ελληνική μουσική
    570 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Η ιστορία του ''Dream A Little Dream Of Me'' των Mamas & The Papas

    Τα όνειρα είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι μπαλάντες.

    Η ιστορία του

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 24 Ιούν 2021

    Το «Dream A Little Dream Of Me» περιλαμβάνεται στον δίσκο « The Papas & The Mamas», που κυκλοφόρησε το 1968.

    Πρόκειται για ένα Pop τραγούδι, του οποίου η μουσική γράφτηκε το 1931 από δύο σχετικά άγνωστους μουσικούς, τον Fabian Andre και τον Wilbur Schwandt, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από τον Gus Kahn, έναν από τους πιο επιτυχημένους στιχουργούς των δεκαετιών του 1920, 1930 και 1940.

    Για τους στιχουργούς, τα όνειρα υπήρξανε ανέκαθεν το υλικό από το οποίο φτιάχνονταν οι μπαλάντες. Στα piano bars από τη δεκαετία του 1920 έως σήμερα, οι τραγουδιστές προσέφεραν μία σειρά από ονειρικές επιτυχίες. Και παρόλο που η άμεση δημοτικότητα ενός τραγουδιού δεν αποτελούσε ποτέ εγγύηση ότι το τραγούδι θα άντεχε στο χρόνο, αρκεί να ζητήσει κανείς από τους περαστικούς, σε οποιονδήποτε δρόμο μιας αμερικανικής πόλης, να τραγουδήσουν μερικούς στίχους από το «Dream A Little Dream Of Me» για να καταλάβει ότι αυτό το τραγούδι ήρθε για να μείνει.

    Υπάρχει μεγάλη σύγχυση ως προς το πότε και που ο Fabian Andre και ο Wilbur Schwandt έγραψαν τη μουσική για το «Dream A Little Dream Of Me». Οι δυο τους έπαιζαν σε μία μπάντα που περιόδευε στις μεσοδυτικές πολιτείες το 1930. Ο Schwandt θυμόταν ότι έγραψαν το κομμάτι κατά τη διάρκεια ενός 10λεπτου διαλείμματος σε μία συναυλία στο Paw Paw του Michigan. Αργότερα είπε ότι το έγραψαν στο Milwaukee. Όπου κι αν γράφτηκε η μουσική, ο Donald Kahn (γιος του στιχουργού Gus Kahn) θεωρεί ότι η μελωδία, και συγκεκριμένα η γέφυρά της, κάνει το τραγούδι λειτουργικό.

    Donald Kahn: Όντας ο ίδιος μουσικός, μου αρέσει πολύ η αλλαγή στη γέφυρα, στην οποία πηγαίνουν σ’ ένα άλλο, πολύ ασυνήθιστο, κλειδί. Αντί να πάει στον προφανή ή τον απλό δρόμο που θα μπορούσε να πάει, πηγαίνει σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον και νέο ηχητικό κλειδί.

    Το «Dream A Little Dream Of Me» ξεκινά με τη ρομαντική εικόνα μιας βόλτας κάτω από τ’ αστέρια με το έτερον ήμισυ και συνεχίζει με την ανάγκη του αισθήματος της ασφάλειας, που μπορεί να ικανοποιηθεί με φιλιά, αγκαλιές και τη διαβεβαίωση ότι ο άνθρωπός σου θα είναι πάντα εκεί.

    Ακόμα κι όταν κάποιος φοβάται ότι όλα μπορεί να χαθούν, οι σκέψεις και τα όνειρα θα βοηθήσουν να ξεπεραστούν όλες οι αμφιβολίες και να αισθανθεί και πάλι ευτυχισμένος.

    Η πρώτη εκτέλεση του «Dream A Little Dream Of Me» ηχογραφήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1931 από τον Ozzie Nelson και την ορχήστρα του και κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Ο Ozzie Nelson -πατέρας του Ricky Nelson- ήταν ένας πολύ πετυχημένος bandleader και μετέπειτα αστέρας του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης. Η ηχογράφηση του «Dream A Little Dream of Me» που έκανε με την ορχήστρα του, γρήγορα βρήκε ανταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένης και της ορχήστρας του Wayne King.

    Το τραγούδι έγινε δημοφιλές την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Αμερική και τα επόμενα χρόνια συνέχισε να ηχογραφείται από διάφορους τραγουδιστές. Τρεις εκτελέσεις μπήκαν στους πίνακες επιτυχιών, με πρώτη να είναι αυτή των Mamas & The Papas, οι οποίοι το ηχογράφησαν κατά… τύχη, χάρη στη Michelle Phillips.

    Ο πατέρας της Michelle ήταν φίλος με τον Fabian Andre, έναν από τους συνθέτες του τραγουδιού, και η Michelle (παιδί ακόμα) τον γνώρισε στην Πόλη του Μεξικού, όπου διέμενε τότε (δεκαετία του 1950) η οικογένειά της.

    Michelle Phillips: Ήταν απλά ένας υπέροχος άσωτος. Μας άρεσε πολύ. Ήταν, όμως, μεγάλος πότης. Μου άρεσε πολύ να παίζει στο πιάνο. Έχω αυτή την εικόνα του Fabian στο πιάνο όλη την ώρα. Δεν έχω καμία άλλη εικόνα του, στην πραγματικότητα. Απλά να τραγουδά, να παίζει πιάνο και να πίνει.

    Το 1960, ο Andre βρέθηκε νεκρός, σε ηλικία 50 ετών, σ’ ένα ξενοδοχείο της Πόλης του Μεξικού. Η αυτοψία έδειξε ότι αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Εν τω μεταξύ, η Michelle Phillips είχε επιστρέψει στις Η.Π.Α., έγινε μέλος των Mamas & The Papas, και το 1968 έμαθε -εσφαλμένα- ότι ο Fabian Andre σκοτώθηκε από πτώση ασανσέρ. Η Michelle θυμήθηκε ότι τον είχε γνωρίσει, και κάπως έτσι το συγκρότημα αποφάσισε να ηχογραφήσει το «Dream A Little Dream Of Me». 

    Michelle Phillips: Ήταν πολύ σοκαριστικό, ξέρετε. Είπα, μπορείτε να φανταστείτε αυτόν τον τύπο που έγραψε αυτό το υπέροχο τραγούδι και ο John θυμήθηκε σ’ εκείνο το σημείο ότι του είχα μιλήσει για τον Fabian και το τραγούδι και δεν το είχαμε ξανασκεφτεί μέχρι που καθίσαμε εκείνη την ημέρα που συζητούσαμε τον θάνατό του και διαλέξαμε αυτό το τραγούδι για να δούμε αν μπορούμε να θυμηθούμε τους στίχους. Και είπαμε «Cass, έλα εδώ! Τραγούδησέ το!».

    Οι Mamas & The Papas ηχογράφησαν το τραγούδι το 1968 με την Cass Elliot στη βασική φωνή.
    Cass Elliot: Προσπάθησα να το τραγουδήσω σαν να ήταν το 1943 και κάποιος μόλις να έχει μπει και να είπε: «Να ένα καινούργιο τραγούδι». Προσπάθησα να το τραγουδήσω σαν να ήταν η πρώτη φορά.

    Η Cass είναι επίσης αυτή που σφυρίζει πριν το τέλος του τραγουδιού. Στην ηχογράφηση έπαιξαν οι Joe Osborn (μπάσο), Larry Knechtel (πλήκτρα) και Hal Blaine (κρουστά). Μηχανικός ήχου ήταν ο Peter Pilafian και παραγωγός ο Lou Adler. 

    Η ιστορία του

    Το «Dream A Little Dream Of Me» συμπεριλήφθηκε στον δίσκο «The Papas & The Mamas», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1968. Τον Ιούνιο κυκλοφόρησε σε single. Στην εκδοχή του άλμπουμ, ακούγεται στην εισαγωγή ένας ηχολήπτης να αναφέρει ένα ποτό και να ολοκληρώνει με τη φράση «Και τώρα, για να μας τραγουδήσει μία υπέροχη μπαλάντα, είναι εδώ η Mama Cass». Στην εκτέλεση του single ακούγεται μόνο το τελευταίο μέρος.

    Μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ, υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι οι Mamas & The Papas βρίσκονταν στο στάδιο της διάλυσης, μια αντίληψη που ενισχύθηκε και από την αποτυχία του single «Safe In My Garden». H Dunhill Records, έχοντας την ευκαιρία να προωθήσει ως σολίστ την Cass Elliot, η οποία ήταν το πιο γνωστό μέλος του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε το single ως «η Mama Cass με τους Mamas & The Papas», προς δυσαρέσκεια του John Phillips, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε υπό το όνομα μόνο της Mama Cass. 

    Το τραγούδι προωθήθηκε στον αμερικανικό Τύπο και τυπώθηκαν και αφίσες με μία φωτογραφία της διακριτικής μεν, αλλά προφανώς γυμνής, Cass Elliot να είναι ξαπλωμένη σ’ ένα κρεβάτι με μαργαρίτες.

    To «Dream A Little Of Me» έφτασε στο No 11 της Μεγάλης Βρετανίας και στο No 12 των Η.Π.Α. ενώ έγινε No 1 στην Αυστραλία, No 7 στον Καναδά, No 8 στη Νότια Αφρική, No 13 στην Ιρλανδία και No 37 στη Γαλλία.

    Η Mama Cass συμπεριέλαβε μία ελαφρώς διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού στον προσωπικό της δίσκο, «Mama Cass», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1968. Αυτό ήταν το είδος της μουσικής που ήθελε ανέκαθεν να τραγουδήσει. Το όνειρο της Elliot ήταν να το τραγουδήσει στο Broadway. Κάποτε η Elliot πέρασε από ακρόαση για ένα μέρος που κατέληξε στη Barbra Streisand. Μάλιστα η Michelle Phillips είπε ότι η Cass Elliot πάντα ζήλευε κάπως τη Streisand, για το είδος του τραγουδιού και την υποκριτική καριέρα που δημιούργησε για τον εαυτό της. Αλλά, είπε η Phillips, η Cass Elliot μας έδωσε κάτι που η Streisand δεν μπορούσε.

    Michelle Phillips: Μπορεί η Barbra Streisand να έχει υπέροχο λαρύγγι, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι μ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει στη φωνή της την απόλυτη γλυκύτητα και αγάπη που είχε η Cass. Η Cass μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να κρατήσει μία νότα όσο η Barbra Streisand, αλλά για μένα ήταν πιο σημαντικό να συλλάβεις το νόημα των στίχων και την αγάπη στο τραγούδι. Κι αυτό ήταν που μπορούσε να κάνει η Cass.

    Η Cass Elliot, αυτή η υπέρβαρη hippie τραγουδίστρια της δεκαετίας του 1960, απόγονος Ρωσοεβραίων μεταναστών (το πραγματικό της όνομα ήταν Ellen Naomi Cohen) και… παιδί της σκληρής αντιπολεμικής μπαλάντας, συνδέθηκε μ’ αυτό το πράο τραγούδι της εποχής της κρίσης όσο κανένας άλλος. Στα έξι χρόνια που τραγουδούσε σόλο, το «Dream A Little Dream Of Me» ήταν ο στυλοβάτης των συναυλιών της και των τηλεοπτικών της εμφανίσεων. Στις 27 Ιουλίου του 1974, το τραγούδησε για τελευταία φορά σε μία sold-out συναυλία στο Λονδίνο. Δύο ημέρες αργότερα, πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 32 ετών στο διαμέρισμα που της νοίκιασε ο Harry Nilsson (στο ίδιο διαμέρισμα πέθανε και ο Keith Moon των Who το 1978).

    Το 1992, το «Dream A Little Dream Of Me» επανακυκλοφόρησε σε single, υπό το όνομα των Mamas & The Papas, έχοντας στη β’ πλευρά το «Monday, Monday» και φτάνοντας στο No 5 της Γερμανίας και στο No 22 της Ελβετίας.


    Το «Dream A Little Dream Of Me» ακούγεται στις ταινίες «Dream A Little Dream» (1989, από τον Mickey Thomas), «French Kiss» (1995, στην εκτέλεση των Beautiful South), «Beautiful Thing» (1996), «976-Wish» (1997), «Καπρίτσια Της Νύχτας» (L’Ultimo Capodanno, 1998), «Ένα Καλοκαιρινό Παραμύθι» (Den Basta Sommaren, 2000), «Η Ζωή Και Ο Θάνατος Του Peter Sellers» (The Life And Death Of Peter Sellers, 2004, στην εκτέλεση του Lance Ellington), «Lemming» (2005), «Ο Διάβολος Φοράει Prada» (The Devil Wears Prada, 2006, στην εκτέλεση των Beautiful South), «All You Need Is Love: Meine Schwiegertochter Ist Ein Mann» (2009), «Ζητείται Γαμπρός» (Leap Year, 2010), «Repo Men» (2010), «Οι Ευχούληδες» (Trolls, 2016) και «Εγώ, Η Τόνια» (I Tonya, 2017, στην εκτέλεση της Doris Day). Ακούστηκε επίσης στις τηλεοπτικές σειρές «Florida Lady» (1994), «Hinter Gittern – Der Frauenknast» (2001), «Leirskolen» (2005), «Supernatural» (2008), «The Undoing» (2020, από τη Nicole Kidman) και «Έχεις Πεθάνει Για Μένα» (Dead To Me, 2020). Επιπλέον, ήταν ένα από τα τραγούδια που ακουγόταν από το αρκουδάκι Teddy Ruxpin.

    Το τραγούδι έδωσε τον τίτλο του και στο βιβλίο του Eddi Fiegel «Dream A Little Dream Of Me: The Life Of Mama Cass Elliot» (2005). Περιλαμβάνεται επίσης στο «Easiest Keyboard Collection 60’s Hits» (22 μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του 1960 για αρμόνιο).
    Το «Dream A Little Dream Of Me» έχει γνωρίσει αμέτρητες εκτελέσεις, αλλά η υπνηλιακή και ευδαιμονική ερμηνεία της Elliot παραμένει η απόλυτη εκτέλεση. Φτάνει να την ακούσετε μία ηλιόλουστη μέρα για να δείτε την άνοιξη που κρύβεται μέσα στο τραγούδι.

    Άλλες εκτελέσεις:

    • Wayne King and His Orchestra (Μάιος 1931, στο single «Wabash Moon». Ηχογραφήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1931, με τον Ernie Birchill στα φωνητικά).
    • Kate Smith (1931).
    • Ernie Filice Quartet (1947, ορχηστρική εκτέλεση σε single). Έπαιξαν οι Ernie Felice (ακορντεόν), Dick Anderson (κλαρινέτο), Larry Breen (μπάσο), Hal Burman (drums).
    • Jack Owens (Ιούλιος 1950, σε single. Έφτασε στο No 14 των Η.Π.Α.).
    • Dinah Shore & Male Quartet (Ιούλιος 1950, στο single «Can Anyone Explain?». Διεύθυνση ορχήστρας: Harry Zimmerman).
    • Bob Crosby & Georgia Gibbs (Αύγουστος 1950, στο single «Can Anyone Explain?». Συμμετέχουν οι Mellomen και ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του George Cates).
    • Louis Armstrong & Ella Fitzgerald (1950, σε single. Συμμετέχει ο Sy Oliver με την ορχήστρα του).
    • Frankie Laine (1950, στο single «Music, Maestro, Please». Έφτασε στο No 18 των Η.Π.Α.).
    • Cathy Mastice (1950, σε single. Ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 1950).
    • Vaughn Monroe & His Orchestra (1950, σε single. Συμμετέχουν οι Moon Maids).
    • Francis Scott & His Orchestra (Σεπτέμβριος 1952, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Moods For Twilight»).
    • Wade Legge Trio (1953, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Wade Legge Trio»).
    • June Hutton & The Boys Next Door (Οκτώβριος 1955, στον δίσκο «Afterglow». Συμμετέχει ο Axel Stordahl και η ορχήστρα του).
    • Barbara Carroll Trio (1955, ορχηστρική εκτέλεση στο E.P. «You Stepped Out Of A Dream».  Ηχογραφήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1955).
    • Joe Newman Octet (1955, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «All I Wanna Do Is Swing»).
    • The King Cole Trio (1955, στον δίσκο «10thAnniversary Album». Ηχογραφήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1947).
    • The Marian McPartland Trio (Απρίλιος 1957, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «The Marian McPartland Trio»).
    • Doris Day (Νοέμβριος 1957, στον δίσκο «Day By Night». Συμμετέχει ο Paul Weston και η ορχήστρα του).
    • Bing Crosby & Bob Scobey’s Frisco Jazz Band (1957, στον δίσκο «Bing With A Beat»).
    • Don Ralke & His Orchestra (1957, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Very Truly Yours»).
    • Don Swan & His Orchestra (1957, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «All This And Cha Cha Too»).
    • Ella Mae Morse (1957, στον δίσκο «The Morse Code» με ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Billy May»).
    • Jackie Gleason (Μάρτιος 1958, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Jackie Gleason Presents The Torch With The Blue Flame»).
    • Swing And Sway With Sammy Kaye (1958, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Midnight Serenade»).
    • Dean Martin (Μάρτιος 1959, στον δίσκο «Sleep Warm»).
    • Frankie Laine (1959, στον δίσκο «Reunion In Rhythm». Συμμετέχει ο Michel Legrand και η ορχήστρα του).
    • Connie Russell (Ιανουάριος 1960, στον δίσκο «Alone With You»).
    • Manny Albam & His Orchestra (Μάιος 1962, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «I Had The Craziest Dream»).
    • Joni James (1962, στον δίσκο «I’m Your Girl»).
    • Ella Fitzgerald & Count Basie (Οκτώβριος 1963, στον δίσκο «Ella And Basie!»).
    • The Mills Brothers (1964, στον δίσκο «Gems»).
    • Patti Page (1964, στον δίσκο «Blue Dream Street»).
    • Kenyon Hopkins (1967, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Dream Songs»).
    • Anita Harris (Ιούλιος 1968, σε single. Ηχογραφήθηκε στα Olympic Studios στο Λονδίνο, με παραγωγό τον Mike Margolis και μουσικό διευθυντή τον Alan Tew. Έφτασε στο No 33 της Μεγάλης Βρετανίας).
    • The Enoch Light Singers (Οκτώβριος 1968, στον δίσκο «Whoever You Are, I Love You»).
    • The Billy Vaughn Singers (Νοέμβριος 1968, στον δίσκο «Alone With Today»).
    • Louis Armstrong (1968, στον δίσκο «What A Wonderful World»).
    • Cristina (1968, γαλλική εκτέλεση με τίτλο «Quand Je Reve C’Est De Toi» στο EP «Tiens Voila». Στίχοι: Hubert Ithier).
    • The Executives (1968, ως μέρος του «Mamas & Papas Medley» στον δίσκο «On Bandstand»).
    • George Golla (1968, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Wives & Lovers»).
    • Al Hirt (1968, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «In Love With You»).
    • Al Martino (1968, στον δίσκο «Wake Up To Me Gentle»).
    • Des O’Connor (1968, στον δίσκο «I Pretend»).
    • Nelson Riddle (1968, στον δίσκο «Contemporary Sound Of Nelson Riddle»).
    • Tony Mottola & The Groovies (1968, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Warm, Wild And Wonderful»).
    • Roger Williams (1968, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Only For Lovers»).
    • MFP Studio Artists (Ιανουάριος 1969, στον δίσκο «Hit Hits»).
    • Julius Wechter & The Baja Marimba Band (Φεβρουάριος 1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Those Were The Days»).
    • Henry Mancini (Απρίλιος 1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «A Warm Shade Of Ivory»).
    • Caterina Valente & Edmundo Ros (1969, ισπανική εκτέλεση με τίτλο «Sueno Que Estoy Junto A Ti» στο άλμπουμ «Silk ‘n’ Latin». Στίχοι: Augusto Alguero).
    • Lenny Dee (1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Turn Around, Look At Me»).
    • Val Doonican (1969, στον δίσκο «Sounds Gentle»).
    • Gitte Haenning Med Orkester Under Ledelse Af Steen Holkenov (1969, δανική εκτέλεση με τίτλο «Drom En Lille Drom Om Mig» σε single και στον δίσκο «Favoritter». Στίχοι: Thoger Olesen).
    • The Hollywood Youngsters (1969, στον δίσκο «Top Hits Aus USA – Folge 5»).
    • The Larry Page Orchestra (1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Instrumentally Yours»).
    • Living Strings Plus Organ (1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Ebb Tide And Other Favorites»).
    • Santo & Johnny (1969, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «The Best That Could Happen»).
    • Sylvie Vartan (1969, στον δίσκο «Nostalgia»).
    • George Feyer (1970, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Dancing In The Dark / My Way»).
    • Eva Olmerova (1970, τσέχικη εκτέλεση με τίτλο «Tam Pod Nebeskou Bani» στο single «O, Bozi Den». Στίχοι: Aida Brumovska).
    • Teddy Wilson, Eiji Kitamura (1973, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Teddy Wilson Meets Eiji Kitamura»).
    • Ria Joy (1974, στον δίσκο «Joy Ridin’»).
    • Martinha (1974, στον δίσκο «Como Antigamente»).
    • Daliah Lavi (1976, γερμανική εκτέλεση με τίτλο «Schliess Mich Ein In Deinen Traum» στον δίσκο «Neuer Wind». Στίχοι: Gerd Muller-Schwanke).
    • David Allyn (1978, στον δίσκο «In The Blue Of Evening». Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Johnny Mandel).
    • Sandy O’Neil (1978, στον δίσκο «Mystery Nile»).
    • Cal Collins (1979, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Blues On My Mind»).
    • Ann Burton (1980, στον δίσκο «Some Other Spring». Ηχογραφήθηκε στις 26 Απριλίου 1980).
    • Konosuke Saijo (1980, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «Manhattan Showcase»).
    • Seija Simola (1980, φινλανδική εκτέλεση με τίτλο «Naathan Unta Puolestain» στο single «Jos Katsot Silmiini». Στίχοι: Juice Leskinen).
    • Cida Moreira (1981, στον δίσκο «Summertime»).
    • Teresa Brewer (1985, στον δίσκο Midnight Café – A Few More For The Road». Ηχογραφήθηκε τον Μάιο του 1982).
    • La Vella Dixieland (1985, ορχηστρική εκτέλεση στον δίσκο «La Vella Dixieland»).
    • Big Muffin Serious Band (1987, στον δίσκο «Jabberwocky Goes To Town»).
    • Michele Hendricks (1987, στον δίσκο «Carryin’ On»).
    • Whistle Bait (1988, στο single «Honeysuckle Jump»).
    • Ana Belen (1988, ισπανική εκτέλεση με τίτλο «Sueno En Gris» στον δίσκο «A La Sombra De Un Leon». Στίχοι: Victor Manuel).
    • Manda Djinn (1989, στον δίσκο «You Go To My Head»).
    • Mel Torme & Mickey Thomas (1989, στο soundtrack «Dream A Little Dream»).
    • Marie Audigier (1990, γαλλική εκτέλεση με τίτλο «Reve Un Peu A Moi» στο άλμπουμ «L’ Orage». Στίχοι: Marie Audigier).
    • Enzo Enzo (1990, γαλλική εκτέλεση με τίτλο «Les Yeux Ouverts» σε single. Στίχοι: Brice Homs, Enzo Enzo).
    • Maria Muldaur And Friends (1990, στο άλμπουμ «On The Sunny Side»).
    • Micky Dolenz (Οκτώβριος 1991, στο άλμπουμ «Micky Dolenz Puts You To Sleep»).
    • Mikael Anreot (1991, στο άλμπουμ «Lonely Blue Boy»).
    • Laura Fygi (1991, στο άλμπουμ «Introducing Laura Fygi»).
    • Dave McKenna (1991, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Shadows ‘N Dreams»).
    • Edgar Cruz (Απρίλιος 1992, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Those Were The Days»).
    • Jack Blanchard & Misty Morgan (1992, στο άλμπουμ «Back In Harmony»).
    • Lillian Boutte & Her American Band (1992, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Live In Tivoli»).
    • Rosa Maria (1992, στο άλμπουμ «Fever»).
    • Sissel Kyrkjebo (1992, στο άλμπουμ «Gift Of Love»).
    • Paul Mauriat (1992, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «NostalJazz»).
    • Joe Augustine (1993, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Swinging On A Star»).
    • Christopher Barker (1993, στο άλμπουμ «From My Heart»).
    • Ayako Hosokawa (1993, στο άλμπουμ «A Whisper Of Love»).
    • Kate Ceberano & The Moovin’ & Groovin’ Orchestra (1994, στο άλμπουμ «Kate Ceberano & Friends»).
    • Gerry Mulligan Quartet (1994, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Dream A Little Dream»).
    • Tim Fischer (Ιανουάριος 1995, στο άλμπουμ «Na So Was»).
    • Chicago & Jade (Μάιος 1995, στο άλμπουμ «Night & Day - Big Band». Στο πιάνο ο Paul Shaffer).

    • Beautiful South (Ιούλιος 1995, σε single και στη γερμανική και ιαπωνική έκδοση του άλμπουμ «Carry On Up The Charts». Την ίδια χρονιά το ηχογράφησαν στα γαλλικά με τίτλο «Les Yeux Ouverts» για τις ανάγκες της ταινίας «French Kiss». Το 2001 η αγγλική εκτέλεση συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Solid Bronze»).
    • Terry Hall & Salad (Σεπτέμβριος 1995, στο άλμπουμ «Help – A Charity Project For The Children Of Bosnia»).
    • Dick Sudhalter & His London Friends (1995, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «After Awhile»).
    • The London Pops Orchestra (1995, ορχηστρική εκτέλεση υπό τη διεύθυνση του Nelson Corbin, στο άλμπουμ «Red Roses For A Blue Lady»).
    • Raquel Bitton (1996, γαλλική εκτέλεση στο άλμπουμ «Changes»).
    • Flying Pickets (1996, a cappella εκτέλεση στο άλμπουμ «Politics Of Need»).
    • Mia & The Steve Klink Trio (1996, στο άλμπουμ «I Wish I Knew How»).
    • Ned Spurlock (1996, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «In The Mood»).
    • The New Stanton Band (1996, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Mirror Lake Presents The New Stanton Band»).
    • Ray Conniff (1997, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «I Love Movies»).
    • Grant & Forsyth (1997, στο άλμπουμ «True Love Songs»).
    • The Jon Jarvis Trio (1997, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Never Never Land»).
    • Lino Patruno Jazz Show (1997, στο άλμπουμ «Amapola». Φωνή: Elisabetta Coraini).
    • Rob McConnell, Ed Bickert, Don Thompson (1997, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Three For The Road»).
    • Robert Mitchum (1997, στο άλμπουμ «Tall Dark Stranger»).
    • Gary Schnitzer (1997, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Dances With Strings»).
    • Lucie Bila (Ιούνιος 1998, τσέχικη εκτέλεση με τίτλο «Hvezdy Jako Hvezdy» στο ομώνυμο άλμπουμ. Στίχοι: Gabriela Osvaldova).
    • Candye Kane (Αύγουστος 1998, στο άλμπουμ «Swango»).
    • Jim Gibson (1998, ορχηστρική εκτέλεση με τίτλο «Dream» στο άλμπουμ «Melodies We Love – The Forties»).
    • Mark Shane, Terry Blaine, Ed Polcer, Tom Artin, Allan Vache, Phil Flanigan & Ed Metz Jr (1998, στο άλμπουμ «With Thee I Swing!»).
    • John Sheridan & His Dream Band (Οκτώβριος 1999, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Make Me Dream Some More»).
    • The BB Band (1999, στο άλμπουμ «Those Pop Ballads»).
    • Christine Hitt (1999, στο άλμπουμ «You’d Be So Nice To Come Home To»).
    • Joanne O’Brien (1999, σε συνδυασμό με το «Golden Slumbers» στο άλμπουμ «Isn’t It Always Love»).
    • Spiders & Snakes (1999, στο άλμπουμ «London Daze»).
    • Charlie Shaffer (Μάιος 2000, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «A Dreamers Holiday»).
    • Silje Nergaard (Ιούνιος 2000, στο άλμπουμ «Port Of Call»).
    • Jane Horrocks (Οκτώβριος 2000, στο άλμπουμ «The Further Adventures Of Little Voice»).
    • Gene Nery (Οκτώβριος 2000, στο άλμπουμ «Beyond The Sea»).
    • Rebecca Kyler Downs (2000, στο άλμπουμ «Love Me Like Candy»).
    • Lauren Kilgore (2000, στο άλμπουμ «Before My Time»).
    • Greetje Kauffeld (2000, στο άλμπουμ «Dreaming»).
    • David Roe & The Royal Rounders & Friends (2000, στο άλμπουμ «Angel Of New Orleans»).
    • James Darren (Ιούλιος 2001, στο άλμπουμ «Because Of You»).
    • Alan Farrington & Stefano Caniato (2001, στο άλμπουμ «Miss New Orleans»).
    • Dan Barrett (2001, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Dan Barrett’s International Swing Party»).
    • Rhonda Burchmore (2001, στο άλμπουμ «Midnight Rendezvous»).
    • Dunstan Coulber Quartet (2001, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Standards For A New Century»).
    • Gadjos (2001, στο άλμπουμ «Sunny Side Of The Street»).
    • Julie Lendon (2001, στο άλμπουμ «Lullabies To Make You Feel My Love»).
    • Plas Johnson & Red Holloway (2001, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Keep That Groove Going!»).
    • Jorg Seidel (2001, στο άλμπουμ «I Feel So Smoochie – A Tribute To The Nat King Cole Trio»).
    • Emily Slade (2001, στο άλμπουμ «Shire Boy»).
    • Suede (2001, στο άλμπουμ «On The Day We Met»).
    • Tony Bennett & k.d. Lang (Νοέμβριος 2002, στο άλμπουμ «A Wonderful World»).
    • Genie Grant (2002, στο άλμπουμ «Love Me Like I Am»).
    • Susan Kohler (2002, στο άλμπουμ «Cocktail Napkins»).
    • Janis Siegel (2002, στο άλμπουμ «I Wish You Love»).
    • Linnzi Zaorski & Delta Royale (2002, στο άλμπουμ «Linnzi Zaorski & Delta Royale»).
    • Barbara Levy Daniels (2003, στο άλμπουμ «Peel Me A Grape»).
    • The Denise Lawrence Band & John Hallam (2003, στο άλμπουμ «Setting The Standards»).
    • Lisa Yvonne Ferraro (2003, στο άλμπουμ «Timeless»).
    • Dianne Gire (2003, στο άλμπουμ «The Simple Life»).
    • Carla Helmbrecht (2003, στο άλμπουμ «One For My Baby»).
    • Janet Macklin (2003, στο άλμπουμ «Floating On The Silence»).
    • Laura Welland (Απρίλιος 2004, στο άλμπουμ «Love Is Never Out Of Season»).
    • Anne Murray (Οκτώβριος 2004, στο άλμπουμ «I’ll Be Seeing You»).
    • My Morning Jacket (Νοέμβριος 2004, ως «Dream A Lil Dream O’ Me» στο άλμπουμ «Chapter 2: The Learning - Early Recordings»).
    • Bernadette Seacrest & Her Yes Men (Νοέμβριος 2004, στο άλμπουμ «No More Music By The Suckers»).
    • Beraud And The Birds (2004, στο άλμπουμ «Dans Mon Salon»).
    • Jitka Vrbova & Akaty (2004, στα τσέχικα ως «Tam Pod Nebeskou Bani» στο ομώνυμο άλμπουμ).
    • Zelia Duncan (2004, στο άλμπουμ «Eu Me Transformo Em Outras»).
    • Krzysztof Krawczyk (2004, στο άλμπουμ «Mona Lisa – Amerykanskie Piosenki»).
    • Lera Gehner Band (2004, στο άλμπουμ «Today I’m Part Of You, Dear…»).
    • William Bolcom, Joan Morris, Max Morath & Robert White (2004, στο άλμπουμ «William Bolcom, Joan Morris, Max Morath & Robert White Sing Gus Kahn»).
    • Michael Buble (Φεβρουάριος 2005, στη special deluxe edition του άλμπουμ «It’s Time»).
    • Mary Duff (Νοέμβριος 2005, στο άλμπουμ «When Your Old Wedding Ring Was New»).
    • Bucky Pizzarelli & Frank Vignola (2005, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Moonglow»).
    • Dala (2005, στο άλμπουμ «Angels & Thieves»).
    • Sarah Morrison (2005, στο άλμπουμ «Sassy»).
    • Per Nielsen (2005, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Per Nielsen With Friends»).
    • Janet Seidel (2005, στο άλμπουμ «Moon Of Manakoora»).
    • Bronwyn (Ιανουάριος 2006, στο άλμπουμ «Bright Blue»).
    • Eva Mattes (Μάρτιος 2006, στο άλμπουμ «Language Of Love»).
    • Arielle Dombasle (Οκτώβριος 2006, στο άλμπουμ «C’Est Ci Bon»).
    • Crystal Theory (Οκτώβριος 2006, στο άλμπουμ «Mingle»).
    • Ilse Huizinga (2006, στο άλμπουμ «Intimate Jazz Sessions»).
    • Mary Koth Lutton (2006, στο άλμπουμ «That Was Then, This Is Now»).
    • Jitka Zelenkova (2006, στα τσέχικα ως «Tam Pod Nebeskou Bani» στο άλμπουμ «Pod Kuzi»).
    • The Smooth Jazz All Stars (Μάρτιος 2007, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Tony Bennett Smooth Jazz Tribute»).
    • Blind Guardian (Μάιος 2007, στο single «Another Strange Me»).
    • Diana Krall & Hank Jones (Ιούνιος 2007, στο άλμπουμ «We All Love Ella - Celebrating The First Lady Of Song»).
    • Emilie-Claire Barlow (Ιούνιος 2007, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «The Very Thought Of You»).
    • Sylvie Vartan (Ιούνιος 2007, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «Nouvelle Vague»).
    • Peggy & Brad (Αύγουστος 2007, στο άλμπουμ «Peggy & Brad»).
    • Kinga (Οκτώβριος 2007, στο άλμπουμ «Kinga»).
    • Lacirignola Mino, Pino Pichierri, Renzo Bagorda, Muzio Petrella, Patty Lomuscio (2007, στο άλμπουμ «Jazz Moments… In A Classic Mood»).
    • Hanna Elmquist & Bjorn Jansson Quartet (2007, στο άλμπουμ «Old Love – New Love»).
    • Laura Conti & Giorgio Gaslini (2007, στο άλμπουμ «Ellaura – Songs»).
    • Cecilia Dale (2007, στο άλμπουμ «Standards In Bossa 4»).
    • Jenna Esposito (2007, στο άλμπουμ «13 Men…And Me!»).
    • Miss Tess (2007, στο άλμπουμ «When Tomorrow Comes»).
    • Jennifer Page (2007, στο άλμπουμ «Dream Baby»).
    • Claw Boys Claw (Φεβρουάριος 2008, στο άλμπουμ «Pajama Day»).
    • Ginamarie (Φεβρουάριος 2008, στο άλμπουμ «Emerging Moon»).
    • The Courteeners (Ιούνιος 2008, στο single «No You Didn’t, No You Don’t»).
    • Nicole Atkins (Σεπτέμβριος 2008, στο E.P. «Nicole Atkins Digs Other People’s Songs»).
    • Jimmy Demers (Σεπτέμβριος 2008, στο άλμπουμ «Dream A Little»).
    • Amy & Adams (2008, στο άλμπουμ «Live Under The Covers»).
    • Zooey Deschanel (2008).
    • Eddie Erickson & The International Swing Band (2008, στο άλμπουμ «I’m Old Fashioned»).
    • Helen Schneider (2008, στο άλμπουμ «Dream A Little Dream»).
    • Peter Johansson, Matilda Hansson (2008, στο άλμπουμ «Sommaren 2008»).
    • Natalie Thomas (2008, στο άλμπουμ «I Songstress»).
    • Virginia Younger (2008, στο άλμπουμ «Fall In Love Again»).
    • Ima (Μάρτιος 2009, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «A La Vida!»).
    • Elke Martens (Απρίλιος 2009, στο άλμπουμ «Love & Tears»).
    • Mary Nelson (Απρίλιος 2009, στο άλμπουμ «Jazz Lounge Emotion»).
    • Santucci Trio (Απρίλιος 2009, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Hello»).
    • The Solomon Douglas Swingtet (Ιούνιος 2009, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Live At The Legion»).
    • Davina & The Vagabonds (Αύγουστος 2009, στο άλμπουμ «Live @ The Times»).
    • Anita Meyer & Metropole Orkest (Οκτώβριος 2009, στο άλμπουμ «Tears Go By»).
    • Matthieu Bore (Οκτώβριος 2009, στο άλμπουμ «Frizzante!!»).
    • Renato Falerni (Δεκέμβριος 2009, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «The Best Of Piano Lounge»).
    • Matteo Brancaleoni (Δεκέμβριος 2009, στο άλμπουμ «Live In Studio»).
    • Vassilikos (Δεκέμβριος 2009, στο άλμπουμ «Vintage»).
    • Erasure (2009).
    • Tracey Lyons (2009, στο άλμπουμ «Sweet Happy Life»).
    • Emile Pandolfi (2009, σόλο πιάνο εκτέλεση στο άλμπουμ «A Lovely Way To Spend An Evening»).
    • Gordon Webster (2009, στο άλμπουμ «Happy When I’m With You»).
    • VOCES8 (Φεβρουάριος 2010, στο άλμπουμ «Aces High»).
    • Callie Cardamon (Μάρτιος 2010, στο άλμπουμ «Easy Street»).
    • Ed Cuneo (Απρίλιος 2010, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Ed Cuneo Plays Outside The Box»).
    • Catherine Falgayrac (Μάιος 2010, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «A Fleur De Mots»).
    • Glee Cast (Μάιος 2010, σε single όπου το ερμηνεύουν οι New Directions με τον Kevin McHale στη βασική φωνή. Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο No 102 των Η.Π.Α.).
    • OC Times (Αύγουστος 2010, στο άλμπουμ «Destinations»).
    • Joan Chamorro & Andrea Motis (Σεπτέμβριος 2010, στο άλμπουμ «Joan Chamorro Presenta Andrea Motis»).
    • Gina Jeffreys (Σεπτέμβριος 2010, στο άλμπουμ «Old Paint»).
    • Jeanne Scherkenbach (Δεκέμβριος 2010, στο άλμπουμ «Road To Dreamland»).
    • Arna (2010, στο άλμπουμ «Mostly Standids, Vol. 3»).
    • Sarah Maisel (2010, στο άλμπουμ «Have Uke Will Travel»).
    • Eric McNamee (2010, στο άλμπουμ «Whores & Fishermen»).
    • Shanti (Ιανουάριος 2011, στο άλμπουμ «Romance With Me»).
    • Cabbalero Reynaldo (Μάρτιος 2011, στο άλμπουμ «Antojos Vol. 1 & 2»).
    • Eddie Vedder (Μάιος 2011, στο άλμπουμ «Ukulele Songs»).
    • Candye Kane & Sue Palmer (Μάιος 2011, ζωντανή ηχογράφηση στο άλμπουμ «One Night In Belgium»).
    • Manu Dibango (Ιούνιος 2011, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Ballad Emotion»).
    • Michael Feinstein & The Carmel Symphony Orchestra (Ιούνιος 2011, στο άλμπουμ «We Dreamed These Days»).
    • Jennifer Scott Trio (Σεπτέμβριος 2011, στο άλμπουμ «Dream A Little Dream»).
    • Wycliffe Gordon (Σεπτέμβριος 2011, στο άλμπουμ «Hello Pops! – A Tribute To Louis Armstrong»).
    • Cate Cody (Οκτώβριος 2011, στο άλμπουμ «Swing Brother Swing»).
    • Tom Urie (Οκτώβριος 2011, στο άλμπουμ «Tom Urie»).
    • Dana Sedgwick (Νοέμβριος 2011, στο άλμπουμ «Eclectic»).
    • Laura Ainsworth (2011, στο άλμπουμ «Keep It To Yourself»).
    • Blue Penguin (2011, στο άλμπουμ «Nine Below Zero»).
    • Dame Darcy & Banjo Pete (2011, στο άλμπουμ «20’s Cabaret»).
    • Joanie Samra & Jesse Green (2011, στο άλμπουμ «Serendipity»).
    • Kimberly Gordon Organ Trio (2011, στο άλμπουμ «Sunday»).
    • Ike Moriz (2011, στο άλμπουμ «C’ Est Ci Bon»).
    • Karen Aoki (Ιανουάριος 2012, στο άλμπουμ «Twilight Jazz»).
    • Peter Mulvey (Μάρτιος 2012, στο EP «Chaser»).
    • O Sister! (Απρίλιος 2012, στο άλμπουμ «Shout, Sister!»).
    • Whitney Stewart (Ιούλιος 2012, σε single).
    • Simon James (Σεπτέμβριος 2012, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Just Acoustic Volume Seven»).
    • Irene Grandi & Stefano Bollani (Οκτώβριος 2012, στο άλμπουμ «Irene Grandi & Stefano Bollani»).
    • Nicole Martin (Οκτώβριος 2012, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «Cocktail Lounge»).
    • Caro Emerald (2012, στο άλμπουμ «Caro Emerald Presents Drum Rolls & Heart Breaks»).
    • David Halliday (2012, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Dreamsville»).
    • The Likes Of Us (2012, στο άλμπουμ «The Likes Of Us»).
    • Karen Mal (2012, στο άλμπουμ «Love By Lantern Shine»).
    • Lexi Newman (2012).
    • Laura Osnes (2012, στο άλμπουμ «Dream A Little Dream – Live At The Café Carlyle»).
    • Joanna Pascale & Anthony Wonsey (2012, στο άλμπουμ «Play The Great American Songbook»).
    • Elena Sonenshine (2012, σε single).
    • Sue Moreno & Chris Casello (2012, στο άλμπουμ «City By Night»).
    • Anna Torres (Ιανουάριος 2013, στο άλμπουμ «Divas»).
    • Fritzel’s New Orleans Jazz Band (Μάρτιος 2013, στο άλμπουμ «Fritzel’s New Orleans Jazz Band – Volume 3»).
    • Clare Teal & Grant Windsor (Απρίλιος 2013, στο άλμπουμ «And So It Goes»).
    • Hayley Westenra (Ιούνιος 2013, στο άλμπουμ «Hushabye»).
    • Halie Loren (Ιούνιος 2013, στο άλμπουμ «Simply Love». Το πρώτο μέρος ερμηνεύεται στα γαλλικά).
    • Lore Constantine (Αύγουστος 2013, στην deluxe edition του άλμπουμ «My Red Car»).
    • Liz McBride (Αύγουστος 2013, στο EP «Summer Covers»).
    • Piano Tribute Players (Νοέμβριος 2013, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Jazz Piano Tribute To Louis Armstrong»).

    • Robbie Williams & Lily Allen (Νοέμβριος 2013, στο άλμπουμ «Robbie Williams Swings Both Ways». Κυκλοφόρησε και σε single, με παραγωγό τον Guy Chambers, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της Lily Allen. Το μουσικό βίντεο δείχνει τον Robbie Williams να τραγουδά το τραγούδι ενώ παρουσιάζει ένα χριστουγεννιάτικο show στο ύφος του Dean Martin Show. Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο No 144 της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης, έφτασε στο No 16 του Βελγίου, No 18 στη Δανία, No 67 στην Ελβετία, No 88 στη Γερμανία και No 160 στη Γαλλία).
    • The Greg Tivis Trio & Kelsey Taylor (2013, στο άλμπουμ «I Got It Bad…»).
    • Emilia Mitiku (2013, στο άλμπουμ «I Belong To You»).
    • Jacqui Naylor (2013, στο άλμπουμ «Dead Divas Society»).
    • Pink Martini & The Von Trapps (Μάρτιος 2014, στο άλμπουμ «Dream A Little Dream»).
    • The Moon Loungers (Μάρτιος 2014, στο άλμπουμ «Acoustic Covers Vol. 2»).
    • Harrison Craig (Απρίλιος 2014, στο άλμπουμ «L.O.V.E.»).
    • Zee Avi (Απρίλιος 2014, στο άλμπουμ «Zee Avi’s Nightlight»).
    • Deanne Matley & Larry Koonse (Ιούνιος 2014, στο άλμπουμ «Can’t Help Falling»).
    • Elke Martens (Ιούλιος 2014, ως «Schliess Mich Ein In Deinen Traum» στο άλμπουμ «Noch Einmal»).
    • Mary Juane Clair (Αύγουστος 2014, σε single).
    • Connie Evingson And The John Jorgenson Quintet (Οκτώβριος 2014, στο άλμπουμ «All The Cats Join In»).
    • Danielle Ate The Sandwich (Οκτώβριος 2014, σε single).
    • Barry Manilow & Mama Cass (Οκτώβριος 2014, στο άλμπουμ «My Dream Duets»).
    • Blake (Νοέμβριος 2014, στο άλμπουμ «In Harmony»).
    • Sydney Claire (2014, στο άλμπουμ «All Ella»).
    • Maria Damore (2014, στο άλμπουμ «Moonglow»).
    • Lee Durley (2014, στο άλμπουμ «Moments Of Love»).
    • Kawika Kahiapo (2014, στο άλμπουμ «Ku’u ‘Aina Aloha»).
    • Lissy Walker (2014, στο άλμπουμ «Wonderland»).
    • Margot Bingham, Vince Giordano & The Nighthawks (Ιανουάριος 2015, στο άλμπουμ «Boardwalk Empire – Volume 3»).
    • Sarah Maclaine (Φεβρουάριος 2015, στο άλμπουμ «The Heart Of Me»).
    • Clare Teal & Her Mini Big Band (Φεβρουάριος 2015, στο άλμπουμ «At Your Request»).
    • Orchid And Beryl (Μάρτιος 2015, σε single).
    • Acoustic Sessions (Απρίλιος 2015, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «Acoustic Guitar Tribute To Michael Buble»).
    • Fernando Agueda (Αύγουστος 2015, στο άλμπουμ «Chega De Saudade»).
    • Nicki Parrott (Σεπτέμβριος 2015, στο άλμπουμ «Sentimental Journey»).
    • Οκτώβριος 2015 (Οκτώβριος 2015, σε single).
    • Evita (Νοέμβριος 2015, σε single).
    • Eva Fernandez (Νοέμβριος 2015, στο άλμπουμ «That Darkness»).
    • Terez Montcalm (Νοέμβριος 2015, ως «Les Yeux Ouverts» στο άλμπουμ «Quand On S’Aime»).
    • Simona Molinari (Δεκέμβριος 2015, στο άλμπουμ «Casa Mia»).
    • Natalie & Rich (Δεκέμβριος 2015, ζωντανή ηχογράφηση στο άλμπουμ «Live Sessions»).
    • Danny Bacher (Μάιος 2016, στο άλμπουμ «Swing That Music!»).
    • Malene Mortensen (Αύγουστος 2016, στο άλμπουμ «You Belong To Me»).
    • Neal McCoy (Αύγουστος 2016, στο άλμπουμ «You Don’t Know Me»).
    • Tamara Kuldin (Δεκέμβριος 2016, στο άλμπουμ «Love, Longing & Lullabies»).
    • Leesila Dawkins (2016, στο άλμπουμ «Dreamer’s Lounge»).
    • Lynda Jamison (2016, στο άλμπουμ «You Showed Me The Way»).
    • Catherine Reed (2016, στο άλμπουμ «Help From My Friends»).
    • Handsome & Gretyl (Ιανουάριος 2017, σε single).
    • Denise King (Φεβρουάριος 2017, στο άλμπουμ «Songs With Love»).
    • Simon Mulligan (Μάρτιος 2017, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «American Songbook»).
    • Shannon & Keast (Απρίλιος 2017, στο άλμπουμ «Smooth Jazz Music Playlist»).
    • Isabella Lundgren (Απρίλιος 2017, στο άλμπουμ «Songs To Watch The Moon»).
    • Scott Bradlee (Ιούλιος 2017, ορχηστρική εκτέλεση σε single και αργότερα στο άλμπουμ «Songs I Know By Heart»).
    • Lisa Loeb (Οκτώβριος 2017, στο άλμπουμ «Lullaby Girl»).
    • Jeff Rupert & Veronica Swift (Νοέμβριος 2017, στο άλμπουμ «Let’s Sail Away»).
    • Susanna Bartilla (2017, στο άλμπουμ «The Look Of Love»).
    • Milverton Legacy Band (2017, στο άλμπουμ «MLB»).
    • Livia Faith (Μάρτιος 2018, σε single).
    • Judith Owen (Μάιος 2018, στο άλμπουμ «RedisCOVERed»).
    • Nicki Parrott & Byron Stripling (Ιούνιος 2018, στο άλμπουμ «Stompin’ At The Savoy»).
    • Laura Perilli (Ιούλιος 2018, στο άλμπουμ «Ukulele FairyTales»).
    • Meg Birch (Ιούλιος 2018, στο άλμπουμ «Acoustic Songs Love»).
    • Lotta-Maria Saksa (Σεπτέμβριος 2018, ορχηστρική εκτέλεση στο άλμπουμ «You’re The Cream In My Coffee»).
    • Amber Leigh Irish (Οκτώβριος 2018, στο EP «Unplugged Acoustic Vol. 3»).
    • Paige Chaplin (Δεκέμβριος 2018, στο EP «Christmas Covers 2018»).
    • Christina Perri (Ιανουάριος 2019, στο άλμπουμ «Songs For Carmella»).
    • Francisca Santa Maria (Μάρτιος 2019, στο άλμπουμ «Cerca»).
    • Kina Grannis (Αύγουστος 2019, σε single).
    • Anne Reburn (Σεπτέμβριος 2019, σε single).
    • Champian Fulton & Cory Weeds (Οκτώβριος 2019, στο άλμπουμ «Dream A Little…»).
    • Jimmy Felts (Οκτώβριος 2019, στο άλμπουμ «Standards Vol. 2»).
    • Sugarpie & The Candymen (2019, στο άλμπουμ «Sweet Classics»).
    • Tanya Donelly (Μάιος 2020, σε single).
    • Louise Dearman (Δεκέμβριος 2020, στο άλμπουμ «Bedtime Baby»).
    • Irene Lopez de Guerena (2020).
    • Tony DeSare (2020).
    • Sam Lee (Φεβρουάριος 2021).

    Dream A Little Dream Of Me - Mamas & The Papas

    Stars shining bright above you
    Night breezes seem to whisper 'I love you'.
    Birds singing in the sycamore tree.
    Dream a little dream of me.

    Say nighty-night and Kiss me
    Just hold me tight and tell me you'll miss me.
    While I'm alone, blue as can be,
    Dream a little dream of me.

    Stars fading but I linger on, dear -
    Still craving your Kiss.
    I'm longing to linger till dawn, dear,
    Just saying this...

    Sweet dreams till sunbeams find you -
    Sweet dreams that leave all worries behind you.
    But in your dreams, Whatever they be,
    Dream a little dream of me.

    Κωνσταντίνος Παυλικιάνης





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #30043   /   24.06.2021, 13:38   /   Αναφορά
    Kαλησπέρα, CHE-Κωνσταντίνε. Είναι πραγματικά όμορφο ένα τραγούδι του 1930-1931 να εξακολουθεί να γνωρίζει επιτυχία μέχρι τις μέρες μας.
    CHE
    #30044   /   24.06.2021, 17:40
    Σίγουρα είναι όμορφο, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο τραγούδι σημερινό που θα ακούγεται μετά από... 100 χρόνια. Το βλέπω σχεδόν απίθανο, γεγονός που δείχνει ότι μάλλον έχουμε πάρει την κατηφόρα εδώ και καιρό. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρει κανείς. Έχει αλλάξει πολύ και η τραγουδοποιία που τείνει περισσότερο προς το εφήμερο και λιγότερο προς το καινοτομικό και το διαχρονικό. Δεν θα ζω για να το δω, αλλά νιώθω τυχερός που γεννήθηκα ίσως στην καλύτερη εποχή προλαβαίνοντας τις καλές εποχές εμπνευσμένης δημιουργίας...