ελληνική μουσική
631 online   ·  210.190 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

Γεωργία Κόμπου: Μόνο στην Κύπρο λένε δεν μπορώ επειδή είμαι γυναίκα

Η προκατάληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άντρα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα είναι λάθος.

Γεωργία Κόμπου: Μόνο στην Κύπρο λένε δεν μπορώ επειδή είμαι γυναίκα

Γράφει η Γεωργία Κόμπου (GEORGIAKOMBOU) / 1 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 18 Δεκ 2018

«ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΦΕΜΙΝΙΣΤΕΣ - ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ

Για ακόμα μία φορά βιώσα σήμερα την προκατάληψη ως προς το γυναικείο φύλο και πιο έντονα ως προς αυτό που πρεσβεύω ως μουσικός – σολίστας στο μπουζούκι και μαντολίνο εδώ και 35 χρόνια με διεθνή αναγνώριση.

Μετά από μία συζήτηση που είχα με ένα πολύ γνωστό μουσικό σχετικά με την προσφορά μου στον μουσικό πολιτισμό της πόλης μου εδώ και 35 χρόνια, κατάληξε αυτός ο μουσικός στο συμπέρασμα ότι επειδή είμαι γυναίκα δεν μπορώ να ανήκω σε ορχήστρες που κάνουν συναυλίες, δεν μπορώ να συγκριθώ με άντρες που παίζουν μπουζούκι, ούτε μπορώ να είμαι σε ομάδες κανταδόρων παίζοντας μαντολίνο, γιατί κανταδόροι είναι άντρες κai όχι γυναίκες.

Θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάτι γιατί με πνίγει το δίκαιο μου, γιατί αυτή η αντίληψη επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται συνεχώς εδώ και χρόνια και αυτό συμβαίνει μόνο στην Κύπρο.

Τα ακούσματα της καντάδας είναι μέσα στα αυτιά μου από μικρή ηλικία. Ανήκω σε χορωδίες της πόλης μου συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις για πάρα πολλά χρόνια. Ο ίδιος ο αείμνηστος αρχιμαέστρος της μαντολινάτας Αθηνών ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ σε μία παράσταση που είχα στην Αθήνα πρίν χρόνια είχε σαγηνευτεί από την οργανοπαιξία μου στο μαντολίνο και μου είχε προτείνει να μπω μέσα στην Μαντολινάτα Αθηνών... ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!!!

Ανήκω στην ομάδα του μεγάλου Θανάση Πολυκανδριώτη, είμαι δίπλα του στις μεγάλες παραστάσεις που κάνουμε στην Ελλάδα, και όχι μόνο, συναυλίες με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών. Αυτός ο άνθρωπος με στηρίζει, πιστεύει σε μένα, με τιμά με τις προσκλήσεις για εμφανίσεις στο εξωτερικό... ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!

Αγαπητοί Κύπριοι, δυστυχώς η νοοτροπία και τα πιστεύω σας μας έχουν καταστρέψει.

Η προκατάληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άντρα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα είναι λάθος.»

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#29827   /   19.12.2018, 22:19   /   Αναφορά
Γεωργία , συνέχισε να κάνεις αυτό που αγαπάς και μη δίνεις σημασία κανέναν πικρόχολο κακό κριτή . Στην πόλη μου την Αλεξανδρούπολη, όποτε παίζει τζουρά μία μουσικός ονόματι Μαρία, πάντα ο κόσμος συγκεντρώνεται για να την ακούσει και περνά θαυμάσια .