ελληνική μουσική
497 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Δείτε το νέο video των DE FACTO

Οι De Facto, ένα από τα πιο σημαντικά Pop & Rock συγκροτήματα της χώρας με διάρκεια ζωής 20 ετών και πέντε δίσκους (και έναν έκτο που αποτελεί ουσιαστικά best of), παρουσιάζουν ένα νέο βίντεο από τον πέμπτο τους δίσκο «Η Αυλή των Θαυμάτων», για το τραγούδι «Η Μυστική Συνωμοσία των Μετρίων».

Δείτε το νέο video των DE FACTO

Κυριακή 04 Νοέ 2012

Την παραγωγή ανέλαβε η GO Productions σε συνεργασία με την tk film & photo. Τη σκηνοθεσία και το μοντάζ υπογράφει ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος. Το βίντεο βρίσκεται στο επίσημο κανάλι της μπάντας στο youtube.


Λίγα λόγια για τους De Facto
Η ιστορία τους ξεκινάει από τα σχολικά χρόνια, με τη δημιουργία ξενόγλωσσης μπάντας τους «Jailbreak». Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η χρήση ελληνικού στίχου και η σύνθεση τραγουδιών, αλλάζει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να αλλάξει και το όνομα τους σε De Facto.
Το 1998 υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Legend και κυκλοφορούν 3 δίσκους: «De Facto» (1998), «Μακρύς καιρός κοντεύει» (2000), ο οποίος πουλάει περισσότερα από 15.000 αντίτυπα, και «III» (2002). Το 2004 η Legend κυκλοφορεί ένα «Best of» με τίτλο «De Facto: Μπαλάντες».

Δύο χρόνια αργότερα, το 2006 κυκλοφορούν ως ανεξάρτητη παραγωγή με την Friday Records τον τέταρτο δίσκο με τίτλο «Ως του κόσμου την άκρη» και το 2011 τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο «Η αυλή των θαυμάτων».

Έχουν δώσει αναρίθμητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και είναι πάντοτε ενεργοί.

Οι De Facto είναι οι Πέτρος Παρασκευάς (ηλ. κιθάρα – φωνή), Πέτρος Μίσκος (μπάσο – φωνή) και ο Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα - φωνή).


Tags
Μουσικά Είδη:PopRockΚαλλιτέχνες:Πέτρος ΠαρασκευάςΠέτρος ΜίσκοςΜουσικά Όργανα:κιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε