ελληνική μουσική
  584 online   ·  211.025 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Αρβανιτάκη, Φριντζήλα, Πορτοκάλογλου ερμηνεύουν Ξυδάκη στο Παλλάς

  Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης επιλέγει κάποια από τα σημαντικότερα έργα του και τα παρουσιάζει σε μια νέα μορφή, με τη συνδρομή κορυφαίων συντελεστών.

  Αρβανιτάκη, Φριντζήλα, Πορτοκάλογλου ερμηνεύουν Ξυδάκη στο Παλλάς

  Σάββατο 16 Οκτ 2010

  ΠΑΛΛΑΣ - ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21.ΟΟ

  ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ - ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

  ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
  ΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  & o ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

  Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΤΗΣ ΕΡΤ

  Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ

  Συμμετέχει: ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑL ΜΑΗΑΒΑ

  Μαζί του η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, το συγκρότημα Αραβικής Μουσικής Al Mahaba και σε μία έκτακτη συμμετοχή ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

  Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, που μέσα στα χρόνια εμφανίζεται ως η ιδανική ερμηνεύτρια σημαντικών τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη, θα παρουσιάσουν το μουσικό έργο «Γρήγορα η ώρα πέρασε» σε ποίηση Σαπφούς και απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, έργο βασισμένο στον ομότιτλο δίσκο που γνώρισε τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και διθυραμβικές κριτικές.

  Με το διεθνή βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο θα ερμηνεύσουν πέντε τραγούδια για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη σε ποίηση Διονύση Καψάλη, από το πρόσφατο έργο του Νίκου Ξυδάκη “Rue Lepsius” που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Ελληνικού  Φεστιβάλ.

  Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα ανοίξει τον κύκλο των λαϊκών τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη σε μία προσωπική ερμηνεία και εκτέλεση. Άλλωστε, και τους δύο τους συνδέει η κοινή τους παρουσία στο «Σείριο» του Μάνου Χατζιδάκι, όταν ο Νίκος Ξυδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, καθώς και οι μετέπειτα συνεργασίες τους.

  Και η Μάρθα Φριντζήλα με την πληθωρική καλλιτεχνική της προσωπικότητα, θα πάρει τη σκυτάλη και θα συνεχίσει με μία αναδρομή σε παλαιότερα λαϊκά τραγούδια από την «Εκδίκηση της Γυφτιάς» καθώς και με διασκευές γνωστών τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη σε στίχους Μ.Γκανά, Θ.Γκόνη,  Μ.Ρασούλη, διανθισμένες με οργανική αραβική μουσική από το συγκρότημα των Al Mahaba.

  Μία παράσταση που μας προσκαλεί στο συναρπαστικό μουσικό κόσμο του Νίκου Ξυδάκη, με έργα σημαντικά και καθιερωμένα και τη συμμετοχή εξαιρετικών ερμηνευτών και μουσικών. Μία συναυλία διαποτισμένη από την ευαισθησία και την ουσιαστική μουσική προσέγγιση ενός δημιουργού που έχει πλέον κατακτήσει το προνόμιο να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες.

  Ενορχηστρώσεις:
  Δημήτρης Μπουζάνης, Γιώργος Διαμαντόπουλος.
  Βασίλης Κετεντζόγλου, Νίκος Πλατύραχος, Γιάννης Γκίκας

  Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης

  ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 30, 45, 50, 60, 65 €

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
  Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100

  Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων:
  Δευτέρα έως Σάββατο 09.00 – 20.00  και τις Κυριακές 12.00-20.00

  Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81

  Κρατήσεις μέσω Internet :  www.ellthea.gr

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε