ελληνική μουσική
  471 online   ·  210.652 μέλη
  chat
  αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

  Όταν η θυελλώδης δύναμη της αγάπης γίνεται τραγούδι - Crazy In Love, Beyoncé

  Το “Crazy In Love” περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ της Beyoncé, με τίτλο “Dangerously In Love”, που κυκλοφόρησε το 2003.

  Όταν η θυελλώδης δύναμη της αγάπης γίνεται τραγούδι - Crazy In Love, Beyoncé

  Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
  222 άρθρα στο MusicHeaven
  Τετάρτη 04 Φεβ 2015

  Όταν η θυελλώδης δύναμη της αγάπης γίνεται τραγούδι - Crazy In Love, Beyoncé
  Πρόκειται για ένα R&B τραγούδι αγάπης που ενσωματώνει στοιχεία της Funk, της Soul και της χορευτικής Pop της δεκαετίας του 1970 αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και φρέσκο ήχο. Οι στίχοι μιλάνε για μία ρομαντική εμμονή που κάνει την πρωταγωνίστρια του τραγουδιού να ενεργεί έξω από τον χαρακτήρα της και να χάνει τον έλεγχο του εαυτού της από την ενστικτώδη και θυελλώδη δύναμη της αγάπης.

  Το 2002, η Beyoncé είχε ήδη ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνονταν στο πρώτο της άλμπουμ. Η Columbia Records προγραμμάτιζε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ τον Οκτώβριο του 2002. Ωστόσο, η κυκλοφορία αναβλήθηκε αρκετές φορές προκειμένου η εταιρεία να κεφαλοποιήσει την επιτυχία του single “Dilemma” του Αμερικανού ράπερ Nelly, στο οποίο συμμετείχε η τραγουδίστρια των Destiny's Child, Kelly Rowland. Οι καθυστερήσεις αυτές επέτρεψαν τη Beyoncé να ηχογραφήσει περισσότερα τραγούδια.

  Πριν συναντηθεί με τη Beyoncé, ο 24χρονος τότε παραγωγός Rich Harrison είχε ηχογραφήσει ένα demo ενός κομματιού με τίτλο “Crazy Right Now”. Σ' αυτό ο Harrison χρησιμοποίησε τα εκπληκτικά και με στόμφο κόρνα από το τραγούδι “Are You My Woman? (Tell Me So)” των Chi-Lites, που είχε κυκλοφορήσει το 1970 και το οποίο έγραψε ο γεννημένος στο Chicago τραγουδιστής των Chi-Lites, Eugene Record. Ο Harrison ήξερε ότι είχε κάτι καλό στα χέρια του αλλά ήταν απρόθυμος να το διαρρεύσει σε λάθος καλλιτέχνη. Ο ίδιος είπε στο MTV News:

  - Θυμάμαι ότι όταν ηχογράφησα για πρώτη φορά το beat, το έπαιξα σε πολλούς φίλους μου, όπως κάνω συνήθως, και δεν μπορούσαν να το πιάσουν. Αλλά έτσι κατάλαβα ότι είχα στα χέρια μου κάτι ιδιαίτερο. Μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει ν' ακούσουν ολόκληρο το δίσκο. Το είχα, λοιπόν, στο δωμάτιο και πραγματικά δεν το είχα προωθήσει πολύ επειδή μερικές φορές δεν θες να το βγάλεις από την τσάντα σου πριν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Οι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν στ' αλήθεια και τους αφήνεις με μία λανθασμένη γεύση στο στόμα.  Γι' αυτό και ήταν κάτι που το κρατούσα μέχρι που δέχθηκα κλήση από την Beyoncé.  

  Η Beyoncé και ο Harrison συναντήθηκαν τρεις μήνες πριν την ηχογράφηση του τραγουδιού. Ο Harrison προέβλεπε ότι θα είχε μία εύκολη ημέρα: θα πήγαινε στο στούντιο, θα έπαιζε το χρυσό sample στη Beyoncé και θα περίμενε να δει το πρόσωπο της Beyoncé να λάμπει. Για να γιορτάσει την αναμενόμενη νίκη, ο Harrison βγήκε να διασκεδάσει στα clubs. Όμως την επόμενη μέρα τα πράγματα δεν πήγανε ακριβώς όπως τα σχεδίαζε.
  Κατ' αρχήν, ο Harrison πήγε στο στούντιο καθυστερημένα. Κι επιπλέον ήταν ολίγον μεθυσμένος. Πέταξε μία φράση του τύπου “Ω Θεέ μου, ήταν τρέλα” , αναφερόμενος στις νυχτερινές του περιπέτειες της προηγούμενης βραδιάς, κι όλα αυτά ενώ είχε συνάντηση μ' ένα πρόσωπο που δούλευε πάνω στον πιο αναμενόμενο δίσκο της χρονιάς.

  Όταν ο Harrison έπαιξε για πρώτη φορά το demo στη Beyoncé, η Τεξανή τραγουδίστρια είχε αρχικά αμφιβολίες, καθώς της φάνηκε ότι ήταν πολύ παλαιομοδίτικο και κανένας δεν χρησιμοποιούσε στον 21ο αιώνα riffs από πνευστά.

  Rich Harrison: Ήξερα ότι θα χρειαζόταν να προωθήσω το τραγούδι, γιατί ο ήχος του ήταν διαφορετικός από τ' άλλα τραγούδια εκείνης της εποχής.

  Ωστόσο το sample άρεσε πολύ στη Beyoncé και στη συνέχεια του είπε κάτι που ο Harrison δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα:
  - Λατρεύω την ιδέα! Γράψε τώρα το τραγούδι. Σε δύο ώρες θα είμαι πίσω.

  Έχοντας κάνει την παραγωγή κι έχοντας γράψει τραγούδια για την Mary J. Blige, την Alicia Keys και την Amerie, ο Rich Harrison δεν ήταν αρχάριος στο στούντιο αλλά το να γράψει μέσα σε δύο ώρες ένα τραγούδι ήταν ένας πολύ δύσκολος στόχος για οποιονδήποτε. Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα και οπλισμένος μ' έναν ήχο γεμάτο τυμπανοκρουσίες, ο Harrison είχε γράψει τα κουπλέ και το ρεφρέν, αφήνοντας τη γέφυρα για τη Beyoncé. Το θέμα του τραγουδιού προήλθε από την ίδια τη Beyoncé, η οποία έλεγε συνέχεια “I'm looking crazy right now” και ο Harrison της έλεγε την ίδια φράση τραγουδιστά.

  Σε μία συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Observer, η Beyoncé είπε σχετικά:
  - Πριν ξεκινήσω την ηχογράφηση του δίσκου έπρεπε να βρω με ποιους παραγωγούς θα συνεργαζόμουνα. Γι' αυτό και είχα συναντήσεις και συνεντεύξεις με κάθε παραγωγό από την ανατολική ακτή και με κάθε παραγωγό από τη δυτική ακτή, όλη την ημέρα για δύο ημέρες, κάθε 30 λεπτά και κάποιος άλλος. Γνώρισα τον Rich Harrison ίσως και 3 μήνες πριν κάνω το τραγούδι, και μου έπαιξε το κομμάτι. Όταν το άκουσα είπα “Θεέ μου, αυτό είναι τέλειο!”. Απλά δεν μπορούσαμε να κατασταλάξουμε στο τι θα γράφαμε μ' αυτό. Φαινόμουνα σαν τρελή με τα ρούχα που φόραγα κι έλεγα συνέχεια “μοιάζω με τρελή τώρα”. Ήθελα να βγω έξω και ν' αγοράσω ένα δώρο γενεθλίων για την Kelly αλλά δεν ήθελα να βγω από το στούντιο επειδή φοβόμουν ότι ο κόσμος θα με φωτογράφιζε. Φόραγα πράγματα που δεν ταίριαζαν, τα μαλλιά μου ήταν αχτένιστα, απλά φαινόμουν σαν τρελή. Και τότε ο Harrison είπε: “Αυτό είναι!” κι εγώ ήμουν σαν να έλεγα “Ναι, καλά...”. Τότε άρχισε να τραγουδά “I'm looking so crazy right now” και στη συνέχεια ήρθε το “Uh-oh, uh-oh...”, το πιο πιασάρικο μέρος του τραγουδιού. Έτσι το γράψαμε κι αυτό ήταν

  Η Beyoncé, σε μία συνέντευξή της στο συγγραφέα Dennis Hensley, είπε:
  - Το τραγούδι μιλάει για το πως, όταν είσαι ερωτευμένος, κάνεις πράγματα που είναι έξω από το χαρακτήρα σου κι εσένα δεν σε νοιάζει επειδή είσαι απλά ανοιχτός. Το τραγούδι βγήκε από μέσα μου όταν πραγματικά μία μέρα στο στούντιο έμοιαζα με τρελή. Είπα “Φαίνομαι τρελή τώρα” και ο Rich Harrison, ο παραγωγός, είπε “Αυτό είναι το τραγούδι!”.

  Η ηχογράφηση έγινε στα SONY Music Studios της Νέας Υόρκης με παραγωγούς τον Rich Harrison και την Beyoncé Knowles. Οι ίδιοι μαζί με τον Shawn Carter (γνωστό ως Jay-Z) αναφέρονται ως δημιουργοί του τραγουδιού.

  Η δομή των στίχων έχει την παραδοσιακή μορφή κουπλέ-ρεφρέν. Ο Jay-Z ανοίγει το τραγούδι με ένα σύντομο κουπλέ ραπ που περιέχει τους στίχους “Yes! It's so crazy right now! Most incredibly, it's ya girl, Bee, It's ya boy, young. You ready?”. Μετά η Beyoncé τραγουδάει το χαρακτηριστικό και πιασάρικο “Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no” και ο Jay-Z συνεχίζει το μονόλογο. Η Beyoncé ξεκινά το πρώτο κουπλέ ακολουθούμενη από μία χορωδία που σφυρίζει. Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τη φράση “Uh oh, uh oh...”, που οδηγεί στο δεύτερο κουπλέ. Ακολουθεί το ρεφρέν, το οποίο δίνει τη θέση του στο δεύτερο κουπλέ ραπ. Το τραγούδι συνεχίζει στη γέφυρα και μετά η Beyoncé τραγουδάει ξανά το ρεφρέν και το κομμάτι σβήνει με τα πνευστά.    
  Το “Crazy In Love” γράφτηκε σε ρε ελάσσονα (D minor) και σολ μείζονα (G major). Ο Rich Harrison έπαιξε όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένων και των sequencers και των congas. Παρόλο που το “Crazy In Love” ανήκει στο είδος της R&B και της Funk, είναι χτισμένο στο ρυθμό της Hip-Hop αλλά μπορούμε να διακρίνουμε και όργανα, όπως η κουδούνα, που συναντάμε συχνά στη samba και σε άλλα παρόμοια είδη μουσικής. Ο ρυθμός του είναι μέτριος, στα 100 bpm (beats per minute). Η Beyoncé είπε στην σκωτσέζικη κυριακάτικη εφημερίδα Sunday Herald ότι το beat του τραγουδιού είναι τόσο σκληρό ώστε σου πληγώνει την καρδιά! Μ' αυτό το ντελιριακά πιασάρικο τραγούδι η Beyoncé αποδεικνύει ότι δεν κρατάει τη φωνή της μόνο για τις μπαλάντες, αλλά μπορεί ν' ακούγεται σίγουρη και σέξι ακόμα και σε χορευτικά κομμάτια, ιδιαίτερα όταν έχει κι έναν αρσενικό πόλο, όπως τον Jay-Z. 
  Η συμμετοχή του Jay-Z στο μέρος του ραπ ήταν προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Η Beyoncé και ο Jay-Z γνωρίστηκαν το 2002 και έγιναν ζευγάρι, γεγονός που εξηγεί και τις αρκετές συμμετοχές του Jay-Z σε τραγούδια της Beyoncé. Όμως το “Crazy In Love” ήταν η πρώτη τους συνεργασία. Κατά τις 2 το πρωί, ο Jay-Z μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το ραπ μέρος, το οποίο το σκέφτηκε μέσα σε 10 λεπτά και μάλιστα χωρίς να το γράψει. Αν και ο Harrison δεν ήταν εκείνη την ώρα στο στούντιο, έμαθε για τη θετική άποψη που είχε ο Rapper για το τραγούδι μέσω του Young Guru, μηχανικού ήχου του Jay-Z και φίλου του Harrison, με τον οποίο πηγαίνανε μαζί στο πανεπιστήμιο Howard. Όταν μάλιστα ο Harrison άκουσε την προσθήκη του Jay-Z ξετρελάθηκε!

  Rich Harrison: Θυμάμαι πως όταν άκουσα για πρώτη φορά την εκδοχή με τον Jay-Z, ήμουνα στο αυτοκίνητό μου και ούρλιαζα, Ουάου!

  Παρά τις επευφημίες της Beyoncé και του Jay-Z, ο Harrison δεν περίμενε ότι το τραγούδι θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία:
  - Όχι, όχι σ' αυτό το μέγεθος. Θέλω να πω... το έγραψα μετά από μεθύσι!

  Αυτό, όμως, που έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία το “Crazy In Love”, δεν φαίνεται να είναι ούτε η αυθάδης φωνή της Beyoncé ούτε το ζουμερό ραπ του Jay-Z. Το τραγούδι “τα σπάει” χάρη στο sample των πνευστών, κάτι που παραδέχτηκε κι η ίδια η Beyoncé όταν ρωτήθηκε τι έκανε το τραγούδι να είναι τόσο ζωντανό και μεταδοτικό:
  - Είναι το μέρος των πνευστών. Έχει αυτή την αίσθηση του παλιού σχολείου. Δεν ήμουν σίγουρη ότι το κοινό θα το έπιανε.

  Όταν η θυελλώδης δύναμη της αγάπης γίνεται τραγούδι - Crazy In Love, BeyoncéΤο “Crazy In Love” κυκλοφόρησε αρχικά σε single στις 20 Μαΐου του 2003 και αργότερα συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ “Dangerously In Love” που κυκλοφόρησε τον επόμενο μήνα.

  Οι κριτικοί επαίνεσαν τόσο το μέρος με τα πνευστά, όσο και τη συμμετοχή του Jay-Z αλλά και την αυτοπεποίθηση και προκλητική χάρη με την οποία η Beyoncé ερμήνευσε τους στίχους, χαρακτηρίζοντας το τραγούδι ως “καυτό”, “σκληροπυρηνικό” και “άμεσα εθιστικό”. Πολλοί το αποκάλεσαν “ύμνο του καλοκαιριού του 2003”. Η βρετανική εφημερίδα The Times έγραψε ότι το τραγούδι σού δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα τύμπανα και χάλκινα όργανα. Το περιοδικό Rolling Stone έγραψε ότι το “Crazy In Love” έχει τόση ενέργεια ώστε η Beyoncé ακούγεται χαλαρή και σέξι, κυριευμένη από συναισθήματα που δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει ούτε να ελέγξει. Επίσης έγραψε ότι το τραγούδι βρυχάται από τα ηχεία με τη δύναμη της προωθητικής ενέργειας του sample των πνευστών και την επιβλητική παρουσία του Jay-Z. Το Allmusic το περιέγραψε ως “εντυπωσιακό Pop αριστούργημα”. Το MTV News θεώρησε το τραγούδι ως την πιο περήφανη στιγμή του “Dangerously In Love”. Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι με τα πνευστά, τις αρμονίες, τα samples και το ραπ του Jay-Z, στα δύο πρώτα λεπτά του “Crazy In Love” συμβαίνουν περισσότερα απ' ό,τι έχουν τα περισσότερα άλμπουμ στο σύνολό τους. Και συνεχίζει γράφοντας ότι το τραγούδι είναι τόσο εντυπωσιακό που το άλμπουμ δεν ανακτά ποτέ από αυτό καθώς ό,τι ακολουθεί φαίνεται συγκριτικά υποδεέστερο. Οι New York Times έγραψαν ότι το “Crazy In Love” είναι το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ χάρη στην απλότητά του και τον ακαταμάχητο συνδυασμό των θριαμβευτικών πνευστών με τον ασθενή hip hop ρυθμό. Επίσης έγραψε ότι τα φωνητικά της Beyoncé είναι άψογα και επιτήδεια και δεν μεταφέρουν σε καμία περίπτωση την κατάσταση που περιγράφουν οι στίχοι. Το ηλεκτρονικό περιοδικό Slant έγραψε ότι οι στίχοι, η δομή της μουσικής και τα φωνητικά του Jay-Z συνέβαλαν στο να κάνουν το “Crazy In Love” ένα υπέροχο βιογραφικό για την Beyoncé. Το βρετανικό περιοδικό New Musical Express έγραψε ότι το “Crazy In Love” είναι ένα ιδιοφυές Funk-Soul τραγούδι που σε κάνει να κουνάς το κεφάλι σου και να λικνίζεις το σώμα σου ενώ επαινεί και τη συμμετοχή του Jay-Z. Οι Los Angeles Times έγραψαν ότι τέτοια σέξι χορευτικά κομμάτια όπως το με άρωμα παλαιού Funk “Crazy  In Love” κάνουν μία παραγωγή ενδιαφέρουσα. Το IGN έγραψε ότι ενώ άλλα τραγούδια που συνδυάζουν το Rap με την R&B συχνά αποτυγχάνουν, το συγκεκριμένο λειτουργεί καλά καθώς οι λεκτικές αντιπαραθέσεις της Beyoncé και του Jay-Z μοιάζουν μ' ένα ωραίο παιχνίδι του ενός εναντίον του άλλου.

  Το “Crazy In Love” δεν ήταν μόνο το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε η Beyoncé στη σόλο της καριέρα, αλλά ήταν και το πρώτο της Νο 1 στις Η.Π.Α. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά το “Crazy In Love” ήταν το μόνο τραγούδι που ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α. και της Μεγάλης Βρετανίας.
  Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου του 2003 έριξε από την κορυφή των βρετανικών charts το “Bring Me To Life” των Evanescence και ανέβηκε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας. Ταυτόχρονα, το άλμπουμ της Beyoncé ήταν επίσης στο Νο 1 κι έτσι η Beyoncé έγινε μόλις η τρίτη τραγουδίστρια στην ιστορία, που είχε το Νο 1 στα singles και στα albums ταυτόχρονα (προηγήθηκαν η Mariah Carey το 1994 και η Kylie Minogue το 2001). Συμπεριλαμβάνοντας και την καριέρα της στις Destiny's Child, το “Crazy In Love” έγινε το τρίτο Νο 1 της Beyoncé στη Μεγάλη Βρετανία. Το single παρέμεινε στην κορυφή για 3 εβδομάδες ενώ συνολικά συμπλήρωσε 15 εβδομάδες στο βρετανικό Top 100.

  Εν τω μεταξύ, στις 12 Ιουλίου, το single ανέβηκε και στο Νο 1 των Η.Π.Α. όπου γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς έμεινε στην κορυφή των αμερικάνικων charts επί 8 συνεχόμενες εβδομάδες. Μάλιστα το τραγούδι είχε τραβήξει την προσοχή πριν ακόμα κυκλοφορήσει στα καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς παιζόταν συνέχεια από τα ραδιόφωνα. Την ίδια εβδομάδα που το single ανέβηκε στο Νο 1, το άλμπουμ “Dangerously In Love” έκανε το ντεμπούτο του ανεβαίνοντας απευθείας στο Νο 1 των Η.Π.Α. στην κατηγορία των άλμπουμ. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2003, το “Crazy In Love” ήταν το τραγούδι με τα περισσότερα downloads στις Η.Π.Α. για 4 συνεχόμενες εβδομάδες.

  Το “Crazy In Love” έγινε επίσης Νο 1 στην Ιρλανδία, Νο 2 στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ισπανία και Καναδά, Νο 3 στην Ουγγαρία και Ελβετία, Νο 4 στη Σουηδία, Νο 5 στο Βέλγιο, τη Δανία, Νορβηγία και Ιταλία, Νο 6 στη Γερμανία και την Αυστρία, Νο 12 στη Φινλανδία και Νο 21 στη Γαλλία. Επίσης είναι το δεύτερο σε πωλήσεις single της δεκαετίας του 2000, πίσω από το “Hips Don't Lie” της Shakira.

  Το “Crazy In Love” κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού στα MTV Europe Music Awards και δύο βραβεία Grammy στις κατηγορίες Best R&B Song και Best Rap/Sung Collaboration ενώ ήταν και υποψήφιο στην κατηγορία Record Of The Year. Η Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών (ASCAP) το αναγνώρισε ως ένα από τα πιο πολυπαιγμένα τραγούδια του 2004 στα ASCAP Pop Music Awards, απονέμοντας το βραβείο Publisher Of The Year στην EMI. Το τραγούδι κέρδισε το VIBE Award του περιοδικού Vibe στην κατηγορία Coolest Collaboration, βραβείο στην κατηγορία Best R&B/Urban Track στα 19αΕτήσια Διεθνή Dance Music Awards και ένα BET Award στην κατηγορία Best Collaboration ενώ ήταν και υποψήφιο στην κατηγορία Viewers Choice Awards. Μετά την παραλαβή του βραβείου στα BET Awards, η Beyoncé αφιέρωσε το βραβείο στην οικοδέσποινα του show, την κωμική ηθοποιό Mo’Nique, που διακωμώδησε τη χορογραφία του “Crazy In Love” με έξι εξίσου απολαυστικές αλλά... μεγάλου μεγέθους χορεύτριες. Το τραγούδι ήταν επίσης υποψήφιο στα 36α NAACP Image Awards στην κατηγορία Outstanding Song και στα Kids’ Choice Awards στην κατηγορία Favorite Song.

  Το “Crazy In Love” κυκλοφόρησε και σε εκδοχή χωρίς το ραπ καθώς και σε διάφορα remix: Adam 12 So Crazy Remix, Ben Sage VIP, DJ Stylezz Remix, Eat More Cake Crazy In Ibiza Remix, Juniors World Remix, Maurice’s Nu Soul Remix, Rockwilder Remix. Κάποια από αυτά κυκλοφόρησαν με την εναλλακτική γραφή “Krazy In Luv”. Το Maurice’s Nu Soul Remix επιταχύνει το ρυθμό μεταφέροντας το τραγούδι από το hip hop στο χώρο της house, αποδίδοντας μάλιστα και ένα βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Remixed Recording Non-Classical στο δημιουργό του, Αμερικανό παραγωγό Maurice Joshua. Αντιθέτως, το Rockwilder Remix επιβραδύνει το ρυθμό και κάνει το τραγούδι πιο βαθύ και πιο Funky. Κανένα από τα δύο αυτά remix δεν έρχεται κοντά στο πρωτότυπο, αλλά και τα δύο είναι ευφάνταστα και πολύ καλά. Το Eat More Cake Crazy In Ibiza Remix είναι μία πανέμορφη Lounge εκδοχή του τραγουδιού από τους Λονδρέζους Eat More Cake. Μία εκτέλεση του “Crazy In Love” που περιλαμβάνεται σε ασιατικές εκδόσεις του άλμπουμ “Dangerously In Love”, περιέχει ραπ στα κινέζικα, που ερμηνεύει ο ταϊβανέζικης καταγωγής Αμερικανός τραγουδιστής Vanness Wu αντί της ερμηνείας του Jay-Z.

  Για την προώθηση του τραγουδιού, το “Crazy In Love” συνοδεύτηκε από ένα μουσικό βίντεο, σκηνοθεσίας του Jake Nava, που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2003. 
  Στην εκπομπή του MTV “Making Of The Video”, η Beyoncé είπε σχετικά:
  - Το βίντεο εκθειάζει την εξέλιξη μιας γυναίκας. Αναφέρεται σ’ ένα κορίτσι που βρίσκεται σε μία σχέση. Συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένη και κάνει πράγματα που δεν θα έκανε κανονικά, αλλά δεν τη νοιάζει. Δεν δίνει σημασία κι αυτό επειδή είναι απλά ερωτευμένη.

  Μ’ ένα άρωμα υπερσεξουαλικότητας και αιχμηρών γραφικών, ο Jake Nava παρέδωσε στους θεατές τα... χοροπηδηχτά οπίσθια της Beyoncé.
  Στο βίντεο βλέπουμε τη Beyoncé να εκτελεί διάφορες χορευτικές κινήσεις. Η ίδια η Beyoncé χορογράφησε πολλές από τις κινήσεις της, με το σώμα της να αποτελεί το αδιαμφισβήτητο έμβλημα του βίντεο.

  Αρχικά βλέπουμε την τραγουδίστρια να φοράει ένα αμάνικο μπλουζάκι, κοντό σορτσάκι και κόκκινες γόβες και, αφού διασχίζει ένα δρόμο, να εκτελεί έναν περίτεχνο χορό σε ένα βάθρο. Η σκηνή αλλάζει και βλέπουμε τη Beyoncé σ’ ένα σκηνικό φωτογράφησης, που θυμίζει την αντίστοιχη σκηνή από το βίντεο του “Jenny From The Block” της Jennifer Lopez που είχε βγει την προηγούμενη χρονιά. Ζεστός φωτισμός, τρομακτικό μακιγιάζ και... πολλά πόδια.
  Στη συνέχεια η Beyoncé βρίσκεται με διάφορες χορεύτριες σ’ ένα στενό δρόμο, όπου η τραγουδίστρια φοράει καπελάκι του μπέιζμπολ και μακρύ παντελόνι. Κατόπιν εμφανίζεται ο Jay-Z, ο οποίος ανάβει έναν αναπτήρα και βάζει φωτιά σε μία γραμμή βενζίνης που οδηγεί σ’ ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο εκρήγνυται και ο Jay-Z ξεκινά να ραπάρει με τη Beyoncé να χορεύει δίπλα του φορώντας ένα εξωτικό μεταξένιο ρούχο (που μοιάζει με εσώρουχο) και από πάνω μία γούνα. Η Beyoncé κλωτσάει έναν πυροσβεστικό κρουνό και συνεχίζει να χορεύει με το νερό να πετιέται παντού και την ίδια να λούζεται στο νερό και στο γοητευτικό μπλε φως. Το βίντεο τελειώνει με την Beyoncé και τις χορεύτριές της να χορεύουν μπροστά από έναν μεγάλο ανεμιστήρα φορώντας πολύχρωμα ρούχα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το ουδέτερο φόντο του σκηνικού. Στο βίντεο συμμετέχει ως χορεύτρια και η πρώην τραγουδίστρια των Pussycat Dolls, Carmit Bachar.

  Το μουσικό βίντεο πήρε θετικές κριτικές, με την εφημερίδα The Philadelphia Inquirer να γράφει μάλιστα ότι η Beyoncé κουνάει κάθε σπιθαμή του περίφημου φωτογενούς θεϊκού κορμιού της. 

  Το βίντεο κέρδισε τρία βραβεία στα MTV Video Music Awards (Καλύτερο Γυναικείο Βίντεο, Καλύτερο R&B Βίντεο και Καλύτερη Χορογραφία) και το 2004 ο σκηνοθέτης Jake Nava κέρδισε το βραβείο του Music Video Production Association για το καλύτερο R&B Video της χρονιάς (ο ίδιος σκηνοθέτης γύρισε αργότερα, μεταξύ άλλων, και το βίντεο του “She Wolf” της Shakira και του “Someone Like You” της Adele). Την ίδια χρονιά, το βίντεο κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Συνεργασίας στα MTV Video Music Awards της Ιαπωνίας, όπου ήταν υποψήφιο και για το βραβείο του Καλύτερου Γυναικείου Βίντεο. Επιπλέον, κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Διεθνούς Βίντεο στα MuchMusic Video Awards ενώ ήταν υποψήφιο και στα 36αNAACP Image Awards στην κατηγορία Outstanding Music Video.

  Το πορτοκαλί φόρεμα Versace που φορούσε στο βίντεο η Beyoncé,  αποθανατίστηκε στο κέρινο ομοίωμά της που κοσμεί το Μουσείο της Madame Tussaud.

  Από το 2003, το “Crazy In Love” έγινε ένα από τα βασικά τραγούδια των ζωντανών εμφανίσεων και των περιοδειών της Beyoncé. Την πρώτη φορά που το ερμήνευσε ζωντανά με τον Jay-Z ήταν στις 28 Αυγούστου του 2003 κατά τη διάρκεια των MTV Video Music Awards. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, στην περιοδεία Dangerously In Love, το “Crazy In Love” ήταν το τραγούδι με το οποίο έκλεινε τις συναυλίες της η Beyoncé.
  Το Φεβρουάριο του 2004, το ερμήνευσε ζωντανά στα Brit Awards φορώντας ένα λευκό φόρεμα του Roberto Cavalli με διαμάντια αξίας 500.000 δολαρίων. Η ντίβα της Pop εμφανίστηκε στη σκηνή εν μέσω καπνών και αποχώρησε με το βραβείο στην κατηγορία Best International Female Solo Artist. Το Μάιο της ίδιας χρονιάς ερμήνευσε το τραγούδι μαζί με τον Jay-Z στο φεστιβάλ του φιλανθρωπικού ιδρύματος The Prince’s Trust που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Η Beyoncé ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν ο Jay-Z ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει τα μέρη του και πάνω από 30.000 άτομα φώναζαν ενθουσιασμένα σε παροξυσμό.

  Στην περιοδεία The Beyoncé Experience (2007), το “Crazy In Love” ήταν το τραγούδι με το οποίο άνοιγαν οι συναυλίες της Beyoncé, παρεμβάλλοντας σ’ αυτό και μέρος από το “Crazy” των Gnarls Barkley. Στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας, και μετά την εμφάνισή της στο Madison Square Garden, οι New York Times έγραψαν: “Η Beyoncé ανέβηκε στη σκηνή του Madison Square Garden το βράδυ του Σαββάτου, έκανε μία γρήγορη επιβλητική χειρονομία, και έβρεξε σπινθήρες. Η μπάντα της έπιασε το Funk ρυθμό του “Crazy In Love” κι αυτή άρχισε να τραγουδά και να χορεύει, εναλλάσσοντας τις stop-motion γωνιακές πόζες με διαβολικά κουνήματα, μεταμορφωμένη από ρομπότ σε ξελογιάστρα. (...) Όπως πολλά τραγούδια της Beyoncé, το “Crazy In Love” αντιμετωπίζει το ειδύλλιο ως αγώνα για την εξουσία και είναι δύσκολο να τη φανταστεί κανείς να μην κερδίζει στο τέλος”. Το περιοδικό The Hollywood Reporter έγραψε ότι “Η ερμηνεία της στο “Crazy In Love” συμπεριελάμβανε μερικές εκπληκτικές ενορχηστρώσεις που έδιναν φρεσκάδα στο υλικό”. Ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού από αυτή την περιοδεία κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή μέσω iTunes και συμπεριλήφθηκε στο DVD “The Beyoncé Experience Live” (ηχογράφηση 2 Σεπτεμβρίου 2007 στο Los Angeles), στη γιαπωνέζικη έκδοση του οποίου περιλαμβάνεται και το Rockwilder Remix στο bonus disk.

  Στις 4 Απριλίου του 2008, η Beyoncé παντρεύτηκε τον κατά 12 χρόνια μεγαλύτερό της Jay-Z και το “Crazy In Love” ήταν το τραγούδι που επέλεξαν για τον πρώτο τους χορό.

  Στην περιοδεία I Am... Tour (2009-2010), το “Crazy In Love” ήταν συνήθως το δεύτερο τραγούδι του προγράμματος, αν και στη συναυλία που έδωσε η Beyoncé στην Αθήνα (8 Νοεμβρίου 2009, Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο ΟΑΚΑ) ήταν το εναρκτήριο κομμάτι. Ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού από αυτή την περιοδεία συμπεριλήφθηκε στο DVD/CD “I Am... World Tour”.

  Τον Ιούνιο του 2011 η Beyoncé ερμήνευσε το τραγούδι σε μία συναυλία που έδωσε στη Νίκαια της Γαλλίας καθώς και στο Glastonbury Festival, μπροστά σ’ ένα κοινό 175.000 ατόμων, όπου το “Crazy In Love” ήταν το εναρκτήριο τραγούδι της συναυλίας της.
  Τον Αύγουστο του 2011, έδωσε τέσσερις συναυλίες στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης όπου ερμήνευσε το τραγούδι σε μία πιο αργή και Jazz εκτέλεση. Η εκτέλεση αυτή περιλαμβάνεται στο DVD “Live At Roseland: Elements Of 4” που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.
  Κατά τη διάρκεια της ειδικής εκπομπής A Night With Beyoncé που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 από το βρετανικό κανάλι ITV, η Beyoncé ερμήνευσε το “Crazy In Love” μπροστά σ’ ένα επιλεγμένο κοινό.

  Το Μάιο του 2012, στην πρώτη της συναυλία μετά τη γέννηση της κόρης της, Blue Ivy, η Beyoncé ερμήνευσε το “Crazy In Love” τις 4 βραδιές που τραγούδησε στο Atlantic City για τα εγκαίνια του πολυχώρου Revel. Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, όπου το “Crazy In Love” ήταν το πέμπτο στη σειρά τραγούδι, ο Jay-Z δεν εμφανίστηκε στη σκηνή αλλά ακούστηκε η προηχογραφημένη φωνή του.

  Τον Οκτώβριο του 2012, στη συναυλία που έδωσε ο Jay-Z στο Barclays Center στο Brooklyn, η Beyoncé ανέβηκε στη σκηνή και αποθεώθηκε από το κοινό. Ντυμένη για την περίσταση φορούσε ένα τζόκεϊ New Jersey Nets, των οποίων ο Jay-Z είναι συνιδιοκτήτης, και ερμήνευσε τρία τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το “Crazy In Love”.   

  Το Φεβρουάριο του 2013, η Beyoncé ερμήνευσε το τραγούδι στο ημίχρονο του Super Bowl XLVII. Τον Ιούλιο του 2013, οι αρθρογράφοι του περιοδικού Rolling Stone κατέταξαν τη Beyoncé στο Νο 33 της λίστας με τους 50 καλύτερους live καλλιτέχνες, επισημαίνοντας ότι η ερμηνεία της στο «Crazy In Love» ήταν ένα από τα ορόσημα των συναυλιών της, με την τραγουδίστρια να επιδεικνύει επιδέξια τα κάλλη της.

  Άλλες εκτελέσεις

  • Mickey Joe Harte (2003, ακουστική εκτέλεση στη συλλογή “Even Better Than The Real Thing vol. 1”).
  • Guy Sebastian (Νοέμβριος 2003, στον τελικό του Australian Idol, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος και ήταν ο τελικός νικητής).
  • Vitamin String Quartet (2003, στο άλμπουμ “The String Quartet Tribute To Beyoncé”).
  • Girl Talk (2003, κυκλοφόρησε το “Pump It Up”, όπου στο σημείο 0:31 ακούγεται sample από το “Crazy In Love”).
  • Maia Lee (2004, στο Singapore Idol, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη).
  • Snow Patrol (Ιούλιος 2004, στην επανέκδοση του single “Spitting Games”. Το είχαν παίξει ζωντανά στη ραδιοφωνική εκπομπή του Zane Lowe στο BBC Radio 1. Αρχικά η εκτέλεσή τους πυροδοτεί ένα συγκρατημένο γέλιο αλλά σύντομα αποδεικνύεται ότι η επιλογή είναι μάλλον ατυχής).
  • David Byrne (Ιούνιος 2005, έκλεισε την εμφάνισή του στο Hollywood Bowl με μία χρωματισμένη με samba εκτέλεση του “Crazy In Love”).
  • Fort Minor (Οκτώβριος 2005, κυκλοφόρησε το “Green Lantern Intro”, όπου χρησιμοποίησε sample από το “Crazy In Love”).
  • Cut & Run (2006, κυκλοφόρησαν το “Public Enema”, όπου χρησιμοποίησαν sample από το “Crazy In Love”).
  • Kleptones (Μάρτιος 2006, κυκλοφόρησαν το “03:40 – Crazy Tonight = Strong Teeth” όπου περιλαμβάνεται μέρος από το “Crazy In Love”).
  • Magic Numbers (2006, στο single “I See You, You See Me”).
  • Tracy Bonham (2006, στο EP “In The City + In The Woods”).
  • Jessica Mauboy (2006, Jazz εκδοχή στο Australian Idol. Η ίδια, τον Ιούνιο του 2008, ερμήνευσε το τραγούδι και στο Indonesian Idol μαζί με κάποιους από τους διαγωνιζόμενους).
  • Musical Tribute To The Sims (2007, στο άλμπουμ “Songs In The Key Of Simlish”).
  • Switchfoot (2007, ροκ εκτέλεση, την οποία γύρισαν και σε βίντεο. Οι Switchfoot επανεφευρίσκουν το τραγούδι αφήνοντας το δικό τους ροκ στίγμα και διατηρώντας ταυτόχρονα τη βασική μελωδία του τραγουδιού).
  • Puppini Sisters (Οκτώβριος 2007, Swing εκτέλεση στο άλμπουμ “The Rise And Fall Of Ruby Woo”. Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έγραψε ότι στην εκτέλεση αυτή οι Puppini Sisters «τραγουδούν το “Crazy In Love” σαν να βρίσκονται σε παράνομο στέκι που σερβίρει αλκοόλ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, εκεί που οι γυναίκες είναι θανάσιμα κομψές, οι άντρες μοιραία αρρενωποί και η μουσική τους το τέλειο soundtrack για να ερωτευτούν». Η εκτέλεση των Puppini Sisters κυκλοφόρησε και σε single και γνώρισε remix από τους The Real Tuesday Weld).
  • Baseballs (Μάιος 2009, στο άλμπουμ “Strike!”).

  • Antony and the Johnsons (Αύγουστος 2009, πολύ ενδιαφέρουσα εκτέλεση στο single “Aeon”. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα Legacy Studios της Νέας Υόρκης και συμμετείχαν οι Antony Hegarty στη φωνή, Julia Kent στο τσέλο, CJ Camerieri στο κοντραμπάσο και την τρομπέτα, Jacqui Kerrod στην άρπα, Alexandra Knoll στο όμποε, Nico Muhly στο πιάνο, Alissa Smith στη βιόλα, Cenovia Cummins στο βιολί, Maxim Moston στο βιολί και Rob Moose στο βιολί, το μαντολίνο και glockenspiel).
  • Pattern Is Movement (2009, εκτέλεση την οποία ισχυρίζονται ότι εμπνεύστηκαν από αυτή των Antony and the Johnsons).
  • Maxence Cyrin (Ιούλιος 2010, οργανική εκτέλεση στο άλμπουμ “Novo Piano”).
  • Heike Has The Giggles (2011)
  • Xaphoon Jones (2011, κυκλοφόρησε το “But Beyoncé Had One Of The Best Videos Of All Time”, όπου περιλαμβάνεται sample από το “Crazy In Love”).
  • JoJo (Οκτώβριος 2011, ερμήνευσε το τραγούδι ζωντανά σε μία συναυλία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς).
  • Robin Thicke και Olivia Chisholm (Ιούνιος 2012, ερμήνευσαν το τραγούδι στο τηλεοπτικό show Duets).
  • Emeli Sandé και η Bryan Ferry Orchestra (Μάιος 2013, Swing εκτέλεση στο soundtrack της ταινίας «The Great Gatsby». Το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ, τραγουδισμένο μ’ έναν εκπληκτικό επείγοντα χαρακτήρα που σιγοβράζει).
  • Third Degree (Οκτώβριος 2013, στο αυστραλέζικο τηλεοπτικό show X Factor).
  • C Major (Μάιος 2014, στο αυστραλέζικο τηλεοπτικό show The Voice).

   

  Το “Crazy In Love” συμπεριλήφθηκε στα Soundtracks των ταινιών: «Bridget Jones, Η Επόμενη Σελίδα» (Bridget Jones: The Edge Of Reason, 2004), «White Chicks» (2004), «Ταξί» (Taxi, 2004), «Ένας Για Όλες» (Good Luck Chuck, 2007, σε εκτέλεση των Antique Gold), «Gayby» (2012) και «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (The Great Gatsby, 2013, σε εκτέλεση της Emeli Sandé με τη Bryan Ferry Orchestra). Η Beyoncé ηχογράφησε ξανά το τραγούδι για την ταινία «Πενήντα Αποχρώσεις Του Γκρι» (Fifty Shades Of Grey», 2015) και χρησιμοποιήθηκε στο trailer της ταινίας. Την παραγωγή σ’ αυτή την πιο αργή εκτέλεση την έκανε ο Boots και την ενορχήστρωση των εγχόρδων η Margot. Και οι δύο καλλιτέχνες δούλεψαν και για το πέμπτο άλμπουμ της Beyoncé («Beyoncé», 2013). Η Margot είπε σχετικά:
  - Με εμπνέει να δουλεύω πάνω σε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών γιατί ωθεί τα όριά μου προς μία κατεύθυνση στην οποία δεν θα είχα αναγκαστικά καταλήξει. Προφανώς ξέρω πως πάει το «Crazy In Love», αλλά ήξερα ότι υπήρχε η δυνατότητα τα φωνητικά να είναι διαφορετικά. Είναι σχεδόν πιο ευάλωτο και όμορφο μ’ αυτόν τον τρόπο γιατί κάνεις τρελά πράγματα όταν ερωτεύεσαι. Με την ατμόσφαιρα αντεστραμμένη και αλλαγμένη το καθιστά ακόμη πιο δυνατό.

  Το «Crazy In Love» ακούστηκε επίσης στις τηλεοπτικές σειρές «That’s So Raven» (2005) και «Glee» (2009).
  Το 2002 η Beyoncé υπέγραψε συμβόλαιο με την Pepsi και εμφανίστηκε σε αρκετές από τις διαφημιστικές της εκστρατείες, σε μία εκ των οποίων το “Crazy In Love” χρησιμοποιήθηκε ως μουσική υπόκρουση.

  Σε μία συνέντευξή της στο περιοδικό Billboard το 2011, η Beyoncé είπε για το τραγούδι:
  - Το “Crazy In Love” ήταν άλλη μία από αυτές τις κλασικές στιγμές στην κουλτούρα της Pop που κανένας από εμάς δεν περίμενε. Ζήτησα από τον Jay να συμμετάσχει στο τραγούδι το τελευταίο βράδυ πριν μαζευτούμε για το άλμπουμ και ευχαριστώ το Θεό που το έκανε. Το τραγούδι εξακολουθεί να μην παλιώνει, άσχετα από το πόσες φορές το τραγουδάω.

  Το μέγεθος της επιτυχίας του τραγουδιού αποτυπώνεται όχι μόνο στα βραβεία που έλαβε αλλά και στις διάφορες ψηφοφορίες και διακρίσεις.
  Το “Crazy In Love” κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα του Yahoo με τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις από το 2000.
  Το περιοδικό Entertainment Weekly το κατέταξε στο Νο 47 των 100 καλύτερων καλοκαιρινών τραγουδιών σχολιάζοντας: “Αυτά τα πνευστά! Το χάλκινο σκηνικό που έστησε ο παραγωγός Rich Harrison θα ήταν αρκετό για να τρελάνει κάποιον ή/και να τον κάνει να ερωτευτεί, συμπεριλαμβανομένου και του βασιλικού ζεύγους της R&B και του hip hop (της Beyoncé και του Jay-Z), του οποίου η άψογη χημεία ποτέ δεν ήταν πιο εμφανής απ' ό,τι σ' αυτή τη συνεργασία”.

  Το About.com το κατέταξε στο Νο 3 των 100 καλύτερων Pop τραγουδιών του 2003 και στο Νο 26 των 100 καλύτερων Pop τραγουδιών της δεκαετίας του 2000, γράφοντας ότι το “Crazy In Love” κατέστησε σαφές ότι η Beyoncé δεν είχε καμία δυσκολία να κάνει σόλο επιτυχία έξω από τις Destiny's Child. Επίσης το κατέταξε στα 10 καλύτερα τραγούδια αγάπης που έχουν σαν θέμα δύο ανθρώπους που λειτουργούν σαν ένας, σχολιάζοντας: “Κάνοντας τα πρώτα της βήματα έξω από το συγκρότημα των Destiny's Child, η Beyoncé επέλεξε αυτό το ντελιριώδες χαρούμενο, ρομαντικό κομμάτι περιλαμβάνοντας ραπ από τον σύντροφό της Jay-Z”.  

  Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στο Νο 3 των 50 καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000 και στο Νο 118 των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών.

  Το Pitchfork Media κατέταξε το “Crazy In Love” στο Νο 4 των καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000 σχολιάζοντας: Αν κάποιος σας έλεγε ότι η παρτιτούρα του “Crazy In Love” ήταν μόνο πολλά θαυμαστικά, θα το πιστεύατε, έτσι; Από τις πρώτες του στιγμές μέχρι το τέλος, με τα τεράστια beats και τις φανφάρες του σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του σαν μία ωμή δύναμη της φύσης, αφήνοντας σε όλους μας μία σαφή επιλογή: είτε να το βάλουμε στα πόδια είτε να υποταγούμε στην αδάμαστη εξουσία του. Αυτός ο ήχος θα αποτελούσε τη βάση της τεράστιας επιτυχίας της Beyoncé καθώς και την ιδανική βιτρίνα για την περσόνα της τραγουδίστριας και τις φωνητικές της επιδόσεις που διαχειρίζονται μία απίθανη ισορροπία επαγγελματισμού και άγριου συναισθηματισμού. Η καθαρή δύναμη της παρουσίας της είναι αρκετή για να επισκιάσει την ισχυρή παρουσία του χαρισματικού Jay-Z και σχεδόν να σβήσει από τη μνήμη μας τις πρώην συνεργάτιδές της στις Destiny's Child. Δεν ήταν καμία ξένη στο καλλιτεχνικό στερέωμα πριν το “Crazy In Love”, αλλά μετά την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η Beyoncé έγινε η απόλυτη R&B τραγουδίστρια της εποχής της και η καθαρή διάδοχος σε μία γενεαλογία superstars περιλαμβανομένων των Mary J. Blige, Mariah Carey, Janet Jackson, Whitney Houston, Donna Summer και Diana Ross.  

  Η βρετανική εφημερίδα Daily TelegRaph κατέταξε το “Crazy In Love” στο Νο 7 των καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000, ενώ σε αντίστοιχη ψηφοφορία το περιοδικό Slant το κατέταξε στο Νο 6 γράφοντας ότι αυτό το τραγούδι καθιέρωσε τη Beyoncé ως την Tina Turner της γενιάς των iTunes και ότι ποτέ μία προσωρινή παραφροσύνη δεν ακουγόταν τόσο καλή.

  Το Σεπτέμβριο του 2011, το τηλεοπτικό κανάλι VH1 κατέταξε το “Crazy In Love” στο Νο 1 των 100 καλύτερων τραγουδιών της δεκαετίας του 2000 (με το Entertainment Weekly να σχολιάζει ότι η επιλογή του τραγουδιού ως Νο 1 είναι αδιαμφισβήτητη) ενώ σε μία ψηφοφορία του βρετανικού μουσικού περιοδικού New Musical Express, το “Crazy In Love” ψηφίστηκε επίσης ως το καλύτερο single της δεκαετίας, με το περιοδικό να σχολιάζει ότι το πρώτο single της Beyoncé, πρώην μέλους των Destiny's Child (ενός συγκροτήματος που έγινε γνωστό χάρη σε μία σειρά καινοτόμων singles στο είδος της R&B), έκανε τα σαγόνια να πέσουν και η συμμετοχή του Jay-Z στο τραγούδι δούλεψε σ' ένα επίπεδο ως μία φιλική επίσκεψη από το αγόρι της αλλά σ' ένα άλλο επίπεδο ήταν η συμμετοχή ενός μουσικού μεγιστάνα που άφησε το στίγμα του στο τραγούδι. Ραπάροντας είπε “history in the making”. Και δεν έκανε λάθος. Τον Οκτώβριο του 2011, το προσωπικό του περιοδικού το ψήφισε στο Νο 16 των 150 καλύτερων τραγουδιών των τελευταίων 15 ετών.

  Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το 2012, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Barack Obama αποκάλυψε ότι το “Crazy In Love” είναι το αγαπημένο του τραγούδι για να γυμνάζεται. Την ίδια χρονιά, το περιοδικό Billboard το κατέταξε στο Νο 22 των 50 καλύτερων τραγουδιών αγάπης όλων των εποχών.
  Το 2013, το E! Online τοποθέτησε το «Crazy In Love» στο Νο 1 της λίστας των 10 καλύτερων τραγουδιών της Beyoncé γράφοντας: «Είναι το τραγούδι που τα ξεκίνησε όλα. Το οριστικά καλύτερο κομμάτι της Beyoncé είναι το πρώτο της, ολοκληρωμένο από τον φιλοξενούμενο και σήμερα σύζυγό της, Jay-Z, με δολοφονικά πιασάρικη μελωδία και ένα ρεφρέν με κόρνα που κυριολεκτικά πρέπει να χορέψετε σε συνθήκες κλασικής εξάρτησης». Τον Ιούλιο του 2013, το περιοδικό New Musical Express το αποκάλεσε ως «το καλύτερο Pop τραγούδι του αιώνα».

  Κωνσταντίνος Παυλικιάνης


  CRAZY IN LOVE – Beyoncé

  Yes!
  It's so crazy right now!
  Most incredibly, it's ya girl, Bee,
  It's ya boy, young.

  You ready?

  Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no (x4)

  Yea, history in the making,
  Part 2, it's so crazy right now

  I look and stare so deep in your eyes,
  I touch on you more and more every time,
  When you leave I'm begging you not to go,
  Call your name two or three times in a row,
  Such a funny thing for me to try to explain,
  How I'm feeling and my pride is the one to blame.
  'Cuz I know I don't understand,
  Just how your love your doing no one else can.

  Got me looking so crazy right now, your love's
  Got me looking so crazy right now (in love)
  Got me looking so crazy right now, your touch
  Got me looking so crazy right now (your touch)
  Got me hoping you'll page me right now, your Kiss
  Got me hoping you'll save me right now
  Looking so crazy in love's,
  Got me looking, got me looking so crazy in love.

  Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no (x4)

  When I talk to my friends so quietly,
  Who he think he is? Look at what you did to me,
  Tennis shoes, don't even need to buy a new dress,
  If you ain't there ain't nobody else to impress,
  The way that you know what I thought I knew,
  It's the beat my heart skips when I'm with you,
  But I still don't understand,
  Just how the love your doing no one else can.

  [Chorus - Beyoncé]
  Got me looking so crazy right now, your love's
  Got me looking so crazy right now (oh crazy)
  Got me looking so crazy right now, your touch (you're in love)
  Got me looking so crazy right now (love!)
  Got me hoping you'll page me right now, your Kiss (hey!)
  Got me hoping you'll save me right now
  Looking so crazy in love's, (hey)
  Got me looking, got me looking so crazy in love.

  I'm Looking so crazy in love's,
  Got me looking, got me looking so crazy in love.

  Check it, let's go
  Young Hov y'all know when the flow is loco,
  Young B and the R-O-C, uh oh, (oh)
  Ol' G, big homie, the one and only,
  Stick bony, but the pocket is fat like Tony, Soprano, (oh no)
  The ROC handle like Van Axel,
  I shake phoneys man, You can't get next to,
  The genuine article I go I do not sing though,
  I sling though, If anything I bling yo,

  A star like Ringo, roll like?
  Crazy bring ya whole set,
  Jay Z in the range, crazy and deranged,
  They can't figure them out they like hey is he insane, (oh no)
  Yes sir I'm cut from a different cloth,
  My texture is the best fur, of chinchilla.
  (Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no)
  Been dealing with chain smokers,
  But how you think I got the name Hova?
  (Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no)
  I been realer the game's over,
  (Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no)
  Fall back young, ever since the label changed over
  (Uh oh, uh oh, uh oh, oh no no)
  to platinum the game's been wRap, One!

  Got me looking, so crazy, my baby
  I'm not myself, lately I'm foolish, I don't do this,
  I've been playing myself, baby I don't care
  'Cuz your love's got the best of me,
  And baby you're making a fool of me,
  You got me sprung and I don't care who sees,
  'Cuz baby you got me, you got me, so crazy baby
  HEY!

  Got me looking so crazy right now, your love's (oh love)
  Got me looking so crazy right now (lookin' crazy)
  Got me looking so crazy right now, your touch
  Got me looking so crazy right now
  Got me hoping you'll page me right now, your Kiss (baby)
  Got me hoping you'll save me right now (baby)
  Looking so crazy in love's, (whoa!)
  Got me looking, got me looking so crazy in love. (whoa!)

  Got me looking so crazy right now, your love's
  Got me looking so crazy right now (your love)
  Got me looking so crazy right now, your touch
  Got me looking so crazy right now (your touch)
  Got me hoping you'll page me right now, your Kiss
  Got me hoping you'll save me right now
  Looking so crazy in love's,
  Got me looking, got me looking so crazy in love.


  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε