ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.840 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Εγκαίνια των Εκδόσεων Cambia στον ΙΑΝΟ

    Τα εγκαίνια των εκδόσεων Cambia πραγματοποιήθηκαν στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 20/12/11.

    Εγκαίνια των Εκδόσεων Cambia στον ΙΑΝΟ

    Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)
    56 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 25 Δεκ 2011

    Τα εγκαίνια των εκδόσεων Cambia πραγματοποιήθηκαν στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 20/12/11. Τις νέες εκδόσεις καλωσόρισαν θερμά όσοι παρακολούθησαν τη μουσική εκδήλωση. Ο κ. Βασίλης Χατζηιακώβου, διευθυντής του βιβλιοπωλείου και υπεύθυνος για τον πολυχώρο εκδηλώσεων,  προλόγισε με τα καλύτερα λόγια τις εκδόσεις, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να υπάρχουν νέες ιδέες και χώρος για να ανθίσει η μουσική και οι μουσικοί.

    Ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo
    Ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo

    Οι μουσικές του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), Πάνου Μουζουράκη, Ζακ Στεφάνου και Γιώργου Μυλωνά σε μεταγραφή για πιάνο, φωνή και κιθάρα, ενθουσίασαν το κοινό, ενώ θετική έκπληξη προκάλεσαν οι συνθέσεις της Ρενέ Νικολάου για πιάνο και πιάνο-τσέλο ακόμα και στους ακροατές εκείνους που δεν έχουν προτίμηση σε κλασικά ακούσματα.

    Γιώργος Μυλωνάς
    Γιώργος Μυλωνάς

    Η σολίστ Μαριλένα Σπαχή η οποία εκτέλεσε έργα της Ρενέ Νικολάου στο πιάνο, συζητήθηκε έντονα από το κοινό μετά την εκδήλωση για τις εξαιρετικές εκτελεστικές της ικανότητες, ενώ θετικές κριτικές πήραν οι εκδόσεις τόσο για την εμφάνιση, την ποιότητα όσο και για το περιεχόμενο των βιβλίων.

    Μαριλένα Σπαχή
    Μαριλένα Σπαχή

    Ο τρόπος παρουσίασης των βιβλίων στον Ιανό, έδωσε μια καθαρή εικόνα για τη μετέπειτα πορεία  και τον τρόπο λειτουργίας των εκδόσεων. Όπως αναφέρθηκε και στην παρουσίαση, οι εκδόσεις Cambia δεν ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας ενός μουσικού εκδοτικού οίκου. Στην πραγματικότητα δημιουργούν μια αλυσίδα αλληλοϋποστήριξης όπου όταν οι μαθητές, οι καθηγητές, τα ωδεία και οι μουσικές σχολές συνεργάζονται με τον εκδοτικό οίκο αφού επιλέγοντας βιβλία του εκδοτικού, έχουν αυτόματα τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μουσικές εκδηλώσεις που οργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλη την Ελλάδα με στόχο να έχουν τη δυνατότητα οι νέοι καλλιτέχνες να παίξουν μπροστά στο κοινό, οι καθηγητές να προβάλουν τους μαθητές τους, τα ωδεία και οι μουσικές σχολές τη σημαντική εργασία τους, ενώ οι νέοι συνθέτες γίνονται σιγά σιγά γνωστοί στο μουσικό κόσμο, μια δυνατότητα που δεν τους είχε δοθεί μέχρι σήμερα.

    Χρύσα Οικονομάκη
    Χρύσα Οικονομάκη

    Οι μουσικοί που γίνονται μέλη στην ιστοσελίδα των εκδόσεων (www.cambiabooks.gr), έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και την εργασία τους, με βιογραφικό, φωτογραφία και μουσικό λινκ. Οι εκδόσεις Cambia επιλέγουν από τους νέους καλλιτέχνες, για τις στουντιακές ηχογραφήσεις έργων των νέων συνθετών, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τους νέους καλλιτέχνες και δίνοντάς τους την ευκαιρία, εκτός από ένα καλό βιογραφικό, να συμμετέχουν στις μουσικές εκδηλώσεις των εκδόσεων ώστε να γίνεται γνωστή η εργασία τους στο μουσικό κόσμο και να αποκτάνε εμπειρία στη μουσική σκηνή.

    Τα επόμενα βιβλία που ακολουθούν είναι, ακόμα περισσότερες συλλογές με τραγούδια γνωστών συγκροτημάτων για πιάνο-φωνή και κιθάρα, βιβλία με παρτιτούρες νέων συνθετών για μονοφωνικά όργανα και μουσική δωματίου, βιβλία με παρτιτούρες τζαζ μουσικής  για ακκορντεόν  και πιάνο, ενώ η αναζήτηση πρωτότυπων ιδεών και νέων συνθετών συνεχίζεται.


    Tags
    Καλλιτέχνες:Ζακ ΣτεφάνουΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε