Έχω την εντύπωση πως το νόημα πάει να χαθεί. Πως ξεχνάμε ποιοί είμαστε ώρες ώρες, τι είμαστε και πού είμαστε. Μιλώ μόνο εκ μέρους του εαυτού μου.
Κάνοντας εγγραφή στο ΜΗ αποδεχόμαστε κάποιους όρους τους οποίους και έχει θεσπίσει ο ιδιοκτήτης του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε για την σωστότερη και ομαλότερη διεξαγωγή των συζητήσεων. Καλώς ή κακώς η αποδοχή είναι υποχρεωτική εάν ο οποιοσδήποτε θέλει να γίνει μέλος. Μέσα στους κανόνες αυτούς υπάρχει και το κεφάλαιο "δεοντολογία μελών" το οποίο δίνει το δικαίωμα στους συντονιστές να προβούν σε διαγραφή. Οι συντονιστές αυτοί δεν είναι ούτε μπάτσοι, ούτε ασφαλίτες, ούτε βασανιστές, ούτε όργανα μιας "διαδικτυακής χούντας", ό,τι κάνουν το κάνουν προσφέροντας τον ελεύθερό τους χρόνο, δεν πληρώνονται και επιλέχτηκαν από τον διαχειριστή και ιδιοκτήτη της σελίδας για να επιβλέπουν την τήρηση των κανόνων. Οι συντονιστές έχουν καλή γνώση των κανόνων αλλά και προσωπική κρίση. Δεν αντέχουμε τις αποφάσεις τους και γενικότερα την κουλτούρα του ΜΗ; Αποχωρούμε. Περιορισμοί στην αποχώρηση δεν υπάρχουν. Ούτε κόστος για τον χρήστη.
Έχω την εντύπωση πως ξεχνάμε πού είμαστε. Είμαστε σε έναν διαδικτυακό χώρο ο οποίος μας προσφέρει πολλά απαιτώντας λίγα, ούτε συνδρομές, ούτε ανταλλάγματα- πλην όμως την αποδοχή των κανόνων. Δεν είμαστε στην πραγματική ζωή. Δεν εκλέγουμε κυβέρνηση για απαιτούμε παραπάνω δικαιώματα. Δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια φυλακή για να απαιτήσουμε καλύτερες συνθήκες. Όποιος πιστεύει πως το ΜΗ δεν τον καλύπτει όσον αφορά όσα προσφέρει μπορεί εύκολα να μην ξαναμπεί. Εγώ προσωπικά εκμεταλλεύομαι το ΜΗ, παίρνω ό,τι μου δίνει, δίνω- αν έχω- όσο χρόνο θέλω και that's all. Και το έχω πει άπειρες φορές πως αν το ΜΗ σταματήσει να με καλύπτει, σταματήσει να μου δίνει όσα αναζητώ σε ένα μουσικό site θα αποχωρήσω κερδισμένος και χωρίς δέσμευση για το αν θα ξαναέρθω ή όχι. Δεν με υποχρεώνει κανείς. Δεν μπορώ να καταλάβω πού χάσαμε το νόημα και αντί να το βλέπουμε σαν μια πηγή πληροφοριών και αίθουσα συζητήσεων το βλέπουμε σαν το σπίτι μας. Δεν είναι το σπίτι μας. Δεν θα γίνει ποτέ το σπίτι μας όπως και δεν θα γίνει σαν την πραγματική ζωή.
Από κει και πέρα θεωρώ υπερβολικά μάταιο να τσακωνόμαστε μέρες και νύχτες σε ένα φόρουμ για τη διαγραφή ενός μέλους που έγινε για τον Α ή Β λόγο και τους οποίους οι συντονιστές έχουν χιλιοεξηγήσει. Όποιος πιστεύει πως ρίχνεται ή όποιος πιστεύει πως θίγεται η προσωπικότητά του εδώ μέσα ας εκφράσει την άποψή του τεκμηριωμένα και ας αποχωρήσει.
Έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Ας μην μπερδευόμαστε. Ένα site είναι. Δεν είναι η ζωή ολόκληρη.
Φιλιά.
μ' αλλιώς η μοίρα το βουλήθη, πρέπει να στρίψεις σε μια κόχη...
[ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : Aiolos_m στις 01-09-2007 12:34 ]