ελληνική μουσική
365 online   ·  209.860 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο …από ανάγκη!

Μια εσωτερική ανάγκη, που γιγαντώθηκε με την κρίση ήταν το ερέθισμα για τον Διονύση Σαββόπουλο να πει Μάνο γιατί κάθε κομμάτι του λειτουργεί μέσα μας ως μέσο ...κάθαρσης!

Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο …από ανάγκη!

Δευτέρα 19 Νοέ 2012

Στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές χαρακτήρα «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί, στον Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένες οι δύο μουσικές βραδιές του Διονύση Σαββόπουλου στις 21 και στις 23 Νοεμβρίου στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο …από ανάγκη!

H μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας του Διονύση Σαββόπουλου - συμπεριλαμβανομένων των δύο sold out συναυλιών στο Ηρώδειο - έγιναν αιτία για την επανάληψη της μουσικής παράστασης με τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις … Τώρα»

Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου.

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Διευθύνει η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου, ενώ η διδασκαλία των χορωδιών έγινε από τον Βασίλη Χατζηνικολάου.

Παίζουν οι σολίστ, Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος & η Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Διονύση Σαββόπουλο.


Ο Σαββόπουλος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές:

Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.

Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασης μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση. Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνιμα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη. Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας. Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος. Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;

Διονύσης Σαββόπουλος

Αθήνα 6 Ιουλίου 2012

Ο Διονύσης ερμηνεύει Μάνο …από ανάγκη!

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Βίκυ Κοκκίνη E-mail: media@sgm.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη)

Ώρα έναρξης: 21:00


Τιμές Εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη 55€,

Α’ ζώνη 45€,

Γ’ ζώνη 25€

65+ & Πολύτεκνοι 10 €

Φοιτητές, νέοι άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α. 8 €

Σημεία Προπώλησης:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ομήρου 8 Αθήνα και στο 210 72 82 333


Tags
Καλλιτέχνες:Θύμιος ΠαπαδόπουλοςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε