ελληνική μουσική
  200 online   ·  211.039 μέλη
  αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

  Site του Μήνα: Το website του Δημήτρη Δημητράκα

  Θα πρέπει να ομολογήσω πως μέχρι πριν λίγες μέρες το όνομα Δημήτρης Δημητράκας δε μου έλεγε απολύτως τίποτα… Αφορμή για να τον γνωρίσω ήταν η παρουσίαση της τελευταίας του προσωπικής δουλειάς με τίτλο ‘Μητέρα Κλείνω’ στη στήλη της Δισκογραφίας του e-Περιοδικού του MusicHeaven. Η πρώτη σκέψη όμως που πέρασε από το μυαλό μου ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του ήταν "Μα και βέβαια τον ξέρω, τον έχω ακούσει!" Αυτή μάλλον είναι συνήθως η μοίρα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα τύμπανα μιας μπάντας… να παραμένουν οι αφανείς ήρωες...
  Γράφει το μέλος Σοφία (Sofia)
  4 άρθρα στο MusicHeaven
  Κυριακή 25 Σεπ 2005
  Θα πρέπει να ομολογήσω πως μέχρι πριν λίγες μέρες το όνομα Δημήτρης Δημητράκας δε μου έλεγε απολύτως τίποτα…Αφορμή για να τον γνωρίσω ήταν η παρουσίαση της τελευταίας του προσωπικής δουλειάς με τίτλο ‘Μητέρα Κλείνω’ στη στήλη της Δισκογραφίας του ηλεκτρονικού μας περιοδικού. Η πρώτη σκέψη όμως που πέρασε από το μυαλό μου ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στο βιογραφικό του ήταν ‘Μα και βέβαια τον ξέρω, τον έχω ακούσει!!’ Αυτή μάλλον είναι συνήθως η μοίρα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα τύμπανα μιας μπάντας…να παραμένουν οι αφανείς ήρωες. Γιατί ο Δημήτρης Δημητράκας ξεκίνησε να γράφει τη δική του μουσική ιστορία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’70, περνώντας από πολλά σχήματα – σταθμούς της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής, φτάνοντας τελικά τα τελευταία χρόνια να ακολουθεί σόλο καριέρα ως ερμηνευτής πλέον. Σχεδόν τρεισήμισι δεκαετίες μουσικής ιστορίας! Δεν είναι και λίγο…

  Ας επισκεφθούμε όμως παρέα τον προσωπικό διαδικτυακό του τόπο, όπου σαν καλός οικοδεσπότης μας καλωσορίζει και μας συστήνεται στην πρώτη του σελίδα. Τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Μας ξεναγεί όμορφα στις επιλογές του κεντρικού μενού και μας εξηγεί τη λειτουργία των διαφόρων συμβόλων που πιθανώς να συναντήσουμε (κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο είναι η αλήθεια, μα πολύ χρήσιμο!)

  Αν είναι κάτι που μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση στο site αυτό, είναι το πόσο πλούσιο και ενημερωμένο είναι! Ένας μικρός θησαυρός! Απλά και πρακτικά σχεδιασμένο, σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο χαρίζοντας σου εικόνες-ντοκουμέντα που δε βρίσκει κανείς εύκολα. Μοιάζει σαν ένα μουσικό αρχείο μιας ιστορίας 30 χρόνων.

  Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από συναυλίες και όχι μόνο, όλα τα εξώφυλλα, οπισθόφυλλα, ακόμη και τα ένθετα των δίσκων, αφίσες, εξώφυλλα περιοδικών και πολλά άλλα, δίνουν χρώμα και πλαισιώνουν όμορφα την ιστορία του Δημήτρη Δημητράκα και της κάθε μιας από τις σπουδαιότερες μπάντες των οποίων ήταν μέλος (Δούρειος Ίππος, Ριφιφί, Panx Romana,T.V.C., Συμμορία, Θαρσείν Χρεί, Schmetterling).

  Πλήρης δισκογραφία, και μάλιστα με τη δυνατότητα ακρόασης ολοκληρωμένων των τραγουδιών σε πολλές περιπτώσεις και δειγμάτων στις υπόλοιπες, video clips, ακόμη και ραδιοφωνικά σποτάκια μπορεί να βρει και να ακούσει κανείς.

  Οι πληροφορίες για τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του καθώς και οι παραγωγές που έχει κάνει, δε θα μπορούσαν βέβαια να λείπουν! Και επειδή ο Δημήτρης Δημητράκας έχει ασχοληθεί συν τοις άλλοις τόσο με το ραδιόφωνο όσο και με τη δημοσιογραφία, στη διάθεσή μας υπάρχουν πολλά άρθρα του από διάφορα μουσικά περιοδικά καθώς και η συνέντευξη που πήρε από τον Παύλο Σιδηρόπουλο το 1990 και μεταδόθηκε ζωντανά από τον Rock FM.

  Αυτά τα λίγα για ένα site που έχει τόσα πολλά. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον Δημήτρη Δημητράκα, για όσους θέλουν να θυμηθούν και για αυτούς που θέλουν να μάθουν, ένα κλικ είναι αρκετό…

  www.dimitrisdimitrakas.gr

  Tags
  Μουσικά Είδη:RockΜουσική Γενικά:ραδιόφωνοσυνέντευξηΚαλλιτέχνες:ΡιφιφίΔημήτρης Δημητράκας  Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

  Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

  Στείλε το άρθρο σου

  σχολιάστε το άρθρο


  Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε