ελληνική μουσική
  146 online   ·  211.038 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Πάντα γελαστοί και γελασμένοι... στο Θέατρο Βράχων

  “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...” είναι η παράσταση  που κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι. Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Μανώλη Μητσιά, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου

  Πάντα γελαστοί και γελασμένοι... στο Θέατρο Βράχων

  Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
  939 άρθρα στο MusicHeaven
  Παρασκευή 20 Σεπ 2013

  Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων»

  ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 

  «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...»

  Ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. 

   

  ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (Ώρα 21:00)ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, ΒΥΡΩΝΑΣ 

  “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...” Η παράσταση  που κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι. Ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, περιόδευσε με εκπληκτική επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και καταλήγει στην τελευταία της συναυλία, πάλι στην Αθήνα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, για να κλείσει θριαμβευτικά τον κύκλο αυτού του καλοκαιριού.

   

  Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν αυτή την παραγωγή,  σπάζοντας τα ρεκόρ της φετινής προσέλευσης σε πολλές πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Δίον, Αρχαία Ολυμπία κλπ.), αλλά το κυριότερο και το πιο ουσιαστικό ήταν ο τρόπος που αποδέχτηκε ο κόσμος την παράσταση «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...». Στις συναυλίες αυτές, διέκρινε κανείς μία απίστευτη σιωπή σε πάρα πολλά σημεία του προγράμματος, σιωπή η οποία κατέληγε σε μία αποθέωση. Μια σιωπή που έκρυβε πολύ μεγάλη ένταση, επιβεβαιώνοντας τον στίχο του Άλκη Αλκαίου «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή…». Με αποτέλεσμα η επικοινωνία του Θάνου Μικρούτσικου, των τραγουδιών του, των τραγουδιστών, των μουσικών, να είναι μια επικοινωνία ψυχής.

   

  Πάντα γελαστοί και γελασμένοι... στο Θέατρο Βράχων

  Το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» όπως είναι ίσως πια γνωστό, ξεκίνησε κατ’ αρχήν ως μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου να στηριχτεί στα λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει, μερικά από τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν ως εθνικοί ύμνοι: «Ερωτικό (Πιρόγα)», «Ρόζα», «Πάντα γελαστοί», «Ατομική μου ενέργεια»«Αυτό ήταν το αρχικό έναυσμα για να δημιουργηθεί ένας κύκλος τραγουδιών που να βασίζεται στα λαϊκά μου τραγούδια. ‘Όμως υπήρχε και το Γελασμένοι στο παιχνίδι, διότι τα τελευταία χρόνια, όντως και ανεξάρτητα από κομματικές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αισθάνεται γελασμένος με όλα όσα συμβαίνουν τα καταστροφικά για την επιβίωση του κόσμου.» Και έτσι μαζί με τα λαϊκά τραγούδια, μπήκαν στο πρόγραμμα αυτό και τραγούδια λαϊκού αισθήματος με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, τραγούδια που ο συνθέτης έχει γράψει στη δεκαετία του ’70, του ’80, του ’90, αλλά ακόμα και στις μέρες μας.

   

  Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, συνοδοιπόροι του Θάνου Μικρούτσικου,  4 από τους σημαντικότερους ερμηνευτές, για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει:

  «Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η νεώτερη όλων, είναι η μεγάλη τραγουδίστρια σήμερα στην Ελλάδα για να πει όλο αυτό το φάσμα των τραγουδιών και η τραγουδίστρια του μέλλοντος του ελληνικού τραγουδιού.»

  «Ο Δημήτρης Μπάσης, ακραιφνής λαϊκός τραγουδιστής με πολύ μεγάλη ευελιξία και ο πιο ρωμαλέος που έχουμε σήμερα στο λαϊκό τραγούδι.  Έχει βάλει πλώρη να ακουμπήσει τους μεγάλους τραγουδιστές της γενιάς μου.»

  «Ο Γιάννης Κότσιρας, του οποίου οι ερμηνείες από το Ηρώδειο αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις εξέπληξαν, είναι ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής που έχουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο.»

  «Ο συνομήλικός μου Μανώλης Μητσιάς, είναι ένας από τους ελάχιστους  Έλληνες τραγουδιστές που λειτούργησε ως η συνισταμένη της φωνής του νεοέλληνα.»

   

  Αυτή η παρέα λοιπόν, μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και επικεφαλής τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα μουσικό, όργωσαν την Ελλάδα και επιστρέφουν στην Αθήνα, την ίδια πόλη από την οποία ξεκίνησαν.

   

  Όπως ο Θάνος Μικρούτσικος λέει: «Ξέρουμε ότι βγαίνει ένα μεγάλο πάθος στη σκηνή, το έχουμε ζήσει, καταθέτουμε τις ψυχές μας, γεννιόμαστε και πεθαίνουμε πάνω στη σκηνή, αλλά αυτό το οφείλουμε σε εσάς, άνευ ίχνους λαϊκισμού, σε εσάς, στο δικό σας ήθος, στη δική σας παρουσία, στο δικό σας πάθος. Έτσι σάς περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, στην τελευταία μας συναυλία αυτής της περιοδείας, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 23 του μηνός και ώρα 9.00 μ.μ.».

   

  Διοργάνωση: Cricos Productions & Menta Art Events

   

  Info:

  Θέατρο Βράχων 


  Οδός Ταταούλων, Βύρωνας – Υμηττός

  Τηλ.: 210 7626438, 210 7626738

   

  Τιμές εισιτηρίων:

  Προπώληση: 12 ευρώ

  Ταμείο: 12 ευρώ (Ανέργων, φοιτητικό και ΑμεΑ), 15 ευρώ

   

  Σημεία Προπώλησης:

  - Καταστήματα PUBLIC

  - Viva 11876

  - ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

  - SEVEN SPOTS

  - Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού (Ευαγγελικής Σχολής 26, 6ος ορ.),

     Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-2.30 μ.μ.

  - Δημαρχείο Δάφνης (Έλλης 16 & Κανάρη, Δάφνη, 4ος ορ.), Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ.-12.00

  - Δημαρχείο Υμηττού (Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός), Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ.-12.00

  - Ταμείο Θεάτρου Βράχων, Καθημερινά 6.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.

  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

  #27869   /   22.09.2013, 00:08   /   Αναφορά

  Η συναυλία έχει ακυρωθεί.