ελληνική μουσική
  303 online   ·  210.917 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Οι περιπέτειες του Αλαντίν σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα!

  Μετά τον Peter Pan και τον Bugs Bunny, τo Holiday on Ice επιστρέφει στην Ελλάδα με μία νέα συναρπαστική παράσταση για όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, τον Aladdin on Ice.

  Οι περιπέτειες του Αλαντίν σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα!

  Τετάρτη 01 Δεκ 2010

  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ FAMILY ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ..

  20 CONTAINERS ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ...

  ..ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ 800 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ..

  ..ΜΕ 30 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ

  ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..

  ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ SHOW ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ!!!

  ΤΟ HOLIDAY ON ICE, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ SHOW ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ,

  ΜΕ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,

  350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ 80 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ 620 ΠΟΛΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  παρουσιάζει:

  Aladdin on Ice

  Οι περιπέτειες του Αλαντίν σε ένα υπερθέαμα καλλιτεχνικού πατινάζ

  …σε όλη την Ελλάδα

  ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΣΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΞΑΝΘΗ

  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: από 8 έως 38 €  Το διάσημο πλέον Holiday on Ice, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο στη ζωντανή ψυχαγωγία στον πάγο με 350 εκατομμύρια θεατές και 67 χρόνια ιστορίας, παρουσιάζει ένα υπερθέαμα σε ένα παγοδρόμιο 800 τμ και μας ταξιδεύει σε…ανατολίτικα μονοπάτια! Τα  30 αστέρια του καλλιτεχνικού πατινάζ  βρίσκονται στους δρόμους και τα πολύχρωμα παζάρια της Ανατολής και διηγούνται τις περιπέτειες του φτωχού Αλαντίν που προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη και την εύνοια της πριγκίπισσας Sharida.  Όμως, ο κακός Βεζίρης που καιροφυλακτεί, επιθυμώντας να γίνει…Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, επηρεάζει τον καλοκάγαθο πατέρα της Πριγκίπισσας Sharida και βάζει εμπόδια στο δρόμο του φτωχού ήρωά μας.

  Πρόκειται για μια παράσταση που ενσωματώνει όλα όσα αγαπούν περισσότερο τα παιδιά: διασκεδαστική, διαδραστική και περιπετειώδης, με τέρατα, θησαυρούς, μαγικές φόρμουλες και ένα ιπτάμενο χαλί. Η παράσταση Aladdin on Ice βρίθει  από μαγικά νούμερα, ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, σύγχρονη, εμπνευσμένη μουσική και υψηλής ποιότητας καλλιτεχνικού πατινάζ, σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό που αντανακλά την μαγευτική ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής.

  Ο Αλαντίν και οι πρίγκιπες ανταγωνιστές του προσπαθούν να κερδίσουν την όμορφη Πριγκίπισσα Sharida, ψάχνοντας, σύμφωνα με την επιθυμία της, ένα δώρο που θα περιέχει τα πολυτιμότερα στοιχεία του βασιλείου της. Οι περιπέτειες, τα εμπόδια και οι απειλητικές καταστάσεις είναι πολλές. Ποιος θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις πριγκιπικές επιθυμίες;

  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Mark Forno και η χορογράφος Jamie Isley ετοίμασαν μια φανταστική παιδική παράσταση. Με τον Roberto Rosella να υπογράφει τα κοστούμια, τo βραβευμένο σχεδιαστή Luc Peumans στους φωτισμούς, τον Ruud Mulder στις μουσικές διασκευές και τον Leo van den Boogaard στο σχεδιασμό ήχου, ο Aladdin on Ice οδηγεί ολόκληρη την οικογένεια σε ένα αξέχαστο ταξίδι σε μια μακρινή, εξωτική χώρα.

  Ισχύει προσφορά 10 ευρώ για την έγκαιρη αγορά των εισιτηρίων σας:

  Τιμές Εισιτηρίων με προσφορά:
  Α ζώνη: 28€
  Β ζώνη: 20€
  Γ ζώνη: 14€
  Δ ζώνη: 8€

  Τιμές Εισιτηρίων:
  Α ζώνη: 38€
  Β ζώνη: 30€
  Γ ζώνη: 24€
  Δ ζώνη: 18€

  Ημέρες και ώρες:
  ΠΑΡ 10/12 20:00
  ΣΑΒ 11/12 12:00 – 16:00 – 20:00
  ΚΥΡ 12/12 12:00 – 16:00 – 20:00
  ΤΕΤ 15/12 20:00
  ΠΕΜ 16/12 20:00
  ΠΑΡ 17/12 20:00
  ΣΑΒ 18/12 12:00 – 16:00 – 20:00
  ΚΥΡ 19/12 12:00 – 16:00 – 20:00

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ PUBLIC, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON ΚΑΙ ΣΤΗΝ TICKETNET (www.ticketnet.gr και 210-8840600).

   

   

  Η Ιστορία του παραμυθιού μας

  Την ιστορία, που εκτυλίσσεται σε ένα μικρό βασίλειο της Μέσης Ανατολής, αφηγείται η Scheherazade. Η πριγκίπισσα Sharida έχει βγει βόλτα στο παζάρι χωρίς τους συνοδούς της και δέχεται την επίθεση ενός φιδιού. Ο Aladdin, ένα φτωχό παιδί που πουλά φρούτα, την σώζει  και αμέσως γεννιέται μεταξύ τους μια οικειότητα που οδηγεί σ’ έναν παράφορο έρωτα.

  Η πριγκίπισσα Sharida που είναι σε ηλικία γάμου αρνείται όλους τους επίδοξους μνηστήρες. Ο κακός Βεζίρης εξηγεί στον Χαλίφη ότι η συμπεριφορά της κόρης του τον έχει κάνει περίγελο σε όλα τα γειτονικά βασίλεια και ο Χαλίφης, πεπεισμένος, υποχρεώνει την κόρη του να διαλέξει σύζυγο το συντομότερο.

  Κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής τελετής στο Παλάτι, ο Βεζίρης συστήνει πολλούς ξένους πρίγκιπες στην Sharida, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο μεταμφιεσμένος Αλαντίν. Δυστυχώς, ο Αλαντίν σύντομα αναγνωρίζεται και συλλαμβάνεται.

  Η Sharida προτείνει τότε μία πρόκληση στον πατέρα της: θα παντρευτεί εκείνον που θα της φέρει ένα δώρο που θα περιέχει τα πιο πολύτιμα στοιχεία του βασιλείου τους. Ο Χαλίφης συμφωνεί με το αίτημά της.

  Στο δεύτερο μισό της παράστασης, ακολουθούμε τον Αλαντίν στην αναζήτηση του τέλειου δώρου. Οι περιπέτειές του είναι πολλές: τον κυνηγά ένα τέρας, ανακαλύπτει μία σπηλιά με αμύθητους θησαυρούς, βοηθά μια νομαδική φυλή να αποκτήσει το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό, και αγναντεύει ένα θαυμάσιο ουράνιο τόξο.

  Ο ήρωάς μας λύνει όλα τα εμπόδια με τη βοήθεια του Μαγικού Καλαθιού του Πράσινου Τζίνι, καθώς και με τη βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται στο κοινό και που επαναλαμβάνουν τη μαγική φόρμουλα.

  Με τη βοήθεια, λοιπόν, ενός ιπτάμενου χαλιού και εκείνη του κοινού, ο Αλαντίν επιστρέφει στο παλάτι πάνω στην ώρα με το τέλειο δώρο που θα του χαρίσει τη νίκη της πρόκλησης. Ο κακός Βεζίρης, λόγω των κακών του τρόπων, μεταμορφώνεται για πάντα σε φράουλα.

  Η ιστορία συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία ενός ανατολίτικου παραμυθιού και τα συνδυάζει με ένα εκπαιδευτικό μήνυμα σχετικά με τη φύση. Ο μοναδικός συνδυασμός του άψογου πατινάζ, των εντυπωσιακά ζωηρών σκηνών και της μεγάλης συμμετοχής του κοινού, κάνουν το Aladdin on Ice το τέλειο θέαμα στον πάγο για όλη την οικογένεια.

  Οι περιπέτειες του Αλαντίν σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα!

  ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

  Scheherazade: θρυλική βασίλισσα της Περσίας και αφηγήτρια του βιβλίου Χίλιες και Μία Νύχτες, καθώς και αφηγήτρια του παραμυθιού αυτού.

  Πριγκίπισσα Sharida: Η κόρη του Χαλίφη, ένα ενάρετο κορίτσι που ονειρεύεται να βρει την αληθινή αγάπη.

  Aladdin: Το φτωχό αγόρι που δουλεύει στο παζάρι πουλώντας φρούτα στο μανάβικο του θείου του.

  Κακός Βεζίρης: Ο μοχθηρός, κακεντρεχής σύμβουλος του Χαλίφη.

  Χαλίφης: Ο πολυαγαπημένος πατέρας της Πριγκίπισσας Sharida, που όμως επηρεάζεται έντονα από τον Βεζίρη.

   

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  Marc Forno, Καλλιτεχνική Διεύθυνση

  Η καλλιτεχνική σταδιοδρομία του Marc ξεκίνησε με τη χορογραφία σε τηλεοπτικές εκπομπές, οπερέτες και μιούζικαλ όπως «Hello Dolly», «Cabaret», «Barnum» και «Piaf». Οι χορογραφίες του έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της Γαλλίας όπως Mogador, Varietes και Celestins στη Λυών. Στη συνέχεια, ο Marc συνεργάστηκε με πολλές τηλεοπτικές εκπομπές της Ολλανδίας, σε διαφημιστικά και σε παραγωγές του Wentink Events που συμπεριλαμβάνουν το World Press Gala, Dinner Shows, “Barcelona”, Efteling Sprookjes Shows (που τιμήθηκαν δύο φορές με το βραβείο Big E), Pinocchio on Ice και Romanza. Πρόσθεσε άλλη χάρη με τη δημιουργική του αύρα στην ομάδα του Bugs Bunny on Ice και τώρα με τον Aladdin on Ice φαίνονται οι ιδέες του καλλιτεχνικού του κόσμου.

   

  Jamie Isley, Χορογραφίες

  Με καταγωγή από το Λος Άντζελες, η Jamie έχει 20 χρόνια εμπειρίας στο επαγγελματικό πατινάζ, πρώτα ως χορεύτρια στον πάγο και στη συνέχεια ως χορογράφος. Οι χορογραφίες της Jamie έχουν χορευτεί από πολλούς επαγγελματίες παγοδρόμους, όπως οι Kristi Yamaguchi και Scott Hamilton. Υπήρξε υπεύθυνη για όλες τις παγοδρομίες που παρουσιάστηκαν στις ταινίες Ice Princess, On Edge και Cutting Edge 2. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εθνικά διαφημιστικά τvn Coca Cola και Smart Ones, σε πολλά τηλεοπτικά αφιερώματα και στο Stars on Ice για το οποίο κέρδισε βραβείο Emmy το 2003. Έκανε συναρπαστική δουλειά στa Romanza και Bugs Bunny on Ice και τώρα φέρνει την εμπειρία και τις γνώσεις της στην παραγωγή Aladdin on Ice.

  Roberto Rosello, σκηνογραφία, φροντιστήριο και σχεδιασμός κοστουμιών

  Τα βραβευμένα κοστούμια που σχεδίασε ο Roberto Rosello έχουν προσθέσει χάρη σε πολλές παραστάσεις ανά τον κόσμο. Εκτός από θέατρο, όπερα, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, οι δημιουργίες του έχουν ενισχύσει πολλές παραστάσεις του Holiday on Ice. Αρκετά από τα πιο ευφάνταστα κοστούμια του έχουν δημιουργηθεί για την παράσταση Romanza. Τώρα, τα κοστούμια του, αλλά και τα σκηνικά του εμφανίζονται στη παράσταση Aladdin on Ice.

  Ruud Mulder, Μουσική διεύθυνση

  Ο Ruud Mulder ξεκίνησε ως κιθαρίστας στο ολλανδικό συγκρότημα Spargo. Στη συνέχεια έγινε παραγωγός των Roberto Jacketti & The Scooters και Meneer Kaktus. Αυτή ήταν και η αφετηρία του στον κόσμο της τηλεόρασης, των διαφημιστικών και των ζωντανών παραστάσεων. Τα περασμένα χρόνια, ο Ruud ασχολήθηκε με την ανάπτυξη όλων των ειδών μουσικής ειδικών αναθέσεων, όπως τη μουσική της παράστασης Novomundo και του Φεστιβάλ Τραγουδιού. Δούλεψε για τη μουσική των αστραφτερών παραστάσεων Romanza και Bugs Bunny on Ice, και τώρα η μουσική του ακούγεται στο Aladdin on Ice.

  Leo van den Boogaard, Σχεδιασμός ήχου

  Ο σχεδιαστής ήχου Leo van den Boogaard έχει στο ενεργητικό του μια 30ετή καριέρα. Η δουλειά του ακούγεται σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε θέατρα και συναυλίες. Επιπλέον, ο Leo παραδίδει μαθήματα, εργαστήρια και εκπαίδευση στη νέα γενιά των ανθρώπων του ήχου, όπως σε σχεδιαστές, μηχανικούς ήχου και χειριστές. Πασίγνωστα παραδείγματα της δουλειάς του Leo είναι τα ευρωπαϊκά μιούζικαλ Cats, The Sound of Motown και Black and Blue. Έχει επίσης εργαστεί πάνω στον ήχο παραστάσεων του Holiday on Ice, όπως Romanza, Mystery και Bugs Bunny on Ice.

  Luc Peumans, Σχεδιασμός φωτισμού

  Ο Luc έχει ασχοληθεί μ’ ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού ενός θεματικού πάρκου. Εκπαιδεύτηκε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και ανέπτυξε ένα έντονο ενδιαφέρον για το σχεδιασμό φωτισμών σύντομα μετά την ανάμειξή του με το χορευτικό θέατρο. Από το 1999, έχει ιδρύσει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού φωτισμών και εργάζεται για παγκόσμια αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, όπως και για θεάματα τσίρκου, μιούζικαλ και συναυλίες. Το ντεμπούτο του με το Holiday on Ice έγινε για την παράσταση Peter Pan on Ice, και ακολούθησαν οι παραστάσεις Mystery και Bugs Bunny on Ice.


  Tags
  Μουσικά Είδη:ΌπεραΚαλλιτέχνες:GalaAkron  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε