ελληνική μουσική
292 online   ·  209.533 μέλη

Ο εξοπλισμός Djs θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί με προηγμένα setups ώστε να  είναι ιδανικός για να χρησιμοποιηθεί σε πάρτι, γάμους κλπ.

Εξοπλισμός Djs

Γράφει ο Σκιαθίτης Στέφανος (stefanos604)120 άρθρα στο MusicHeaven
Κατάγομαι από Αρναία Χαλκιδικής όπου έζησα μέχρι τα 22 μου και έκτοτε εργάσθηκα και μένω μόνιμα στην Ερμούπολη Σύρου.Το ενδιαφέρον μου σημείο είναι περισσότερο για μουσικές γνώσεις και κατανόηση της μουσικής από την πλήρη τεχνική επάρκεια σ...
Παρασκευή 27 Απρ 2018

Όταν λέμε να επιλέξoυμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για Dj εννοούμε συσκευές Audio και φωτορυθμικά φωτιστικά εφέ, που χρησιμοποιούνται από τον DJ τουλάχιστον σε μόνιμη εγκατάσταση.

Μια πλήρης σειρά εξοπλισμού DJ αποτελείται από:

Συσκευές Audio

 • Κονσόλα με AV εισόδους (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)
 • Μικρόφωνο, ασύρματο μικρόφωνο (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)
 • Ακουστικά (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)
 • Στερεοφωνικά ηχεία (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)
 • Ηχείο για την έξοδο booth Out (βλέπε τι είναι στη φωτογραφία)
 • Πικάπ (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)
 • CD player και
 • Οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

Θα πρέπει δε ο ανωτέρω εξοπλισμός, αν αγορασθεί σήμερα, να μπορεί να λειτουργεί με προηγμένα setups ώστε να είναι ιδανικός για να χρησιμοποιηθεί σε πάρτι, γάμους κλπ.

Με τη φράση ‘’προηγμένα setups’’ εννοώ να υπάρχει η ευελιξία να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό διαφορετικών set-ups ανάλογα με το:

 • σε ποιο μέρος παίζετε
 • τι παίζετε και
 • με ποιον άλλο παίζετε (που να μπορεί να χρησιμοποιεί τα διαφορετικά set ups)

Έτσι αν σχεδιάζετε ο εξοπλισμός να είναι μόνιμα εγκατεστημένος σ’ ένα μέρος, μπορείτε να δουλέψετε και με παλαιότερο εξοπλισμό.

Φυσικά, ο λιγότερο σύγχρονος εξοπλισμός, το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί κάποια αναβάθμιση για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ήχου.

Οι κονσόλες μπορεί να είναι:

 1. Όπως μια αυτόνομη κονσόλα (μη μοντέρνος εξοπλισμός) ή
 2. USB MIDI Controller
 • οι πιο πολλοί από τους σημερινούς midi controlers δεν έχουν δυνατότητα λειτουργίας σαν αυτόνομη κονσόλα.
 • άλλοι midi controllers απαιτούν το δικό τους software,
 • άλλοι midi controllers δεν διαθέτουν Audio Interface,
 • άλλοι midi controllers έχουν μόνο 1 line input και 1 phono input και
 • άλλοι midi controllers ούτε line input, ούτε  phono input.
 • άλλοι midi controllers διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα, 2 εισόδους (line, 2mic), 2 balanced εξόδους Master και Booth (XLR balanced/RCA unbalanced
 • άλλοι midi controllers έχουν πάνω από 100 ρυθμιστικά που μπορούν να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους σε πολλά λογισμικά DJ (αυτοί είναι ότι πρέπει για μέρη και εκδηλώσεις όπου δεν είναι πρακτικό να κουβαλάτε βαρύ εξοπλισμό). Οι περισσότεροι δεν λειτουργούν ως ένα σύστημα DVS (Dolby Virtual Speaker technology) εκτός αν χρησιμοποιείτε ένα ειδικό πρόγραμμα DJ.

Ένα Dj set up για αρχάριους Djs, σαν βασικός οδηγός (πλάνο που μπορεί να τροποποιηθεί, προσθέτοντας ή αφαιρώντας μηχανήματα, ανάλογα με τις συνθήκες) δίνεται από ελληνική εταιρεία εδώ:

Hybrid κονσόλα (η καλύτερη):

 • με δυνατότητα μεταγωγής σε Εxternal Μixer Μode. Τότε τα Main mixer controls της παύουν να ανήκουν στον MIDI Controller και το σύστημα λειτουργεί σαν συμβατική κονσόλα. Σ’ αυτό το δεύτερο mode τα πλεονεκτήματα γίνονται εμφανή όταν θέλετε να περάσετε εξωτερικά σήματα όπως CD, βινύλιο ή άλλες συσκευές ήχου.

Εξοπλισμός Djs


Εξοπλισμός Djs


Εξοπλισμός Djs

Πχ δύο κάρτες  ήχου USB καθιστούν τον μίκτη DJ Serato DJ plug-and-play εξαιρετικό. Αναπαράγετε μαζί με άλλους DJs χρησιμοποιώντας το διακόπτη εισόδου για εναλλαγή μεταξύ των τεσσάρων DJ decks της Serato. Και αν προτιμάτε να παίζετε με CDJ ή πικάπ, μπορείτε εύκολα να το κάνετε χάρη στην υποστήριξη DVS.

Ένα πακέτο για διαφορετικά set-ups

Εξοπλισμός Djs

Τι είναι το DVS (Dolby Virtual Speaker);

Η τεχνολογία Dolby Virtual Speaker προσομοιώνει ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό περιβάλλον ακρόασης ήχου surround 5.1 με ελάχιστη σύνθεση από δύο ηχεία, καθιστώντας την ιδανική τεχνολογία για ψηφιακές τηλεοράσεις, στερεοφωνικά μίνι συστήματα, υπολογιστές και διάφορα άλλα καταναλωτικά, οπτικοακουστικά μέσα.

Η τεχνολογία Dolby Virtual Speaker δημιουργεί επίσης ένα περιβάλλον δύο καναλιών κατά την αναπαραγωγή στερεοφωνικών δίσκων CD και MP3 και όταν συνδυάζεται με την Dolby Pro LogicR II processing (για παράδειγμα, σε δέκτη audio/video ή υπολογιστή) παρέχει εμπειρία virtual surround listening από οποιαδήποτε στερεοφωνική πηγή υψηλής ποιότητας.

Πέραν της ανωτέρω εμπειρίας, η τεχνολογία Dolby Virtual Speaker ενσωματώνει εξαιρετικά προηγμένους αλγόριθμους και εκτεταμένες τεχνολογίες μοντελοποίησης χώρου (δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ) για την αναπαραγωγή του ηχητικού φάσματος και της δυναμικής ενός σωστά τοποθετημένου συστήματος 5.1 ηχείων σε περιβάλλον δωματίου.

Βασικές γνώσεις για συνδέσεις συσκευών με HiFi, PC, κονσόλα, κονσόλα + PC:

(Δείτε το τεχνικό άρθρο μου εδώ)

Φωτορυθμικά και φωτιστικά εφέ

Τα φωτορυθμικά και φωτιστικά εφέ πρέπει να είναι εύκολα στην χρήση με εσωτερικά μικρόφωνα για συγχρονισμό με τη μουσική. Πρέπει να δημιουργούν ατμόσφαιρα πάρτι (party light effects) σε οποιονδήποτε χώρο.

Υπάρχουν: φωτορυθμικά led, ντισκομπάλες καθρέπτη και LED, ρομποτικά με καθρέφτη, strobe και black lights...

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε