ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.842 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!

    Απόψε στις 19.00 το MusicHeaven θα είναι στην ΑΥΛΑΙΑ για το καθιερωμένο Live των μελών της μουσικής μας κοινότητας. Σκοπός ένας και μοναδικός: να δείξουμε οτι η καλή μουσική ενώνει, συσφίγγει τις ανθρώπινες σχέσεις και μας κάνει όλους καλύτερους...

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!

    Κυριακή 06 Φεβ 2011

    Tην Κυριακή 13 Φεβρουαρίου (19.00), 89 μουσικοί και 23 σχήματα ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους στο 6ο Live Μελών & Φίλων του MusicHeaven.

    Ας δούμε λοιπόν - με τυχαία σειρά - τους μουσικούς και τα σχήματα που στηρίζουν το όραμα του MusicHeaven για μουσικές εκδηλώσεις, όπου συνυπάρχουν το έντεχνο με το Classic Rock, το Flamenco με το alternative και η country με την Pop-Rock.

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο LIVE στο http://6live.musicheaven.gr

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Joanna Drigo

    Η Joanna Drigo (ή κατά κόσμον Ιωάννα Δριγκοπούλου) είναι μια νεαρή τραγουδοποιός που έκανε το ντεμπούτο της με το άλμπουμ "Κάποιες ώρες γεννιούνται τα όνειρα". Ξεκίνησε την καριέρα της όταν την άκουσε ο Φίλλιπος Πλιάτσικας σε μια οντισιόν, στον σταυρό του νότου και την επέλεξε, να τον συνοδέψει στο χειμερινό πρόγραμμά του.

    Το ντεμπούτο άλμπουμ της με τον ευρηματικό τίτλο πρόκειται για μία Pop-Rock παραγωγή με αγριεμένες αλλά και ευαίσθητες συνθέσεις σε παραγωγή Φίλιππου Πλιάτσικα, έξυπνα γραμμένο στίχο ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο και με τραγούδια γραμμένα από τη πρώτη ως τη τελευταία νότα από την ίδια τη Joanna.

    [www.jodrigo.gr]

     

    Colpo Grosso
    Η συμμορία καταστρώνει ένα μουσικό ριφιφί στις διαφορετικές μουσικές του κόσμου. Τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, από την παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολίας, προσωπικές συνθέσεις και αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι μεταξύ των οργάνων αλλά και μεταξύ μουσικής – χορού συνθέτουν ένα πολύμορφο πρόγραμμα. Το Tango και η buleria μπλέκονται με το ζωναράδικο, προλογίζουν αρμενικές μελωδίες, και τα palmas γκρουβάρουν σε βαλκανικούς ρυθμούς.

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!

    Το colpo γίνεται ακόμη πιο grosso με τα video να λειτουργούν άλλοτε ως σκηνικό και άλλοτε ως παράλληλη ιστορία. Μια μουσική παράσταση που δομείται με τόπους, χρόνους και συναισθήματα για να αποδομηθεί σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού.

    Αγγελική Τουμπανάκη:  τραγούδι
    Βασίλη Κετεντζόγλου: κιθάρα
    Παντελής Στόικος: τρομπέτα
    Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
    Κώστας Μερετάκης: ντραμς
    Γιάννης Παπαγιαννούλης: κρουστά

    [https://www.youtube.com/watch?v=f4PkgyO7QIg]

     

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Χριστόφορος Κροκίδης
    Ο Χριστόφορος Κροκίδης γεννήθηκε το 1955. Ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου για περισσότερο από 15 χρόνια, αποτελώντας επί χρόνια μέλος της μπάντας του, με μουσική σε πολλά τραγούδια του (όπως Χρόνια Πολλά, Τα χάλια μου, Οδός Ελλήνων, Άνοιξέ μου να κρυφτώ, Καμπαρντίνα, Χαμένες αγάπες). Ήταν υπεύθυνος για τις ενορχηστρώσεις σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές και ζωντανές εμφανίσεις. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρινέλλα, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

    [wikipedia]

     

    On The Road
    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Οι Οn the Road συμμετέχουν στο Live ως διακριθέντες στον 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven. Αποτελούνται από τον Παρασκευά Θεοδωράκη και τον Δημήτρη Χατζηδημητρίου. Έχουν δώσει μαζί αρκετές συναυλίες (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Χίος, Μυτιλήνη, Νάουσα, Σέρρες, Αθήνα). Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν ελληνικές μπαλάντες, μπλουζ και ροκ μουσικά κομμάτια, επιτυχίες της έντεχνης μουσικής (Μάλαμας- Θηβαίος – Θ. Παπακωνσταντίνου – Αλκ. Ιωαννίδης κ.α ), έθνο μουσικές και δικά τους τραγούδια. Τον Σεπτέμβριο του 2008 οι On The Road παρουσίασαν μέρος της δουλείας τους στο «Παρά θιν’ αλός» της Θεσσαλονίκης προσκεκλημένοι του Γιώργου Ανδρέου μαζί με τους: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, Γεωργία Νταγάκη, Σταύρο Σιόλα, Ορέστη Ντάντο. Τον Μάιο του 2009 έπαιξαν με μεγάλη επιτυχία  πριν τη συναυλία  των TEN YEARS AFTER σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Ακτή Live ‘n’ Studio σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου.


    X Darawish
    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997. Έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχουν δώσει πάνω από εξακόσιες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello, o Nick Cave, η Noa, ο James Taylor, ενώ έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως τα Arrezo wave στην Ιταλία, Διεθνές φεστιβάλ της Βαβυλώνας  στο Ιράκ, Festa del primo Maggio στη Ρώμη, Festival del cinema  στη Βενετία κ.α. Οι Χ Darawish γνώστες της φιλοσοφίας των Δερβίσηδων έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν την μυσταγωγική ενέργεια της μουσική τους στη σκηνή μέσα από μια ζωντανή, ατμοσφαιρική και θετική παρουσία μεταμορφώνοντας τα live τους σε ανεπανάληπτη εμπειρία για το κοινό.

    Στράτος Διαμαντής (stratosdiamantis)  (Ακορντεόν, φωνή)
    Δημοσθένης Τσάμης (φωνή)
    Εντσο Λεόνε (ηλ κιθαρα)
    Όμηρος Κομνηνός (Μπάσσο)
    Χρήστος Ζελελίδης (Τύμπανα)

    [www.xdarawish.com]

     


    MEDLEY
    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Οι MEDLEY σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2010. Όλα άρχισαν όταν τα ιδρυτικά μέλη Αντώνης και Μανώλης μαζί με τους δυο Γιάννηδες, στην αναζήτησή τους για τη φωνή που θα ολοκλήρωνε το group έπεσαν πάνω σε έναν τρίτο Γιάννη! Το group έδεσε αμέσως και το όνομα "MEDLEY" δεν άργησε να έρθει, καθώς το πρόγραμμα που επιλέχθηκε είναι ένα συνοθύλευμα από αγαπημένα τραγούδια και μουσικές. Με πολλές live εμφανίσεις στην επαρχία αλλά και σε μεγάλα club της Αθήνας όπως το Socialista Club στο Γκάζι οι MEDLEY προσφέρουν βραδιές γεμάτες ένταση, χορό και άφθονη μουσική σε ρυθμούς Pop-Rock από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα! ARE YOU READY TO PARTY??

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
    Φωνητικά - Ακουστική κιθάρα

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΣΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
    Ηλεκτρική κιθάρα

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Πιάνο - Πλήκτρα

    ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
    Μπάσσο

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΒΓΕΝΗΣ
    Τύμπανα

    [http://www.facebook.com/#!/pages/Medley-The-band/137438402971471]

     

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Απόστολος Μελής
    Γνωρίσαμε τον Απόστολο Μελή μέσα από το τραγούδι Οποιος δεν ξέρει ν’αγαπά, που ήταν μέσα στην πρώτη 20άδα στον 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου όπως τον Μίμη Πλέσσα, τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Κατερίνα Κούκα κ.α.

    Με σπουδές στο κλασσικό, βυζαντινό και σύγχρονο τραγούδι, ο Απόστολος Μελής έχει στο ενεργητικό του 2 δίσκους. Μαζι του η Τζένη Σουλκούκη (πιάνο-φωνή)

    [www.apostolosmelis.gr]

     


    Άκης Περδίκης (djMetronomos)
    Ο Άκης Περδίκης υπήρξε ντράμερ σπουδαίων συγκροτημάτων της δεκαετίας του '80,  όπως Μουσικές Ταξιαρχίες, Σπυριδούλα, Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, Φατμέ, Παύλος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Μπελτέκας, Νίκος Ζιώγαλας. Έζησε 12 χρόνια στην Νέα Υόρκη όπου εδωσε συναυλίες με τους Αnnabouboula στο φολκ-φεστιβάλ του Nassau Community College, στο World Trade Center και στο Summer stage του Central Park.

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!
    Επίσης συμμετείχε στην κινηματογράφηση του σχήματος στο κλαμπ S.O.B.’s για τη σειρά του BBC Rhythms Of The World. Στη συνέχεια συνεργάζεται με έλληνες καλλιτέχνες όπως τους Thirty Ντέρτι, That’s Why, Στέφανος Κορκολής, Κρίστη Στασινοπούλου, Ηχογλυκαιμία, Νότης Μαυρουδής. Επίσης ηχογραφησε με τον θρυλικό Καλιφορνέζο Sky Saxon στο στούντιο Astra. Το 2005 κυκλοφόρησε προσωπικό άλμπουμ με δικές του συνθέσεις, με τίτλο «Το Φρόνιμο Παιδί». Έκτοτε, με το δικό του σχήμα (Η Φούστα της Ρεβέκκας) παίζει λάιβ σε κλαμπ της Αθήνας αλλά και σε φεστιβάλ όπως το καλοκαιρινό διήμερο open festival στη Ζήρεια της Πελοποννήσου (2009 & 2010). Μαζί του στο Live του MusicHeaven o Νίκος Μυλωνάς (ηλεκτρική κιθάρα)

    [www.myspace.com/akisperdikis]



    Δια Μαγείας

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!
    Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον τραγουδιστή/συνθέτη Μπάμπη Νίκου το 2008. Μετά από διάφορες ανακατατάξεις στο δυναμικό της μπάντας και κάποιες πρώιμες ηχογραφήσεις, η σύνθεση των μελών οριστικοποιήθηκε και το πρώτο demo ήρθε το καλοκαίρι του 2010. To συγκρότημα δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα κάποια ζωντανή εμφάνιση και το Live του MusicHeaven φαντάζει για το συγκρότημα ως η καλύτερη ευκαιρία να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα τραγούδια τους στον κόσμο. Όπως λένε οι ίδιοι, "η ποιότητα της προσπάθειας, του χώρου, καθώς και του κόσμου που κατ'έπέκταση θα παραβρεθεί στο φεστιβάλ, μας προσκάλεσε..."

    Μπάμπης Νίκου (babisn):Φωνή-Ηλεκτρική κιθάρα
    Κώστας Κοκκαλιάρης: Βιολί
    Γιάννης Ακτύπης: Ακουστική κιθάρα
    Πάνος Τσεκούρας: Theremin



    Macondo
    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Οι Macondo δημιουργήθηκαν το Μάιο 2009 από την Έφη Καραγιάννη, την Αλεξία Μαρή και την Καλλιρόη Σταματελάκη, με αφορμή και αιτία την βαθειά αγάπη τους για την ισπανική και λατινοαμερικάνικη μουσική και κουλτούρα γενικότερα. Πολύ γρήγορα το σχήμα εμπλουτίστηκε από επαγγελματίες μουσικούς και λάτρεις της ethnic μουσικής, κάθε ένας από τους οποίους χάρισε το δικό του στίγμα στη μουσική και στην ενορχήστρωση των Macondo. Η μουσική που έχουν επιλέξει είναι μουσική που ξεκινάει στην παράδοση του Μεξικό και της Κούβας, και καταλήγει στην σύγχρονη Latin Pop και στο Nuevo Flamenco. Έχουν εμφανιστεί σε γνωστές Live σκηνές της πόλης (Συρμός, Μπαράκι του Βασίλη, Ghost House, Jourfixe) και σε άλλες εκδηλώσεις.

    Έφη Καραγιάννη (EffieKakaflika): Τραγούδι
    Αλεξία Μαρή (ALEXIA-MARI): Πιάνο
    Καλλιρόη Σταματελάκη (KALLIROI-STAMATELAKI) cajon, τραγούδι
    Χάρης Αλεξάκης (XARALABOS-ALEXAKIS): ηλεκτρακουστικη
    Γιώργος Βαρτής (gvartis ): Μπάσσο
    Ζήσης Κατσαμπάνης (zkatsambanis): ντραμς

    [www.myspace.com/grupo_macondo]


    Μιχάλης Κλεάνθης
    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven! Ο Μιχάλης Κλεάνθης λαμβάνει μέρος στο Live ως νικητής του 2ου Βραβείου στον 2ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, με το το τραγούδι Γρίλιες. Έχει εμφανιστεί στις μπουατ Απανεμια, Εσπεριδες, Σταυρός του Νότου. Απο περσι εχει αναλαβει το τιμονι του πλοιου στη μουσικη σκηνη ΒΑΤΡΑΧΟΙ. Εκεί παίζει τα τραγούδια που αγαπά, καθώς και δικά του. Έχει εναν προσωπικο δισκο με τιτλο Στραγαλια στον Κατηφορο, εναν σαν συνθετης με τιτλο Νυχτα Γυμνη και δυο ανεπισημες κυκλοφοριες Ταξιδευοντας με το Μανο και Ζωντανα στους Βατραχους. Διδάσκει συγχρονο τραγουδι. Μαζί του θα τραγουδήσει η κόρη του Ερωφίλη Κλεάνθη.



    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Rivera Band
    Οι Rivera Band δημιουργηθηκαν το 2007 μεσα απο την γνωριμια των μελων του MusicHeaven. Το ονομα Rivera Band ειναι απο το μελος Rivera που αναλαμβανει και την οργανωση του group. Το στυλ μουσικης που παιζουν ειναι Classic Rock & Hard Rock. Φετος μαζευτηκε ξανα η ιδια παρεα απο το 5ο MusicHeaven Live με αλλαγη μονο στον τραγουδιστη. Φετος εχουν τραγουδιστρια.

    Πετρος Σωτας (rivera): ηλεκτρικη κιθαρα
    Αντρεας Νικολης (antreas_dr): ντραμς
    Βασιλης Χαρδαλιας (termite): πληκτρα
    Αντρεας Παυλοπουλος (pavlopoulos): μπασο
    Γιοβαννα Νομικου (giovannanomikou): φωνητικα


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!
    Tumbleweed
    Οι Tumbleweed υπάρχουν από το 2001 με έδρα την Πάτρα. Ξεκίνησαν ως τριμελές ακουστικό σχήμα με διασκευές σε country και folk τραγούδια κυρίως αλλά και Rock ή Rock 'n' roll επιλογές. Αργότερα ως full band, έδωσαν πολλές συναυλίες στις οποίες παρουσίαζαν και δικό τους υλικό στο ίδιο ύφος.Το 2006 παρουσίασαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αφιέρωμα στους Simon & Garfunkel, ενώ ένα χρόνο αργότερα αφιέρωμα στους Beatles. Την περίοδο 2005 - 2010 έχουν ηχογραφήσει πάνω από 60 δικά τους κομμάτια σε αγγλικό στίχο και "παλιομοδίτικο" ήχο με κυρίαρχα στοιχεία την μελωδικότητα και την πολυφωνία.
    Αυτή την περίοδο συνεχίζουν τις επιλεγμένες εμφανίσεις κυρίως σε μικρούς συναυλιακούς χώρους.

    Μιχάλης Γκοτσόπουλος (ηλ. κιθάρα, φωνή, φυσαρμόνικα, τρομπέτα)
    Σωτήρης Αθανασίου (πιάνο, ακ. κιθάρα, φωνή, φυσαρμόνικα, σαξόφωνο)
    Θανάσης Γκοτσόπουλος (τύμπανα)
    Μιχάλης Δάρμας (ηλ. μπάσσο, κοντραμπάσσο, μαντολίνο)
    Νατάσα Κατσαρά (φωνή)

    [www.myspace.com/tumbleweedmusics]

     


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Kay & The SchoolDrivers
    Οι Kay & The SchoolDrivers (ή SchoolDrivers) ιδρύθηκαν στα τέλη του 2008 από τον Kay Darens (φωνή) και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Πάμε Εκδρομή (Records On Top – Musicpost), το Μάρτιο του 2009 αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές. Ακολούθησε μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων με συνεργασίες που συζητήθηκαν εκτενώς (Γ. Σαββιδάκης, Γ. Χατζηπαύλου, MC Yinka, Γ. Χατζόπουλος κ.α.) σε γνωστές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας (Kookoo Music Bar, Flocafe, Ghost House, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Lobby [Πάτρα] κ.α.) σε φεστιβάλ (Ευρωπαϊκή Μέρα της Μουσικής, Going Youth Festival, Christmas Magic World στο Θέατρο Badminton κ.α.) και private parties (Grand Resort Λαγονήσι). Η δυναμική παρουσία της μπάντας στα live της έχει συζητηθεί εκτενώς και από τον τύπο (Ελευθεροτυπία της Κυριακής, Espresso News, Avopolis, Mad Day Live κτλ.), τα τραγούδια τους "Μέσα Στην Πόλη" και "Κούνα Το Κορμί Σου" ακούγονται πολύ συχνά στο ραδιόφωνο, ενώ το setlist τους είναι πάντα μια έκπληξη που κινείται σε Rock/funk μονοπάτια με θεατρικά εμβόλιμα σκετς που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού ψηλά καθ όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τους βιντεοκλιπ για το κομμάτι "Έπρεπε Να Γίνω Ράπερ".

    Σήμερα οι Kay & The SchoolDrivers είναι οι Kay Darens (φωνή), Nico Boneli (Κιθάρα), Ανδρέας A.J. Αναστόπουλος (Μπάσο), Βασίλης Μανώλης (τύμπανα), Μαρία Παπαγρηγορίου (Synths/Τρομπέτες), Ζήνα Μανουσάκη (φωνητικά) ενώ φιλικά συμμετέχει στα πλήκτρα και ο Νίκος Μιχαλάς από τους Τέλος Εποχής.

     

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Ακάλεστος
    O Ακάλεστος είναι τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη και έρχεται στην Αθήνα αποκλειστικά για το 6ο Live. Δραστηριοποιείτα ως μουσικός τα τελευταία 15 χρόνια. Εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκινήσει να γράφει τραγούδια ως Ακάλεστος, προσπαθώντας να εκπληρώσει την ανάγκη του για καλό ελληνικό τραγούδι. Έχει τέλος εκδώσει μιαν ανεξάρτητη παραγωγή με οχτώ τραγούδια.


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Γιάννης Νανόπουλος
    Γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Αργολίδας, κάπου ανάμεσα στο Αργος και στο Ναύπλιο. Ασχολείται από 15 περίπου χρονών με το τραγούδι και την κιθάρα-φυσαρμόνικα, στην οποία είναι αυτοδίδακτος. Στο μουσικό βιογραφικό του, μεταξύ των άλλων υπάρχουν και εμφανίσεις-συμμετοχές στην περιοχή της Αθήνας, σε έντεχνες μουσικές σκηνές όπως για παράδειγμα το «Τσάι στη Σαχάρα». Παράλληλα έχει  παρουσιάσει δουλειές του σε ραδιοφωνικές μπάντες των Fm, ακόμη και σε μορφή Live, ενώ έχει συμμετοχή και σε εκπομπή της NET για διαγωνισμό ερμηνείας στο Ελληνικό τραγούδι, όπου και κατάφερε να μοιραστει την πρώτη θέση μαζί με άλλους δύο καλλιτέχνες. Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται κατά διαστήματα μόνος του σε διάφορες έντεχνες μουσικές σκηνές-στέκια  του Ναυπλίου και της Αθήνας. Τον Μάρτιο του 2009, συμμετείχε στον  «μαραθωνιο» διαγωνισμό σύνθεσης/τραγουδιού, που διοργάνωσε το MusicHeaven, με το τραγούδι «ΠΕΤΑΓΜΑ» , το οποίο τελικά, ανάμεσα σε 250 συνολικά τραγούδια, πήρε και την πρώτη θέση σε αυτόν. Από το 1990 έως  και σήμερα εργάζεται σε ραδιοφωνικό  σταθμό της Αττικής. Μαζί του θα εμφανιστούν τα μέλη των X Darawish Εντσο Λεόνε και Στράτος Διαμαντής.


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Διεθνής Αμνησία
    Όπως λένε οι ίδιοι, "Ειναι δυσκολο να θυμηθουμε το πως βρεθηκαμε εδω... Το περιεργο ειναι πώς βρεθηκε κι αυτη η κοπελα μαζι μας... Φαινεται, δεν ειναι απο δω, ειναι απο αλλλλλου.. Δεν θυμομαστε από πού ξεκινήσαμε και που θα καταλήξουμε, ούτε τι ακορντα εχουμε να παιξουμε ή τα ονοματα μας, και επειδη η Αμνησια είναι κολλητικη  και πλέον Διεθνής, στοιχηματιζουμε οτι κι εσεις θα ξεχασετε τα δικα σας"

    Αστάρτη: Φωνή – Ακουστική Κιθάρα
    Deos: Φωνή – Ακουστική Κιθάρα
    Σταύρος Moody – Νραμς
    Τζωρτζ Παπουτσής – Ηλεκτρική Κιθάρα
    Παύλος Gaspar – Μπάσο



    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Verbal Delirium
    Η ιστορία των Verbal Delirium ξεκινά το καλοκαίρι του 1999 , όταν ο κιμπορτίστας και τραγουδιστής Jargon (Γιάννης Κοσμίδης) αποφασίζει τη δημιουργία μιας μπάντας μαζί με το μπασίστα Νίκο Μιχαηλίδη. Αν και αρχικώς η μπάντα ξεκίνησε με μια εμφανή κλήση στον ήχο της Progressive Rock and psychedelic σκηνής, πολύ γρήγορα έγινε εμφανής η αναγκαιότητα μοντέρνων στοιχείων. Δυστυχώς η διαρκής εναλλαγή των μελών καθυστέρησε κατά πολύ τα σχέδια της μπάντας σχετικά με την ηχογράφηση ενός άλμπουμ. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες τα πράγματα έδειξαν να σταθεροποιούνται με την έλευση στο σχήμα του Γιώργου Μανιάτη στην κιθάρα και του Λάζαρου Παπαναστασίου στα τύμπανα. Καρπός αυτής της προσπάθειας υπήρξε η ηχογράφηση και διανομή ενός demo άλμπουμ με τίτλο “The imprisoned words of fear” , το οποίο έλαβε χώρα το 2007. Το εν λόγω άλμπουμ εξακολουθούσε να αποτυπώνει  τη συμπάθεια της μπάντας για τον progressive και psychedelic ήχο των 70’ς , συνδυάζοντας όμως παράλληλα αρκετά Metal και  Jazz στοιχεία. Ένα από τα βασικά στοιχεία του ήχου των Verbal Delirium , ήταν και παραμένει η παρουσία διακριτών μελωδικών μοτίβων, τα οποία εμφανίζονται να διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στα τραγούδια τους.
    Κατόπιν αυτού η μπάντα αρχίζει να κινείται σε ένα στυλ το οποίο προσεγγίζει περισσότερο ένα Alternative Rock στυλ , διατηρώντας όμως παράλληλα αρκετά progressive στοιχεία στον ήχο της. Τον καιρό εκείνο διαδραματίζονται επίσης κάποιες σημαντικές αλλαγές στο lineup ,με την προσθήκη του Νικήτα Κίσσονα στις κιθάρες και του Τόλη Λιάπη στα τυμπανα. Το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι η ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου επίσημου άλμπουμ με τίτλο “So close and yet so far away”. Η ηχογράφηση του άλμπουμ διαρκεί μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2009 και μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων επιτυγχάνεται και η κυκλοφορία αυτού από τη Γαλλική Musea records , εταιρία από την οποία και διανέμεται από το Νοέμβριο του 2010. Το εν λόγω άλμπουμ έδειξε, εκτός των άλλων, και την πρόθεση της μπάντας να εντρυφήσει σε στοιχεία κλασσικών ορχηστρικών ακουσμάτων , χρησιμοποιώντας όργανα όπως το τσέλο.

    Με τη λήξη της ηχογράφησης αυτής η μπάντα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε ανάγκη ανασύνθεσης , καθώς ο ντράμερ Τόλης Λιάπης εγκαταλείπει τη θέση του για προσωπικούς λόγους. Μετά από μια σύντομη πορεία αναζήτησης η θέση αναπληρώνεται επιτυχώς από τον Enthralling Kernel G (Γρηγόρης Παυλάκος). Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στη χρήση και εμφάνιση ορισμένων guest μουσικών , όπως Ελσα Παπέλη (Τσέλο) , Αναστάσης Χαμηλάκης (Keyboards – Theremin) και Λάμπρος Ματόπουλος (Τρομπέτα – Κιθάρα).

    Από το 2009 η μπάντα έχει προχωρήσει σε μια διαδικασία επέκτασης των μουσικών της οριζόντων , πειραματιζόμενη επάνω σε νέες φόρμες και κοιτάζοντας τη μουσική παραγωγή έξω από ταμπέλες και όρια. Σε ότι αφορά το παρόν , τα πράγματα είναι επικεντρωμένα στη δουλειά καινούριου υλικού , καθώς και στην προώθηση του ντεμπούτου άλμπουμ της μπάντας μέσα από εμφανίσεις σε καλούς συναυλιακούς χώρους. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται και η ηχογράφηση έτοιμου νέου υλικού , πιθανότατα μέσα στο 2011. Επίσης η μπάντα είναι έτοιμη για ένα μεγάλο βήμα , όντας έτοιμη να παίξει κι εκτός του ελληνικού εδάφους.

    JARGON (Γιάννης Κοσμίδης) - πλήκτρα/vocals
    Νίκος Μιχαηλίδης -  Μπάσο
    Νικήτας Κίσσονας - κιθάρες
    Enthralling Kernel G (Παυλάκος Γρηγόρης) - ντραμς
    Αναστάσης Χαμηλάκης (Keyboards – Theremin)
    Λάμπρος Ματόπουλος (Τρομπέτα – Κιθάρα)

    [www.myspace.com/verbaldelirium]


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Blindfold
    Hard Rock, Classic Rock cover μπάντα. Δημιουργήθηκαν  τον Μάρτιο του 2010 από τον Βασίλη Παναγιωτόπουλο. Αποτελούνται από μουσικούς με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της Rock σκηνής και με συμμετοχή σε πολλά συγκροτήματα (Fallen Angels - Flashback G.T.P.K. - Asorti - Άσωτοι - Esthisis - The Boogie Sinners). Οι επιρροές τους: Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Ronnie James Dio, Gary Moore, Queen, Journey, Alice Cooper, Eric Clapton, Joe Cocker.

    Vocals/Lead Guitar: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
    Vocals: Βασιλική Παπα'ι'ωάννου
    Keyboards: Γιώργος Δεληγιάννης
    Bass: Δημήτρης Σκιαδάς
    Drums: Δημήτρης Λάμπρου

     

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!ΟΝΟΜΑ
    Οι ONOMA είναι 5 μέλη του MusicHeaven, με πιο γνωστό τον AlfaWolf. Παίζουν διασκευές γνωστων τραγουδιών από την ελληνική έντεχνη και ροκ σκηνή και είναι φίλοι πολλά χρόνια. Μαζευόνται και τζαμαρουν στις ελεύθερες ώρες τους, ενώ τελευταία δουλεύουν πάνω σε δικά τους κομμάτια.

    Νίκος Κορφιάτης (AlfaWolf) - Φωνή
    Ηλίας Αλειφτήρας (Stevevai ) Ηλεκτρ΄Κιθάρα
    Θοδωρής Πεγκούσης (Aerosola) Ντράμς
    Γιάννης Κατσαφλιακας (Jkbm) Μπάσο
    Ανδρέας Σαραντίδης Πλήκτρα


    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Πλαστελινη
    Όπως λένε οι ίδιοι: "Η πλαστελινη δημιουργηθηκε το καλοκαιρι του 2010 σαν αποτελεσμα της αναγκης να παιξουμε τα δικα μας κομματια. Το ονομα προεκυψε απο τη διαπιστωση οτι το σχημα μας δεν μπορουσε να ενταχθει ξεκαθαρα σε ενα μουσικο ειδος (ροκ, εντεχνο, τζαζ, ατμοσφαιρικο κτλ) αφου τοσο στο υλικο μας οσο και στις επιλογες των κομματιων που παιζουμε στα live μας συναντα κανεις μια πολυχρωμια και ποικιλια που το καθιστα "ευπλαστο". Η "πλαστελινη" εχει εμφανιστει με επιτυχια στο "Swing-bar" στο Γκαζι, στη μουσικη σκηνη "Πυρηνας", στον "πολυχωρο@ρουφ", στο "bar filleas fog" στου Ζωγραφου. Τα τραγουδια της "πλαστελινης" ειναι σε στιχους Φωτεινης Λαμπριδη και Γεωργιας Παπαδοπουλου, σε μουσικη των Περικλη Μπισκινη και Κωστα Λαμπριδη. Η μπαντα εχει ξεκινησει την ηχογραφηση για την πρωτη δισκογραφικη της δουλεια.

    Αντωνόπουλος Αλέξιος: τυμπανα
    Γαργάλη Ξένια: τραγουδι
    Ματακούδης Πάρις: μπασο
    Μπισκίνης Περικλής: πιανο-keyboards
    Λαμπρίδης Κώστας: κιθαρα



    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Γιάννης Απόδιακος
    Ο Γιάννης Απόδιακος είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Εναλλάξ. Ξεκίνησε από τον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και στην πορεία ασχολήθηκε και με την ελληνική ροκ σκηνή. Τα τελευταία χρόνια μελοποίησε στίχους των Ηλία Κατσούλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου και Γιώργου Παυριανού καθώς και άλλων στιχουργών, ενώ παράλληλα με το σχήμα του εμφανίστηκε  σε αξιόλογες μουσικές σκηνές της Αθήνας παρουσιάζοντας την δουλειά του. Ο ίδιος λέει πως "Σαν μέλος εδώ και αρκετά χρόνια του MusicHeaven είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το site.". Μαζί του θα είναι ο κιθαρίστας Άκης Σολδάτος.
    [www.yannissong.musicheaven.gr]

     

    ΑΠΟΨΕ το 6ο Live Φίλων & Μελών MusicHeaven!Χάρης Αρώνης & Εναερίτες
    Ο Χάρης Αρώνης, νέα παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή, είναι στην ουσία τραγουδοποιός, καθώς υπογράφει ως συνθέτης και ως στιχουργός τα τραγούδια που ερμηνεύει.Το 2008 με το CD-album «Της αγάπης μανιφέστο» που κυκλοφόρησε από την RPN-Music, ήταν η πρώτη φορά που ο Χάρης Αρώνης δισκογράφησε δουλειά του, αν εξαιρεθούν δύο περιπτώσεις: οι στίχοι του τραγουδιού «Ο λύκος της ψυχής μου» που μελοποίησαν και συμπεριέλαβαν οι Magic de Spell στο άλμπουμ «Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν», καθώς και το «Πού γυρνάς» (στίχοι - μουσική), το οποίο υπάρχει στο προσωπικό άλμπουμ «Σπασμένα ρολόγια» του πρώην μέλους των Magic de Spell, Νίκου Μαϊντά. Πρώτος σημαντικός σταθμός στο ταξίδι των ζωντανών εμφανίσεων του Χάρη Αρώνη ήταν το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, όπου με τη μπάντα του τους “Εναερίτες” σε μια τρίωρη μουσική παράσταση παρουσίασαν τα τραγούδια του δίσκου και πλήθος άλλων διασκευών, με τη συμμετοχή του κορυφαίου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Καραντίνη (ο οποίος παίζει και στο δίσκο).

    AR-On - Χάρης Αρώνης - φωνή, ηλεκτρακουστική κιθάρα
    Σταύρος Παπουτσάκης - ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
    Βασίλης Μεσάρης - ντραμς
    Bassist79 - Mahmoud Hassan - μπάσο
    orchestraneon - Θάνος Μπένος - πλήκτρα

    [www.harisaronis.gr]




    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 6ο LIVE στο http://6live.musicheaven.gr





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #21644   /   06.02.2011, 22:21   /   Αναφορά
    Καταπληκτικές παρουσίες!!!! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα αξέχαστο live για όσους παρευρεθούν!
    #21645   /   07.02.2011, 01:06
    Απο πλευράς εκείνων που θα βρεθούν στην σκηνή, είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν και την ψυχή τους, γιά ότι καλύτερο σε εκείνο το βράδυ.

    #21646   /   07.02.2011, 01:21   /   Αναφορά
    Για εμάς τους ΟΝΟΜΑ να πω ότι αν και οι 3 από το σχήμα είμαστε πάνω από δέκα χρόνια φίλοι εντούτοις σαν σχήμα είναι πρώτη μας φορά και αυτό είναι που μας χαροποιεί περισσότερο ότι παρθενική μας εμφάνιση θα είναι στο Live του αγαπημένου μας ΜΗ

    Συμφωνώ με τον Γιάννη Νανόπουλο ότι θα τα δώσουν όλα τα σχήματα που θα παίξουν για να είναι επιτυχημένο το live και το ίδιο θέλω να πιστεύω κι από όσους που θα παραβρεθούν

    jj7
    #21648   /   07.02.2011, 15:35   /   Αναφορά
    καλα το φετινο line up τα σπαει κυριολεκτικα!!! ευχομαι ολα να πανε καλα για τα παιδια και τις μπαντες τους!!
    #21655   /   07.02.2011, 19:10   /   Αναφορά
    ΓΕΙΑ σας παιδες θα τα πουμε στο live απο κοντα!!!!!!!!!!!
    #21657   /   07.02.2011, 19:28
    Θα ηθελα που να ειμαι κι εγω εκει με την μπαντα μου...

    Ελπιζω σε ραδιοφωνικη μεταδοση

    Kay
    #21684   /   10.02.2011, 11:22   /   Αναφορά
    Είμαστε πολύ ευτυχείς που συμμετέχουμε για ακόμη μια φορά στο ίσως μεγαλύτερο φεστιβάλ συγκροτημάτων της Ελλάδας... Οι SchoolDrivers θα είναι εκεί παρουσιάζοντας 2 νέα κομμάτια!



    Χαιρετισμούς σε όλους τους συναδέρφους!
    #21866   /   13.02.2011, 13:08   /   Αναφορά
    Πολυ ενδιαφεροντα σχηματα και ομορφη η παρουσιαση!

    Ευχομαι καλη επιτυχια και καλα να περασετε οσοι βρεθειτε εκει σημερα! Οσοι δεν τα καταφεραμε να ειμαστε, θα περιμενουμε με χαρα την ραδιοφωνικη αναμεταδωση και τις εντυπωσεις οσων πηγαν. Αν ειστε κοντα μην το σκεφτεστε....να πατε και θα περασετε σουπερ! :)