντέρνες θεατρικές παραστάσεις αλλά και την περιθωριακή κουλτούρα αποτελούν τη βάση την οποία η ομάδα χρησιμοποιεί επιτυχώς εδώ και εννέα χρόνια.

    Το «Ντετέκτιβ στόρι» είναι ένα έργο βασισμένο στο μύθο της Άλκηστης.  Γραμμένο σε στυλ φιλμ νουάρ, ακολουθεί τη σκηνοθετική γραμμή του live art theatre – ζωντανού θεάτρου.  Εδώ οι ηθοποιοί και οι μουσικοί δανείζονται τις φιγούρες της ιστορίας και με δεξιοτεχνία εναλλάσσουν τους ρόλους τους, οδηγώντας και παρασύροντας τους θεατές στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.

    Η παράσταση είναι πλημμυρισμένη από εκφράσεις, εικόνες, ανατροπές, κορυφώσεις κωμικές, δυνατό συναίσθημα και με υπέροχη μουσική η οποία υποστηρίζει απόλυτα την παράσταση και υπογραμμίζει τα δρώμενα.  Ο στόχος της παράστασης είναι να διασκεδάσει και να απενοχοποιήσει από τα δυνατά συναισθήματα που μπορεί να έχει ο άνθρωπος σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης γιατί έτσι κι αλλιώς ... κανείς δεν είναι τέλειος».  Αθηνά Παππά

     

    ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ

    «Η σκοτεινή ατμόσφαιρα της κωμικής αυτής παράστασης με αποχρώσεις των παλιών φιλμ noir, των αστυνομικών ιστοριών του Philip Marlowe και του εκκεντρικού Peter Sellers ενέπνευσαν μουσικά την αναβίωση μιας εποχής που σηματοδοτήθηκε από τη Jazz κουλτούρα. Μια μικρή μπάντα δρόμου (Φάλτσα κωμωδία) αποτελούμενη από ακορντεόν, τρομπέτα, κιθάρα, βιολί και κρουστά συμμετέχει ζωντανά μαζί με τους ηθοποιούς.

    Με την ιδιαιτερότητα της Φάλτσας Κωμωδίας, διασκεύασα σύγχρονα και ρετρό τραγούδια που παραπέμπουν σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας της μουσικής και του κινηματογράφου.  Επιπλέον, η Φάλτσα Κωμωδία έντυσε το Detective Story με τη δική της συνθετική πινελιά και το μοναδικό της ορχηστρικό ύφος, επηρεασμένη από τις μουσικές του δρόμου.

    Σαν αποτέλεσμα της μουσικής αυτής παλέτας, πάνω στη σκηνή εναλλάσσονται hip hop, Swing, Blues, Gospel, waltz, balkan και άλλα ακούσματα, μετατρέποντας την αναπάντεχη αυτή κωμωδία σε ένα πρωτότυπο και ποικιλόμορφο θέαμα».  Ελένη Τόλια

    Εισιτήρια:

    20€ / Φοιτητικό 15€ (επιτρέπεται το κάπνισμα), Ποτό κατά την διάρκεια της παράστασης: 5€ (προαιρετικό)

    Διάρκεια παράστασης: 90’

    Θέσεις: 100

     


    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

    Κείμενα-Σκηνοθεσία:  Αθηνά Παππά

    Κοστούμια: Σοφία Ζούμπερη

    Μουσική Σύνθεση: Ελένη Τόλια

    Στοίχοι τραγουδιών: Μαρία Μπέκου

    Ηχοληψία: Ριχάρδος Κένικ

    Φωτογραφία:            Αλόις Ρεντλ

    Βοηθός σκηνοθέτη:   Βασίλης «Βούδας» Παχουνδάκης

    Δ/νση παραγωγής:    Δημήτρης Βαγενάς

    Παραγωγή:              Συν Αθηνά… - art house


    ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:

    Κωνσταντίνος  Καραδήμας- Ντετέκτιβ

    Τάσος  Νταβάκος- Βοηθός Ντετέκτιβ

    Κωστής Ρόδης- Άλκηστις, Τζέσικα

    Βασίλης  Παχουνδάκης- Παρατηρητής

    Αθηνά  Παππά- Μουσικός αφηγητής

    ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:

    Το συγκρότημα  «Φάλτσα Κωμωδία»

    Ακορντεόν-Τρομπέτα: Ελένη  Τόλια

    Βιολί: Κατερίνα  Τόλια

    Κιθάρα: Τάσος  Νταβάκος

    Μπάσο: Κώστας  Αντωνίου

    Κρουστά: Ιάκωβος Παυλόπουλος

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesGospelJazzSwingΜουσικά Όργανα:ακορντεόνβιολίκιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε